Άρθρο 53:

Α. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του ν. ΓΠΟΗ/1912 (Α’ 3), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με το στοιχείο 6 της περ. 1 (υπό τον τίτλο «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα») της παρ. ΙΓ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, προστίθεται εδάφιο τέταρτο ως εξής:
«Οι διατάξεις των προηγουμένων εδαφίων σχετικά με την καταβολή δικαστικού ενσήμου και των επιπλέον υπολογιζομένων επ’ αυτού καταβλητέων ποσοστών εφαρμόζονται και για τις ενώπιον των δικαστηρίων της Δωδεκανήσου διεξαγόμενες δίκες»
Β. Το άρθρο 4 του β.δ. 493/1947 περί ιδρύσεως δικαστηρίων στη Δωδεκάνησο καταργείται.

  • 10 Απριλίου 2013, 09:21 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΕΣΜΕΤΖΟΓΛΟΥ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ,ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΣΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ
    ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ….

    ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ….

  • 9 Απριλίου 2013, 14:50 | savvas dimitriou

    προσωπικα θεωρω οτι δεν πρεπει να ισχυσει στις αγωγες που εχουν ηδη κατατεθει, γιατι ειναι αδικο και θα φερει αναταραχη στους ανθρωπους που ενω εχουν ηδη καταθεσει αγωγη για να βρουν το δικιο τους τωρα θα βρεθουν προ απροοπτου.

  • 9 Απριλίου 2013, 14:10 | Φάνης Καραγεωργίου

    Είναι περίεργη η επέκταση του δικαστικού ενσήμου στη Δωδεκάνησο.

    Σε τοπική εφημερίδα λέγεται ότι η επιβολή έγινε μετά από παράπονα Αθηναίων δικηγόρων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να προκαλέσουν ακύρωση δίκης λόγω δικαστικού ενσήμου στην Κω!!! Μόνο που οι Αθηναίοι δικηγόροι δεν ζουν στην παραμεθόριο απέναντι από τα βουνά της Τουρκίας.

    Και σε κάθε περίπτωση αν αυτό ισχύσει και για όλες τις δίκες που ΗΔΗ βρίσκονται σε πρώτο βαθμό, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ κάποιος ότι όσοι προσπάθησαν να βρουν το δίκιο τους, ΞΑΦΝΙΚΑ και ενώ έχουν καταθέσει αγωγές χωρίς το δικαστικό ένσημο, θα βρουν μπροστά τους το δικαστικό ένσημο;

    Αν πρέπει να εφαρμοστεί το δικαστικό ένσημο στη Δωδεκάνησο, θεωρώ ότι δεν πρέπει να ισχύσει για ήδη κατατεθειμένες αγωγές.