- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Προδιαγραφές Β’ φάσης του αρχείου XML της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών

Στα πλαίσια της Β’ φάσης της συλλογής μισθοδοτικών καταστάσεων για τους σκοπούς της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών προχωράμε στην οριστικοποίηση των προδιαγραφών του αρχείου XML συλλογής μισθοδοτικών καταστάσεων.

Οι προδιαγραφές περιλαμβάνουν την δομή του αρχείου (XML Schema – XSD [1]). Ακόμη υπάρχει αρχείο Calc [2] (Open Office αντίστοιχο του Excel – η σουίτα παρέχεται δωρεάν εδώ [3]) με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε δικά σας παραδείγματα. Στην τελική μορφή του θα παρέχεται και σε Excel (xls). Τέλος, επισυνάπτουμε ένα παράδειγμα [4]δημιουργημένου XML αρχείου που συμφωνεί με την προδιαγραφή XSD.

Η συγκεκριμένη διαβούλευση δεν περιλαμβάνει τις λίστες των φορέων, επιδομάτων και φορέων κράτησης. Αυτές είναι ακόμη σε κατάσταση σύνθεσης και θα παρουσιαστούν σε επόμενη διαβούλευση (ή με αλλαγή της παρούσης). Υπάρχουν όμως ενδεικτικές λίστες που δείχνουν την γενική κατεύθυνση στο φύλλο Data του αρχείου Calc.

Γενικά το αρχείο έχει αλλάξει στα εξής γενικά σημεία από το προηγούμενο της συλλογής στοιχείων Νοεμβρίου 2009 (Α’ φάση).

Στα πλαίσια της διαβούλευσης θα παρακαλούσαμε και για σχόλια σχετικά με την ευχρηστία (ή πιθανά λάθη) του αρχείου Calc.

Παρακαλούμε για τις συγκεκριμένες προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις προδιαγραφές μέχρι τις 9/5/2010.