Άρθρο 58 Ειδικά προγράμματα απεξάρτησης στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία Αττικής και Θεσσαλονίκης

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης υλοποιούνται προγράμματα πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης ατόμων εξαρτημένων από τα Ναρκωτικά και τον Αλκοολισμό. Η σύσταση νέων θέσεων προσωπικού, η κατανομή τους και κάθε άλλο ζήτημα για τη λειτουργία και ανάπτυξή τους ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  • 24 Σεπτεμβρίου 2011, 07:41 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

    Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι τεράστιο και πολυδιάστατο. Ο κοινωνικός αποκλεισμός δεν είναι λύση. Αντίθετα απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα στον τομέα της κοινωνικής επανένταξης, με την ίδρυση νέων προγραμμάτων έτσι ώστε να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των απεξαρτημένων χρηστών. Πράγματι, με την ισχύουσα οικονομική κρίση χρειάζεται εντατικοποίηση των προσπαθειών στην κοινωνική επανένταξη, και ιδιαίτερα στο κομμάτι της ένταξης στην αγορά εργασίας. Κατά τη γνώμη μου απαιτείται επαρκής κρατική υποστήριξη σε συνδυασμό με την ισχυρή συνεργασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και συστηματική ενίσχυση ανθρώπων με όρεξη και εξειδίκευση στο αντικείμενο, έτσι ώστε να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που πραγματικά την έχουν ανάγκη.
    Με τιμή
    Αλέξανδρος Ι. Νομικός
    Ιατρός-Παθολογοανατόμος
    Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών
    Επιμελητής Β’ Γ.Ν.Α <>

  • 15 Σεπτεμβρίου 2011, 13:23 | ioannis

    δεν ειναι σωστο . εκανα χρηση κανναβης. δεν εκανα κακο σε κανεναν. το κρατος ακουγοντας ενα χρηστη ιρωινης μου κατεσχεσε το σπορ μερσεντες οχημαμου. δεν εδωσα ποτε κανναβη σε κανενα. καποιος εβαλε ιρωινη στο σπιτι μου//με κλησανε φυλακη. πληρωσα 30000 βγηκα και η δ.ν. λαρησας ενω ο δραστης ομολογησε και γνωριζαν με τοποθετισαν σε ιδιοτικο ψυχιατριο. ενω ετσι σταματισα το 18 ανω. τορα παρακολουθω το 18 ανω ξανα μαζι με χρηστες ιρωινης. δεν ειμαι εγγληματιας ουτε χρηστης κοκαινης , ιρωινης. εκανα απλα χρηση κανναβης. θελετε να γινω εγγληματιας΄΄΄΄η οχι αν οχι βοηθηστεμε ////////////////αν δεν με βοηθησετε. ποντιακα θα τιμοριθητε

  • 14 Σεπτεμβρίου 2011, 13:49 | ΛΑΜΨΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Δεν είμαι ο πλέον ειδικός σε αυτά τα θέματα. Όμως αυτό που ξέρω είναι οτι εαν το πόδι μου πάθει γάγγραινα και προσπαθήσω να το θεραπεύσω χωρίς θετικό αποτέλεσμα, θα αναγκασθώ να το αποκόψω από το υπόλοιπο κορμί για να σωθώ.
    Λέω λοιπόν οτι μήπως θα ήταν καλύτερο, ο κάθε ένας που είναι εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες (εαν δεν θεραπεύεται) να απομακρύνεται από την υπόλοιπη κοινωνία. Όσο μένει μαζί με όλο τον κόσμο, θα προσπαθήσει να «χαλάσει» και τον γείτονα και όποιον τέλος πάντων μπορεί.
    Αυτό από μια άποψη μπορεί να θεωρηθεί απάνθρωπο και σκληρό. Όμως το ίδιο απάνθρωπο και σκληρό είναι να κόψω το ασθενές με γάγγγραινα πόδι μου. Απλά είναι η τελευταία λύση. Το ξέρω οτι θα είχε σημαντικό κόστος στην εφαρμογή. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να αναλάβει το Δημόσιο την στέγαση, διατροφή, ένδυση κ.λ.π. τόσων χιλιάδων ατόμων.
    Με απλά λόγια: Υπάρχει θετικό αποτέλεσμα στην ανάλογη θεραπεία; Μπράβο και πάλι μπράβο! Δεν υπάρχει κάτι θετικό; Άντε και παραπέρα …. να μη διαβρωθεί μεγαλύτερο τμήμα της κονωνίας.
    Ευχαριστώ πολύ