Άρθρο 18 Προδιαγραφές παιγνιομηχανημάτων

Οι προδιαγραφές των παιγνιομηχανημάτων ορίζονται και τροποποιούνται με απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π., με στόχο την απρόσκοπτη, ασφαλή, σύννομη λειτουργία και παρακολούθηση αυτών.

Για τα καταστήματα εγκατάστασης και λειτουργίας των παιγνιομηχανημάτων αυτών απαιτείται πιστοποίηση τύπου Α’, Β’, Γ’ ή Δ’, όπως ορίζεται στο άρθρο 19.

Σε κάθε παίγνιο που διεξάγεται με παιγνιομηχανήματα θα πρέπει να εμφανίζεται πριν την εισαγωγή του μέσου πληρωμής, ηλεκτρονική ένδειξη με τον αριθμό πιστοποίησης του παιγνίου από την Ε.Ε.Ε.Π.

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 21:05 | ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΙΣΗ

    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ. ΠΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΟΥΝ .ΜΗΧΑΝΕΣ VLT ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΜΗΧΑΝΕΣ AWP ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΕΔΩ; ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΤΙ ΕΞΥΠΕΡΕΤΕΙ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ. ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΙ ΘΑ ΕΠΕΝΔΗΣΟΥΜΕ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΑΥΤΗ Η ΘΟΛΟΥΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ;

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 21:58 | Γιάννης Αμπατζής

    Με ποια σειρά θα πιστοποιηθουν αυτοι που θα παρουν αδεια ή καταθετουν αιτηση για νεο παιχνιδι;
    Ο ένας θα ανοιγει σήμερα και ο άλλος του χρονου;
    Άμα θέλω καινουργιο παιχνιδι αντι για ενα που δεν τραβαει θα πρεπει να τα σπρωχνω κατω απο το τραπεζι ή να περιμενω τη δευτερα παρουσια;
    Πως φαινεται οτι το μηχανημα ειναι για ενα παικτη ανα πασα στιγμη; Δεν πρεπει να το γραφη ο νομος;

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 19:08 | (Σ.Ε.Κ.Τ.) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

    Για την χορήγηση της προβλεπόμενης άδειας λειτουργίας στους ειδικούς χώρους – καταστήματα των επιχειρήσεων διεξαγωγής και λειτουργίας παιγνιομηχανημάτων AWPs και VLTs με εγκεκριμένα λογισμικά παιχνιδιών, θα πρέπει αυτά για την συμμετοχή των παικτών, να διαθέτουν και ενσωματωμένο ειδικό απαραβίαστο φορολογικό μηχανισμό αυτόματης καταγραφής και έκδοσης αποδείξεων εσόδων για κάθε νόμιμη χρήση του παίκτη, τόσο για τα ποσά που αυτός καταβάλλει για την συμμετοχή του, όσο και τα ποσά που θα εισπράξει από το ταμείο όταν αυτός κερδίσει.
    Επί πλέον από τον φορολογικό αυτόν μηχανισμό στο τέλος της ημέρας θα εκδοθεί αυτόματα το προβλεπόμενο παραστατικό, Νόμιμο Δελτίο Ημερήσιας Κίνησης “Z” του μηχανήματος, για την προβλεπόμενη από τις ισχύουσες διατάξεις, ενημέρωση των φορολογικών βιβλίων της επιχείρησης του καταστήματος από την δραστηριότητα εκμετάλλευσης αυτού του μηχανήματος.

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 15:16 | HGK

    Για την πιστοποίηση παιγνιομηχανημάτων σκόπιμο είναι να προβλεφθεί ότι θα πιστοποιούνται οπωσδήποτε όσα παιγνιομηχανήματα είναι ήδη πιστοποιημένα σε χώρες της ΕΕ. Προβλέπεται ρητά για τα παίγνια στο αρ. 21 παρ. 1, αλλά όχι για τα μηχανήματα. Δεν θα πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στις πιστοποιήσεις όπως παρατηρήθηκε στην Ιταλία.

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 11:01 | oddrop

    «Σε κάθε παίγνιο που διεξάγεται με παιγνιομηχανήματα θα πρέπει να εμφανίζεται πριν την εισαγωγή του μέσου πληρωμής, ηλεκτρονική ένδειξη με τον αριθμό πιστοποίησης του παιγνίου από την Ε.Ε.Ε.Π.»

    Καλό «τρικ», αλλά να είμαστε ρεαλιστές…. ποιος παίκτης θα ενδιαφερθεί για το αν παίζει σε πιστοποιημένο ή μη πιστοποιημένο μηχάνημα. Χρειάζεται ενημέρωση στο κοινό για το παραπάνω ζήτημα. Καλό για χρήση από ελεγκτή πάντως…

  • Ο. Σ. Η. Π. Ε.
    Ομοσπονδία Συλλόγων Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών Ελλάδος
    http://www.oshpe.gr E-mail:info@oshpe.gr

    Άρθρο 18 Προδιαγραφές παιγνιομηχανημάτων

    http://www.oshpe.gr/ProductFiles/Thesi_OSHPE_Sx_Nomou_26.1.11.pdf

    Οι βασικές προδιαγραφές των παιγνιομηχανημάτων και ειδικότερα των ψυχαγωγικών τεχνικών, θα έπρεπε να έχουν ήδη οριστεί στο σχέδιο νόμου, να είναι γνωστές σε όλους τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς. Διαφορετικά μπορεί να υποκρύπτονται μέτρα απαγόρευσης, αποκλεισμοί, νέα μονοπώλια – ολιγοπώλια.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 11:25 | N.B

    Ο Ελληνικός Οργανισμός ΤυποποίησηςΑΕ, φορέας του κράτους για την έκδοση προτύπων και προδιαγραφών αλλά και για την πιστοποιηση αυτών, με μεγαλη εμπριρια στην πιστοποιηση προίόντων και συστηματων θα μπορούσε να αποτελέσει τον ανεξαρτητο εξουσιοδοτημένο φορέα πιστοποιησης.