Άρθρο 10 Αρχείο εντολών αφαίρεσης

1. Η ΕΕΤΤ τηρεί αρχείο που περιλαμβάνει, ανά πάροχο υπηρεσιών φιλοξενίας εγκατεστημένο στην Ελλάδα ή με νόμιμο αντιπρόσωπο που κατοικεί ή είναι εγκατεστημένος στην Ελλάδα:
α) Εντολές αφαίρεσης, οριστικές ή μη, που έχουν εκδοθεί από τις εθνικές αρχές του άρθρου 5 και έχουν κοινοποιηθεί στην ΕΕΤΤ,
β) εκθέσεις που έχει υποβάλλει ο πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας προς την ΕΕΤΤ,
γ) αποφάσεις της ΕΕΤΤ που αφορούν στον πάροχο υπηρεσιών φιλοξενίας,
δ) αιτήματα του παρόχου υπηρεσιών φιλοξενίας προς την ΕΕΤΤ,
ε) αποφάσεις επιβολής κυρώσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι μη οριστικές.
2. Το ανωτέρω αρχείο δύναται να τηρείται σε ηλεκτρονική μορφή.

  • 30 Οκτωβρίου 2023, 19:20 | Σ. ΠΕΡΙΜΕΝΗ

    -ΠΡΟΣΟΧΗ:Σύμφωνα με το άρθρο 3 § 9 του Κανονισμού, όταν μία εντολή αφαίρεσης καθίσταται οριστική, η αρχή του κράτους μέλους που εξέδωσε την εντολή αφαίρεση ενημερώνει την αρμόδια για τον έλεγχο των ειδικών μέτρων αρχή (άρθρ. 12 § 1c του Καν) του κράτους μέλους στο οποίο είναι εγκατεστημένος ο πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας ή ο νόμιμος αντιπρόσωπός του. ΠΡΟΣΟΧΗ στο ελληνικό κείμενο του Κανονισμού έχει εσφαλμένα παραληφθεί η αναφορά του άρθρου 12 § 1c του Καν. (αναφέρεται μόνο άρθρ. 12 § 1), η οποία όμως αναφέρεται ρητά σε όλες τις άλλες επίσημες γλώσσες.
    Επομένως στο Αρχείο πρέπει να καταχωρούνται οι εντολές αφαίρεσης που έχουν εκδοθεί από αρχή έκδοσης εντολών αφαίρεσης οποιουδήποτε κράτους μέλους και όχι μόνο από τις ελληνικές αρχές έκδοσης εντολών αφαίρεσης, που ορίζονται στο άρθρο 5 του νομοσχεδίου.
    Συνεπώς το άρθρ. 10 § 1 περ. α΄ πρέπει να διατυπωθεί ορθά ως εξής: «α) Εντολές αφαίρεσης, οριστικές ή μη, που έχουν εκδοθεί από αρμοδια, σύμφωνα με το άρθρο 12 § 1 περ. α΄ του Κανονισμού, αρχή οποιουδήποτε κράτους μέλους, και έχουν κοινοποιηθεί στην ΕΕΤΤ»

  • 29 Οκτωβρίου 2023, 13:53 | Basiliy

    Θα μπορούσε να είναι open data