Άρθρο 25 Ρυθμίσεις αδειών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου

1.   Η διεξαγωγή στην ελληνική επικράτεια τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου (internet) ή άλλων οπτικοακουστικών και ηλεκτρομαγνητικών μέσων (iptv, mobile) επιτρέπεται μόνο ύστερα από χορήγηση ειδικής άδειας.

2.   Η Ε.Ε.Ε.Π. καθορίζει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις λειτουργίας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εξυπηρετητών (servers) και του λογισμικού των τυχερών παιγνίων για τους κατόχους της άδειας διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση όλων των διατάξεων που αφορούν την προστασία των παικτών και του δημοσίου συμφέροντος.

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 22:51 | ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ.ΓΙΑΤΙ κ.ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟΣΗ ΘΟΛΟΥΡΑ;ΚΡΙΜΑ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟΙ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.

  • Ενόψει της σύνταξης του νέου νομικού πλαισίου για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων η CENTRIC Α.Ε. και η Sportingbet Plc καταθέτουν τις απόψεις τους στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης:

    Άρθρο 25
    Όσον αφορά στην παράγραφο 1, ζητείται να διευκρινιστεί εάν για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων μέσω οπτικοακουστικών και ηλεκτρομαγνητικών μέσων (IPTV και mobile) θα απαιτείται ξεχωριστή άδεια ή θα αρκεί η απόκτηση άδειας για διενέργεια τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ CENTRIC
    H Centric ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΑΕ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η Centric συμμετέχει σε εταιρίες οι οποίες προσαρμόζουν σε τοπικές αγορές, διαχειρίζονται και προωθούν υπηρεσίες διαδικτυακής ψυχαγωγίας. Οι θυγατρικές εταιρίες της Centric A.Ε συνεργάζονται με μεγάλους παρόχους διαδικτυακής ψυχαγωγίας, οι οποίοι είναι εισηγμένοι σε Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και κατέχουν άδεια εξ αποστάσεως παροχής των εν λόγω υπηρεσιών, για την από κοινού λειτουργία και προώθηση ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών σε διάφορες γλώσσες χωρών της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
    Η πιο σημαντική εξ αυτών, είναι η συνεργασία με τη Sportingbet Plc.
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ SPORTINGBET
    Η Sportingbet Plc αποτελεί μία εκ των πρωτοπόρων εταιριών όσον αφορά τη βιομηχανία του διαδικτυακού στοιχήματος και της διαδικτυακής ψυχαγωγίας και σήμερα είναι μία εκ των ηγετικών εταιριών της αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρία συστήθηκε το 1998 και είναι εγκατεστημένη στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Η εταιρία είναι εισηγμένη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και η κεφαλαιοποίησή της άγγιξε τα £297 εκατομμύρια (βάσει των τιμών κλεισίματος της 28/1/2011). Οι διάφορες ιστοσελίδες της καλύπτουν πάνω από 30 χώρες εξυπηρετώντας πελάτες σε 26 γλώσσες. Η Sportingbet προσαρμόζει τις ιστοσελίδες της στις τοπικές αγορές προκειμένου να αντικατοπτρίζονται σε αυτές οι διαφορετικές γλώσσες, νομίσματα και τα προτιμούμενα αθλήματα των αγορών-στόχων της. Ο σκοπός της εταιρίας είναι η παροχή ενός «προστατευμένου περιβάλλοντος ψυχαγωγίας», στο οποίο τα προγράμματα εξυπηρέτησης πελατών παρέχουν στους υπεύθυνους ενήλικες τη σιγουριά ότι γνωρίζουν ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή, ενώ παρέχουν στην εταιρία τη σιγουριά ότι λαμβάνονται όλα τα εύλογα μέτρα για την προστασία των ευάλωτων προσώπων.

    Αναλυτικά οι θέσεις της Centric και της Sportingbet για το σύνολο του προς διαβούλευση νομοθετήματος για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων στην ιστοσελίδα της Centric http://www.centric.gr/default.asp?pid=101&la=1

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 19:29 | Betfair

    Εισαγωγή
    1. Το παρόν κείμενο συνοψίζει τις θέσεις της Betfair σε σχέση με τις προτάσεις που περιέχονται στο σχέδιο νόμου της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, που τέθηκε σε διαβούλευση.
    2. Το διαδικτυακό στοίχημα απαιτεί μία πρακτική ρύθμιση, η οποία, εάν εφαρμοστεί επιτυχώς, θα ωφελήσει τους Έλληνες καταναλωτές, την Κυβέρνηση αλλά και τους κατόχους των σχετικών αδειών.
    3. Το παρόν νομοσχέδιο κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, παρουσιάζει, ωστόσο, ορισμένες ελλείψεις, τις πιο κρίσιμες από τις οποίες αναλύουμε παρακάτω. Ο τρόπος με τον οποίο έχει συνταχθεί το σχέδιο νόμου, ειδικά σε ότι αφορά στο διαδικτυακό στοίχημα και στη φορολογία, αποκλείει από την αγορά ολόκληρες κατηγορίες προϊόντων, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια να χάσει η Κυβέρνηση την ευκαιρία να δημιουργήσει μία μακροπρόθεσμα βιώσιμη και καλά ελεγχόμενη αγορά τυχερών παιγνίων.
    4. H Betfair παραμένει προσηλωμένη στην Ελληνική αγορά και προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές με σκοπό τη διαμόρφωση ενός πλαισίου που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Κυβέρνησης, της υπό σύσταση «Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων» (Ε.Ε.Ε.Π) και των Ελλήνων καταναλωτών σε σχέση με την επίτευξη ενός αποτελεσματικού, δίκαιου και βιώσιμου καθεστώτος αδειοδότησης και φορολόγησης για το σύνολο του κλάδου.

    Τοποθέτηση σε σχέση με το Άρθρο 25 (Ρυθμίσεις αδειών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου)
    5. Η Betfair υποστηρίζει την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να ρυθμίσει, με αυτό το νομοσχέδιο, όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες διενέργειας τυχερών παιχνιδιών μέσω του διαδικτύου. Είναι σημαντικό η νομοθεσία να συνεισφέρει προς μια ισότιμη και ανταγωνιστική αγορά, όπου οι πάροχοι με διαφορετικά προϊόντα θα έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται αποτελεσματικά μεταξύ τους, ενώ, θα παρέχονται τα απαραίτητα κίνητρα προκειμένου να αποκτήσουν την απαιτούμενη ειδική άδεια.

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 12:27 | Κρητικός

    και σε »γυάλα» να βαλουν τους παικτες,
    οι betbrokers θα κανουν χρυσες δουλειες με την ελλαδα.
    ειδικά οι ‘ασιατες’ που εχουν και ειδίκευση

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 14:30 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΟΧΙ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΕ ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΡΤΗΣΕΙ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ.

  • Στην περίπτωση του Χόιτσερ είναι καταγγεγραμένο στην ανάκριση ότι τα κυκλώματα έκαναν ανώνυμα χτυπήματα στο Πάμε Στοίχημα με λεία πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από μια μόνο τριάδα. Αμέτρητα είναι τα λεφτά που έχουν κερδίσει τα ξένα κυκλώματα από στημένους αγώνες που τους έπαιξαν ανώνυμα στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

    Την άνοιξη του 2007 παίχτηκαν δύο αγώνες της Β΄ Εθνικής με το ιλιγγιώδες ποσό των 2 εκατ. ευρώ και με λεία πάνω από 5 εκατ. ευρώ οι οποίοι συνδυάστηκαν με δύο άλλους αγώνες σε under-over και με τους τέσσερις συνδυασμούς. Ποιος πετάει τέτοια ποσά αν δεν είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα; Την ίδια χρονιά σε πρακτορείο της Β. Ελλάδας παίχτηκαν από τον ίδιο παίκτη 30 εκατ ευρώ σε πεντάδες και εξάδες μέσα σε τρεις μήνες και όλα ήταν άγνωστα στοιχήματα.

    Αυτά τα τρία περιστατικά δεν αποτελούν τίποτα άλλο από την κορυφή ενός παγόβουνου που διέλυσε την Ελλάδα και αποτελεί μέγιστη εθνική απειλή. Ο ΟΠΑΠ τα δίνει στα εγχώρια και ξένα κυκλώματα και τα παίρνει από τους απλούς παίκτες με τα απαράδεκτα κουπόνια. Δεν έχουμε να κάνουμε με εταιρεία δημοσίου συμφέροντος αλλά με εταιρεία που αποτελεί εθνική καταστροφή αν προστεθούν τα όσα γίνονται με τις προμήθειες και τις χορηγίες και δηλητηριάζουν εδώ και χρόνια τον τόπο.

    Μετά από όλα αυτά και πολλά περισσότερα για ποιόν λόγο απολαμβάνει ασυλίας, προνομίων και ειδικής μεταχείρισης η εταιρεία της ΟΠΑΠ ΑΕ; Μήπως επειδή εκτός των άλλων έχει χορηγήσει και 15 ως 20.000 φορολογικές βεβαιώσεις σε όλους τους διαπλεκόμενους από τις οποίες το 99% είναι μαϊμού. Μήπως ο πόλεμος κατά του διαδικτύου οφείλεται στην υπεράσπιση του μαύρου χρήματος και στην προστασία των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών; Μήπως υπάρχει ένας μηχανισμός που διαχειρίζεται όλες τις μαϊμού φοροαπαλλαγές και τις χρησιμοποεί εκ των υστέρων και σαν μέσο εκβιασμού;

    Πόσο ακόμα θα ανεχτούμε αυτή την θλιβερή κατάσταση; Δεν πρέπει να υπάρξει επιτέλους διαφάνεια σε αυτή τη χώρα στο θέμα του τζόγου που κάνει ετησίως 15 δις ευρώ τζίρους; Πόσα και πόσο ισχυρά είναι αυτά τα βαμπίρ που κρατάνε τον τόπο στο σκοτάδι; Κατά τα άλλα επικρατεί και η μόδα ότι η υπεράσπιση του μονοπωλίου αποτελεί πατριωτική στάση.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 20:06 | Αλέξης Μασλαρινός

    Το ερωτηματικό εδω είναι τι είδους παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα από το διαδύκτιο. Εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να επιτρέψει παιχνίδια στυλ καζίνο τόσο στα παιχνίδια βιντεολόττο όσο και στο διαδίκτυο, είναι σίγουρο ότι θα στρέψει τους παίκτες να τζογάρουν μόνο στο διαδίκτυο. Πρέπει να υπάρξει κάποιος διαχωρισμός στις κατηγορίες παιχνιδιών που θα είναι διαθέσιμα στις διαφορετικές πλατφόρμες παιχνιδιού (ιντερνετ ή βιντεολόττο)

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 23:14 | e-airtickets.gr

    Συμφωνώ απόλυτα με παραπάνω σχόλιο. Ο νόμος είναι διάτρητος και δεν βλέπω μεγάλη επιτυχία.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 21:22 | ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

    Kyria σεφερλη.Αν ηταν τα επαιζα στον ΟΠΑΠ θα προτιμουσα να μην επαιζα καθολου στις γελοιες αποδοσεις του ΟΠΑΠ.Το συμφερον σας και το συμφερον μου,λοιπον.Και φυσικα τωρα που πολλες απο αυτες θα ανοιξουν πρακτορεια σαν του ΟΠΑΠ,εστω και με λιγο υψηλοτερη γκανιοτα απο το διαδικτυο φυσικα θα εξακολουθω να μην παταω στον ΟΠΑΠ.
    Και κατι τελευταιο,δεν επαιξα σε καμια παρανομη τα λεφτα μου.Ειναι εταιρειες αδειοδοτημενες απο την Ευρωπαικη Ενωση.
    Αντε κοιτα να κανεις καμια απεργια τωρα γιατι ερχονται δυσκολα χρονια.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 13:34 | nikos nikoy

    EPITELOYS NA MPEI MIA TAXEI STO XWRO TOY TZOGOY KAI TO KRATOS NA EXEI MEGALA ESODA.EPISEIS NA YPARXEI STOIXIMATISMOS ONOMATIKOS GIA NA YPARXEI DIAFANEIA.EKTOS APO AYTO TO MWNOPOLEIO SE OLO TON KOSMO EXEI KANEI MONO KAKO.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 12:00 | ΣΕΦΕΡΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

    26 Ιανουαρίου 2011, 23:41 | ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Μόνιμος Σύνδεσμος Εχουμε ανοιχτα στοιχηματα χιλιαδων ευρω στο διαδικτυο για πρωταθλητες χωρων και ληγουν τον Μαιο.
    Αν διακοψετε σε αυτες τις εταιρειες να εκπεμπουν στην ελλαδα,ευλογο ειναι πως θα παρουν τα λεφτα και θα φυγουν,διαγραφοντας μας.
    Παρακαλω η οποια απαγορευση στο διαδικτυο των ξενων εταιρειων να γινουν απο Ιουνιο και μετα εφοσον ληξουν τα πρωταθληματα ολα.

    ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Κε ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΠΑΙΞΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΑ 5000 ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ? ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΣΚΕΦΘΕΙΚΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΖΕΣ ΣΕ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ?

    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ !!!!!!!!!!!!!!

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 09:36 | Stoixima

    Ο νόμος είναι διάτρητος από όλες τις πλευρές.Μία τρύπα στο νερό θα κάνετε και τελικώς θα αποτύχει παταγωδώς όπως και η κόπια του στη Γαλλία.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 01:10 | lekakis filimwnas

    Επιτελους πρεπει να μπει ενα μετρο στο ιντερνετ γιατι τωρα γινεται πανικος καθε τρεις και λιγο πεταγεται και μια νεα εταιρεια με εδρα στο πουθενα και φυσικα κονομανε αφορολογητα και το χρημα παει στο εξωτερικο

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 23:41 | ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

    Εχουμε ανοιχτα στοιχηματα χιλιαδων ευρω στο διαδικτυο για πρωταθλητες χωρων και ληγουν τον Μαιο.
    Αν διακοψετε σε αυτες τις εταιρειες να εκπεμπουν στην ελλαδα,ευλογο ειναι πως θα παρουν τα λεφτα και θα φυγουν,διαγραφοντας μας.
    Παρακαλω η οποια απαγορευση στο διαδικτυο των ξενων εταιρειων να γινουν απο Ιουνιο και μετα εφοσον ληξουν τα πρωταθληματα ολα.