Ολοκλήρωση Δημοσίευσης Διαβούλευσης

Ολοκλήρωση Δημοσίευσης Διαβούλευσης

ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΟΕΕ) ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Δ/νση Οικονομικής Πολιτικής, Δ/νση Χρηματοοικονομικής Πολιτικής) καλεί τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς (Υπουργεία, άλλες δημόσιες υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα, ενώσεις εταιρειών, φυσικά πρόσωπα κλπ.) να συμμετάσχουν με την κατάθεση προτάσεων, διατύπωση απόψεων καθώς και παρατηρήσεων επί του υποβληθέντος σχεδίου νόμου.
Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου αποσκοπούν, μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και της ενίσχυσης της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην σύσταση και λειτουργία ΟΕΕ στην Ελλάδα με την μορφή αμοιβαίου κεφαλαίου, κατά τα πρότυπα και άλλων κρατών-μελών της ΕΕ.
Το παρόν νομοσχέδιο ρυθμίζει εν γένει τους ΟΕΕ ως προς τα θέματα σύστασης, διαχείρισης, λειτουργίας, αδειοδότησης και διάθεσής τους. Με την προσθήκη του στην Ελληνική νομοθεσία θα ρυθμιστεί το κενό λειτουργίας των κεφαλαίων εκείνων, τα οποία δεν εντάσσονται σε ήδη νομοθετημένους οργανισμούς εναλλακτικών επενδύσεων, όπως πχ των ΟΣΕΚΑ.
Η ευρύτατη συμμετοχή όλων των ανωτέρω θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, προκειμένου το Υπουργείο Οικονομικών να εξετάσει τις προτάσεις και όπου κριθεί αναγκαίο να προβεί στις απαραίτητες τροποποιήσεις του σχεδίου νόμου, πριν αυτό προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 31η Ιουλίου 2018 και ώρα 14:00.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ευκλείδης Τσακαλώτος