Άρθρο 18 Συμβούλιο Διδασκόντων Δικαστικών Υπαλλήλων – Προσθήκη άρθρου 55ΣΤ στον ν. 4781/2021

Στον ν. 4871/2021 (Α’ 246) προστίθεται άρθρο 55ΣΤ ως εξής:

«Άρθρο 55ΣΤ
Συμβούλιο Διδασκόντων Δικαστικών Υπαλλήλων

1. Στη Σχολή λειτουργεί Συμβούλιο Διδασκόντων Δικαστικών Υπαλλήλων που αποτελείται από όλους τους διδάσκοντες.
2. Έργο του Συμβουλίου Διδασκόντων Δικαστικών Υπαλλήλων είναι η υποβολή προς το Συμβούλιο Σπουδών Δικαστικών Υπαλλήλων γραπτών προτάσεων για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου της Σχολής και ειδικότερα για αλλαγές του εφαρμοζόμενου προγράμματος σπουδών κατά την προεισαγωγική εκπαίδευση.
3. Το Συμβούλιο Διδασκόντων Δικαστικών Υπαλλήλων συνέρχεται σε συνεδρίαση, μια (1) φορά κατ’ έτος, τον μήνα Οκτώβριο ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Δικαστικών Υπαλλήλων. Προεδρεύει στη σχετική συνεδρίαση ο αρχαιότερος δικαστικός λειτουργός από τους διδάσκοντες. Το Συμβούλιο Διδασκόντων Δικαστικών Υπαλλήλων βρίσκεται σε απαρτία, εφόσον είναι παρόντες τουλάχιστον πέντε (5) διδάσκοντες και απαιτείται για την έγκυρη λήψη αποφάσεων η πλειοψηφία των παρόντων μελών. Επί ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.
4. Με απόφαση του Διευθυντή Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Δικαστικών Υπαλλήλων ορίζεται ο γραμματέας του Συμβουλίου Διδασκόντων Δικαστικών Υπαλλήλων με τον νόμιμο αναπληρωτή του από τους υπαλλήλους της Σχολής για θητεία δύο (2) ετών, η οποία δύναται να ανανεωθεί μία (1) μόνο φορά.