Άρθρο 06:

Το άρθρο 18 του ν.2830/2000 (Κάλυψη κενών θέσεων) αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«Οι κενές θέσεις συμβολαιογράφων καλύπτονται ετησίως με διαγωνισμό και με μετάθεση. Με μετάθεση καλύπτεται ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) των κενών θέσεων κάθε ειρηνοδικειακής περιφέρειας, που υπάρχουν την πρώτη (1η) Ιανουαρίου κάθε έτους και το υπόλοιπο ποσοστό με διαγωνισμό.- Κατά τον υπολογισμό του ποσοστού είκοσι τοις εκατό (20%), εφόσον το υπόλοιπο είναι από 0,6 και άνω, θεωρείται ως ακέραιη μονάδα και κάτω από αυτό παραλείπεται. Αν οι κενούμενες θέσεις είναι μόνο δύο, η μία καλύπτεται με μετάθεση και η άλλη με διαγωνισμό. Αν υπάρχει μόνο μία κενή θέση, αυτή καλύπτεται με διαγωνισμό. Με μετάθεση καλύπτονται οι θέσεις που εκκενώνονται πρώτες.
Όσες θέσεις παραμείνουν κενές για οποιονδήποτε λόγο καλύπτονται το επόμενο έτος σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.»

  • 19 Ιουνίου 2013, 16:33 | Παναγιώτης Μποζιός

    Προτείνω να τροποποιηθεί με τρόπο που ορίζει πως » οι κενές θέσεις καλύπτονται πρωτίστως από συμβολαιογράφους που εδρεύουν σε περιφέρειες ειρηνοδικείων που καταργούνται ή καταργήθηκαν την τελευταία διετία και μόνο εφόσον αυτοί το επιθυμούν και δευτερευόντως από διαγωνισμό και μεταθέσεις «