Άρθρο 11 Προσαρμογή της εκπαίδευσης των εκπαιδευτών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών – Τροποποίηση άρθρου 50 ν. 4871/2021

Στο άρθρο 50 του ν. 4871/2021 (Α’ 246) επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) στην παρ. 1 οι λέξεις «στους πίνακες διδασκόντων της οικείας κατεύθυνσης» αντικαθίστανται από τις λέξεις «στους οικείους πίνακες διδασκόντων» και μετά τις λέξεις «δικαστικοί λειτουργοί» προστίθενται οι λέξεις «και δικαστικοί υπάλληλοι», β) στην παρ. 2: βα) στο πρώτο εδάφιο οι λέξεις «του Συμβουλίου Σπουδών κάθε κατεύθυνσης» αντικαθίστανται από τις λέξεις «του οικείου Συμβουλίου Σπουδών», ββ) το δεύτερο και τρίτο εδάφιο αντικαθίστανται και στο τέταρτο εδάφιο η λέξη «παρέχεται» αντικαθίσταται από τη λέξη «γίνεται» και οι λέξεις «μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας» από τις λέξεις «εξ αποστάσεως», γ) στην παρ. 3 μετά τις λέξεις «άρθρου το» προστίθεται η λέξη «κάθε» και το άρθρο 50 διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 50
Εκπαίδευση των εκπαιδευτών
1. Το εκπαιδευτικό προσωπικό, που εγγράφεται στους οικείους πίνακες διδασκόντων στην αρχή κάθε τριετίας, παρακολουθεί πριν από την ανάληψη των διδακτικών καθηκόντων του ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης, το οποίο αφορά, κατά το στάδιο της προεισαγωγικής εκπαίδευσης, τη μέθοδο διδασκαλίας που πρέπει να ακολουθηθεί για να ανταποκρίνεται στους στόχους της Σχολής, προκειμένου οι σπουδαστές, ως μελλοντικοί δικαστικοί λειτουργοί και δικαστικοί υπάλληλοι, να μπορέσουν να ασκήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο τους.
2. Το πρόγραμμα καταρτίζεται με απόφαση του οικείου Συμβουλίου Σπουδών, η οποία εκδίδεται μετά από εισήγηση των οικείων Διευθυντών Κατάρτισης και Επιμόρφωσης και εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής. Το ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης διεξάγεται εντός του μηνός Ιανουαρίου από τον Γενικό Διευθυντή, τους οικείους Διευθυντές Κατάρτισης και Επιμόρφωσης και τους οικείους βασικούς διδάσκοντες όταν πρόκειται για δικαστικούς λειτουργούς ή από τους διδάσκοντες με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας κατά την προηγούμενη εκπαιδευτική σειρά, όταν πρόκειται για δικαστικούς υπαλλήλους. Οι διδάσκοντες παρακολουθούν το πρόγραμμα, το οποίο διαρκεί δυο (2) ημέρες από πέντε (5) ώρες την ημέρα για κάθε κατεύθυνση δικαστικών λειτουργών και μία (1) ημέρα με πέντε (5) ώρες για τους δικαστικούς υπαλλήλους. Η παρακολούθηση του προγράμματος γίνεται είτε στις εγκαταστάσεις της Σχολής με φυσική παρουσία είτε εξ αποστάσεως.
3. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος άρθρου το κάθε ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης πραγματοποιείται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα από τον Γενικό Διευθυντή και τους οικείους Διευθυντές Κατάρτισης και Επιμόρφωσης.».