Δημόσια διαβούλευση επι της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον Κώδικα Ναρκωτικών

Τίθεται από σήμερα Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2011 σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον Κώδικα Ναρκωτικών.

Η μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά έχει στόχο να συμβάλλει στον περιορισμό της παραβατικότητας των χρηστών ναρκωτικών ουσιών, εξαρτημένων ή μη, και στην, κατά τρόπο δικαιοκρατικά ορθό, καταστολή της διακίνησης των ουσιών αυτών.  Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου αποποινικοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η χρήση ναρκωτικών καθώς και η προμήθεια και η κατοχή τους για προσωπική χρήση, ενώ εξορθολογίζονται οι προβλέψεις και οι ποινές για τη διακίνησή τους. Επιπλέον, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο κατοχυρώνεται το δικαίωμα των εξαρτημένων χρηστών ναρκωτικών ουσιών στην πλήρη θεραπεία και συστηματοποιούνται οι ρυθμίσεις που αφορούν τα όργανα σχεδιασμού, συντονισμού και υλοποίησης της πολιτικής κατά των ναρκωτικών

Δεδομένης της σπουδαιότητας του προτεινόμενου νομοσχεδίου, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2011 και, αφού ληφθούν υπ’ όψιν τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων