Άρθρο 7 Ορισμός σημείου επαφής

1. α) Ως σημείο επαφής των εθνικών αρχών έκδοσης εντολών αφαίρεσης τρομοκρατικού περιεχομένου, για την παραλαβή της ενημέρωσης, την αφαίρεση ή απενεργοποίηση της πρόσβασης σε τρομοκρατικό περιεχόμενο σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΙΙ του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/784 και τη διεκπεραίωση των αιτημάτων παροχής διευκρινίσεων και παρατηρήσεων σχετικά με τις εντολές αφαίρεσης που εκδίδονται από τον εισαγγελικό λειτουργό του πρώτου εδαφίου της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 5, σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙΙ του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/784, ορίζεται η Δ.Α.Ε.Ε.Β..
β) Ως σημείο επαφής των εθνικών αρχών έκδοσης εντολών αφαίρεσης τρομοκρατικού περιεχομένου, για την παραλαβή της ενημέρωσης, την αφαίρεση ή απενεργοποίηση της πρόσβασης σε τρομοκρατικό περιεχόμενο σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΙΙ του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/784 και τη διεκπεραίωση των αιτημάτων παροχής διευκρινίσεων και παρατηρήσεων σχετικά με τις εντολές αφαίρεσης που εκδίδονται από τον εισαγγελικό λειτουργό του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 5, σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙΙ του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/784, ορίζεται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
2. H Δ.Α.Ε.Ε.Β. και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αντιστοίχως, δημοσιοποιούν τα στοιχεία επικοινωνίας με το σημείο επαφής των παρόχων υπηρεσιών φιλοξενίας του άρθρου 15 του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/784.