ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΄ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Σκοπός

Σκοπός του παρόντος νόμου είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας στην απονομή της διοικητικής δικαιοσύνης μέσω της χωροταξικής αναδιάταξης των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και της εισαγωγής του θεσμού του δικαστικού σταθμού τηλεματικής.

  • 9 Φεβρουαρίου 2023, 11:06 | Δημήτρης Τζόκας

    Μεγάλος αριθμός δικαστικών κτιρίων (αν όχι τα περισσότερα) λειτουργούν πάνω από το όριο των δυνατοτήτων τους και δεν υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης υποδομών τηλεματικής.
    Αδυνατώ να αντιληφθώ με ποιον τρόπο η πραγματοποίηση συνεδριάσεων με τηλεματική, αντί δια ζώσης σε μεταβατικές έδρες, θα συμβάλλει σε ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων και ποιοτικότερη δικαστική κρίση, χωρίς αύξηση των δικασίμων, των υπηρετούντων δικαστών και των γραμματέων/διοικητικού προσωπικού των διοικητικών δικαστηρίων.

  • 7 Φεβρουαρίου 2023, 20:39 | A.Π.

    Επειγόντως παρόμοια νομοθετική πρωτοβουλία να ακολουθήσει και για τα Πολιτικά Δικαστήρια. Υπάρχουν πολλά Πολιτικά Δικαστήρια, κυρίως Ειρηνοδικεία, που δεν δικαιολογείται η ύπαρξη τους, παραταύτα απασχολούν αδικαιολόγητα και σε βάρος του προϋπολογισμού υπαλληλικό προσωπικό, που αν είχαν ενταχθεί σε κεντρικότερα δικαστήρια θα υπήρχε αποδοτικότερη λειτουργία της Δικαιοσύνης.