Άρθρο 36: Υποχρέωση σεβασμού και τιμής στο λειτούργημα του δικηγόρου.

1. Ο δικηγόρος κατά την άσκηση των καθηκόντων του δικαιούται και απολαμβάνει τον σεβασμό και την τιμή που οφείλεται στο λειτούργημά του από τους δικαστικούς λειτουργούς και από κάθε άλλο πρόσωπο ή Αρχή που ενεργεί στο πλαίσιο της Δημόσιας Διοίκησης, τηρώντας τις αρχές του κράτους δικαίου.
2. Η είσοδος στα Υπουργεία και στα δημόσια καταστήματα επιτρέπεται ελεύθερα στους δικηγόρους με επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας, κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό.
3. Η παράβαση των πιο πάνω αρχών και κανόνων που αναφέρονται στην παράγραφο 1 και 2 του παρόντος άρθρου αποτελούν πειθαρχικό παράπτωμα για τον υπαίτιο.

  • 26 Φεβρουαρίου 2013, 01:52 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ

    ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ,ΟΠΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ,ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ??ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ??ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ??ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ??ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ??ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ Π.Χ. ΕΞΥΒΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΑΝΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΗΜΙΜΑΘΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ??ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ 100 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΓΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ή ΝΑ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΑΦΟΥ ΣΑΝ ΝΕΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ??ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΠΟΥ Ο ΔΕΗΤΖΗΣ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΙΛΟΒΑΤ ΡΕΥΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ Ή ΕΓΛΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ 100 ΕΥΡΟ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΘΥΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ.