Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:06 | Συνειδητοποιημένος Πολίτης

    Εντελώς απαράδεκτο αυτό το σύμφωνο. Εξευτελίζει πλήρως την έννοια του γάμου και της οικογένειας και δεν υπολογίζει καθόλου τα παιδιά τα οποία θα αναγκαστούν να μεγαλώσουν σε μια τέτοιου είδους «οικογένεια» χωρίς να ερωτηθούν. Απ’ την μια θα νοιώθουν έλξει για το άλλο φύλο και απ’ την άλλη θα έχουν άλλη εικόνα στο σπίτι τους. Παιδιά μπερδεμένα… Αλλά στο όνομα της «προόδου» ποτέ κανείς δεν υπολογίζει τα παιδιά! Τέτοια «προοδος» να μας λείπει…

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:03 | Ψυχοφθόρος Διαδικασία

    ΠΡΟΣΟΧΗ !! ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΩΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !! Τουλάχιστον χυδαίο να διατυπώνονται τέτοιες απόψεις από σοβαρούς, «πολιτικά ενεργούς», πολίτες.
    -Επιχείρημα 1ο: θα μας κάψει ο θεός: για όσους φοβούνται ότι θα τους κάψει ο θεός, ένα έχω να πώ και αυτό θα είναι σε γενικές γραμμές κάτι του στύλ «μην φοβάστε σας έχει κάψει ήδη από καιρό, και θα συνεχίσει να σας καίει για όσο ζείτε, συγγνώμη μα είναι είναι η αλήθεια, και αφήστε τα ανδρικά πισινά μας μέρη στην ησυχία τους γεμάτα με φαλλούς και τις κλειτορίδες μας να τρίβονται ακατάπαυστα με άλλες κλειτορίδες(εγώ προσωπικά ως τυχερός έχω και τα δύο) «. Αυτό. Και άντε στις εκκλησίες σας γρήγορα, ΓΡΗΓΟΡΑ μες τις εκκλησίες σας αμαρτωλοί, κλειδαμπαρωθείτε και βγείτε όταν γυρίσει ο Σωτήρης μας. Αμήν.
    -Επιχείρημα 2ο: ασχοληθείτε με τίποτα πιο σοβάρό: όχι αγαπητοί ΕΣΕΙΣ ασχοληθείτε με τίποτα πιο σοβαρό, για εμάς (μιλάω για μένα και τον σύντροφό μου) είναι σημαντική αρχή το σύμφωνο στο να αρχίσουν άτομα με κοινωνικοψυχοσωματικά προβλήματα σαν και εσάς που ασχολείστε με τους άλλους πρώτα και αφήνετε ψίχουλα(και ακόμα πιο συχνά τίποτα) ασχολίας και επαναπροσδιορισμού και αμφισφήτησης για τον εαυτό σας, να μας αποδέχονται με το έτσι πρέπει, από την στιγμή που δεν είναι ικανά να κατανοήσουν από μόνα τους ότι δεν αλληλεπιδρά με κανέναν τρόπο με την ζωή τους η σεξουαλικότητα και η σχέση των άλλων μεταξύ τους(ή τουλάχιστον στο παρόν θέμα- για να μην γενικολογούμε), και να σταματήσουν να τους φταίνε οι άλλοι και να έχουν αφορμές να ξεσπάνε πάνω σε όσους τους χαλάνε τους μύθους που έχουν φτιάξει πάνω τους την ζωή τους και τραντάζουν τα ψέματα που λένε στους εαυτούς τους συγκρούοντάς τους με δύναμη στην πραγματικότητα (για λίγο μεν αρκετά δυνατά δε) φέροντάς τους σε μια κατάσταση σοκ και άρνησης, γιατί σε ποιόν(απ’αυτούς) θα άρεσε να βλέπει να χαίρεται κάποιος άλλος ενώ αυτός «τρώει κόπρανα» πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό?(εν τω μεταξύ και ο άλλος κόπρανα τρώει απλά έχει βρεί τρόπους και μπαχαρικά για να τα απολαμβάνει, μπαχαρικά και τρόπους που οι άλλοι δεν θα μάθουν ποτέ, μόνο τα αποτελέσματα θα παρατηρούν). Θα ξεχωρίσετε αυτούς τους ανθρώπους αν αναλύσετε τα επιχειρήματά τους τα οποία δεν έχουν λογική βάση, στηρίζονται στη θρησκεία(η οποία παρεμπιπτόντως δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα- γιατί όπως αυτοί πιστεύουν στον Θεό, εγώ πιστεύω ότι δεν έχει σχέση) ή σε κάποια αιθέρια, υπέρτατη αξία που υπάρχει μόνο και μόνο να τους δίνει κουράγιο, λόγο ύπαρξης και να φωτίζει τον σκοτεινό κόσμο στον οποίο ζούν στον οποίο οι ίδιοι σπάνε τις λάμπες και κάνουν ότι δεν βλέπουν τον διακόπτη.Δε θα κάτσω να χαλάσω άλλο χρόνο, για να πείσω κανέναν, ίσα ίσα έχω χάσει ήδη σχετικά αρκετό για να μιλήσω σε χαλασμένα αυτιά, απλά έστω και ένα καλό να βγεί από αυτό είμαι ικανοποιημένος. Δε με νοιάζετε, και το ξέρω ότι δε σας νοιάζει, αλλά δε θα μάθετε ΠΟΤΕ αν ίσως έχω δίκιο ή αν είμαι μια μαλάκω ή και μαλάκας για ψυχιατρείο, και δε θα ευχαριστηθείτε ποτέ την ζωή σας και η μεγαλύτερη τιμωρία σας θα είναι ότι θα καταλάβετε ότι είστε σάπιοι, μπροστά στην ματιά του θανάτου, που τόσο απεγνωσμένα αγνοείτε, αλλά τότε θα είναι αργά και είτε θα τρελαθείτε αν προλάβετε είτε μπλα μπλα μπλα βαρέθηκα τσάμπα μαγκιές από υπολογιστή πουλάω(ποιός άλλος το κάνει αυτό?). τα λέμε στον δρόμο όπου τα σχόλιά σας δεν θα μένουν αναπάντητα. by TERAS TIS FUSIS

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:01 | Γεώργιος Π.

    Όσοι διαφωνούν και τάσσονται κατά με την ψήφιση του νομοσχεδίου,ούτε μισαλλόδοξοι είναι, ούτε στενοκέφαλοι, ούτε φανατικοί, ούτε ρατσιστές, ούτε μοχθηροί, ούτε έχουν τον παράλογο φόβο όπως τον ορίζει η έννοια της ομοφοβίας. Απλώς έχουν άλλο ¨προσανατολισμό¨. Είναι έξω του κόσμου τούτου. ¨Αφύσικοι¨ άνθρωποι που δεν στέργουν τις εσωτερικές ανησυχίες του μοντέρνου κόσμου. Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την ¨αδιαντροπιά¨ ως αγαθό του εξ’ εσπερίας πολιτισμού μας. Δεν ενθουσιάζονται από τις απολαύσεις της γης. Δεν νιώθουν τα αιτήματα της μεγαλειώδους εποχής μας περί ¨απολαύσεως της ζωής¨ ¨ακολούθησε τη καρδιά σου¨ κι άλλα τέτοια χαριτωμένα. Δεν ξεγελιούνται τέλος με τις ιδέες φαρδιών μυαλών ¨καταδίκων¨ ανθρώπων που παριστάνουν τους ελεύθερους και τους προοδευτικούς.
    Τίποτα όρθιο δεν αφήσαμε. Ορισμένοι δε από τούτους τους διαφωνούντες, πικραίνονται και θλίβονται για την κατάντιά μας και στέκονται με χέρια υψωμένα κατά τον ουρανό, παρακαλώντας για όλους μας. Και το κάνουν με αληθινό πόνο καρδιάς, γιατί είναι αυτοί που αναζήτησαν και πίστεψαν την πραγματική Αγάπη (εμείς την έχουμε ρεζιλέψει) και τη ζουν σωστά κι ανόθευτα. Και θα συνεχίσουν να παρακαλούν μέχρι τα έσχατα των ημερών μας γιατί κατέχουν την μοναδική Ελπίδα, κι ας λοιδορούνται γι’ αυτήν, κι ας διώκονται γι’ αυτήν, κι ας μαρτυρούν γι’ αυτήν.
    Ποιοι έχουν δίκιο;»Ο καιρός είναι κοντά. Ο άδικος ας αδικήσει ακόμα, κι ο ρυπαρός ας λερωθεί ακόμα, κι ο δίκαιος ας κάμει δικαιοσύνη ακόμα. Να, έρχομαι γρήγορα!»

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:59 | ΜΑΡΙΑ

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΒΙΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.ΔΙΑΦΩΝΩ!

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:49 | Βίκυ και Γιάννης

    Διαφωνώ με το σύμφωνο αυτό. Το σύνταγμα της Ελλάδας στην αρχή επικαλείται τον Άγιο Τριαδικό Θεό. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να ψηφιστεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο, που δεν συμφωνεί με την χριστιανική οικογένεια; Δεν ταιριάζει στην Ελλάδα ένας τέτοιος νόμος, όπου η πλειοψηφία είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Και για ποιόν λόγο να θεσμοθετηθεί κάτι τέτοιο;;; Δεν τίθεται θέμα αποδοχής αυτών των ατόμων, είναι επιλογή τους και είναι σεβαστή. Για ποιόν λόγο όμως να γίνει νόμος;…

    Διαφωνώ γιατί σαν χριστιανός Έλληνας πολίτης το θεωρώ αμαρτία.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:42 | Ευαγγελία

    Ελλάδα εν έτοι 2015… ΟΧΙ δεν είναι αυτό που τώρα χρειαζόμαστε σαν λαός. Να διασπαστούμε και να μην υπάρχει καν οικογένεια. Ζούμε κάτω από ασχημες συνθήκες οικονομικής κρίσης. Οπου όλες οι αξίες τα ήθη έθιμα και παραδόσεις έχουν καταπατηθεί ξεχασθεί και τώρα αυτό… Να καταπατήσουμε και καταστρέψουμε και τον θεσμό της οικογένειας? ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ. Είναι το μόνο που μας κρατά ΕΛΛΗΝΕΣ και μας υπενθυμίζει οτι είμαστε ανθρωποι.. μην καταστρεψετε τον πιο ιερό δεσμό…

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:03 | ΒΟΥΛΑ

    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ‘ΚΥΤΤΑΡΟ΄ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ!ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΙΔΙΩΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ!
    ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ..ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ??!!
    ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ!!

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:07 | Μαριάννα Λαζάρου

    Α. Κακώς κάκιστα, επέλεξε το υπουργείο να θέσει σε δημόσια διαβούλευση ένα ζήτημα που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, διότι αυτό δεν ενισχύει την δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδιkασίες , αλλά την δικτατορία της πλειονότητας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα σε επίπεδο νομοθετικό, οφείλουν να συζητώνται με όσους έχουν επιστημονική συνάφεια με το θέμα και με τις εμπλεκόμενες κοινότητες. Κανέναν άλλον.
    Β. Πυλώνας της δημοκρατίας είναι η Ισονομία, αν δεν υπάρχει ισονομία των πολιτών, τότε εκ των πραγμάτων ΔΕΝ υπάρχει δημοκρατία ,ούτε κράτος δικαίου, αλλά κάποια άλλη μορφή πολιτεύματος. Συνεπώς , όταν στην χώρα μας υπάρχει ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ανισονομία ,όταν de facto υπάρχουν θεσμικά πολίτες Α και Β κατηγορίας, τότε de facto έχουμε δημοκρατικό έλλειμμα και μία δημοκρατία κολοβή , δεν μπορεί να επιβιώσει.
    Για να δώσω ένα παράδειγμα: Τα στοιχειώδη συνταγματικά δικαιώματα της ζωής, της τιμής, της οικογένειας, στην χώρα μας σήμερα, είναι σεβαστά και αδιαμφισβήτητα ακόμη και για έναν βαρυποινίτη εγκληματία, έναν κατά συρροήν δολοφόνο, έναν τρομοκράτη, κλπ , ο οποίος ακόμη και εντός φυλακής μπορεί να παντρευτεί και να τύχει της όποιας θεσμικής και κοινωνικής προστασίας που προβλέπει ο νόμος για την οικογένειά του. Αντίθετα, ένας νομοταγής ομοφυλόφιλος , που πάει στρατό , πληρώνει φόρους, ψηφίζει και έχει μια πολυετή σχέση αγάπης με έναν άλλον ή μία άλλην ομόφυλή της , δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να αναγνωρίσει την σχέση αγάπης που έχει έναντι της πολιτείας και να απολαύουν της προστασίας της. Συμπέρασμα: νομικά, θεσμικά και κοινωνικά, οι ομοφυλόφιλοι , αντιμετωπίζονται από τον Νομοθέτη, χειρότερα και από εγκληματίες, παρότι το μόνο τους έγκλημα είναι ότι απλά δεν αγαπούν με τον τρόπο που θα ήταν αρεστός στην πλειονότητα, η οποία είναι αγκυλωμένη εντός μίας μεσαιωνικής θρησκευτικής ιδεοληψίας , περί του τί είναι αποδεκτό και τί όχι. Και έτσι έρχομαι στο τελευταίο μου επιχείρημα:
    Γ. Καμία θεολογική κοσμοαντίληψη ΔΕΝ έχει θέση ιδεολογική, ή παρεμβατική στον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας ενός σύγχρονου και δημοκρατικού Κράτους Δικαίου. Η πολιτεία οφείλει να Νομοθετεί βάσει των επιστημονικών δεδομένων, τα οποία ήδη από την δεκαετία του 70 έχουν καταλήξει ότι σε όλο το ζωικό βασίλειο , συμπεριλαμβανομένου του Ανθρώπου, οι σεξουαλικοί προσανατολισμοί είναι τρεις: Ετεροφυλόφιλος, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος. Παρότι η σεξουαλική συμπεριφορά, για κοινωνικούς ή αναπαραγωγικούς ή άλλους λόγους, μπορεί κατά καιρούς να διαφέρει από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, εν τούτοις ο τελευταίος , ΔΕΝ αλλάζει ποτέ, ότι και αν κάνει κανείς για το αντίθετο, διότι με αυτόν γεννιέται κάθε υποκείμενο, αποτελεί ατομικό του χαρακτηριστικό, όπως το χρώμα του δέρματος ή των ματιών. Ο δε σεξουαλικός προσανατολισμός, καθορίζεται από το ποιόν αγαπάμε, σε ποιό φύλο μπορούμε να ανταποκριθούμε πρωτίστως συναισθηματικά, σε ποιό φύλο μπορούμε να επενδύσουμε , να ερωτευτούμε, να φτιάξουμε οικογένεια, να περπατάμε στο δρόμο πιασμένοι από το χέρι. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δηλαδή , εστιάζει πρωτίστως στο συναίσθημα, στην Αγάπη, και κατόπιν στην σεξουαλική συμπεριφορά ( σεξ) . Οι σχέσεις αγάπης όμως, δεν είναι απλά ένα ιδιωτικό ζήτημα, της κρεβατοκάμαρας, αναπόφευκτα έχουν καί κοινωνικές προεκτάσεις, αντίστοιχες με αυτές των ετεροφυλόφιλων και άρα απαιτούν ισότιμη θεσμική και νομοθετική αντιμετώπιση. Ο Νομοθέτης οφείλει να αναγνωρίσει την ισοτιμία τους και να τους προστατέψει, ούτως ώστε , η μεσαιωνικά αγκυλωμένη κοινωνία μας κάποτε να εξελιχθεί, να γίνει πιο ανοιχτή, πιο δίκαιη , πιο ανθρώπινη.
    ΥΓ. Πραγματικά σοκαριστικό το ανοιχτά εκπεφρασμένο μίσος, όλων των θρησκευόμενων εδώ στον διάλογο, ενώ υποτίθεται ότι το κίνητρό τους είναι η αγάπη. Μην αγαπάτε καλοί μου συμπολίτες τόσο πολύ τον συνάνθρωπό σας, θα πάθετε τίποτα!

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:46 | Κατερίνα

    Απαράδεκτο… Τι κοινωνία θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;; Δεν θέλουμε η Ελλάδα να ισοπεδωθεί. Υπάρχουν και κάποιες αξίες.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:31 | ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ

    Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ.
    ΕΑΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΗΤΑΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ. ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΟΖ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ Η ΟΠΟΊΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ.
    Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ ΜΕΣΩ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ-ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ.ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑΣ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΑΛΛΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΑΛΛΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ (ΠΑΡ΄ΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ Η ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΥΣ) ΕΝΩ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    KAI TO ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.
    ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ 11ου ΑΙΩΝΑ; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:30 | Παπαδημ. Παναγιώτα

    Αισθανόμαστε μια ανηλεή πολεμική στον ελληνορθόδοξο τρόπο ζωής.
    Μήπως ο ρόλος της κυβέρνησής μας είναι να βυθίζει στην αγωνία, την απόγνωση και την πικρία την πλειονότητα των πολιτών της;
    Κι αυτό για να «περιποιηθεί» με σκανδαλώδη και απαράδεκτα νομικά δικαιώματα κάποιους συνανθρώπους μας που έκαμαν τις «παρά φύσιν» επιλογές τους;
    Αυτό που σίγουρα θα προκύψει από τυχόν προώθηση του συμφώνου συμβίωσης ομοφυλοφίλων είναι επικίνδυνη προβολή, καταξίωση, ενθάρρυνση, επέκταση της ομοφυλοφιλίας. Ιδιαίτερα με το δικαίωμα υιοθεσίας δεν θα ήθελα να φαντασθώ την καταναγκαστικά τραγική θέση που θα έχουν τα υιοθετούμενα παιδάκια.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:17 | Ευδοξία Πεντζάκη

    Διαφωνώ με το απαράδεκτο και καταστροφικό νομοσχέδιο.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:41 | Χρήστος

    Με την ίδια λογική το σύμφωνο συμβίωσης θα πρέπει να ισχύει και για έναν άντρα με πολλές γυναίκες ή μια γυναίκα με πολλούς άνρες ή πολλούς άντρες και πολλές γυναίκες ή ποιος ξέρει τι άλλο. Αφού και αυτοί έχουν δικαιώματα. Σωστά;

    Στην χώρα μας ζούμε ελεύθερα, οπότε ο κάθε πολίτης μπορεί να κάνει ότι θέλει και να πιστεύει ότι θέλει όσο δεν βλάπτει κάποιον άλλο.

    Ωστόσο, είναι άλλο πράγμα η ελευθερία και η δημοκρατία και άλλο η νομιμοποίηση και επιβράβευση της ασυδοσίας.

    Η πολιτεία δεν μπορεί να αναγνωρίζει κάτι μη φυσιολογικό ως φυσιολογικό, ούτε να το επιβραβεύει δίνοντας προνόμια.

    Δεν χρειάζεται να είσαι βιολόγος για να καταλάβεις τι δεν είναι φυσιολογικό.

    Τέλος, προτείνω η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πρώτα τα σοβαρά ζητήματα του τόπου και αργότερα να ασχοληθεί με γενοκτονίες, μαθήματα θρησκευτικών κτλ.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:26 | ΕΛΕΝΗ ΛΑΡΙΣΑ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ!

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:01 | ΧαράλαμποςΠ.

    Ομολογουμένως υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά μηνύματα εναντίον, που δεν ανήκουν στην κατηγορία Σόδομα-Γόμορρα-αφύσικο κλπ. και εξηγούν ΛΟΓΙΚΑ την αντίθεση τους. Άρα οι υπέρμαχοι μισαλλόδοξοι ας αφήσουν τα περί χριστιανοταλιμπάν για να δικαιώσουν δια της κατακραυγής την θέση τους.Δεν πιάνουν…

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 13:18 | Ελενη

    Διαφωνω

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:30 | Γρηγόρης

    Δεν είναι θέμα θρησκείας, είναι θέμα φυσιολογίας του ανθρώπου.
    Οι προσωπικές επιλογές του καθενός είναι καθ’ όλα σεβαστές, δεν μπορούν όμως να γίνονται και νόμος του κράτους.
    Με αυτόν τον τρόπο θεσμοθετούνται και διαφημίζονται και κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο.

    Το πράγματι ανησυχητικό (ειδικά για τους ομοφυλόφιλους) είναι η ισλαμοποίηση της Ελλάδος που λαμβάνει χώρα. Οπότε αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί το κράτος είναι το πώς θα δώσει κίνητρα στις ελληνικές οικογένειες να γεννήσουν περισσότερα παιδιά και να σώσει την Ελλάδα από τον αφανισμό που επέρχεται βάσει στατιστικών δεδομένων.

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:48 | Βαγγέλης Μοσχαπιδάκης

    Με θλίβει που ένα θέμα αυτονόητο και κρίσιμο για τον σεβασμό ανθρώπινων δικαιωμάτων, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, ενώ θα έπρεπε να εφαρμοστεί απευθείας ή ακόμα καλύτερα να είχε εφαρμοστεί εδώ και χρόνια. Το ότι στην Ελλάδα τα ποσοστά ομοφοβικών και ρατσιστών γενικότερα, είναι πολύ υψηλά το γνωρίζουμε πολύ καλά και το επιβεβαιώνουμε καθημερινά. Η διαδικασία αυτή το επιβεβαιώνει γι’ ακόμα μία φορά, με τη διατύπωση σχολίων από συμπολίτες μας, με απόψεις που ξεχειλίζουν από μίσος, υποταγή στη θεοκρατία, παραλογισμό, ημιμάθεια, ίσως και πλήρη αμάθεια.

    Περίμενα μια πιο «θαρραλέα» στάση από μια κυβέρνηση με αριστερό πυρήνα (για όσο ακόμα σας εκφράζει ο αριστερός προσανατολισμός, τουλάχιστον), που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι δε θα γονάτιζε τόσο στους παραλογισμούς και τις φασίζουσες πρακτικές της θεοκρατίας, όσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
    Η διεύρυνση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια, σαφώς και είναι ανεπαρκής στο πλαίσιο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρόλα αυτά, επειδή θεωρώ ότι οι σταδιακές αλλαγές στην κοινωνία εξυπηρετούν την αποφυγή ρατσιστικών επιθέσεων κα εκρήξεων από την εκκλησία και τους εξαρτώμενους από αυτήν, το εκλαμβάνω σαν πρόοδο σε κοινωνικό, νομοθετικό και κυρίως ανθρώπινο επίπεδο. Όμως, στο ΚΟΝΤΙΝΟ μέλλον, αν θέλουμε να θεωρούμαστε χώρα που σέβεται τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, επιβάλλεται να νομοθετηθούν ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών (τονίζω το «πολιτικός γάμος» γιατί αρκετοί ακόμα έχουν την εντύπωση ότι η διεκδίκηση αφορά θρησκευτικό γάμο), η τεκνοθεσία από γονείς ίδιου φύλου, η αναγνώριση ταυτότητας φύλου χωρίς να μεσολαβούν ψυχιατρικές εγκρίσεις ή άνευ συναίνεσης χειρουργικές επεμβάσεις και η κατάργηση χειρουργικών επεμβάσεων σε μεσοφυλικά (intersex) άτομα από τη γέννησή τους (και κατ’ επέκταση, χωρίς τη συναίνεσή τους).
    Επίσης, είναι σημαντικό να αναγνωριστούν τα σύμφωνα συμβίωσης και οι πολιτικοί γάμοι που έχουν συναφθεί σε χώρες του εξωτερικού.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:31 | ΧΑΤΖΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

    ΝΤΡΟΠΗ!ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ!

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:58 | Γιάννης Πολύτεκνος

    Διαφωνώ κάθετα,(αν και κάτι μου λέει να συμφωνήσω για να απολαμβάνουν & τα ομοφυλόφιλα ζεύγη τα «ευεργετήματα» του ελληνικού κράτους προς εμάς τους πολύτεκνους & γενικά τις οικογένειες).

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:03 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    Εικόνα από το ζοφερό (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον.
    Αναγγελία μαιευτηρίου:
    -Συγχαρητήρια κύριε! Ιδού το παιδί που μόλις αποκτήσατε… Σας ευχόμαστε να ακολουθήσει όποιο φύλο αυτό επιθυμεί. Εννοείται μέχρι τότε θα το ντύνετε με ρούχα ουδέτερα χρώματος θα του αγοράζετε τα ειδικά παιχνίδια απροσδιορίστου προσανατολισμού και απαγορεύεται οποιαδήποτε αναφορά σε παρωχημένους ρατσιστικούς όρους όπως αγόρι και κορίτσι. Η νομοθεσία έχει γίνει ιδιαιτέρως προοδευτική και ευαίσθητη σε αυτά του τα …δικαιώματα.

    Σας ξενίζει; Για πάρετε τα επιχειρήματα των υπέρμαχων, και δείτε ότι άνετα βγάζουν εκεί… Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι (πολύ μπροστά…) που το ονειρεύονται και κάποιοι από αυτούς φωνάζουν για σύμφωνα…

    Μήπως οι «χριστιανοταλιμπάν» έχουν δίκιο στα όρια που επιθυμούν;

    Θα παρακαλούσα να δημοσιευτεί.
    Ευχαριστώ.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:01 | Βίκυ

    Διαφωνώ με το σύμφωνο αυτό. Το σύνταγμα της Ελλάδας στην αρχή επικαλείται τον Άγιο Τριαδικό Θεό. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να ψηφιστεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο, που δεν συμφωνεί με την χριστιανική οικογένεια; Δεν ταιριάζει στην Ελλάδα ένας τέτοιος νόμος, όπου η πλειοψηφία είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Και για ποιόν λόγο να θεσμοθετηθεί κάτι τέτοιο;;; Δεν τίθεται θέμα αποδοχής αυτών των ατόμων, είναι επιλογή τους και είναι σεβαστή. Για ποιόν λόγο όμως να γίνει νόμος;…

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:17 | ΑΓΓΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    EINAI AΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!! ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΜΟΡΩΝ!!!

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:40 | Μαρία

    Δηλώνω την αντίθεσή μου στο προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επέκταση του «Συμφώνου Συμβίωσης» και στα ομόφυλα ζευγάρια.
    Ο νόμος αυτός παραβαίνει το νόμο του Θεού και θα έχει αρνητικές συνέπειες στο ηθικό υπόβαθρο της ελληνικής κοινωνίας.
    Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας και απέναντι στα παιδιά του μέλλοντος. Πώς θα επιτρέψουμε να δοθεί η δυνατότητα σε ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετήσουν παιδιά νόμιμα; Γιατί δεν αναρωτιόμαστε και δε συλλογιζόμαστε τη θέση αυτών των παιδιών;
    Ας μην υποτιμήσουμε περισσότερο την ήδη διαμελισμένη ελληνική οικογένεια…
    Παρακαλώ θερμά για την απομάκρυνση του εν λόγω νομοσχεδίου, μετά το τέλος της διαβούλευσης.
    Κι αν τελικά αυτό δε γίνεται, παρακαλώ θερμά τους βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν, να το καταψηφίσουν.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:40 | ΣΑΛΑΒΑΤΗ ΕΥΑΝΘΙΑ

    Σχετικά με το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, ο λόγος του Θεού, που έχει διαχρονική αξία και δεν υπόκειται στις μεταβολές των ανθρώπινων συμβάσεων, είναι ξεκάθαρος : η σχέση αυτή αποτελεί μετάλλαξη της φυσικής χρήσης του ανθρώπινου σώματος , που δεν είναι απλώς βδέλυγμα και ασχημοσύνη, αλλά συνιστά «παρά φύσιν» κατάσταση. Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με την διδασκαλία της πίστης μας, ευτελίζει το ανθρώπινο πρόσωπο, και ματαιώνει τον σκοπό της υπάρξεως του, την κοινωνία του με τον Θεό.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:00 | ευμορφια

    διαφωνω με το συμφωνο συμβιωσης γιατι μας απομακρυνει απο το δρομο του θεου κ θετει σε κινδυνο το θεσμο της οικογενειας.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:56 | ΗΛΙΑΣ ΤΗΛΕΛΗΣ

    Δηλώνω κατηγορηματικά αντίθετος. Πριν μερικές δεκαετίες, η ομοφυλοφιλία αντιμετωπίζοταν (;) ως ασθένεια παγκοσμίως. Τώρα επειδή προοδεύσαμε (γι’αυτό & προκόψαμε), πάμε σχεδόν 4.000 χρόνια πίσω, στα Σόδομα & Γόμορρα (που είχαν τη γνωστή κατάληξη).

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:30 | Σοφία

    Είμαι 22 ετών και διαφωνώ απολύτως με το » Σύμφωνο Συμβίωσης». Χάνεται όλη η σημασία της λέξης οικογένειας που σαν Έλληνες έχουμε δημιουργήσει και στηρίξει τόσα χρόνια. Όποιος δεν θέλει να παντρευτεί, έχει κ αυτή την επιλογή! Δεν αλλάζει κάτι με ένα σύμφωνο συμβίωσης, δίνεται και η επιλογή να μην δημιουργήσεις καθόλου οικογένεια αν δεν θέλεις να ζεις με τον άλλον.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:28 | ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:48 | ΦΙΛΟΘΕΗ

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΏ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:28 | Βασίλης

    Και περασαν οι μπόρες και ήρθαν οι βροχές και έμαθαν τα λόγια να λένε μόν’ ψευτιές, και μήπως έιν’ δικό σου ή μήπως να κλειστώ ξανά στον εαυτό μου να εξαφανιστώ?

    Δεν είναι το σημάδι στο πρόσωπο ξεστό, πατάει μέσ’ της λάσπης το κρύο το μικρό, το πόδι σου και έμεινε στης γης την ερημιά με ένα λερωμένο ρούχο, σαν ράσο το φορά.

    Αν έπρεπε, αν πρέπει ευθύς να αποφανθώ, και άκυρο να ρίξω με μαύρο δαγκωτό, πιστεύω πώς υπάρχει αρχή σε όλα αυτά στο χώμα για να σπείρω ζιζάνια πολλά.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:46 | Γεωργιος

    Δεν συμφωνώ με το » Σύμφωνο Συμβίωσης»! Δεν χρησιμεύει πουθενά! Η Ελλάδα έχει ανάγκη από άλλους νόμους.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 12:24 | Ελένη

    Συμφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο. Είναι σωστό από όλες τις απόψεις. Ακόμη και από θρησκευτικής πλευράς. Αγαπάτε αλλήλους, είπε ο Χριστός και όχι μισείτε αλλήλους.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 11:35 | Ανδριανα Καραπασια

    Διαφωνώ καθετα στην ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου! Καταστρέφει τον θεσμό της οικογένειας. Η οικογένεια είναι ιερός θεσμός και πρέπει να διαφυλαχθει από τέτοιες αποφάσεις.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 11:41 | Ελλη

    Είμαι αρνητική στην θέσπιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου. Προσβάλλεται κάθετα ο κοινωνικός θεσμός της οικογένειας.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 11:08 | Γεώργιος

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης που επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια.
    Ο νόμος, επίσης, θεσπίζει όρια, αλλά πρέπει να έχει και αυτός όρια ειδικά σε θέματα των οποίων η διαχείριση δεν μπορεί να γίνεται με τόσο «μπακαλίστικο» τρόπο.
    Το νομοσχέδιο ανοίγει ασκούς που δεν μπορούν να κλείσουν.
    Ήδη μπορεί να θεωρήθει ως ρατσιστικό καθώς απαγορεύει την σύναψη συμφώνου μεταξύ συγγενών, σχέση η οποία συγκριτικά μπορεί να θεωρηθεί πιο ομαλή από αυτή των ομοφυλοφίλων.
    Ας αναλογιστούν λοιπόν οι νομοθέτες ποιες ομάδες κρούσης θα χτυπήσουν αύριο την πόρτα τους και με το δίκιο τους άλλωστε.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 11:09 | ειρήνη

    Μια φορά και έναν καιρό σε μια χώρα μαθεύτηκε ότι θα βρέξει τρελό νερό. Οι άρχοντές της μάζεψαν από το καλό νερό, ώστε να πίνουν για να μην τρελαθούν, να νομοθετούν και να κυβερνούν σωστά τους πολίτες τους. Όντως έβρεξε τρελό νερό που πήγε σε όλους τους υδάτινους αποδέκτες και όλοι οι πολίτες τρελάθηκαν. Το μαύρο το έλεγαν άσπρο και το άσπρο μαύρο. Οι άρχοντες προσπαθούσαν να τους συνετίσουν, αλλά τίποτα. Τελικά, αφού δεν μπορούσαν να τους κυβερνήσουν έχυσαν και αυτοί το καλό νερό που είχαν συλλέξει, ήπιαν το τρελό νερό και έζησαν όλοι «ευτυχισμένοι» μέσα στην τρέλα τους καταστρέφοντας τα πάντα γύρω τους. (Περσική παροιμία)

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 11:57 | nikos

    το συμφωνω ειναι η αρχηη απετουμε ισα δικαιοματα με τα ετεροφυλλα ζευγαρια

    απαιτουμε πολιτικο γαμο!!

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 11:23 | Ηρώ Πα.

    Επιτέλους θεσμοθετείται ένα αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα! Φυσικά και είμαι σύμφωνη με το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια και ας είμαι ετεροφυλόφιλη. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων συμπολιτών μας να συμπορευτούν στη ζωή με τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάβουν οι ετεροφυλόφιλοι. Ας μην κλείνουμε άλλο τα μάτια σαν στρουθοκάμηλοι εν έτει 2015, οι ομοφυλόφιλοι υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα, δεν είναι αρρώστεια, είναι μία διαφορετικότητα της φύσης που συναντάται σε πολλά θηλαστικά και οφείλουμε να την παραδεχτούμε και να την αγκαλιάσουμε. Όσο κλείνουμε τα μάτια τόσο περιθωριοποιούνται άνθρωποι που κατά τ’άλλα είναι υγιείς δημιουργικοί και λειτουργικοί στην κοινωνία. Κάποτε περιθωριοποιούσαν ως δαίμονες τους σχιζοφρενείς, τώρα είναι μια χαρά λειτουργικά μέλη της κοινωνίας μας. Δεν συγκρίνω φυσικά τη σχιζοφρένεια με την ομοφυλοφιλία, παρά μόνο στο θέμα της διαφορετικότητας και της πρότερης περιθωριοποίησης και χαρακτηρισμού ως δαιμονικό στοιχείο. Οι φανατικοί χριστιανοί πρέπει να καταλάβουν ότι η φύση δεν φτιάχτηκε σύμφωνα με τη Βίβλο, η φύση έχει τους δικούς της κανόνες, αυτούς πρέπει να σεβαστούν. Η φύση έφτιαξε την ομοφυλοφιλία για κάποιο λόγο και σήμερα στο 2015μΧ είμαστε αρκετά προηγμένοι για να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλοι είμαστε ίσοι κάτω από αυτόν τον ήλιο. Αγαπάτε αλλήλους δεν σας έμαθαν; Ε κάντε το επιτέλους!!

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 11:43 | ΜΑΡΙΑ

    O tempora,o mores.Απαράδεκτο!

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 11:31 | ΦΩΤΕΙΝΗ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 11:15 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ

    Επιτρέψτε μου και κάτι ακόμη, όσοι ενδιαφερόμενοι χρησιμοποιείτε κοσμητικά επίθετα ως (τον έσχατο;) τρόπο για να υποβιβάσετε τη γνώμη όσων διαφωνούν μαζί σας και συμβαίνει να αγαπούν το Χριστό: το εργαλείο που χρησιμοποιούν εκείνοι είναι ο έλεγχος (που χωράει μέσα του την αγάπη) ενώ αυτό που χρησιμοποιείτε εσείς είναι, όπως φαίνεται, η χλεύη (που αποκλείει την αγάπη!). Μην καταφέρεστε, λοιπόν, αβασάνιστα, αλλά διατηρήστε το σωστό ύφος στον χώρο αυτό. Δεν είναι ανόητοι οι άλλοι επειδή διαφωνούν μαζί σας! (Εκτός αν σας τρομάζει το πλήθος των διαφωνούντων – οποία υπεράσπιση των θεμελιωδών δημοκρατικών αρχών!) Μήπως συμφωνείτε, τότε, με το Βολταίρο; Κι εκεί, μάλλον, κάτι σας διαφεύγει.
    Όχι στη λάθος πράξη, ναι στην ανθρώπινη ψυχή και σωτηρία.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 11:27 | ΘΕΟΦΑΝΩ

    ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 11:46 | ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ . ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 11:01 | Γιώργιος Παπαδημητρίου

    Ήδη η Ελληνική οικογένεια περνάει μια κρίση. Πολλά γάμοι είναι προβληματικοί τα ζευγάρια χωρίζουν και τα πιο πολλά μεγαλώνουν σε προβληματικό περιβάλλον.

    Το νομοσχέδιο «Σύμφωνο συμβίωσης και άλλες διατάξεις» βοηθάει και άλλο στην διάλυση του θεμελιώδους λίθου της κοινωνίας που είναι η οικογένεια.
    Σίγουρα το νομοσχέδιο δεν θα σταματήσει εδώ και ανοίγει το παράθυρο για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Μεγάλη βιασύνη δείχνει η κυβέρνηση για ένα πολύ σοβαρό θέμα.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 11:26 | ΣΤΑΜΑΤΙΑ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.