Άρθρο 2 Έννοια όρων

Στον παρόντα νόμο, ο όρος «εχθροπάθεια» θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας.

Ο όρος «θρησκεία» θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος γενικά σε πρόσωπα τα οποία προσδιορίζονται βάσει θρησκευτικής πίστης ή άλλων περί την πίστη  πεποιθήσεων.

  • 3 Μαρτίου 2011, 13:18 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ , ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΧΑΛΙΑ.

    ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ (ΟΧΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΝΑΝΕ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ , ΟΥΤΕ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΞΥΛΟ» ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ) ΠΟΥ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ? ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ??? ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ?? ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΟΔΑΠΟ ΝΑ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΙΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ????

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΙ , ΒΛΕΠΕ ΜΜΕ , ΝΕΟΛΑΙΕΣ ΚΤΛ ΚΤΛ) ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ «ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΥΣ , ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ «ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ» ΜΕ «ΕΞΥΠΝΟΥΣ» ΝΟΜΟΥΣ , ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΝ , ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.

    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΓΙΑ 2 ΧΑΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΕΛ.ΑΣ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΓΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΡΦΑΚΙ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΑ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΤΟ ΜΠΛΕ ΠΛΑΙΣΙΟ , ΛΕΩ ΤΟ ΕΞΗΣ , ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ , ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ,Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΜΕ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ , ΝΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ (ΑΝ ΕΞΕΡΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ)

  • 3 Μαρτίου 2011, 11:53 | Nikolaos

    Θέλω ο υπουργός να μας απαντήσει το εξής.

    Εάν ασκήσει κάποιος κριτική σε πρακτικές του ισλάμ που είναι εντελώς ασύμβατες με τις δικές μας αξίες, αυτό είναι δημιουργία εχθροπάθειας?

    Και όταν εννοώ ασύμβατες πρακτικές εννοώ την μεταχείριση των γυναικών, το νόμο της Σαρία και πολλά άλλα που συμβαίνουν στις μουσουλμανικές χώρες αλλά και σε δυτικές οπου υπάρχει μουσουλμανική μετανάστευση.

    Επίσης, τι θα κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση βίαιων επεισοδίων απο ομάδες μουσουλμάνων με πρόσχημα θρησκευτικούς λόγους?

    Εάν είχαμε ένα περιστατικό παρόμοιο με τα σκίτσα για το Μωάμεθ, ποιος θα διωκόταν για δημιουργία εχθροπάθειας? Ο σκιτσογράφος ή οι μουσουλμάνοι που προκάλεσαν τις τεράστιες αναταραχές?

    Γιατί εάν με βάση το νομοσχέδιο θα διωκόταν ο σκιτσογράφος, τότε με τη ψήφιση του νόμου θα έχουμε το τέλος της ελευθερίας έκφρασης στην Ελλάδα.

  • 2 Μαρτίου 2011, 23:48 | Δανάη Ανδριανοπούλου

    «… ο όρος «εχθροπάθεια» θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος … και στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας.»
    Δηλαδή αν με βιάσουν και δεν χαμογελάω εκείνη την ώρα θα μου κάνουν και μήνυση;
    Δεν ντρέπεστε; Αν σας έβλεπε ο Όργουελ θα έσκιζε και θα έτρωγε το «1984». Τουλάχιστον εκεί σε έπιαναν επί τόπου για έγκλημα σκέψης, δεν σε κυνηγούσαν αναδρομικά.