ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ’ – ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ – Άρθρο 32 – Δοκιμαστική υπηρεσία

1. Οι υπάλληλοι της Δικαστικής Αστυνομίας μετά τον διορισμό τους διανύουν διετή δοκιμαστική υπηρεσία. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας αυτής επιτρέπεται να απολυθούν, μόνο για λόγους που ανάγονται στην υπηρεσία τους μετά από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου.

2. Μέσα σε έναν (1) μήνα από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας, το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο του άρθρου 42 αποφασίζει αν ο δόκιμος υπάλληλος είναι κατάλληλος για μονιμοποίηση, μετά από έκθεση που υποβάλλει ο εποπτεύων δικαστικός λειτουργός στις περιπτώσεις των περιφερειακών υπηρεσιών, ή ο Διευθυντής της Δικαστικής Αστυνομίας όταν ο υπάλληλος υπηρετεί στη Διεύθυνση Δικαστικής Αστυνομίας. Αν κριθεί κατάλληλος, o υπάλληλος μονιμοποιείται με πράξη του οργάνου που είναι αρμόδιο για τον διορισμό. Με πράξη του ίδιου οργάνου απολύεται ο υπάλληλος που κρίνεται ακατάλληλος.

3. Αν η συμπλήρωση του χρόνου δοκιμαστικής υπηρεσίας παρατείνεται λόγω άδειας συνεπεία ασθένειας, κύησης, λοχείας ή ανατροφής τέκνου, η εκ των υστέρων μονιμοποίηση του υπαλλήλου ενεργεί αναδρομικά ως προς όλες τις συνέπειες.

4. Το υπηρεσιακό συμβούλιο του άρθρου 42 δύναται, με αιτιολογημένη απόφασή του, να παρατείνει τον χρόνο δοκιμαστικής υπηρεσίας για ένα (1) ακόμη έτος, εφόσον δεν μπορεί να σχηματίσει σαφή γνώμη για την καταλληλότητα του δόκιμου υπαλλήλου της Δικαστικής Αστυνομίας για μονιμοποίηση.