Άρθρο 39 Καταργούμενες διατάξεις

Η παρ. 3 του άρθρου 16 του ν. 4172/2013 καταργείται.

 • 13 Νοεμβρίου 2019, 15:01 | Παναγιώτης

  Να καταργηθεί η φορολογία δωρεών από γονείς προς τα τέκνα τους με σκοπό την αγορά ή ανέγερση κατοικίας.

 • 13 Νοεμβρίου 2019, 12:01 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 30% ΑΠΟ ΤΟ 2021 ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ POS ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΤO ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ Η ΟΛΟ ΧΑΛΑΕΙ

 • 11 Νοεμβρίου 2019, 14:00 | AΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

  Kαλησπέρα σας. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο (άρθρο 65Α Ν.4174/13) ,εταιρίες οι οποίες λαμβάνουν το φορολογικό πιστοποιητικό των ορκωτών λογιστών ,για τις χρήσεις που το έχουν λάβει δεν θεωρούνται φορολογικά περαιωμένες.

  Συνεπώς το πιστοποιητικό αυτό δεν έχει κάποιο νόημα και δεν επιβραβεύονται οι συνεπείς επιχειρήσεις οι οποίες λαμβάνουν το πιστοποιητικό αυτό. Αντιθέτως ελέγχονται και αυτές ,αλλά και οι ορκωτοί λογιστές αυτών.

  ΘΑ πρότεινα το πιστοποιητικό αυτό ή να το καταργήσετε τελείως ή να δώσετε κίνητρα στις επιχειρήσεις (πχ να θεωρείται η ελεγχόμενη χρήση φορολογικά περαιωμένη και να ελέγχεται κάποιο ποσοτικοποιημένο δείγμα από τις επιχειρήσεις που έχουν λάβει το πιστοποιητικό αυτό ) .

  Κατά τη γνώμη μου η ανωτέρω προσέγγιση είναι απαραίτητη , ώστε να βελτιωθεί η σχέση μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων και αποτελεί και επιβράβευση στις συνεπείς επιχειρήσεις.

  Με εκτίμηση

 • 9 Νοεμβρίου 2019, 18:23 | ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΘΕΜΑ ΦΟΡΟΣ 10% ΣΕ ΔΩΡΕΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ¨ΓΟΝΕΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙ

  Η ΩΣ ΑΝΩ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΟ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΤΗ ΠΗΓΗ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟ E-MAIL ΜΟΥ ΕΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΩΣ ΑΝΩ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ . ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΜΕΣΑ.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

 • 8 Νοεμβρίου 2019, 22:25 | ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΦΟΡΟΥ 10% ΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΓΟΝΕΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ?

 • 8 Νοεμβρίου 2019, 22:12 | ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 ΣΕ ΔΩΡΕΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ 10% ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ.ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΦΑΠΑΞ Κ.Λ.Π. ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟ EMAIL ΜΟΥ.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

 1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
 2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
 3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
 4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
 5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
 6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
 7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
 8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
 9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».