ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ’ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟ ΕΝΤΟΛΩΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ Άρθρο 9 Μητρώο παρόχων υπηρεσιών φιλοξενίας

1. Η ΕΕΤΤ, εντός έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, δημιουργεί και θέτει σε λειτουργία μητρώο παρόχων υπηρεσιών φιλοξενίας σε ηλεκτρονική μορφή.
2. Στο μητρώο της παρ. 1 εγγράφονται, εντός έξι (6) μηνών από τη θέση του σε λειτουργία, οι πάροχοι υπηρεσιών φιλοξενίας που έχουν την κύρια εγκατάστασή τους στην Ελλάδα ή ο νόμιμος αντιπρόσωπός των οποίων κατοικεί ή είναι εγκατεστημένος στην Ελλάδα. Με την εγγραφή αποδίδεται αριθμός μητρώου ΕΕΤΤ.
3. Για την εγγραφή στο μητρώο απαιτείται η υποβολή δήλωσης καταχώρισης παρόχου υπηρεσιών φιλοξενίας από την υπόχρεη επιχείρηση, χωρίς να απαιτείται απόφαση της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ.
4. α) Στο μητρώο δηλώνονται και τηρούνται, τουλάχιστον, τα εξής στοιχεία:
αα) Αριθμός μητρώου και ημερομηνία εγγραφής στο μητρώο,
αβ) όνομα και επώνυμο επί φυσικών προσώπων ή επωνυμία επί νομικών προσώπων,
αγ) έδρα και διεύθυνση,
αδ) στοιχεία επικοινωνίας σημείου επαφής στην Ελλάδα (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ελληνικός αριθμός τηλεφώνου),
αε) επίσημες γλώσσες επικοινωνίας,
αστ) διεύθυνση ιστοσελίδας παρόχου.
β) Επιπλέον δηλώνονται, για παρόχους με κύρια εγκατάσταση στην Ελλάδα:
βα) Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ),
ββ) αριθμός Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.), εφόσον υπάρχει,
βγ) στοιχεία νόμιμου εκπροσώπου (αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ).
γ) Επιπλέον, για παρόχους που δεν έχουν την κύρια εγκατάστασή τους στην Ελλάδα αλλά ο νόμιμος αντιπρόσωπός τους κατοικεί ή είναι εγκατεστημένος στην Ελλάδα, στοιχεία νόμιμου αντιπροσώπου:
γα) Για φυσικό πρόσωπο:
i. Όνομα και επώνυμο,
ii. αριθμός ταυτότητας/διαβατηρίου,
iii. διεύθυνση κατοικίας,
iv. Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
γβ) Για νομικό πρόσωπο:
i. έδρα και διεύθυνση,
ii. Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ),
iii. αριθμός Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.),
iv. στοιχεία νόμιμου εκπροσώπου (όνομα, επώνυμο, αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ).
5. Οι πάροχοι υπηρεσιών φιλοξενίας ενημερώνουν το μητρώο για οποιαδήποτε τροποποίηση στα στοιχεία που τηρούνται στο μητρώο, το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών. Αιτούνται τη διαγραφή τους από το μητρώο σε περίπτωση παύσης της δραστηριότητάς τους ως πάροχοι υπηρεσιών φιλοξενίας ή παύσης της νόμιμης αντιπροσώπευσής τους στην Ελλάδα.
6. Νόμιμος αντιπρόσωπος παρόχου υπηρεσιών φιλοξενίας, του οποίου έπαυσε για οποιοδήποτε λόγο η εξουσία αντιπροσώπευσης στην Ελλάδα, δικαιούται να αιτηθεί τη διαγραφή της ιδιότητάς του από το μητρώο, εφόσον προσκομίζει σχετικά αποδεικτικά έγγραφα.
7. Τα στοιχεία (αριθμός μητρώου ΕΕΤΤ, διακριτικός τίτλος, έδρα, στοιχεία επικοινωνίας με το κοινό, ιστοσελίδα) των εγγεγραμμένων στο μητρώο παρόχων υπηρεσιών φιλοξενίας, φυσικών ή νομικών προσώπων, παρέχονται ως δημόσια ανοικτά δεδομένα και δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΤ.