Άρθρο δέκατο τρίτο

Μετά το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ ( ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, άρθρα 178 έως 182) του Πτωχευτικού Κώδικα εισάγεται νέο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ( ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, άρθρα 183-184) ως εξής :

«ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ – ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Άρθρο 183
Έναρξη ισχύος
Η ισχύς των διατάξεων του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός από τα άρθρα 63, 64, 79, 80 και 81 παράγραφος 3 , η ισχύς των οποίων αρχίζει από την ενεργοποίηση του Μητρώου διαχειριστών αφερεγγυότητας, που θα καταρτιστεί κατά τις διατάξεις του προεδρικού διατάγματος, το οποίο θα εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του ν. 4378/2016 ( Α΄55 ), ύστερα από πρόταση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Άρθρο 184
Μεταβατικές διατάξεις
1. Η διάταξη της παραγράφου 10 του άρθρου 106β, καθώς και διατάξεις των άρθρων του Ενδέκατου Κεφαλαίου (άρθρα 167, 168 και 169) εφαρμόζονται και επί εκκρεμών διαδικασιών.
2. Κατά τα λοιπά οι διατάξεις του παρόντος νόμου, με την επιφύλαξη των οριζομένων στο προηγούμενο άρθρο, εφαρμόζονται επί των διαδικασιών που αρχίζουν μετά την έναρξη ισχύος του.
3. Οι προϊσχύσασες διατάξεις εξακολουθούν να ισχύουν και να εφαρμόζονται επί των εκκρεμών διαδικασιών.
4. Μέχρι την ενεργοποίηση του Μητρώου διαχειριστών αφερεγγυότητας, που προβλέπεται στο προηγούμενο άρθρο, θα εφαρμόζονται οι προϊσχύσασες διατάξεις των άρθρων 63, 64, 79 και 80 του παρόντος νόμου. Μετά την ενεργοποίηση του ως άνω Μητρώου και την έναρξη ισχύος των νέων διατάξεων των άρθρων 63, 64, 79, 80 και 81 παράγραφος 3 του παρόντος νόμου, αυτές θα εφαρμόζονται επί των διαδικασιών που θα αρχίζουν μετά την έναρξη ισχύος τους. Οι προϊσχύσασες αντίστοιχες διατάξεις θα εξακολουθούν να ισχύουν και να εφαρμόζονται επί των εκκρεμών διαδικασιών κατά τον ως άνω χρόνο.
5. Οι διατάξεις άλλων νόμων που παραπέμπουν σε άρθρα των καταργούμενων ή αντικαθιστώμενων διατάξεων του ν. 3588/2007, από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου θεωρούνται ότι παραπέμπουν σε αντίστοιχες διατάξεις του».

  • 18 Οκτωβρίου 2016, 20:37 | Παναγιωτης Γρηγοριαδης

    Να προβλεπει λυσεις για Ο.Ε εταιρειες που εκλεισαν τα βιβλια τους και σταματησαν τις εργασιες τους λογω Τειρεσια και κρισης αλλα χρωστουν σε τραπεζες και προμηθευτες.Πληρωσαν οσα ειχαν δυνατοτητα να δωσουν και τωρα τα χρεη τους τοκιζονται υπερμετρα, αυξανονται εκθετικα και δεν σταματα ποτε η αυξηση τους , ενω δεν υπαρχει δυνατοτητα αποπληρωμης τους αντικειμενικα..Να σταματησει η ευθυνη των παιδιων και εγγονων για υπερχρεωμενους πρωην εμπορους , επαγγελματιες κ.λ.π,Δεν εχουν καμια ευθυνη για την πτωχευση των γονιων τους. Ουτε ο/η συζυγος δεν ειναι συνυπευθυνος για την πτωχευση του/της συζυγου , οταν δεν εχει καμια σχεση στην εργασια του αλλου.. Να ληφθει προνοια για ολα αυτα.