Άρθρο 19: Συνεργασία με φορείς και κοινωνικός διάλογος

1. Στο Συμβούλιο δύναται να καλούνται και άλλα πρόσωπα, ιδίως εμπειρογνώμονες με συναφή εξειδίκευση, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή φορείς για την παροχή πληροφοριών ή τη συνεργασία, εφόσον αυτό θεωρείται αναγκαίο κατά την κρίση αυτού.
2. Το Συμβούλιο μπορεί να προσκαλεί Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους φορείς της κοινωνίας των πολιτών σε διαβούλευση, εφόσον αυτό θεωρείται αναγκαίο κατά την κρίση του.

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 16:38 | Θεοφόρος

    ΟΧΙ

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 05:00 | Augusto

    Εδώ και χρόνια η έννοια της οικογένειας έχει πάψει να υπακούει στη συνθήκη εκείνη που επέβαλε την πραγμάτωση της αποκλειστικά και μόνο μέσα από τη συνύπαρξη ενός ετερόφυλου ζευγαριού (μαμάς – μπαμπάς). Εκατομμύρια άτομα (μονογονεϊκές οικογένειες, ομόφυλα ζευγάρια) ανά τον κόσμο έχουν ξεπεράσει αυτή τη σύμβαση και έχουν επιλέξει να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια χωρίς την απαραίτητη παρουσία ενός – αντίθετου προς αυτούς φύλου – συντρόφου. Εξάλλου, ο ρόλος του γονέα δεν αναφέρεται σε κανόνες σεξουαλικού προσανατολισμού ή φύλου. Αλλά στην ανάγκη κάθε ανθρώπου να προχωρήσει και να δημιουργήσει τη δική του συνέχεια.
    Καθοριστική στην εξέλιξη αυτή είναι η παρουσία της επιστήμης, η οποία- μέσω νέων ιατρικών υπηρεσιών- έδωσε τη δυνατότητα σε όλα αυτά τα άτομα να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να αποκτήσουν το δικό τους παιδί.

  • 9 Νοεμβρίου 2015, 14:37 | Nikos Χριστοδουλακης

    Ajiotime Κε Υπουργε,
    νοιωθω χαρούμενος που επιτελους η χωρα μου αποφασιζει, Και ελπιζω ότι το νομοσχεδιο για το συμφωνο συμβιωσης θα περασει, να νομιμοποιησει τη σχεση μου με ατομο του ιδιου φυλου που διατηρω εδώ και 34 χρονια και που νομιμοποιησα με γαμο στις ΗΠΑ εδώ και δυο χρονια και προσπαθω να νομιμοποιησω και στην ελλαδα. Θα επρεπε νε λαβετε υπ’ οψη και όλα εκεινα τα ζευγάρια που εχουν τελεσει αναλογα συμφωνα η γαμους σε άλλες χωρες που αναγνωριζουν τέτοιες σχεσεις. Η νομικη πλευρα που απορεει από μια τετοια ιση μεταχειρηση πολιτων από το νομο θα εχει τεραστια κοινωνικη και οικονομικη ωφελεια για την πατριδα. Και αν προχωρήσετε περισοτερο και στην αναγνωριση των γαμων των ατομων ιδιου φυλου σας διαβεβαιω ότι η οικονομικη (τουριστικη υψηλου επιπεδου και επενδυτικη από εταιρειες ευαίσθητες στις τέτοιες σχεσεις των υπαλληλων τους ) ωφελεια για τη χωρα θα είναι όχι αμελητεα. Επιτελους αρχιζω να νοιωθω ότι όταν πληρωνω φορους εχω την αναγνωρηση που μου αξιζει όπως και κάθε άλλος πολιτης εχει και ότι μπορω πια να λεω για τη σχεση μου (παντα ημοyν περήφανος και παντα ανοιχος αλλα χωρις ΝΟΜΙΚΗ καληψη και προστασια) όπως αρμοζει σε μια δικαιη και μοντερνα πολιτεια.
    Ευχαριστω και συγγνωμη για τη μακρηγορια.
    Με τιμη
    Νικος Α, Χριστοδουλακης-Duncan