Άρθρο 39: Διάθεση κατασχεθέντων, δημευθέντων προϊόντων σε Καταστήματα Κράτησης

Τα κάθε είδους προϊόντα λαθρεμπορίας που κατάσχονται, δημεύονται ή περιέρχονται ως αζήτητα στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία είναι πρόσφορα για κάλυψη αναγκών κρατουμένων, μπορούν να διατίθενται κατά παρέκκλιση των διατάξεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν.2960/2001), σε Καταστήματα Κράτησης για τις ανάγκες των άπορων κρατουμένων.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων καθορίζεται η διαδικασία και ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 23:23 | Αλικη

    Καλυτερο να εκποιηθουν και ΣΥΝΟΛΙΚΑ να διατεθουν για την καλυτερευση των συνθηκων κρατησης ολων.Διαφορετικα,θα καταληξουν στις τσεπες των εντος και εκτος των τειχων αρπακτικων.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 13:49 | Μανώλης Αγαπητός

    Με την προϋπόθεση ότι αυτά τα είδη λαθρεμπορίας που θα δίνονται στους κρατουμένους θα ελέγχονται και ποιοτικά. Όχι ότι σαβούρα κατάσχεται να καταλήγει στους ανθρώπους αυτούς

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 06:14 | Γεώργιος-Χαράλαμπος Κατρακίλης

    Ας τους δίνουν φάρμακα, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα κ.λ.π. καί το κάπνισμα καλόν είναι να κοπεί. Εξ άλλου, περισσότεροι φονεύονται από τις ποικίλες καπνικές αθσένειες, παρά εκ των άλλων παραγόντων.-

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 19:53 | Μπακιρτζής Γεώργιος

    Γεώργιος Μπακιρτζής
    τ. Γυμνασιάρχης-Φιλόλογος
    Ν. Σούλι Σερρών (Τ.Κ. 62100) Σέρρες 1η Οκτωβρίου 2015
    Κιν. 6978357904
    (Υπεύθυνος όλης της ομάδος
    των υπογραψάντων)
    ΠΡΟΣ
    ΑΝΑΦΟΡΑ 1. Τον Υπουργό Δικαιοσύνης
    κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο
    2. Υπουργούς της Κυβέρνησης
    3. Όλα τα κόμματα της
    Βουλής των Ελλήνων

    ΚΟΙΝ.: κ. Προκόπην Παυλόπουλον
    Πρόεδρον Δημοκρατίας
    ΑΘΗΝΑ

    Με αφορμή το σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε προς ψήφιση στις 10 Ιουνίου ε.ε. και αφορά την επέκταση του «συμφώνου συμβίωσης» σε ομόφυλα ζευγάρια, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις σκέψεις μας αλλά και τη διαμαρτυρία μας, γιατί αυτό, αν ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, θα νομιμοποιήσει τη διαστροφή και ανωμαλία με θλιβερές συνέπειες για το λαό μας και κυρίως για την νεολαία μας.
    1. Το 2008 η Πολιτεία καθιέρωσε το «σύμφωνο συμβίωσης» μεταξύ των ετερόφυλων ζευγαριών, ιδιωτικό συμφωνητικό σ’ ένα συμβολαιογράφο, αμαρτωλό υποκατάστατο του χριστιανικού γάμου, που αποτελεί έγγαμη σχέση αγάπης, ευλογημένη από το Θεό. Με αυτό επιδιώκει να απαλλάξει τους συζύγους από την ευθύνη τού ενός προς τον άλλον για ισόβια πίστη και αγάπη, αλλά και προς τα παιδιά, που είναι και τα θύματα στην περίπτωση διαλύσεως του γάμου.
    2. Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη μας ότι με το νομοθέτημα αυτό μπορεί να διαλυθεί ο γάμος με μια εξώδικη δήλωση τού ενός προς τον άλλο, και ότι δεν υπάρχει ανώτατος επιτρεπτός αριθμός συμφώνων συμβίωσης για τον ένα ή τον άλλο συμβαλλόμενο, διερωτιέται κανείς σε τί διαφέρει από την πολυγαμία των μουσουλμάνων ή την παλλακεία της ρωμαϊκής εποχής;
    3. Και τα παιδιά που θα προέλθουν από την αλυσίδα αυτήν των συμφώνων συμβίωσης τί θα γίνουν; Με πόσα ψυχικά τραύματα θα φορτωθούν, για να μπορέσουν να ζήσουν απελεύθεροι (!) οι ανεύθυνοι γονείς τους; Μπορούμε να αναλογισθούμε την τύχη τους, όταν ξέρουμε τί συμβαίνει σήμερα με τα παιδιά των χωρισμένων;
    4. Και σαν να μην έχουμε διδαχθεί από τα αποτελέσματα του συμφώνου συμβίωσης στην επταετία που πέρασε, τώρα συνεχίζοντας τον κατήφορο, προχωρούμε και ζητούμε να επεκταθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο και στα ομόφυλα ζευγάρια, άνδρα με άνδρα, γυναίκα με γυναίκα. Με αυτό, αν δεν επιστραφεί ή δεν απορριφθεί, νομιμοποιείται η ανωμαλία, η διαστροφή, το αφύσικο, ο σοδομισμός, και καταλύεται ο χριστιανικός γάμος.
    Είναι λυπηρό, γιατί στην Ευρώπη ενώ η Ελλάδα που μέχρι τώρα μαζί με άλλες ορθόδοξες χώρες αντιστεκόταν στις πιέσεις της Ε.Ε., τώρα θα είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που θα ενδώσει και θα δεχθεί τον ομοφυλοφιλικό γάμο, αν είναι γάμος αυτός (;)
    Ο λαός μας που στην πλειονότητά του θέλει και μένει στον παραδοσιακό εκκλησιαστικό γάμο, θλίβεται και εκφράζει την αποδοκιμασία του σε τέτοιες ενέργειες.
    Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης και κ.κ. Αρχηγοί Κομμάτων και Υπουργοί, για όλους τους παραπάνω λόγους, διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητούμε να απορρίψετε το απαράδεκτο αυτό νομοθέτημα και μη, προς Θεού, συνδέσετε το όνομά σας με την προώθηση τέτοιου νομοθετήματος.
    Ευχόμαστε να φωτίσει ο Θεός όλους σας, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας και να μην περάσει ένα νομοθέτημα αντίθετο με τις παραδόσεις του λαού μας, τον οποίο εκπροσωπείτε.
    Με εκτίμηση
    Μπακιρτζής Γεώργιος, τ. Γυμνασιάρχης:

  • 9 Νοεμβρίου 2015, 17:34 | Σπύρος

    Πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ήταν και είναι η διάθεση των κατασχεμένων προιόντων και ιδίως των κατασχεμένων τσιγάρων στους άπορους κρατουμένους των Φυλακών. Έστω και καθηστερημένα, ΜΠΡΑΒΟ!