Άρθρο 03: Αρμοδιότητες

1. Η Επιτροπή έχει πανελλαδική αρμοδιότητα. Έργο της είναι ο συντονισμός των ερευνών και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών της σε υποθέσεις εγκλημάτων διαφθοράς και οικονομικών εγκλημάτων, κατά το προκαταρκτικό ή το προανακριτικό στάδιο της ποινικής διαδικασίας, εφόσον τούτο δεν προσκρούει στην αρχή της μυστικότητας που διέπει το στάδιο της προδικασίας (άρθρα 241, 306, 329-330, 181 και 448 παρ. 2 ΚΠΔ).
2. Αν για την ίδια υπόθεση έχουν επιληφθεί περισσότερες υπηρεσίες, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, μετά από γνώμη του έτερου Εισαγγελικού Λειτουργού, ορίζει τον ελεγκτικό μηχανισμό, για την διενέργεια της σχετικής έρευνας, με βάση την εξειδίκευση, την διαθεσιμότητα και τις ήδη προγραμματισμένες προτεραιότητες. Σε περίπτωση διαφωνίας, το ζήτημα επιλύεται από τον εποπτεύοντα το έργο των αρμοδίων για τα οικονομικά εγκλήματα και τα εγκλήματα της διαφθοράς Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
3. Τα μέλη της Επιτροπής για τα θέματα που συζητούνται σε αυτήν δεσμεύονται από τις ποινικές διατάξεις των άρθρων 239 και 241 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, 251 του Ποινικού Κώδικα, καθώς και το άρθρο 26 του Υπαλληλικού Κώδικα.