Άρθρο 11 Κατεργασία ναρκωτικών

Η λειτουργία εργοστασίων που κατεργάζονται προϊόντα και σκευάσματα ναρκωτικών, επιτρέπεται μόνο ύστερα από σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ναρκωτικών. Τα εργοστάσια αυτά διευθύνονται από φαρμακοποιό ή χημικό και υπόκεινται στο διαρκή έλεγχο της επιθεώρησης των φαρμακείων. Εκτός από το διαρκή αυτό έλεγχο επιθεωρούνται πριν από την έναρξή τους και μετά, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, τουλάχιστον δύο φορές ΤΟ έτος, από επιτροπή απαρτιζόμενη: α) από τον επιθεωρητή των φαρμακείων και β) από ένα άλλο τεχνικό μέλος που διορίζεται από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με υπόδειξη της Επιτροπής Ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά που παράγονται από τα εργοστάσια αυτά ή τα φαρμακευτικά σκευάσματα αυτών φυλάσσονται μέχρι την παράδοση μέσα στο εργοστάσιο για αποκλειστική χρήση του Κράτους. Η πώληση προς άλλον ή η εξαγωγή τους με οποιονδήποτε τρόπο από το εργοστάσιο απαγορεύεται

  • 19 Σεπτεμβρίου 2011, 10:41 | Παπαδοπούλου Ελισσάβετ

    Θα μπορούσε να επιτρέπεται η κατεργασία, η πώληση προς ιδιώτες ή η εξαγωγή τους, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία των εξαρτημένων χρηστών και για τα έσοδα του Κράτους!

    Είναι στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, ως Χώρας, λόγω κλίματος, να μπορούμε να γίνουμε παγκόσμιος εξαγωγέας ποιοτικής κι ελεγμένης Κρατικής κάνναβης.

    Έστω και μονάχα για Ιατρική χρήση, η παγκόσμια αγορά κάνναβης ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

    Ας μη βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας!

    Άλλες Χώρες παράγουν και πουλούν ο,τι μπορούν.