Άρθρο 11 – Αρμοδιότητες

1. Ο Εθνικός Μηχανισμός έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
α. Την εκπόνηση του Σχεδίου Δράσης, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης βάσης αυτού. Όλοι εμπλεκόμενοι φορείς κατά την αποτύπωση των δράσεών τους οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους τις αποφάσεις και τις συστάσεις εθνικών και διεθνών οργάνων προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του παιδιού. Κατά το στάδιο της εκπόνησης του Σχεδίου Δράσης ορίζονται οι δείκτες υλοποίησης της κάθε δράσης.
β. Την διαβούλευση με την κοινωνία των πολιτών κατά τη διαμόρφωση του Σχεδίου Δράσης. Ο Εθνικός Μηχανισμός μεριμνά για τη συμμετοχή των παιδιών στη διαδικασία της διαβούλευσης.
γ. Την προώθηση και προβολή του Σχεδίου Δράσης
δ. Την παρακολούθηση της υλοποίησής του Σχεδίου Δράσης. Για τον σκοπό αυτό εκπονεί ενδιάμεσες εκθέσεις για την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης, βάσει επικαιροποιημένων στοιχείων που αποστέλλουν οι φορείς υλοποίησης, εντός των οριζομένων από τον Εθνικό Μηχανισμό προθεσμιών. Οι ενδιάμεσες εκθέσεις δημοσιοποιούνται.
ε. Την αξιολόγηση του Σχεδίου Δράσης. Ειδικότερα, αποτιμάται ο βαθμός υλοποίησής του, τα αποτελέσματά του με βάση τους δείκτες υλοποίησης, καθώς και η συνολική αποτελεσματικότητά του. Η έκθεση αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης υποβάλλεται στο Συνήγορο του Πολίτη/Βοηθό Συνηγόρου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
στ. Την προετοιμασία του εκάστοτε επόμενου Σχεδίου Δράσης
2. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης υπογράφεται από όλους τους αρμόδιους Υπουργούς.

  • 12 Ιουνίου 2017, 00:47 | Νίκος Θεοτοκάτος

    Πολλοί μιλούν για «τρανς» και «φυλοδιαφορετικά» παιδιά θεωρώντας όλες τις περιπτώσεις ως δεδομένα, μη έχοντας εξετάσει κατά πόσο αυτές οφείλονται σε βιολογικούς παράγοντες ή έχουν προκύψει λόγω συγκεκριμένης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ή βεβαρυμμένου οικογενειακού περιβάλλοντος. Η προστασία λοιπόν αυτών των παιδιών θα έπρεπε πρωτίστως να είναι προληπτική. Να στοχεύει δηλ. πρώτα στο οικογενειακό τους περιβάλλον και στην εξασφάλιση στο ότι δεν έχουν υποστεί αλλοίωση της παιδικής τους συνείδησης, με αποτέλεσμα να δηλώνουν τρανς, ενώ δεν είναι. Εκεί θα έπρεπε να στοχεύει πρώτα το σχέδιο δράσης και μετά να κοιτάξει πώς αντιμετωπίζονται τα παιδιά που ήδη είναι τρανς, αν είναι. Αν γινόταν αυτό, οι προς αντιμετώπιση περιπτώσεις θα ήταν πολύ λιγότερες από αυτές που προβάλλει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

  • 11 Ιουνίου 2017, 18:52 | Κωνσταντίνος Κ.

    Συμφωνώ.

  • 10 Ιουνίου 2017, 22:58 | Κωνσταντίνος

    Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΕΞΥΨΩΝΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ. Αυτό όμως αφορά όσους έχουν ασχοληθεί με τη Γραφή και την Πίστη σοβαρά και όχι μέσα απο το δυτικό σινεμά και τις επικεφαλίδες σκανδαλοθηρικών εντύπων. Ο ίδιος Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ βάζει τη γυναίκα ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ σε πολλά σημεία την ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.
    Δυστυχώς εδώ κάποιοι κατά τα άλλα διαβασμένοι σχολιαστές αλλά και οι νομοθέτες είναι του «Πίστευε και μη ερεύνα» και όχι του «Πίστευε και μη,(κόμμα -σημαντικότατο κόμμα) ΕΡΕΥΝΑ».
    ΠΟΙΟΣ και με ποια αρμοδιότητα ορίζει εθνική δράση για κάτι τόσο ανυπόστατο, ανίερο, αντικοινωνικό και υπερ-ρατσιστικό κατά της ανθρώπινης φύσης και υποστάσεως;
    Ποιοι φωστήρες ανακάλυψαν μετά απο τόσους αιώνες αυτό που κανένας ανώτερος πολιτισμός δεν διανοήθηκε καν; Εκτός, αν θεωρείτε ό,τι αντί για το απώγειο της παρακμής του δυτικού πολιτισμού και της κουλτούρας του βρισκόμαστε στο απώγειό του.

  • 10 Ιουνίου 2017, 11:15 | Β.

    Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα έπρεπε να κατέχει τις πρώτες θέσεις αν όχι την πρώτη θέση στις αρμοδιότητες ώστε να καταδείξει πόσο απαίσια είναι αυτή η διαστρέβλωση του ανθρώπου που επιχειρείται σήμερα και ειδικά των νέων που από αυτούς εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας μας???

  • 1 Ιουνίου 2017, 08:54 | Φώτης Α.

    Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του φανατικού θρησκόληπτου ανθρώπου είναι ότι ενώ αρνείται τα δικαιώματα στους συνανθρώπους του, την ίδια στιγμή παραπονιέται ότι του αρνούνται εκείνου τα δικαιώματά του.

    Ενώ καταδιώκει συμπολίτες του ισχυρίζεται ότι καταδιώκεται ο ίδιος.

    Την ώρα που συμπεριφέρεται εξαιρετικά προσβλητικά, νομίζει ότι είναι εκείνος ο προσβεβλημένος.

    Salman Rushdie

    Υ.Γ. Σε παράκρουση πια μερικοί θρησκόληπτοι εδώ μέσα, όλο κεφαλαία γράμματα πάλι, λες και βγάζουν διάγγελμα. ΑΝ τα σχόλια αυτά δεν ήταν επικίνδυνα, θα ήταν σχεδόν αστεία!

  • 31 Μαΐου 2017, 23:18 | ΕΛΕΝΗ ΡΟΥΜΠΗ

    Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ. ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. ΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ. ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ.

  • 25 Μαΐου 2017, 17:35 | Φάνης Κωνσταντίνου

    Χάρη, έχεις πάρει πολλά μπράβο εδώ μέσα για τα εμπεριστατωμένα σχόλιά σου.
    Ειδικά όμως αυτό το τελευταίο για τον «σεξισμό ως θεμέλιο της ομοφοβίας/τρανσφοβίας» είναι εξαιρετικό!

  • 24 Μαΐου 2017, 11:15 | Χάρης

    Κύριος φορέας οπισθοδρόμης η θρησκεία, υποτιμά τη γυναίκα τόσο στα γραπτά κείμενα όσο και σε τελετουργικές πρακτικές. Απαγορεύεται να μπουν σε κάποια μέρη της εκκλησίας και ας μην ξεχνάμε πως έχουμε το Άβατο του Αγίου Όρους. Θεωρούνται αμαρτωλές, ακάθαρτες και η μόνη υπόσταση που λαμβάνουν είναι όταν γίνονται μητέρες.
    Ο σεξισμός είναι επίσης το θεμέλιο της ομοφοβίας/τρανσφοβίας. Ένας ομοφυλόφιλος άνδρας θεωρείται ότι έχει προδώσει το προνόμιό του ως κυρίαρχο αρσενικό και έχει «καταπέσει» στο στάτους μιας γυναίκας, άρα σε ένα κατώτερο στάτους. Ως προδότης λοιπόν, πρέπει να τιμωρηθεί και να αφανιστεί, καθώς αποτελεί απειλή για τη διαιώνιση της ανδρικής κυριαρχίας. Το ίδιο ισχύει και για μια τρανς γυναίκα, η οποία αφού «απαρνήθηκε» το προνόμιο του να γεννηθεί με αρσενικά βιολογικά χαρακτηριστικά, επέλεξε να «καταπέσει» και εκείνη στην κατώτερη κατάσταση της γυναίκας.
    Από την άλλη, μία λεσβία, αφού δεν εξαρτάται σεξουαλικά και οικονομικά από έναν άντρα, αποτελεί απειλή για την πυρηνική οικογένεια και για την ανδρική κυριαρχία καθεαυτή. Ένας τρανς άντρας δεν θεωρείται «αληθινός» άντρας, αφού η βιολογική του προέλευση είναι θηλυκή και άρα δεν μπορεί να διεκδικεί και τα αντίστοιχα προνόμια.
    https://tomov.gr/2017/05/22/3omilies/

  • 24 Μαΐου 2017, 01:17 | Φάνης Κ.

    Σύμφωνα με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της ιεράς συνόδου στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης στις αρμόδιες επιτροπές στη Βουλή το 2015, η εκκλησία

    «ΔΕΝ έρχεται να διδάξει άρνηση στο δικαίωμα του κράτους να ρυθμίσει τις σχέσεις του με τους πολίτες».

    Οπότε, αφού η εκκλησία κι ας διαφωνεί με κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις μερικών νομοσχεδίων, ΔΕΝ προτίθεται να αντιταχθεί στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ελληνικού κράτους να ρυθμίζει τις σχέσεις ΤΟΥ με τους πολίτες, τι μας αραδιάζετε εδώ διάφοροι απόψεις αγίων κ.α. από τη Βίβλο;

  • 21 Μαΐου 2017, 21:24 | Γεώργιος Κ.

    Όλα μας επιτρέπονται αλλά δεν μας συμφέρουν όλα. Κι επειδή ο Απόστολος Παύλος τα λέει καλύτερα από εμένα:

    Τὸ σῶμα, ναὸς τοῦ Ἁγίου Πνεύματος
    (Α´ Κορ. 6:12-20)
    «Ἀδελφοί, πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐ πάντα συμφέρει· πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐκ ἐγὼ ἐξουσιασθήσομαι ὑπό τινος. Τὰ βρώματα τῇ κοιλίᾳ καὶ ἡ κοιλία τοῖς βρώμασιν· ὁ δὲ Θεὸς καὶ ταύτην καὶ ταῦτα καταργήσει. τὸ δὲ σῶμα οὐ τῇ πορνείᾳ, ἀλλὰ τῷ Κυρίῳ, καὶ ὁ Κύριος τῷ σώματι· ὁ δὲ Θεὸς καὶ τὸν Κύριον ἤγειρε καὶ ἡμᾶς ἐξεγερεῖ διὰ τῆς δυνάμεως αὐτοῦ. Οὐκ οἴδατε ὅτι τὰ σώματα ὑμῶν μέλη Χριστοῦ ἐστιν; ἄρας οὖν τὰ μέλη τοῦ Χριστοῦ ποιήσω πόρνης μέλη; μὴ γένοιτο. 16 ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ὁ κολλώμενος τῇ πόρνῃ ἓν σῶμά ἐστιν; ἔσονται γάρ, φησίν, οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν· ὁ δὲ κολλώμενος τῷ Κυρίῳ ἓν πνεῦμά ἐστι. Φεύγετε τὴν πορνείαν. Πᾶν ἁμάρτημα ὃ ἐὰν ποιήσῃ ἄνθρωπος ἐκτὸς τοῦ σώματός ἐστιν, ὁ δὲ πορνεύων εἰς τὸ ἴδιον σῶμα ἁμαρτάνει. Ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι τὸ σῶμα ὑμῶν ναὸς τοῦ ἐν ὑμῖν Ἁγίου Πνεύματός ἐστιν, οὗ ἔχετε ἀπὸ Θεοῦ, καὶ οὐκ ἐστὲ ἑαυτῶν; Ἠγοράσθητε γὰρ τιμῆς· δοξάσατε δὴ τὸν Θεὸν ἐν τῷ σώματι ὑμῶν καὶ ἐν τῷ πνεύματι ὑμῶν, ἅτινά ἐστι τοῦ Θεοῦ.»

    (Μετάφραση: Ὅλα μου ἐπιτρέπονται, ἀλλὰ δὲν συμφέρουν ὅλα. Ὅλα μου ἐπιτρέπονται, ἀλλὰ ἐγὼ δὲν θὰ ἀφήσω τὸν ἑαυτό μου νὰ ἐξουσιασθεῖ ἀπὸ τίποτα. Τὰ φαγητὰ εἶναι γιὰ τὴν κοιλιά, καὶ ἡ κοιλιὰ γιὰ τὰ φαγητά· ὁ Θεὸς θὰ καταργήσει καὶ αὐτὴν καὶ ἐκεῖνα. Ἀλλὰ τὸ σῶμα δὲν εἶναι γιὰ τὴν πορνεία· εἶναι γιὰ τὸν Κύριο καὶ ὁ Κύριος γιὰ τὸ σῶμα. Ὁ δὲ Θεὸς καὶ τὸν Κύριο ἀνέστησε καὶ ἐμᾶς θὰ ἀναστήσει διὰ τῆς δυνάμεώς Του. Δὲν ξέρετε ὅτι τὰ σώματά σας εἶναι μέλη τοῦ Χριστοῦ; Νὰ πάρω λοιπὸν τὰ μέλη τοῦ Χριστοῦ καὶ νὰ τὰ κάνω μέλη πόρνης; Μὴ γένοιτο. Δὲν ξέρετε ὅτι ἐκεῖνος ποὺ προσκολλᾶται στὴν πόρνη εἶναι ἕνα σῶμα μ᾿ αὐτήν; Γιατί θὰ γίνουν, λέγει, οἱ δυὸ μία σάρκα. Ἐκεῖνος δὲ ποὺ προσκολλᾶται στὸν Κύριο εἶναι ἕνα πνεῦμα μ᾿ Αὐτόν. Ἀποφεύγετε τὴν πορνεία. Κάθε ἄλλο ἁμάρτημα ποὺ κάνει ὁ ἄνθρωπος εἶναι ἔξω ἀπὸ τὸ σῶμα, ἐκεῖνος ὅμως ποὺ πορνεύει, ἁμαρτάνει πρὸς τὸ ἴδιο του τὸ σῶμα. Ἢ δὲν ξέρετε ὅτι τὸ σῶμα σας εἶναι ναὸς τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ποὺ εἶναι μέσα σας καὶ τὸ ὁποῖο ἔχετε ἀπὸ τὸ Θεό, κι ὅτι δὲν ἀνήκετε στοὺς ἑαυτούς σας; Ἔχετε ἀγορασθεῖ ἀντὶ τιμήματος. Δοξάστε λοιπὸν τὸ Θεὸ μὲ τὸ σῶμα σας καὶ τὸ πνεῦμα σας, τὰ ὁποῖα ἀνήκουν στὸ Θεό.)

  • 20 Μαΐου 2017, 13:51 | ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΕΑΣ

    Οι αρμοδιότητες συμπεριλαμβάνουν και τις θρησκείες, που πρέπει να έχουν λόγο !

  • 18 Μαΐου 2017, 15:05 | Χάρης

    Καλούμε τα κράτη παγκοσμίως να υιοθετήσουν ένα νομικό και πολιτικό πλαίσιο με λεπτομερείς εφαρμοστικές διατάξεις, προκειμένου να προστατέψουν τα δικαιώματα των τρανς και φυλοδιαφορετικών νέων, με σεβασμό στην ποικιλία του φύλου, και επιτρέποντας το ξεδίπλωμα των δυνατοτήτων τους.

    Έχουν μεγάλη σημασία οι αξίες της ισότητας και κατά των διακρίσεων, το δικαίωμα στη ζωή, την επιβίωση και την ανάπτυξη, το συμφέρον του παιδιού και ο σεβασμός των απόψεών του. Οι οικογένειες έχουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ενός ασφαλούς και αγαπημένου περιβάλλοντος – ενός ασφαλούς καταφυγίου – για τρανς και φυλοδιαφορετικά παιδιά και εφήβους.

    Δυστυχώς, σε πολλές οικογένειες, τρανς και φυλοδιαφορετικά παιδιά βιώνουν απόρριψη, παραμένουν στιγματισμένα, εξοστρακισμένα και περιθωριοποιημένα. Πολλά από αυτά τα παιδιά κινδυνεύουν να πέσουν θύματα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής βίας σε κοινωνικά περιβάλλοντα και μέσα στις ίδιες τους τις οικογένειες, κατάσταση στην οποία περιλαμβάνονται και τα λεγόμενα «εγκλήματα τιμής».

    Τρανς και φυλοδιαφορετικά παιδιά και έφηβοι είναι επίσης πιο ευάλωτα στη σχολική βία (bullying) και τον αποκλεισμό στις τάξεις, τους χώρους
    παιχνιδιού, τις τουαλέτες, τα αποδυτήρια, στο δρόμο από και προς το σχολείο, καθώς και διαδικτυακά (cyberbullying).

    Ένα εχθρικό περιβάλλον, μπορεί, δυστυχώς, να ωθήσει τους τρανς και φυλοδιαφορετικούς μαθητές να εγκαταλείψουν το σχολείο ή να τους εκδιώξει από τις οικογένειές τους σε μικρή ηλικία. Καθίστανται έτσι άτομα ευάλωτα στην έλλειψη στέγης, τη μαύρη εργασία, την παράνομη οικονομική δραστηριότητα, τη δημιουργία φακέλου στην αστυνομία, ενώ οδηγούνται σε έναν κύκλο φτώχιας και περιθωριοποίησης και περαιτέρω διάκρισης και βίας εφ’ όρου ζωής.
    Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
    http://t-zine.gr/epitropos-gia-ta-anthropina-dikeomata-tou-symvouliou-tis-evropis-agkaliaste-ti-diaforetikotita-ke-prostatepste-ta-trans-ke-fylodiaforetika-pedia-ke-efivous/

  • 8 Μαΐου 2017, 18:08 | Φώτης Α.

    Σχόλια με ΟΛΑ κεφαλαία (αγενέστατα δηλαδή, σαν να ουρλιάζουν, επειδή στο ίντερνετ τα γραπτά με ΟΛΑ τα γράμματα κεφαλαία σημαίνουν ακριβώς αυτό), θα έπρεπε να ελέγχονται περισσότερο.

    Επιπλέον σχολιασμός ΔΙΧΩΣ κανένα σημείο στίξης, με εντελώς ασύνδετο λόγο και σχεδόν παραληρηματικός, πάλι θα έπρεπε να ελέγχεται πιο αυστηρά.
    Δυσκολευόμαστε στην διαβούλευση οι υπόλοιποι σοβαροί άνθρωποι, που θέλουμε να εντοπίσουμε τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ σχόλια για το εν λόγω νομοσχέδιο και να σχολιάσουμε τις επιμέρους διατάξεις με ηρεμία και χωρίς άναρθρες κραυγές περί «εκφυλισμού της ελληνικής κοινωνίας».

  • 7 Μαΐου 2017, 12:57 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΚΤΡΩΜΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑ-ΦΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΕΤΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ (ΚΙΝΕΖΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΜΕ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ) ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΔΩ (ΑΝΔΡΑΣ Ή ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ) ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΔΙΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
    Υ.Γ. ΠΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ;