Άρθρο 13 – Συνεργασία με φορείς και κοινωνικός διάλογος

1. Κατά τις συνεδριάσεις του Εθνικού Μηχανισμού δύνανται να καλούνται εμπειρογνώμονες με συναφή εξειδίκευση, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή φορείς για την παροχή πληροφοριών, τη διαβούλευση ή τη συνεργασία, εφόσον αυτό θεωρείται αναγκαίο κατά την κρίση αυτού.

  • 12 Ιουνίου 2017, 09:26 | ΔΟΥΔΟΥΛΑΚΑΚΗΣ Γεωργιος

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΛΠ…ΩΣ ΓΟΝΕΑΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΦΥΛΟΥ.ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΩΜΑ.ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ…Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΤΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΓΕΝΝΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:57 | Κωνσταντίνος

    Εμπειρογνώμονες με συναφή εξειδίκευση πρέπει να είναι υποχρεωτικοί αν υπάρχουν λιγότεροι συναφείς όπως ΜΚΟ κ.τ.λ.

  • 11 Ιουνίου 2017, 18:53 | Κωνσταντίνος Κ.

    Απαραίτητη η συνεργασία με ειδικούς.

  • 11 Ιουνίου 2017, 07:54 | Όλγα Ζίχναλη

    Ελπίζω η Πολιτεία και ο «Εθνικός της Μηχανισμός» να σεβαστεί την επικρατούσα αίσθηση της κοινωνίας για την ιδιαίτερη και αμετάβλητη ταυτότητα του φύλου και να μην ταυτίσει το όνομα της με τη νομιμοποίηση και κατ’ επέκτασιν την προώθηση κάθε σχετικής διαταραχής.

  • 10 Ιουνίου 2017, 22:37 | Κωνσταντίνος

    Δεν είναι τραγελαφικός επίλογος σε ένα τραγελαφικό προς διαβούλευση νομοσχέδιο να μας δηλώνετε ευθαρσώς και απροκάλυπτα ό,τι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΘΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ.
    Θα καλείτε δηλαδή κατά βούληση; Ποιους;
    Με τι ελάχιστα προσόντα;
    Με τι εξειδίκευση;
    Με γνώμονα την αξιοκρατία που ΔΕΝ υπάρχει στο ελληνικό σύστημα διοίκησης και διακυβέρνησης θα καλείτε απλά όποιον θα προωθεί τους σκοπούς των υποστηρικτών του σχεδίου και την κοινωνική απορύθμιση και ανωμαλία που αυτό θα επιφέρει.
    Κατηγορείτε διαρκώς μέσα στη Βουλή το ένα κόμμα το άλλο για πλήρη αναξιοκρατία, και θέλετε να μας πείσετε ό,τι απο αυτήν την αόριστη πρόταση θα βγει αξιοκρατία;
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  • 10 Ιουνίου 2017, 18:08 | Χριστίνα

    Οικειοθελής Κλήση φορέων προς διαβούλευση. Αν θεωρείτε μείζον το θέμα, τουλάχιστον βάλτε υποχρέωση να δημιουργηθεί ένα μητρώο φορέων και προσδιορίστε τα κριτήρια διαμόρφωσης αυτού.

  • 7 Ιουνίου 2017, 19:13 | Χάρης

    Ποτέ δεν μου άρεσαν το κουτσομπολιό και η κριτική αλλά τώρα απλά δεν συμμετέχω.
    Η κόρη μας δεν θέλει πια να την αποκαλούμε με το όνομα το αγορίστικο με το οποίο την βαφτίσαμε και έχει διαλέξει ένα άλλο κοριτσίστικο όνομα για τον εαυτό της. Στην αρχή μου ήταν πολύ δύσκολο να την φωνάζω αλλιώς. Τώρα μπορώ να την αποκαλώ όπως εκείνη θέλει αλλά το πάω «σιγά σιγά» διότι θέλω να προστατεύω και την ισορροπία στο σπίτι. Βλέπω ότι το παιδί έχει ανακουφιστεί και χαίρεται μέσα του που την έχω αποδεχθεί.

    Στο σχολείο υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα έντονο αρνητισμό από τους καθηγητές, αλλά δυσκολεύονται. Έχω συζητήσει το θέμα με τον διευθυντή και μου έχει πει ότι δεν θεωρεί καλό για το παιδί να το λένε με το κοριτσίστικο όνομα. Του είπα ότι έχω χαρτί από ψυχίατρο που παρακολουθεί διεμφυλικά άτομα στην Αθήνα αλλά δεν δέχτηκε ούτε να το κοιτάξει το έγγραφο. Δεν επέμεινα διότι δεν έχω και εγώ ακόμη τα εργαλεία να διαχειριστώ όλη αυτή την κατάσταση. Αλλά τους μίλησε και το παιδί και με την καινούρια χρονιά θα πάει η ψυχοθεραπεύτρια του με τον Συνήγορο του Πολίτη για να μιλήσουν στο σχολείο.

    Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά για εμάς εάν υπήρχε το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για τα διεμφυλικά άτομα και στην Ελλάδα. Διότι καταλαβαίνω και κάποιους καθηγητές που μπορεί να κατανοούν ότι η μικρή θέλει να τη φωνάζουν με άλλο όνομα, αλλά να φοβούνται και να νιώθουν εκτεθειμένοι.

    http://www.skai.gr/news/lifestyle/article/348148/o-gios-mou-einai-koritsi/?utm_content=buffer4cac7&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

  • 5 Ιουνίου 2017, 15:29 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Β.

    ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ :Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ
    ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΥΛΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΡΙΤΟ ΦΥΛΟ.
    Η ΔΙΣΦΟΡΙΑ ΓΕΝΟΥΣ (GD) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΚΛΠ.

    ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ «ΝΟΜΙΜΗ ;» ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;

    Η ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ -ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ
    ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΑΜΜΑΤΩΝ (ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ….

  • 28 Μαΐου 2017, 21:05 | Βησσαρίων Μπακόλας

    Αυτά και πολλά άλλα, είναι ψευτοεπιστημονικά στρατευμένων προσώπων που με βάση την Κριτική Θεωρία,την Πολιτική Ορθότητα, κ.λ.π. οδηγούν σε Ύβρη κατά της Δημιουργίας.

  • 20 Μαΐου 2017, 13:57 | ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΕΑΣ

    H συμμετοχή μου ίσως να σας ήταν χρήσιμη, λογω προγενέστερης ενασχόλησής μου με το γνωστικό αυτό αντικείμενο.