Άρθρο 3 Άδειες

Για τη διεξαγωγή και εκμετάλλευση παιγνίων με παιγνιομηχανήματα ή μέσω του διαδικτύου απαιτείται η προηγούμενη έκδοση διοικητικής άδειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού. Τρίτοι μπορούν κατ’ εξαίρεση να λειτουργούν και να εκμεταλλεύονται παίγνια με παιγνιομηχανήματα, σύμφωνα με όσα ορίζονται το άρθρο 17 παρ. 6. Τα παίγνια , τα παιγνιομηχανήματα και οι χώροι διεξαγωγής τους πρέπει να είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 22:48 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ν.

    Θεωρείτε ότι η ΕΕΕΠ θα μπορεί και θα προλαβαίνει να πιστοποιεί μηχανήματα τα οποία μάλιστα κυκλοφορούν ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ καθημερινά βγαίνουν νέες εκδόσεις τις οποίες μέσω Internet, σε δυο μέρες οποιοσδήποτε καταστηματάρχης τις τοποθετεί στο server του?
    Σε ποιον θα επιβάλλετε κυρώσεις στους πελάτες – χρήστες – καταστηματάρχες ή στην καθυστέρηση της επιτροπής η οποία θα απασχολείτε με πιο σοβαρά θέματα.
    Όπως και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση τα τεχνικά ψυχαγωγικά παίγνια είναι ελεύθερα και δεν χρειάζονται επανελέγχους. Άλλωστε με το Φορολογικό Μηχανισμό διασφαλίζεται 100% η μη μετατροπή τους σε τυχερά.

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 22:35 | LOTTOMATICA GROUP

    Ο Όμιλος Lottomatica είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους και φορείς διαχείρισης και λειτουργίας τυχερών παιγνίων στην παγκόσμια αγορά.

    Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε έναν κλάδο στον οποίο η επιχειρηματική ανάπτυξη προϋποθέτει το σεβασμό και την προστασία της κοινωνίας εντός της οποίας δραστηριοποιείται, με ενσωματωμένες και καθιερωμένες πρακτικές διαφάνειας και ακεραιότητας.

    Παρακολουθούμε στενά την πρόοδο της διαδικασίας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση με σκοπό τη ρύθμιση της εγχώριας αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Εκτιμούμε και είναι ενθαρρυντικό για εμάς, το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει τέλος στο σημερινό status-quo, το οποίο όχι μόνο απέτυχε να προσδώσει στην ελληνική κοινωνία το αναγκαίο εισόδημα από τη σχετική φορολογία, αλλά ταυτόχρονα άφησε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού όλων των ηλικιών απροστάτευτο και ευάλωτο σε μια παράνομη δραστηριότητα και ένα παραβατικό περιβάλλον. Με τη λήψη της εν λόγω απόφασης, η ελληνική κυβέρνηση ταυτόχρονα αναγνωρίζει το παγκόσμιο πρότυπο, δηλαδή ότι μια κατάλληλα ρυθμισμένη αγορά τυχερών παιχνιδιών παρέχει το πλέον κοινωνικά ασφαλές και φορολογικά προσοδοφόρο περιβάλλον.

    Η απαγόρευση των παιχνιδιών και η έλλειψη του κατάλληλου νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου έχει αποδειχθεί ότι δεν αποτελούν λύση, αλλά μάλλον πρόβλημα, καθώς η έμφυτη ανάγκη των ανθρώπων για διασκέδαση και ορθολογική ανάληψη ρίσκου, τελικά καλύπτονται και εξυπηρετούνται από μη οργανωμένες και ανεξέλεγκτες προσφορές παιχνιδιών χωρίς κανένα απολύτως ανταποδοτικό όφελος ή προστασία για την ευρύτερη κοινωνία.

    Ο Όμιλος Lottomatica διαχειρίζεται και λειτουργεί αδειοδοτημένα τυχερά παιχνίδια σε σειρά ρυθμισμένων αγορών, με ευθύνη και αξιοπιστία. Η μετάβαση από ένα περιβάλλον απαγόρευσης και παρανομίας σε ένα νόμιμο περιβάλλον με κατάλληλες ρυθμίσεις και εφαρμόσιμους κανόνες, είναι πραγματικά μια εξαιρετική πρόκληση. Παγκοσμίως υπάρχουν αρκετά επιτυχημένα παραδείγματα, αλλά είναι ενδιαφέρον το ότι η περίπτωση της γειτονικής Ιταλικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών αναγνωρίζεται ευρέως ως σημείο αναφοράς για την επιτυχία, τόσο για τα κοινωνικά, όσο και για τα οικονομικά και φορολογικά οφέλη. Η Ιταλική περίπτωση ρυθμιζόμενου ανοίγματος μιας αγοράς τυχερών παιχνιδιών μπορεί να αποτελέσει έμπρακτο παράδειγμα για την ελληνική προσπάθεια, δεδομένου ότι αποτελεί απόδειξη των θετικών συνεπειών της μελλοντικής εφαρμογής του νόμου σε ένα παρόμοιο με την Ελλάδα γεωγραφικό, πολιτιστικό και οικονομικό πλαίσιο.

    Η αναγνώριση των πετυχημένων διεθνών πρακτικών, η ορθή εισαγωγή και η προσεκτική εφαρμογή αυστηρής αλλά ταυτόχρονα κατάλληλης νομοθεσίας και κανονιστικών ρυθμίσεων, το σωστό και σταθερό πλαίσιο και η διαδικασία αδειοδότησης με όρους και συνθήκες λειτουργίας που βασίζονται σε αρχές εμπιστοσύνης, δικαιοσύνης και διαφάνειας για όλους εκείνους τους πραγματικά ειδικευμένους φορείς εκμετάλλευσης και αξιόπιστους επενδυτές στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών, αποτελούν τα πρωταρχικά και απαραίτητα στοιχεία που μπορούν να δώσουν τα κίνητρα και να αιτιολογήσουν μια ουσιαστική επένδυση στην ελληνική οικονομία.

    Ο Όμιλος Lottomatica προτίθεται να εξετάσει σοβαρά και αναλόγως να διεκδικήσει και αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα προκύψουν από την επιτυχή εισαγωγή και εφαρμογή του Νόμου για τη ρύθμιση της εγχώριας αγοράς τυχερών παιχνιδιών, και τις σχετικές διαδικασίες αδειοδότησης στην Ελλάδα.

    Όμιλος Lottomatica

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 21:18 | Pantelis

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο καιρό δεν σας έχει περάσει από το μυαλό η πιο απλή και ευκολοφάρμοστη λύση: αφου ο ΟΠΑΠ είναι τόσο κερδοφόρος, γιατί δεν φορολογείται o ΟΠΑΠ παραπάνω να πάρετε τα λεφτά που χρειάζεστε να τελειώνετε; Δηλαδή και αυτά από τον απλό λαό θέλετε να τα πάρετε;

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 20:36 | ΠΟΕΠΠΠ

    Άρθρο 3
    Η εν λόγω διάταξη θα έπρεπε να συμπληρωθεί με σχετική για την ΟΠΑΠ Α.Ε. και το δίκτυο των πρακτόρων αυτής μνεία, εν είδει εξαίρεσης από την υποχρέωση λήψης διοικητικής άδειας αναφορικά με το στοίχημα μέσω διαδικτύου, καθώς οι πράκτορες της ΟΠΑΠ Α.Ε. διαθέτουμε ήδη ενιαία άδεια πρακτόρευσης όλων των παιχνιδιών της – μεταξύ άλλων και των πάσης φύσεως «Στοιχημάτων Προκαθορισμένης ή μη απόδοσης», τα οποία η ΟΠΑΠ Α.Ε. δύναται να ασκεί με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο (βλ. σχόλια επί του άρθρου 1), άρα και μέσω διαδικτύου.

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 16:42 | Αντωνία Γαλανού

    Για τη διεξαγωγή και εκμετάλλευση παιγνίων με παιγνιομηχανήματα ή μέσω του διαδικτύου πολύ σωστά απαιτείται η προηγούμενη έκδοση διοικητικής άδειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού.
    Όμως η πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει για την αυστηρή «αστυνόμευση» περί της ύπαρξης της νομίμου άδειας και να διωχθούν όλες οι παράνομες επιχειρήσεις οι οποίες δεν θα διαθέτουν νόμιμη άδεια. Μόνο έτσι θα μπορέσει να εξασφαλιστεί ο επενδυτής ότι η αδειοδοτημένη επένδυση του, θα έχει πιθανότητες επιτυχίας και βιωσιμότητας.

  • 31 Ιανουαρίου 2011, 12:35 | nikos tsaoysogloy

    καλημερα αδειες ποιες αδειες το 2002 αφου μας διεγραψαν ως κλαδο απο τον ευρωπαικο χαρτη κατοπιν εντολων και υποδειξεων του κιτρινο μακη ερχονται τωρα και ζητανε λεφτα απο ποιους δεν πειραζει ας γινουμε και εμεις αιγυπτος και τυνισια πληρωνω 28 χρονια τεβε κανονικα σημερα ελαβα κληση για τα περαιτερω απο το τεβε εκει μας εφτασαν αυτοι που υποτηθεται οτι νοιζονται για εμας δεν ποιραζει δωστε τα ολα στους νταβατζηδες κατα τα αλλα η διαβουλευση μας ελειπε.κατα τα αλλα χλωρα ξερα στο ιδιο τσουβαλι.

  • Ο. Σ. Η. Π. Ε.
    Ομοσπονδία Συλλόγων Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών Ελλάδος
    http://www.oshpe.gr E-mail:info@oshpe.gr

    http://www.oshpe.gr/ProductFiles/Thesi_OSHPE_Sx_Nomou_26.1.11.pdf

    Άρθρο 2 Πεδίο εφαρμογής & Άρθρο 3 Άδειες

    Άρθρο 2 παρ. 1 «Οι διατάξεις του παρόντος νόμου εφαρμόζονται στα τεχνικά-ψυχαγωγικά και στα τυχερά παίγνια, που διενεργούνται με παιγνιομηχανήματα ή μέσω του διαδικτύου.»

    Άρθρο 3 «Για τη διεξαγωγή και εκμετάλλευση παιγνίων με παιγνιομηχανήματα ή μέσω του διαδικτύου απαιτείται η προηγούμενη έκδοση διοικητικής άδειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού»

    Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω άρθρων σημαίνει:

    1. οποιοδήποτε παίγνιο, με οποιοδήποτε μέσο διεξαγωγής (ίντερνετ, κονσόλες play station κλπ, κινητά τηλέφωνα, cd-dvd που κυκλοφορούν στην αγορά ή που δωρίζονται σε περιοδικά, οτιδήποτε είναι παιχνίδι ή πρόγραμμα παιχνιδιού) χρειάζεται προηγούμενη πιστοποίηση από την ΕΕΕΠ και
    2. ο οποιοσδήποτε δημόσιος χώρος, ειδικότερα αν στο χώρο υπάρχει και τοποθετημένος Η/Υ συνδεδεμένος ή μη στο ίντερνετ, απαιτείται η πιστοποίηση της ΕΕΕΠ, ειδάλλως οι υπεύθυνοι – εκμεταλλευτές του χώρου αλλά και οι χρήστες – πελάτες κλπ. κινδυνεύουν να τους επιβληθούν πολλαπλές ποινικές (κακουργηματικές) και διοικητικές κυρώσεις.

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 22:36 | kris

    κυριε υπουργε,απο τη στιγμη που δεν σας απασχολουν 40 ή 50000 καφενια και 100000 το λιγοτερο εργαζοενοι που θα δουλεψουν σε αφτα και σας ενδιαφερουν μονο 10 Α.Ε. που θελετε να δωσετε τις αδιες δυστύχως για αλλη μια φορα στην Ελλάδα θα την πληρωσουν οι μικροι..

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 21:51 | ΦΑΝΗ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
    28 Ιανουαρίου 2011, 00:36 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Μόνιμος Σύνδεσμος Ψήφος: 2 2μαλλον ειμαι μαντης.
    ημουν σιγουρος πως το ελληνικο κρατος δεν θα τιμουσε την υπογραφη του, περι μονοπωλιου του ΟΠΑΠ ως το 2020, αν και τα φραγκα τα τσεπωσε κανονικα.
    οπως επισης ειμαι σιγουρος και ποιοι θα παρουν και τις νεες αδειες.
    με δεδομενη την «ηθικη ακεραιοτητα» της κυβερνησης, και του γεγονοτος πως πολυ προσφατα καποιοι κυριοι παρατησαν τις ποδοσαιρικες τους ομαδες(απο ποτε αραγε ειναι δοσμενες οι αδειες??), τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται….
    κατα τα αλλα η χωρα εξυγιαινεται και εμεις οι απλοι πολιτες πρεπει να βαλουμε πλατη, σωστα κυριε Παπακωνσταντινου?
    υγ. δεν ειμαι πρακτορας του ΟΠΑΠ ουτε εχω καποιο αλλο προσωπικο συμφερον απο αυτη την ιστορια.
    απλα εχω βαρεθει σε αυτη τη χωρα να με περνανε για βλακα.
    τελικα τιποτα ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ.
    δυστυχως!
    27 Ιανουαρίου 2011, 14:55 | θοδωρος Αν. Μόνιμος Σύνδεσμος Ψήφος: 2 1ενταξει να δωθουν οσες αδειες θελουν .αλλα πριν απο αυτο να μας πουν αυτοι που καιγονται τοσο πολυ γιαυτες πως θα ελεγχονται ολα αυτα.πως θα μπορει αυτο το κακομοιρο κρατος να εισπρατει τον φορο που του αναλογει.και ποιος μου λεει οτι αυτος που θα παρει μια αδεια για 10 π.χ μηχανηματα φρουτακια δεν θα βαλει και αλλα 50 διπλα παρανομα οπως γινετε συνηθως στην ρημαδοχωρα που ζουμε,χωρις να αποδιδει φορο.και μην μου πειτε οτι θα τους ελεγχει η αστυνομια γιατι θα πεσει πολυ γελιο.
    Δεν επιτρέπετε να γίνετε διαβούλευση για αυτό το θέμα.
    Δεν επιτρέπετε να δοθούν καινούργιες άδειες και να καταστραφούν οικογένειες.
    Δεν αντέχει η κοινωνία να πληρώνει άσχετες αποφάσεις και διαβουλεύσεις.
    Ήδη έχετε κρατικό ελεγχόμενο τζόγο.
    Ας μείνει εκεί.

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 21:04 | ΝΙΚΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ

    ΔΩΣΤΕ ΑΔΕΙΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 4-10. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΙΣΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ. ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ .ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ .ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΛΙΓΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ.ΔΩΣΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 20:59 | ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

    ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ.ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΟΠΩΣ ΜΗΧΑΝΕΣ VLT(ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ).ΔΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΑΥΤΟΙ.ΔΩΣΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ , Ο ΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 19:05 | kostas

    elefteroste tin agora o adagonismos ine kalos gia olous

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 19:11 | katerina lani

    dinodas perisoteres adies vgazoun liga xrimata i poli kai oxi pola xpimata i ligi mia kai heloume oli i elines tin apelefherosi olon ton epagelmaton.elpizo o ipourgos na to lavi sovara ipoci tou an ton endiaferoun i mikri epixirmaties tis eladas

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 16:38 | Βασιλική Δημητριάδη

    Εγω πάντως θέλω να δω τι θα γίνει με την κατασκευή αυτών των βιντεολόττο. Εφόσον προχωρήσουν στην νομιμοποίηση τους θα ήθελα τουλάχιστον να κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Είμαστε τόσο χάλια οικονομικά που τουλάχιστον μια τέτοια πρωτοβουλία θα βοηθούσε στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Πιστεύω να το πάρουν στα σοβαρά αυτό

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 09:31 | KOYKMARIS IOANNIS

    Ναι, να δοθουν οι αδειες μονο στον ΟΠΑΠ, αλλα να ανοιξει το επαγγελμα του πρακτορα. Οποιος θελει να πληρωνει κατι στο κρατος και να ανοιγει πρακτορειο.Τελος με τις συντεχνιες. Η ανεργια μαστιζει πλεον το τοπο…

  • 30 Ιανουαρίου 2011, 03:21 | Νίκος Παπαδάκης

    Οι πράκτορες δεν έχουν καθόλου δίκιο στο βαθμό που ανέχονται τις σούπερ-γκανιότες που υπάρχουν στα κρατικά παιχνίδια. Σαν αποτέλεσμα, τα πρακτορεία τους αδειάζουν σιγά-σιγά και έχουν μείνει με τους επιζώντες Μακεδονομάχους του 1911, αλλά δεν το βλέπουν.
    Δεν έχουν επίσης καθόλου δίκιο όταν θέλουν να εμποδίσουν την πρόοδο, ήτοι την δημιουργία ιντερνετικού ΟΠΑΠ και ιντερνετικού ΟΔΙΕ (ΔΕΝ λέω για εταιρείες τρίτων που θα παίζουμε στο internet, για τις κρατικές λέω). Με την ίδια λογική, να μαζευτούν όλοι στην οδό Βουλιαγμένης και να σταματήσουν το μετρό, να μην πάει ποτέ παρακάτω.

    Οι πράκτορες έχουν δίκιο όταν ζητάνε να προστατευθεί το επάγγελμα τους αλλά ποιός τους είπε να υπογράψουν συμβάσεις αποκλειστικότητας ; Αν υπέγραψαν να ξεϋπογράψουν.
    Ποιός τους είπε να υπογράψουν συμβάσεις που δεν τους επιτρέπουν δεύτερη δουλειά ; Αυτό το παράλογο ισχύει ακόμα και αν η δεύτερη δουλειά δεν σχετίζεται καν με ανταγωνιστικό στοιχηματικό προϊόν.
    Το 1995 ήταν όλοι χαρούμενοι να παίζουν στους μπουκ το μισό τους στοίχημα. Όταν τους λέγαμε «ρε παιδιά κρύφτε τα αυτά μην σας δουν» μας απάνταγαν με ύφος εκατό καρδιναλίων Ρισελιέ «έχουν γνώσιν οι φύλακες». Αλλά επειδή αυτό που έκαναν ήταν παράνομο τελικά τους έπιασαν …
    Τώρα δεν έχουν παρά να ζητήσουν να κάνουν το ίδιο πράγμα νόμιμα – ήτοι συνεργασία με πλείονες της μιάς εταιρείες.
    Οι επαγγελματικές συνθήκες αλλάζουν, οι καιροί αλλάζουν, οι αγορές αλλάζουν.

    Μας παίζουν με 60% γκανιότα στο ΠΡΟΠΟ -το παλιό αγαπημένο παιχνίδι- και δεν κοκκινίζουν. Στην οδό Αθηνάς οι παπατζήδες πάνε κατ’ ευθείαν στο φρέσκο λόγω αυτής της γκανιότας.
    Εν ολίγοις βρέστε ένα τρόπο, μαζί με τον ΟΠΑΠ, να μας πιάνετε και να μας βάζετε με το ζόρι μέσα στα πρακτορεία, ή βρέστε άλλο τρόπο να ερχόσαστε στο σπίτι να σας πληρώνουμε κατ’ ευθείαν και να φεύγετε.

    Κανονικά έπρεπε να υποστηρίζετε τους πελάτες σας και να ζητάτε εσείς πρώτοι τη ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ και μετά να ζητάτε τη λήψη προστατευτικών μέτρων.
    Μας κοροϊδεύετε κιόλας μερικές φορές, όπως με τον πρώτο αγώνα του μουντιάλ ΕΛΛΑΣ-ΚΟΡΕΑ, όταν βγήκατε και μας είπατε «έγινε η βελτίωση». Αλλά παίχτηκε ο πρώτος αγώνας και όταν φτάσαμε στον τρίτο αγώνα και ο ΟΠΑΠ επέστρεψε στις προηγούμενες χαμηλές αποδόσεις, δεν έτρεχε τίποτα βέβαια.

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 16:12 | gasteratos.nikolaos

    Το μονο που απασχόλει τους πράκτορες του οπαπ ειναι μονο τα κερδη τους και δεν τους απασχολει που τα καφενεια κλεινουν το ενα μετα το αλλο.για αυτο καλο θα ηταν να δωσετε περισσοτερες αδειες και να μοιραζετε ετσι το χρημα σε περισσοτερους και οχι σε καμια 15αρια εταιρίες.

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 12:52 | Παναγιώτης Ντόμαλης

    Το σχέδιο νόμου που παρουσιάζεται στην δημόσια διαβούλευση αφήνει τεράστια ερωτηματικά ακόμα στον πιο καλοπροαίρετο αναγνώστη του.

    Η τοποθέτηση μου αυτών, δεν γεννάται από ένα στενό κλαδικό συμφέρον, (είμαι επαγγελματίας πράκτορας των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ αλλά και μέλος της διοίκησης της ΠΟΠΕΠΠ ), αλλά κυρίως από τον σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο , μέρος του οποίου είμαστε και εμείς, αφού τα τυχερά παιχνίδια είναι ένα ιδιόμορφο «αγαθό», που μάλιστα θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς ένα νόμισμα με δύο όψεις.

    Η μία από αυτές μπορεί να φέρει σημαντικότερα αποτελέσματα με οικονομικά οφέλη αλλά και κυρίως κοινωνικά ,αφού μπορεί να προασπίζει την κοινωνία από παρενέργειες των παιχνιδιών , αλλά και να ενδυναμώνει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

    Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος μπορεί να επιφέρει καταστρεπτικά αποτελέσματα τόσο με τεράστια οικονομική αιμορραγία για την χώρα (που την ζούμε σήμερα) όσο και κοινωνικά προβλήματα (που τα ζήσαμε πριν οκτώ χρόνια εντονότερα ,αλλά είναι υπαρκτά και σήμερα) , εξαιτίας του εθισμού που δημιουργούν τα παιχνίδια και των παρενεργειών που αυτός δημιουργεί.

    Αρχίζοντας την τοποθέτηση μου στην δημόσια διαβούλευση θα ήθελα να τονίσω κάποιες αντικειμενικές παραδοχές από το σύνολο της κοινωνίας μας με σκοπό να περιγράψει το περιβάλλον που έχουμε σήμερα, το οποίο αφορά στο μόνο νόμιμο δίκτυο που μέχρι σήμερα υπάρχει στην χώρα και προσφέρει τα τυχερά παιχνίδια.

    1) Είναι πασιφανές και γενικά αποδεκτό , πως το μόνο ασφαλές , «καθαρό» και
    κοινωνικά υγειές δίκτυο παροχής υπηρεσιών στα τυχερά παιχνίδια είναι αυτό των
    πρακτορείων πρόγνωσης παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ.
    2) Ο αριθμός των πρακτορείων 4500 ,περίπου σήμερα ενεργά, είναι χωροταξικά
    ανεπτυγμένο στη χώρα με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει το 100 % της
    επικράτειας.
    3) Το δίκτυο των πρακτορείων αποτελείται στο σύνολο του από υγιείς επιχειρήσεις,
    που έχουν αποδείξει την βιωσιμότητα τους, αλλά κυρίως την αποδοτικότητά τους,
    (φόρους , κέρδη ΟΠΑΠ ΑΕ κτλ ), προς το Ελληνικό Κράτος επί πενήντα έτη .
    4) Σήμερα, που η έκβαση της μάχης για την διατήρηση του μονοπωλίου έχει μια
    θετικότερη πορεία, ουσιαστικά μπορεί να απελευθερώσει την ΟΠΑΠ ΑΕ, από την
    υποχρέωση μείωσης του αριθμού των πρακτορείων σε περίπου 3500 όπως
    περιγράφετε στην Ατ. Σύμβαση.
    5) Η δυναμική της ΟΠΑΠ ΑΕ που σήμερα την έχει οδηγήσει σε μια από τις
    ηγετικές θέσεις του παγκόσμιου χάρτη των Λοταριών, οφείλετε στην επιτυχημένη
    συνταγή της ανάπτυξης της εταιρίας μέσω των πρακτορείων της. (όταν έχεις μια
    συνταγή καλή δεν υπάρχει κανένας λόγος να την αλλάξεις)
    6) Σε ένα ευνομούμενο κράτος που σέβεται τον πολίτη, θα πρέπει να
    εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις που θα αποτρέπουν φαινόμενα εκτροχιασμού
    της κοινωνίας, σε προϊόντα χωρίς έλεγχο, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν
    εθισμό και εξαρτήσεις .

    Πενήντα χρόνια τώρα, κανείς δεν έχει καταστραφεί από το νόμιμο και κοινωνικά ελεγχόμενο παιχνίδι στην ΟΠΑΠ ΑΕ μέσω των πρακτορείων της, εν αντιθέσει με το πρόσφατο παρελθόν που χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν καταστραφεί από την ανεξέλεγκτη και τις περισσότερες φορές παράνομη ανάπτυξη σε κάθε γωνία της χώρας των γνωστών «φρουτάδικων», αλλά και σήμερα από την ανεξέλεγκτη χρήση πιστωτικών καρτών για παιχνίδι στο internet.

    Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα πως η ΟΠΑΠ ΑΕ, αλλά και γενικότερα το Ελληνικό Κράτος, δεν έχει κανένα λόγο να επιτρέψει την ανάπτυξη διαφορετικού δικτύου διακίνησης παιχνιδιών από αυτό της ΟΠΑΠ ΑΕ ,γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει την κοινωνία σε κατάχρηση της ψυχαγωγίας αυτού του είδους με τις γνωστές παρενέργειες από την εμπειρία μας.

    Σήμερα με το σχέδιο νόμου που διαβουλεύεται η Κυβέρνηση, επιχειρείται η συνολική ρύθμιση της αγοράς που σίγουρα είναι απαραίτητη και ταυτόχρονα η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ δύο «ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ» που σήμερα είναι ευρύτατα διαδεδομένα στην Ελληνική επικράτεια.

    Με μια πρώτη ματιά, ο καθένας θα καταλάβαινε πως το επιχείρημα που σήμερα η Κυβέρνηση επικαλείται, λέγοντας πως είναι αναγκασμένη να ανοίξει « το διαδικτυακό στοιχηματισμό αλλά και τα παιχνίδια γνωστά σε όλους μας ως «φρουτάκια», γιατί αυτά υπάρχουν διπλά μας ΠΑΡΑΝΟΜΑ, καταρρίπτεται με το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ που δεν είναι άλλο από το ότι Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ.

    Συνεπώς, τα επιχειρήματα για την ανάγκη ψήφισης του σχεδίου νόμου στην τελευταία του μορφή είναι δύο:
    1. Η αντιμετώπιση των παράνομων δραστηριοτήτων
    2. Η δημοσιονομική ανάγκη εξυπηρέτησης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα το τελευταίο διάστημα.

    Η απάντηση στο πρώτο επιχείρημα είναι η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ. Αν λοιπόν η Κυβέρνηση θέλει να απαλλάξει την κοινωνία από το πρόβλημα του παράνομου τζόγου δεν έχει ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    Το Ελληνικό Κράτος, δεν έχει κανένα λόγο να επιτρέψει την ανάπτυξη των δύο παραπάνω «αγαθών» καθώς επίσης και την ανάπτυξη νέου και διαφορετικού δικτύου διακίνησης παιχνιδιών από αυτό της ΟΠΑΠ ΑΕ ,γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει την κοινωνία σε κατάχρηση της ψυχαγωγίας αυτού του είδους με τις γνωστές παρενέργειες από την εμπειρία μας.

    Η απάντηση στο δεύτερο επιχείρημα έρχεται από ξένους , σοβαρούς επενδυτικούς οίκους (τις εκθέσεις των οποίων η κυβέρνηση συχνότατα επικαλείται για την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων) και αναφέρω χαρακτηριστικά τμήμα από την έκθεση που πρόσφατα κατέθεσε η αμερικανική εταιρεία Fernbank Partners LLC σε επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών.

    «Όπως αναφέρει η επιστολή (http://www.isotimia.gr/files/external/OPAP%20Fernbank.pdf) της Fernbank προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η αξία του ΟΠΑΠ θα μπορούσε να αυξηθεί από τα σημερινά επίπεδα των 4,08 δισ. ευρώ στα 47 δισ. ευρώ, εάν ακολουθηθεί το σχέδιο που προτείνει η εταιρεία.

    «Συμφωνούμε με τις θέσεις του υπουργείου ως προς την επέκταση της άδειας του ΟΠΑΠ πέραν του 2010 και τη νομιμοποίηση των on line παιχνιδιών στην Ελλάδα. Όμως, σε ό,τι αφορά την πώληση του ποσοστού του δημοσίου στον ΟΠΑΠ, υπάρχει μια πολύ πιο συνετή προσέγγιση που θα μπορούσε να παράξει πολύ περισσότερα κεφάλαια για το κράτος», αναφέρει η επιστολή.

    Σύμφωνα με το σχέδιο της Fernbank, το δημόσιο δεν θα πρέπει να πουλήσει το ποσοστό του στον ΟΠΑΠ, αλλά να κάνει μία «απλή αλλαγή» στην άδεια του οργανισμού, με την οποία υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί η αξία του κατά 21 δισ. ευρώ σε σχέση με τη σημερινή κεφαλαιοποίηση, δηλαδή περίπου στα 25 δισ. ευρώ.

    «Η μέθοδος αυτή είναι απλή. Ο ΟΠΑΠ έχει την άδεια να λειτουργεί ως ο αποκλειστικός πάροχος τυχερών νόμιμων παιχνιδιών στην Ελλάδα. Όμως, αυτή η άδεια δεν είναι αιώνια, αλλά λήγει το 2020. Από επενδυτική σκοπιά, αυτό καθιστά το μέλλον του ΟΠΑΠ μετά το 2020 άγνωστο και το να υποθέτει κανείς ότι ο ΟΠΑΠ θα λειτουργεί κάτω από παρόμοιες συνθήκες μετά το 2020 δεν είναι συνετό».

    Έτσι, σύμφωνα με την πρόταση της Fernbank, το κράτος θα πρέπει να αλλάξει την άδεια του ΟΠΑΠ, ώστε αυτή να μην λήγει ποτέ, καθώς με μία τέτοια κίνηση υπολογίζεται ότι θα αυξήσει την αξία του οργανισμού κατά 6,25 φορές.Κάτω από αυτό το σενάριο, το ποσοστό του 34% του κράτους στον ΟΠΑΠ θα αξίζει 8,5 δισ. ευρώ, αντί για 1,4 δισ. ευρώ.

    Το δεύτερο σκέλος της πρότασης της Fernbank είναι το άνοιγμα της αγοράς των on line παιχνιδιών αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ, με τον ταυτόχρονο αποτελεσματικό αποκλεισμό των παράνομων παρόχων παιχνιδιών. Με αυτή την κίνηση, η αξία του ΟΠΑΠ αυξάνεται περαιτέρω, από τα 25 δισ. ευρώ (που προβλέπονται παραπάνω) στα 47 δισ. ευρώ, με το ποσοστό του δημοσίου να αγγίζει τα 16 δισ. Ευρώ»

    Από τη παραπάνω άποψη ακόμα και ο πεντάχρονος γιος μου θα καταλάβαινε το δημοσιονομικό συμφέρον της χώρας αλλά και της κοινωνίας.

    Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει δεκάδες λόγους που παράγονται από τις χιλιάδες περιπτώσεις που είναι γνωστές σε κάθε γειτονιά της χώρας μας (οικονομικά , και όχι μόνο, κατεστραμμένων οικογενειών εξ’ αιτίας του ιδιαίτερα και ανεξέλεγκτα ανεπτυγμένου διαδικτυακού στοιχηματισμού και παιχνιδιών τύπου «φρουτάκια»), αλλά νομίζω πως είναι ήδη γνωστοί στην κυβέρνηση και από την προηγουμένη διαβούλευση.

    Στην κατακλείδα λοιπόν της άποψης μου στην δημόσια διαβούλευση, θα ήθελα να προτείνω με λίγα λόγια τα παρακάτω:

    Για ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ «ΑΓΑΘΑ» του ΤΖΟΓΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ .

    Αν παρολ’αυτά η Κυβέρνηση για δημοσιονομικούς λόγους πρέπει να εισάγει τα παραπάνω προϊόντα, ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΤΑΙΡΙΑ την ΟΠΑΠ ΑΕ (που χρόνια τώρα στηρίζει την Ελληνική κοινωνία , τον Πολιτισμό , τον αθλητισμό άλλα και την Ελληνική οικονομία (έσοδα του κράτους , Ελληνικό χρηματιστήριο , κτλ)

    Τέλος, πιστεύω πως το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, το μόνο το οποίο κάνει είναι να εξυπηρετεί για μια ακόμα φορά τα διαφορά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των οποίων η «προσφορά» στο τόπο είναι σε όλους «γνωστή» επί δεκαετίες τώρα.

    Η κυβέρνηση λοιπόν τώρα μπορεί να αποδείξει αν όταν λέει «πρώτα ο πολίτης» το εννοεί πραγματικά ή στην θέση του πολίτη πρέπει να μπει η λέξη «υμέτεροι».

    Σήμερα είναι στο χέρι της πολιτικής ηγεσίας να κάνει το καθήκον της προς τους πολίτες και να δείξει το θάρρος που επιβάλλεται για να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να εκμεταλλευτεί το «αγαθό» των τυχερών παιχνιδιών για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και όχι των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών.

    Παναγιώτης Ντόμαλης

  • 29 Ιανουαρίου 2011, 00:35 | Κουλούρης Χρήστος

    Το Ελληνικο Δημοσιο, εφοσον θελέι να στησει βιομηχανια τζογου,μπορει να τη στησει. Να δωσει οχι μονο 50.000φρουτακια, αλλα 550.000 φρουτακια. οχι 5-50 αδιες internet, αλλο 1050. δικαιωμα του,γουστο του και καπελο του. Λεφτα θελει. Παλι δικαιωμα του.Πριν ομως κανει οτι κανει,ας ριξει μια ματια στην γειτονικη Σερβια. Στο ονομα της αναπτυξης μετα τον πολεμο, στησανε βιομηχανια τζογου.Τα αποτελεσματα γρηγορα διαψευσαν τους ιθυνοντες. Μπορει το κρατος να μαζεψε τα χρηματα που ζητουσε,ομως καταφερε αυτο που δεν καταφερε να κανει ο πολεμος:Να διαλυσει τον κοινωνικο ιστο της χωρας.καταφερε να οδηγεισει ενα λαο, περιφανο σαν και εμας, στην εξαθλιωση, και στην περιφρονηση, για να κονομησουν λιγοι.
    Αν το Ελληνικο Δημοσιο Θελειο να μας οδηγησει σε αυτο το μοντελο, με γεια του με χαρα του. Ευχαριστουμε, αλλα δεν θα παρουμε………..

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 21:46 | ΣΑΡΡΑΣ ΦΩΤΗΣ

    Το σχέδιο νόμου για την ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιγνιδιών έγινε χωρίς τις απόψεις των πλέον ειδικών και επί σειρα ετών επαγγελματιων του χώρου ,τους πράκτορες της ΟΠΑΠ.Το πρώτο σχέδιο νόμου προέβλεπαι χορήγηση τριών αδειών για 50.000 παιγνιμηχανήματα ,απο 30.000 , 10.000 και 10.000 παιγνιομηχανήματα η κάθε άδεια αντίστοιχα.Το σημερινό προβλέπει 4-10 άδειες ευρείας κλίμακας για 25.000 παιγνιομηχανήματα με ισόποσο αριθμό παιγνιομηχανών για κάθε άδεια και 1000-5000 άδειες περιορισμένης κλίμακας για 5000 παιγνιομηχανήματα .Ποιά ανάγκη προέκυψε για την στρατηγική αυτη αλλαγή ,η οποία επήλθε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;Η αποψη μου πρόκειται για συναλλαγή που σκοπό έχει την εξυπηρέτηση συνφερόντων ,που γρήγορα θα βγούν στο προσκήνιο με την διακύρηξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού απο την ΕΕΕΠ. Το πρώτο σχεδιο νόμου φωτογράφιζε ως υποψήφιο για την μεγάλη άδεια των 30,000 μηχανημάτων ,τον ΟΠΑΠ , καθότι είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να εγγυηθεί την αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου σε όλα τα επίπεδα καθώς και των αυξημένων κοινωνικών και άλλων απαιτήσεων του νόμου ,με την υποστήριξη του μεγαλίτερου και επαγγελματικότερου δίκτυου πωλήσεων τυχερών παιχνιδιών στο κόσμο των πρακτόρων της ΟΠΑΠ.Με το νέο σχέδιο νόμου βγάζει έξω απο το παιχνίδι τους πράκτορες ,τους πραγματικούς επαγγελματίες που χρόνια τώρα εργάζονται με κώδικα δεοντολογίας και κοινωνική ευαισθησία ειδικά στην κατευθυνση της προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.Το νέο σχέδιο μοιράζει σε 10 πρόσωπα απο 2,500 μηχανήματα οι οποίοι θα διανείμουν άδειες (καθ΄υπόδειξη των στην ΕΕΕΠ) ,μάλλον στα γνωστά πρόσωπα που χρόνια τώρα δραστηριοποιούνται στον παράνομο τζόγο και γεμίζουν καθημερινά τις αίθουσες της Ευελπίδων.Προτείνω επαναφορά του πρώτου σχεδίου νόμου σε ότι αφορά τον αριθμό των αδείων ,καθώς και το πλήθος των μηχανημάτων ανά άδεια καθιστώντας τον κρατικό φορέα την ΟΠΑΠ ΑΕ κυρίαρχο και ταυτόχρονα θεματοφύλακα των στόχων του παρόντος σχεδίου νόμου.Οι πρακτορες παρακολουθούν πολύ στενά το όλο θέμα και θα επέμβουν δυνανικά αν αυτό απαιτηθεί.Εύχομαι να μη γίνει της «Νομικής».Θα επανέλθω για το άλλο καυτό και προκλητικό θέμα θέμα των ιντερνετικών αδειών.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 16:26 | R.K

    Εννοείται ότι πρέπει να επιτραπούν τα φλιπεράκια και όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τα παιχνίδια τι σχέση έχουν με τα videolotto και τα καζίνο δεν καταλαβαίνω. Και για ποιο λόγο να ελέγχονται τα φλιπεράκια? Μπίλιες έχουν, ρίχνεις ένα κέρμα και παίζεις. Ούτε βραβείο παίρνεις ούτε κέρδη.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 12:26 | Ηλεκτρα

    Οι αδειες πρεπει να δοθουν πρωτα στους Ελληνες επαγγελματιες του κλαδου για να προστατευθουν οι θεσεις εργασιας αλλα και για να υπαρξει ελληνικη παραγωγη μηχανων. Μονο με αυτον τον τροπο θα ερθει η αναπτυξη που ευαγγελιζεται η κυβερνηση.

  • 28 Ιανουαρίου 2011, 00:36 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    μαλλον ειμαι μαντης.

    ημουν σιγουρος πως το ελληνικο κρατος δεν θα τιμουσε την υπογραφη του, περι μονοπωλιου του ΟΠΑΠ ως το 2020, αν και τα φραγκα τα τσεπωσε κανονικα.

    οπως επισης ειμαι σιγουρος και ποιοι θα παρουν και τις νεες αδειες.

    με δεδομενη την «ηθικη ακεραιοτητα» της κυβερνησης, και του γεγονοτος πως πολυ προσφατα καποιοι κυριοι παρατησαν τις ποδοσαιρικες τους ομαδες(απο ποτε αραγε ειναι δοσμενες οι αδειες??), τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται….

    κατα τα αλλα η χωρα εξυγιαινεται και εμεις οι απλοι πολιτες πρεπει να βαλουμε πλατη, σωστα κυριε Παπακωνσταντινου?

    υγ. δεν ειμαι πρακτορας του ΟΠΑΠ ουτε εχω καποιο αλλο προσωπικο συμφερον απο αυτη την ιστορια.
    απλα εχω βαρεθει σε αυτη τη χωρα να με περνανε για βλακα.
    τελικα τιποτα ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ.
    δυστυχως!

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 20:19 | MANOLISK55

    Να κάνω την ερώτηση προς το υπ.οικ.Με τι σκεπτικό θα μπορούσε να δώσει
    άδειες και που….Το ενδιαφέρει να ελέγχει τα φρουτάκια ή ΟΧΙ?
    θεωρώ ότι πρέπει να μην κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του και να μας πει
    μέχρι τώρα ΠΟΙΟΙ είναι πίσω από τα παράνομα φρουτάκια που κυκλοφορούν
    στα κατά τόπους καταστήματα,(ιντερνετ,καφέ-μπαρ, καφενεία κ.τ.λ.).Να
    μας πει πόσο τα έχει φορολογήσει αυτά από το 1980 που έχουν έρθει στην κυκλοφορία.Υπάρχει μία συνεργασία του ΟΠΑΠ με 5.000 επαγγελματίες του είδους.
    ,διότι για να δουλεύει κάποιος μία άδεια τέτοια, πρέπει να έχει ποινικό μητρώο, χωρίς χρέη σε δημόσιο ,κ.τ.λ.
    Κύριοι του υπ.οικ.ΠΡΕΠΕΙ το λάβετε ΚΑΙ αυτό υπ’όψιν σας, εάν θελήσετε να
    δώσετε άδειες σε ανθρώπους ποινικά κολάσιμους,και πρέπει να λάβετε στα σοβαρά ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 18:02 | Marios

    katarxas as lene ti gnomi tus osoi exoun diavasei olo to sxedio
    nomou.Dioti merikoi lene th gnomi tus mono kai mono akougontas
    stis eidhseis pos ta tyxera paixnidia(frutakia)xanarxontai.
    Edo kai deka xronia peripou plironoume prostimata giati den exume nomo gia ta hlektronika pexnidia…ara theloume den theloume prepei
    na kanume ena nomo epitelous gia na min plironoume adika
    prostimata. Oson afora tis poses adeies tha dothopun gia ta
    video lotto,kalo tha itane na min dothune periorismenes, alla
    na dinonte se olous osous exoun tis kataliles proipothesis.
    alios as minun ta video lotto ston opap mono.
    kapote mazi me ta xera kaikane kai ta xlora…diladi mazi
    me autus pou eixane paranoma frutakia pire i mpora kai autus
    autus pou eixane apla ena katasthma me pexnidomixanimata,
    ta gnosta se olous mas flimperakia.
    Hmaste h monh xwra pou den exume flimperakia edo kai kairo.
    Kalo einai na vgi enas nomos pou tha ta epitrepsi ala tha mpori
    kai na ta elenxi.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 16:51 | ΔΕΣΥΠΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕ ΜΗ –ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ–ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!!

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 14:43 | Σαββας Παπαδοπουλος

    Απο το 1959 μέχρι σήμερα ο κρατικός ΟΠΑΠ έχει τροφοδοτήσει την Ελληνική Οικονομία, τον Ελληνικό Αθλητισμό, τον Ελληνικό Πολιτισμό, Κοινωφελή Ιδρύματα, Νοσοκομεία και πάρα πολλά ακόμα Σωματεία με πολλα εκατομμύρια. Όλα αυτά μέσα απο ένα επίγειο δίκτυο 5000 και πλέον πρακτορείων κατανεμημένα σε όλη την επικράτεια τα οποία ελέγχονται μέσω κεντρικού μηχανογραφικού συστήματος αποδίδοντας αξιοπιστία και αποτρέποντας την φοροδιαφυγή. Τόσα χρόνια που διάφοροι επιτήδιοι εκμεταλλεύονταν παράνομα στέκια διάφορων ειδών στοιχηματισμού πόσους φόρους πλήρωσαν και τί πρόσφεραν στην Ελληνική κοινωνία γενικότερα; Μόνο κατεστραμένες οικογένειες χαμένες υπολήψεις και οικονομικά προβλήματα. Δίνοντας ανεξέλεγκτα νέες άδειες σε κάθε γειτονιά μετατρέπεται την Ελλάδα σε ένα απέραντο καζίνο το οποίο θα οδηγήσει σε τέτοια φαινόμενα που ανέφερα πρίν και ίσως και μεγαλύτερα.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 14:55 | θοδωρος Αν.

    ενταξει να δωθουν οσες αδειες θελουν .αλλα πριν απο αυτο να μας πουν αυτοι που καιγονται τοσο πολυ γιαυτες πως θα ελεγχονται ολα αυτα.πως θα μπορει αυτο το κακομοιρο κρατος να εισπρατει τον φορο που του αναλογει.και ποιος μου λεει οτι αυτος που θα παρει μια αδεια για 10 π.χ μηχανηματα φρουτακια δεν θα βαλει και αλλα 50 διπλα παρανομα οπως γινετε συνηθως στην ρημαδοχωρα που ζουμε,χωρις να αποδιδει φορο.και μην μου πειτε οτι θα τους ελεγχει η αστυνομια γιατι θα πεσει πολυ γελιο.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 13:17 | geomix

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΗ ΕΛΕΝΧΟΜΕΝΟ ΤΖΟΓΟ.
    ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

    ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 12:21 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗΣ

    ΑΦΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ; ΑΦΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ; ΠΟΙΟΣ ΘΗΣΑΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ; (ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ STO MINNESOTA). ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΑΛΙ; ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ. ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!(ΚΟΜΙΖΩ ΓΛΑΥΚΑΝ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ). ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΟΤΑΝ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ «ΜΕΓΑΛΕΣ» ΑΔΕΙΕΣ ΨΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ!!

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 12:05 | steve

    δωστε αδειες παντου κυριε υπουργε..ακομα και στο κυλικειο που τρωει το παιδι σας κολατσιο στο διαλειμμα…
    δωστε παντου..ακομα και κατω απο το σπιτι σας..

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 11:31 | ΣΕΦΕΡΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

    Η ΟΠΑΠ Α.Ε.με τα 5000 Πρακτορεια της νομιζω οτι καλυπτουν με το παραπανω ολη τον Ελλαδικο χωρο και οχι μονο και εχει και ενα αλλο πλεονεχτημα οτι ο χωρος των Πρακτορειων ειναι ελεγχομενος και απο αποψεως ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ,γιατι περνανε ολα τα εσοδα απο τις μηχανες τους με το συστημα ON LAIN και ακομα στα Πρακτορεια δεν επιτρεπεται η εισοδος σε ανηλικους,προφυλασοντας και την νεολαια μας απο τον εθισμο στα τυχερα παιχνιδια.

    Γιαυτο εχω την γνωμη οτι δεν πρεπει να δοθουν καινουργιες αδειες για να μην γινει η χωρα μας ενα απεραντο «ΚΑΖΙΝΟ».

    Η χωρα μας περναει μια μεγαλη οικονομικη κριση,μην την μεγαλωσουμε με την διασπορα σε καθε γωνια, σε καθε χωριο, σε καθε συνοικια κλπ. απο τα μηχανηματα με τα «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ»,υπαρχει ο ελεγχομενος τζογος απο την ΟΠΑΠ Α.Ε.και μας φτανει.

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ «ΚΑΖΙΝΟ» !

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 11:44 | nikos tsaoysogloy

    κυριε παναγιωτη μας καλημερα σας σε τι σαςχαλαει οδιαλογος αφηστε να βγουν οσες αδειες πρεπει 10 χρονια ο κρατικος τζογος ποως λετε μπουκωσε στο χρημα τους ιδιους και τους ιδιους αφηστε και κατι για τουςαλλους πλακωσαν κιολας οι νταβασζηδες αεριτζηδες οι οποιοιυποσχωνται αδειες στο πι και φι εαν πραγματι οο ποιος διαγωνισμος γινη με διαφανεια καποια απο τα κορακια του κλαδου θα χασουν την μιζα τους πιστευω οτι ετσι θα ειναικαλυτερο και καθαροτερο το τοπιο γιαολους.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 00:19 | lekakis filimwnas

    Πραγματικα θιγεται ενα θεμα που πρεπει να αντιμετωπιστει με μεγαλη προσοχη η αποψη μου ειναι οτι οι αδιες πρεπει να ειναι το πολυ 2 και φυσικα να υπαρχει κρατικος ελενχος η τον υπουργειο οικονομικων ή τον οπαπ παντως να μην αφησετε και φτασουμε στο σημειο που ειχαμε φτασει και παλαιοτερα και ειχε γινει η ελλαδα ενα απεραντο καζινο

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 00:28 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΙΛΙΤΟΣ

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ. ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ.ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΛΟΤΤΟ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ. ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 20:20 | nikos

    nikolaos giannos

    Pragmatika lipame blepontas ayta ta pragmata anti kapoios apo to ipourgiou na di ligo exo apo ta simferonta na kitaxi as poume to GERMANIKO montelo i to ISPANIKO montelo me to opoio doulevoun ta tixera paixnidia se autes tis mi xreokopimenes xores tha gini sofoteros . Giati lipon 10 adies kai oxi 1000 pou einai kirie IPORGE TIS DIAFANIS TA AWP paixnidia i ta perilambanete kai auta sto paketo ton MEGALON POLIETHNIKON NTROPI . Doste doulia se olous kai elenxet tous. ARAGE POIA SIMFERONTA EXIPIRETITE KIRIE IPOURGE TON IKONOMIKON AUTIS TIS XORAS DOULIA STOUS ELLINES LIPON ME AWP KAI VLT
    ELEOS POIA NTROPI ELLINES KATASKEUASTES KAI DIAKINITES PINANE KAI I ASTINOMIA ME TIS MIZES TIS VASILEVI.

    NIKOLAOS GIANNOS

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 19:18 | Αθανασοπουλος Παναγιωτης

    Δεν επιτρέπετε να γίνετε διαβούλευση για αυτό το θέμα.
    Δεν επιτρέπετε να δοθούν καινούργιες άδειες και να καταστραφούν οικογένειες.
    Δεν αντέχει η κοινωνία να πληρώνει άσχετες αποφάσεις και διαβουλεύσεις.
    Ήδη έχετε κρατικό ελεγχόμενο τζόγο.
    Ας μείνει εκεί.