Άρθρο 4

1. Όποιος δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ή των εγκλημάτων που ορίζονται στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945 και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά μιας τέτοιας ομάδας ή μέλους της τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 – 3.000) ευρώ.

2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται τα εγκλήματα αυτά να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου.

  • Αυτό ισχύει και για τους πολυαγαπημένους μας φίλους και γείτονες (τους γηγενείς της Μικράς Ασίας που δεν έχουν καμία σχέση με την Μογγολία) οι οποίοι έχουν μία δυσκολία να αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Αρμενίων?

  • 3 Μαρτίου 2011, 21:35 | Abebablom

    Πόσο γρήγορα ξεχάστηκε το «ψωμί, παιδεία, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Κατά τα άλλα, το πανεπιστημιακό άσυλο μας μάρανε…

    _____________________________________________________________________

    Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

    Άρθρο 19.

    Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλο τον κόσμο.

    _____________________________________________________________________

    «Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου, το δικαίωμά σου να το λες».
    Χάριετ Μπίτσερ Στόου (και όχι ο Βολτέρος)

  • 3 Μαρτίου 2011, 20:23 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    κ. Υπουργέ. Οτιδήποτε Νόμο και ψηφίσετε «περί ρατσισμού», ένα πράγμα θα πρέπει να γνωρίζετε. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ. Αυτό που είναι να πω, θα το πω και δεν θα με φοβίσει η απειλή σου για φυλακή. Είμαι υπερήφανος που γεννήθηκα ΕΛΛΗΝΑΣ και αυτό δεν μπορείτε να μου το αφαιρέσετε. Αφήστεμε λοιπόν να πεθάνω ως ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.

  • 3 Μαρτίου 2011, 19:03 | ΔΟΚΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΣΡΕΜΠΕΝΙΤΣΑΣ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΔΚ Η ΣΕΡΒΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΚΗ Η ΣΕΡΒΒΟΣΝΙΑΚΗ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗ!!ΠΛΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΞΕΝΩΝ ΚΥΑΝΟΚΡΑΝΩΝ!!ΟΠΟΙΣ ΣΕΡΒΟΣ ΤΗΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΔΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ?ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΕΙ Η ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΕΙ?