Άρθρο 09 – Σύσταση

Συνιστάται συλλογικό όργανο υπό την ονομασία «Εθνικός Μηχανισμός Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού», το οποίο υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (εφεξής «Εθνικός Μηχανισμός»).

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:05 | Αντώνης

    μήπως είναι μια προειδοποίηση, ένα μήνυμα ότι ετοιμάζετε επέκταση των δυνατοτήτων του παρόντος νόμου και σε άτομα ανήλικα (παιδιά), που δεν έχουν δικαιοπρακτική ικανότητα; κατά τα προτεινόμενα τελευταίως από περιοδικά τύπου Νational Geographic;

  • 12 Ιουνίου 2017, 02:36 | Ανδρεας Π

    Εάν η δυνατότητα «μεταβολής» φύλου, επεκταθεί σε ανήλικους με τη συγκατάθεση γονέα ή κηδεμόνα και δεδομένου ότι πρόκειται για θεμελιώδους-μεγίστης σημασίας για τη ζωή του παιδιού, επιλογή, θα μπορεί άραγε ένας ανήλικος-η, με τη συγκατάθεση επίσης του γονέα του, να αυτοπροσδιορίζεται και να αυτοδιαθέτει τον εαυτό του και σε άλλα, μικρότερης (πλην όμως επίσης μεγάλης) σημασίας, ζητήματα πχ όπως:

    Να μπορεί ένας ανήλικος-η να παντευτεί ενα άτομο, κατά πολλά (πχ 20, 30, 35) χρόνια μεγαλύτερο;
    Όταν πρόκειται για το δικαιωμα ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις.

    Να μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί – όπως τόσοι άλλοι – ως πολυγαμικό και να παντρευτεί 2 ή και 3 άτομα! (Νέα μορφή …«οικογένειας»!).
    Δεν επιτρέπεται λόγω του προσανατολισμού της πλειοψηφίας, να οριοθετείται η διαφορετικότητα. Άλλωστε, για ένα μεγάλο μέρος κατοίκων στη χώρα, τα έθιμά τους το επιτρέπουν ήδη ( ο μεσαίωνας της καταπιεσης έχει περάσει).

    Να μπορεί να σταματήσει το σχολείο;
    Ενδεχομένως να έχει ήδη αποφασίσει «συνειδητά» ότι δεν του χρειάζεται.

    Να μπορεί πχ. να …εκδίδεται; Ίσως πρόκειται για μια … «ώριμη» απόφαση. Ας μην στερηθεί λοιπόν, ως πρόσωπο, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση! (Πάντα με συγκατάθεση … γονιού)

    Να μπορεί επίσης ένα κορίτσι «συνειδητά» να κάνει …κλειτοριδεκτομή;;
    Είναι άλλωστε απαραίτητο εάν ασπαστεί μία συγκεκριμένη κουλτούρα.

    Να μπορεί να έχει αιμομικτικές σχέσεις;
    Ναι μεν κάτι τέτοιο προκαλεί πολλούς, αλλά γιατί να καταπιέσει μέχρι την ενηλικίωση, τον σεξουαλικό του προσανατολισμό;

    Εάν δείχνει να έχει τάσεις «επιδειξίας», να μπορεί να …»εκφράζεται» σε δημόσια θέα;
    Τα χρηστά ήθη είναι έννοια παρωχημένη. Άλλωστε το παιδί έδειχνε να έχει αυτές τις τάσεις …από μικρός.

  • 12 Ιουνίου 2017, 00:16 | Νίκος Θεοτοκάτος

    Εάν ο Μηχανισμός παρακολούθησης των δικαιωμάτων των παιδιών θέλει πράγματι να προστατεύσει τα παιδιά, θα πρέπει να φροντίσει να μην εισαχθούν νομοθετήματα που θα στοχεύουν στην υποχρεωτική διαπαιδαγώγηση του παιδιού με τρόπους αντίθετους με τις φιλοσοφικές και θρησκευτικές αντιλήψεις των γονέων, όπως άλλωστε αυτό επιτάσσεται από το 1ο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ. Επίσης, θα πρέπει οι ανήλικοι να προστατευθούν από χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου, που ενδεχομένως να έχουν οδυνηρές συνέπειες στο υπόλοιπο της ζωής τους. Τα σχετικά αιτήματα των ΛΟΑΤΚΙ είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών και φυσικά κανένας στο μέλλον δεν θα αναλάβει την ευθύνη για ό,τι προκύψει από μια αχρείαστη χειρουργική επέμβαση, η οποία θα έχει επιβληθεί ουσιαστικά στον ανήλικο, στο όνομα των δικαιωμάτων του για «αναγνώριση ταυτότητας φύλου», η οποία επίσης θα έχει προκύψει με βάση τη διαπαιδαγώγησή του με τρόπους που προτείνουν οι ΛΟΑΤΚΙ (εθισμός αγοριών σε γυναικεία παιχνίδια και αντίστροφα, ερωτήσεις για το αν αισθάνεται να έχει χαρακτηριστικά άλλου φύλου κλπ.). Η εμφύσηση ανησυχιών ταυτότητας φύλου σε ανηλίκους είναι κάτι που θα πρέπει να αποτρέψει ο Μηχανισμός που ιδρύεται, εφόσον πράγματι συστήνεται για να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών και όχι για να ικανοποιήσει παράλογες θέσεις των ΛΟΑΤΚΙ.

  • 11 Ιουνίου 2017, 18:47 | Κωνσταντίνος Κ.

    Καλό θα είναι να υπάρχει ένας τέτοιος φορέας.

  • 11 Ιουνίου 2017, 12:22 | Όλγα Ζίχναλη

    Το νεοσύστατο αυτό συλλογικό όργανο ελπίζω να λάβει υπόψιν του αυτά που οι υψηλού κύρους επιστημονικοί ιατρικοί Σύλλογοι προτρέπουν και να απορρίψει τις πολιτικές που προδιαθέτουν τα παιδιά να δεχθούν ως φυσιολογική μια ζωή χημικής και χειρουργικής πλαστοπροσωπίας του αντίθετου φύλου.
    Το φύλο του κάθε ατόμου είναι ένα και καθορίζεται από τα χρωμοσώματα του φύλου και όχι από ιδεολογικά κατασκευάσματα και κοινωνικά στερεότυπα.

  • 10 Ιουνίου 2017, 22:17 | Κωνσταντίνος

    Με ποιο άρθρο του Ελληνικού Συνταγματος το κράτος γίνεται ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ των παιδιών των πολιτών του;
    Πως τολμάτε;
    Διανοείσθε στο ελάχιστο το παράλογο του εγχειρήματος και το έτοπο του επιχειρήματος;
    Δωρεάν παιδεία ΔΕΝ υφίσταται,
    Δωρεάν περίθαλψη ΔΕΝ υφίσταται,
    Κοινωνική στήριξη των οικγενειών ΔΕΝ υπάρχει,
    αλλά είσαστε αποφασισμένοι να πείσετε με ΑΠΕΙΛΕΣ και ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ τα παιδιά των Ελλήνων ό,τι πρέπει ΠΡΩΤΑ να εξετάσουν την ομοφυλία και μετά την ΕΤΕΡΟΦΥΛΙΑ;
    Η πρόταση αυτή είναι αισχρή, βλάσφημη, αντικοινωνική και ανεκδιήγητη.

  • 9 Ιουνίου 2017, 10:27 | Φώτης Α.

    Προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβαστούν κι οι εξής γνώμες, η μια νέου Έλληνα πολιτικού κι η δεύτερη ενός Άγγλου μεγαλύτερης ηλικίας πολιτικού, που διατέλεσε και πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου:
    …………………………………………………………………………………………………………
    Κώστας Μπακογιάννης: Υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια!

    Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο περιοδικό «Κ» της Καθημερινής της Κυριακής κλήθηκε να απαντήσει στο αν είναι υπέρ στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και στο αν θα ψήφιζε νόμο που θα έδινε τη δυνατότητα αυτή στα ομόφυλα ζευγάρια.

    «Ναι! Καταλαβαίνω πως σε αρκετούς μπορεί αυτό να φανεί ξένο, ειδικά στους μεγαλύτερους, αλλά η ζωή προχωράει. Το έχω σκεφτεί αρκετά, δεν ήμουν σίγουρος για αρκετό καιρό. Αλλά ξέρετε τι; Νόμος είναι η αγάπη. Έχω την τύχη να έχω γνωρίσει αρκετά παιδιά ομόφυλων οικογενειών που μεγαλώνουν εξίσου καλά με τα δικά μου. Με την ίδια, αν όχι περισσότερη, τρυφερότητα, φροντίδα, και συνέπεια. Με το ίδιο, αν όχι περισσότερο, νιάξιμο και ενθουσιασμό. Όπως αντίστοιχα, έχω δει παιδιά ετερόφυλών οικογενειών που δυστυχώς βιώνουν την ασυνέπεια, την αδιαφορία και την απόρριψη. Με το να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα δεν κερδίζουμε τίποτα.» απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης.

    …………………………………………………………………………………………………..
    Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ενώπιον του Βρετανικού κοινοβουλίου και μετά την ψήφιση του νόμου, χαιρέτισε τους πρώτους γάμους ομοφυλοφίλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέγοντας ότι ο γάμος δεν είναι κάτι που θα πρέπει να απαγορεύσεις σε κανέναν λόγω της σεξουαλικότητάς του.

    «Για πρώτη φορά, τα ζευγάρια που παντρεύονται δεν θα είναι άνδρες με γυναίκες, αλλά και άνδρες με άνδρες και γυναίκες με γυναίκες », δήλωσε ο κύριος Κάμερον σε ανακοίνωσή του.

    « Όταν η αγάπη των ανθρώπων χωρίζεται από το νόμο, τότε ο νόμος αυτός πρέπει να αλλάξει» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός του ΗΒ.

  • 1 Ιουνίου 2017, 02:37 | Ειρήνη Συμεωνίδου

    Προς το σχόλιο 17 Μαΐου 2017, 18:07 | Σταύρος Φ.
    Δεν υπάρχουν «πραγματικά» ή «μη πραγματικά» δικαιώματα του παιδιού Σταύρο Φ. Τα διακαιώματα του παιδιού ειναι συγκεκριμένα, είναι υπογεγραμμένα από τη χώρα μας και διασφαλίζονται από το Σύνταγμα και την ελληνική νομοθεσία, όπως αποτυπώνονται στην ∆ιεθνή Σύµβαση για τα ∆ικαιώµατα του Παιδιού (1989) που περιγραφεται και στον παρακάτω σύνδεσμο του Βοηθού Συνηγόρου του Παιδιου
    http://www.0-18.gr/downloads/entipo_simbasi_ex.pdf

    Ένα απο τα σοβαρά προβλήματα μεταξύ άλλων που καλείται βάσει αρμοδιοτήτων του να λύσει ο Εθνικός Μηχανισμός είναι να αποκατασταθούν οι καταπατήσεις δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ παιδιών που περιέγραψα στο προηγούμενο σχόλιο μου.

  • 1 Ιουνίου 2017, 02:16 | Ειρήνη Συμεωνίδου

    Οι γονείς των ΛΟΑΤΚΙ παιδιών καλωσορίζουμε τον «Εθνικό Μηχανισμό» για το παιδί και ευελπιστούμε πως πρωταρχικό του μέλημα θα ειναι να εξασφαλίζει και να διαφυλάσσει τα δικαιώματα που απορρέουν απο την ∆ιεθνή Σύµβαση για τα ∆ικαιώµατα του Παιδιού (1989) που αποτελεί ελληνικό νόμο.

    Σύμφωνα με αυτήν:

    -αρθ.2 «Όλα τα παιδιά είναι ίσα. Έχουν δικαίωμα να τα αντιμετωπίζουν χωρίς διακρίσεις λόγω της φυλής,του φύλου, της γλώσσας, της θρησκείας, των απόψεων, της περιουσίας, της κατάστασης, των ιδιαίτερων αναγκών ή της εμφάνισής τους.»
    (Για τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται χωρις διακρίσεις λόγω του φύλου, των αποψεων, της κατάστασης, των ιδιαιτέρων αναγκών και της εμφάνισης τους, σημερα [2017] εξακολουθεί να καταπατείται καθημερινα σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα της επικράτειας και σε κατηχητικά σχολεία)

    -αρθ.3: το συμφέρον του παιδιού
    «Όταν οι μεγάλοι παίρνουν αποφάσεις που αφορούν τα παιδιά, πρέπει να υπολογίζουν πριν από όλα το συμφέρον των παιδιών. Η Πολιτεία πρέπει να προστατεύει και να φροντίζει τα παιδιά, αν οι γονείς τους δεν μπορούν να το κάνουν.»
    (Οι μη αναστρέψιμες αισθητικές επεμβάσεις στην ανατομία των ιντερσεξ παιδιών σε βρεφική ηλικία δυστυχώς συνεχίζονται ακόμα νόμιμα στην Ελλάδα, ενώ αρκετές χώρες τις έχουν ήδη απαγορεύσει ως αναποτελεσματικές και κακοποιητικές που καταστρατηγούν το συμφέρον των παιδιών και που τα παιδιά δεν ερωτήθηκαν ποτέ γι’αυτές. Τέτοιες επεμβάσεις, αλλά και ερήμην του παιδιού ορμονοθεραπείες «κανονικοποίησης» φύλου οφείλουν να απαγορεύονται για το συμφέρον του παιδιού, μέχρι την ηλικία που το παιδί να είναι σε θέση να δώσει την ενημερωμένη του (για τις εναλλακτικές) συναίνεση.
    Επίσης συμβαίνει πολλά ΛΟΑΤΚΙ παιδιά να βασανίζονται ή και να διώχνονται από τις οικογένειες τους, λόγω της έμφυλης διαφοροποίησης τους, οπότε η Πολιτεία πρέπει να προστατεύει και να φροντίζει και αυτά τα παιδιά, αν οι γονείς τους δεν μπορούν να το κάνουν χωρίς να τα βλάπτουν.)

    -αρθ.6: δικαίωμα στη ζωή
    «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη ζωή, την επιβίωση και την ανάπτυξη.»
    (Στα υγιή ίντερσεξ έμβρυα προχωρημένης κύησης, δεν διασφαλίζεται το δικαίωμα στη ζωή και στην επιβίωση, καθώς υπάρχουν ακόμα μαιευτήρες στην Ελλάδα που συνιστούν επίμονα στους γονείς τον τερματισμό τους λόγω της χρωμοσωμικής τους διαφοροποίησης. Τέτοιες «συστάσεις» δίνονται επίσημα από ομοφοβικούς ή ανενημέρωτους γιατρούς, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως ιατρικός λόγος. Οι πρακτικές αυτές είναι παραβιαστικές του δικαιώματος στη ζωή και δεν διαφέρουν σε τίποτε από ευγονική γενοκτονία.)

    -αρθ.8: ταυτότητα
    «Η Πολιτεία πρέπει να βοηθά τα παιδιά να διατηρούν την ταυτότητα, την ιθαγένεια και τις οικογενειακές τους σχέσεις.» (Αλλά για να διατηρήσουν την ταυτότητα τους τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα κατ αρχήν να την δηλώνουν, ελεύθερα και χωρίς στιγματισμό)

    -αρθ.12: ελευθερία γνώμης
    «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Οι μεγάλοι πρέπει να ακούν και να παίρνουν σοβαρά υπόψη τους τη γνώμη των παιδιών για θέματα που τα αφορούν, ανάλογα με την ηλικία και την ωριμότητά τους.»
    (Τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά στην πλειοψηφία τους δεν ακούγονται απο τους μεγάλους και δεν έχουν καμιά ελευθερία γνώμης απο την στιγμή που δεν τους επιτρέπεται να δηλώνουν επίσημα την γνώμη τους ούτε για τον ίδιο τους τον εαυτό: να δηλώνουν δηλαδή ελεύθερα την διαφορετική έμφυλή τους ταυτότητα ή έκφραση πριν συμπληρώσουν τα 18 έτη)

    13: ελευθερία έκφρασης
    «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να αναζητούν, να μαθαίνουν και να μεταδίδουν πληροφορίες και ιδέες, και να εκφράζονται ελεύθερα, μέσα από τον γραπτό ή προφορικό λόγο, την τέχνη ή άλλους τρόπους, αρκεί να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων.»
    (τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά όταν εκφράζονται ελεύθερα και μεταδίδουν πληροφορίες και ιδέες που τα αφορούν, στοχοποιούνται και κινδυνεύουν ποικιλότροπα. Για την ασφάλεια τους εξαναγκάζονται να μην εκφράζονται ελεύθερα, να κρύβουν τις ιδέες τους και τις αναζητήσεις τους)

    -αρθ.16: ιδιωτική ζωή
    «Κανείς δεν μπορεί να επεμβαίνει αυθαίρετα ή παράνομα στην ιδιωτική ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία ενός παιδιού, ούτε να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψή του.»
    (Η τιμή και η υπόληψη των ΛΟΑΤΚΙ παιδιών προσβάλλεται συχνά απο τους φονταμενταλιστές εκπροσώπους της επίσημης θρησκείας, από φοβικούς εκπαιδευτικούς ή από μη επαρκώς ενημερωμένους επαγγελματίες υγείας (ιατρούς, ψυχιάτρους, ψυχολόγους) που ενδεχομένως εφαρμόζουν «θεραπευτικά πρωτόκολλα» σ αυτά τα παιδιά, αντί να τα υποστηρίζουν στην επιβεβαίωση της έμφυλης τους ταυτότητας και έκφρασης φύλου (Gender affirmation https://www.kidsinthehouse.com/teenager/sexuality/transgender/gender-affirmation?qt-more_videos=1#qt-more_videos )
    Η τιμή και η υπόληψη των παιδιών αυτών επίσης προσβάλλεται από την εως τωρα απουσία οδηγιών και καλών πρακτικών συμπερίληψης των ΛΟΑΤΚΙ μαθητών στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και από αρνητικές αναφορές προς τις ταυτότητες τους που ενυπάρχουν ακόμα διάσπαρτες σε σχολικά συγγράμματα.

    -αρθ.29: σκοποί εκπαίδευσης
    «Η εκπαίδευση πρέπει να βοηθάει τα παιδιά να αναπτύσσουν τις ικανότητες και την προσωπικότητά τους και να μαθαίνουν να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους διαφορετικούς πολιτισμούς και το φυσικό περιβάλλον.»
    (Ως τώρα το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα -με εξαιρεση μεμονωμένους ανοιχτόμυαλους και ενημερωμένους εκπαιδευτικούς- δεν πληρεί τους παραπάνω σκοπους εκπαιδευσης για τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά αφού δεν υποστηρίζει, ουτε συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη των ικανοτήτων και της προσωπικότητας τους. Για να συμπεριλάβει τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά η εκπαίδευση θα πρέπει να υιοθετήσει άμεσα κατευθυντήριες γραμμές για τη διαχείριση μιας σειράς από καθημερινά ζητήματα που προκύπτουν στη σχολική ζωή ΛΟΑΤΚΙ παιδιών, λόγω στάσεων και συμπεριφορών που στηρίζονται σε κοινωνικές προκαταλήψεις γύρω από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου και τα χαρακτηριστικά φύλου, αφορούν τη διαχείριση των πιο συνηθισμένων καθημερινών ζητημάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ παιδιών. Τέτοια ζητήματα είναι:
    1. Ορατότητα, κοινωνική αποδοχή και «coming out»
    Άρνηση ή και απαγόρευση σε ΛΟΑΤΚΙ παιδιά να μιλήσουν για τις σχετικές σκέψεις, τα συναισθήματά τους και την ταυτότητά τους.
    2. Αρνητικές αναφορές, σχόλια και υποτίμηση για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα ή ΛΟΑΤΚΙ θέματα επικαιρότητας.
    3. Να αποφεύγονται συμβουλές και παροτρύνσεις «θεραπευτικού» περιεχομένου ή ειδικούς ψυχικής υγείας προς ΛΟΑΤΚΙ παιδιά.
    4. Επικοινωνία εκπαιδευτικών με γονείς: Το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί η ΛΟΑΤΚΙ ταυτότητα ενός παιδιού από το εκπαιδευτικό προσωπικό ως πρόβλημα ή με λάθος τρόπο.
    5. Σχέσεις μεταξύ παιδιών: Διαχωρισμός και απομόνωση παιδιών που έχουν εκφράσει συναισθήματα σε άτομο του ίδιου φύλου ή εμφανίζουν στη σχολική κοινότητα στοιχεία ρομαντικής αγάπης μεταξύ τους.
    6. Διακρίσεις λόγω άγνοιας απέναντι σε παιδιά που η έκφραση ή η ταυτότητα φύλου τους διαφοροποιούνται από το φύλο που αναγράφεται στα έγγραφά τους: Αρνητικές αντιδράσεις και αποκλεισμός λόγω προκαταλήψεων ή άγνοιας.
    7. Συμπερίληψη διαφορετικών οικογενειακών δομών: Πρόσληψη αρνητικών μηνυμάτων από τα παιδιά που στη σύνθεση της οικογένειάς τους έχουν ΛΟΑΤΚΙ γονείς ή άλλα ΛΟΑΤΚΙ άτομα.
    8. Λεξιλόγιο και προσδιορισμοί: Προβληματισμός για τη χρήση λέξεων και προσδιορισμών σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στο σχολικό χώρο.
    9. Πραγματοποίηση σχετικών προγραμμάτων, ένταξη ΛΟΑΤΚΙ θεμάτων σε σχετική διδακτέα ύλη και σε σχετικές εκδηλώσεις.: Προτάσεις ένταξης ΛΟΑΤΚΙ θεμάτων με στόχο την ενημέρωση κι την ευαισθητοποίηση.
    10. Αναγνώριση και καταγραφή των σχετικών περιστατικών διακρίσεων, βίας ή εκφοβισμού με βάση τα χαρακτηριστικά τους: Αναγνώριση, ανάδειξη και καταγραφή περιστατικών διακρίσεων και βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ παιδιών με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας. http://rainbowschool.gr/wp-content/uploads/2017/01/kateuthindiries-grammes.pdf

    Ο Εθνικός Μηχανισμός για το παιδί σύμφωνα με τις αρμοδιότητες του (βλ.αρθρο 11 του παρόντος) οφείλει να συμπεριλάβει στα πρωτα Σχέδια Δράσης του τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά και να να προτρέπει και να παρακολουθεί την Πολιτεία και τους θεσμούς της να μεριμνούν για τα παραπάνω δικαιώματα ΟΛΩΝ των παιδιών και να διασφαλίζει αυτά για ΟΛΑ τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ παιδιών. Ευελπιστούμε γιαυτό.

  • 26 Μαΐου 2017, 10:31 | Χάρης

    υπάρχουν οικογένειες που απαγκιστρώνονται από τον ναρκισσισμό τους και υποστηρίζουν τις επιλογές των παιδιών τους. Στέκονται στο πλευρό τους, αγκαλιάζουν την ετερότητά τους και υφαίνουν ένα πέπλο φροντίδας που τα συντροφεύει στην υπόλοιπη ζωή τους.

    Μπορεί να έχουν αμηχανία, αντιφάσεις ή ακόμα και πλημμελή ενημέρωση γι’ αυτά τα ζητήματα, μπορεί να νιώθουν και οι ίδιοι μόνοι σε αυτήν τη διαδικασία, να μην βρίσκουν ένα δίκτυο υποστηρικτικών δομών που θα τους βοηθήσει, ωστόσο, βαθιά προσηλωμένοι στην έννοια της άδολης γονεϊκής αγάπης, χαράσσουν ένα πολύχρωμο μονοπάτι συμπερίληψης, έναν διαφορετικό τρόπο να υπάρχουν μαζί με τα παιδιά τους έξω από το δεσποτικό πλαίσιο του συντηρητισμού.
    https://insidestory.gr/article/yperifanoi-goneis?token=2509Q3N96V

  • 20 Μαΐου 2017, 14:58 | ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΕΑΣ

    Παράλληλοι οργανισμοί πρέπει να συσταθούν από Ενώσεις Γονέων, που λειτουργούν νομίμως και θα ήθελαν συνεργαστούν.

  • 18 Μαΐου 2017, 20:20 | Φώτης Α.

    κ. Σταύρο Φ.

    Α) Ζήτησα από τους διαχειριστές να κατεβούν ΜΟΝΟ 2 σχόλια, που έβριζαν (καθαρό υβρεολόγιο!) βάζοντας «τελίτσες» (…) ανάμεσα στις υβριστικές λέξεις, ενώ αυτές φαίνονταν καθαρά και υπονοούνταν με θρασύτητα και εμφανή πρόθεση προσβολής των γκέι (όπως εγώ) ή των τρανς συμπολιτών μας.
    Οι moderators έσβησαν τα 2 αυτά σχόλια, επειδή ΚΑΘΑΡΑ παραβίαζαν τους ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο φόρουμ αυτό, δεν καταλαβαίνω προς τι το ερώτημα.
    Σας εμπόδισε εσάς κάποιος να εκφράσετε την άποψή σας, εφόσον είστε κόσμιος;

    Β) Σας απαντάει ο Χάρης ΠΩΣ περιορίζεται η ελευθερία των τρανς συμπολιτών μας, μην κάνετε πως δεν βλέπετε και μην μιλάτε για «ελεύθερη Ελλάδα», όταν δεν γνωρίζετε το εν λόγω θέμα και το τι τραβάνε καθημερινά οι τρανς πολίτες αυτής της έρμης χώρας!

    Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις;
    Ένα πλαστικοποιημένο χαρτί 8×5 που ονομάζεται ταυτότητα και στο οποίο αναγράφονται στοιχεία που ΔΕΝ συμβαδίζουν με το ποιος είμαι. Ένα όνομα και ένα φύλο που ΔΕΝ με εκφράζουν και μια φωτογραφία παλιά, που το μόνο που σε κάνει να νομίζεις είναι πως έχω κλέψει την ταυτότητα κάποιου άλλου ατόμου.
    Δεν μπορώ να κινούμαι πια κάπου που χρειάζεται να επιδεικνύω ταυτότητα, δεν μπορώ να ταξιδέψω, δεν μπορώ να πάω τράπεζα, δεν μπορώ να ψηφίσω. Αν με σταματήσει η αστυνομία στο δρόμο περνάω από μεγάλο έλεγχο γιατί νομίζουν ότι έχω κλέψει την ταυτότητα και το αυτοκίνητο κάποιου άλλου, κάτι που σημαίνει πως έχω χάσει τα βασικά μου δικαιώματα.
    http://city.sigmalive.com/article/17249/dyo-gkei-kai-dyo-trans-fotografizontai-kai-miloyn-sti-city?utm_source=facebook

    Γ) Για αυτά περί «αμερικανικού κολλεγίου παιδιάτρων» σας απάντησε ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΑ νομίζω η κα Συμεωνίδου, τονίζοντας ότι μιλάμε για ελάχιστους παιδιάτρους που ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ από το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ παιδιάτρων και μιλούν με εμπάθεια εναντίον των τρανς ατόμων.
    ΔΕΝ έχω να προσθέσω κάτι άλλο, στέκομαι απλά με σεβασμό μπροστά στα λόγια της μάνας αυτής!
    Η κα. Συμεωνίδου πιστεύω ότι επάξια εκπροσωπεί εδώ μέσα τους γονείς ίντερσεξ παιδιών, συγχαρητήρια και πάλι για τις εξαιρετικά εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις της!

  • 18 Μαΐου 2017, 15:47 | Χάρης

    Επαναλαμβάνουμε το κάλεσμά μας προς τα Κράτη για αποποινικοποίηση και αποπαθολογικοποίηση των τρανς και ποικίλου φύλου ταυτοτήτων και εκφράσεων, και για τα νεαρά τρανς άτομα, να απαγορεύσουν τις «θεραπείες» και να απέχουν από νέους ποινικούς νόμους ή νέες ιατρικές κατηγοριοποιήσεις, ακόμη και στο πλαίσιο και της προσεχούς επιθεώρησης της Διεθνούς Ταξινόμησης των Νόσων. Επίσης, καλούμε τα Κράτη να παράσχουν ίση πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόσβαση στις εγχειρίσεις φύλου για όσα άτομα το επιθυμούν.

    Στις περισσότερες χώρες, τα τρανς άτομα στερούνται νομικής αναγνώρισης του φύλου βάσει του οποίου αυτοπροσδιορίζονται, κάτι που οδηγεί σε επιπλέον παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εκπαίδευση, την εργασία, την υγεία και παραπέρα. Πολλά Κράτη που επιτρέπουν την αλλαγή του φύλου στα έγγραφα ταυτότητας, επιβάλλουν καταχρηστικούς όρους, ψυχιατρικές παρεμβάσεις ή άλλες καταναγκαστικές ιατρικές διαδικασίες.

    Πολλές από αυτές τις πρακτικές παραβιάζουν τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα των ατόμων και τα σχετικά τους δικαιώματα, αποτελώντας ουσιαστικά κακομεταχείριση ή βασανισμό, καταπατώντας την αξιοπρέπειά τους.

    Καλούμε τα κράτη να διευκολύνουν γρήγορες, διαφανείς και προσβάσιμες διαδικασίες νομικής αναγνώρισης του φύλου, δίχως καταχρηστικούς όρους, εγγυώμενα τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλα τα άτομα, με σεβασμό προς την ελεύθερη και ενημερωμένη επιλογή και τη σωματική αυτονομία. Ανεξάρτητα από τις νόμιμες προεπιλογές φύλου, τα νεαρά τρανς και ποικίλου φύλου άτομα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους ονόματα και αντωνυμίες, να ντύνονται σύμφωνα με το φύλο που ταυτίζονται και εκφράζουν.

    Παρά τις διαδεδομένες παραβιάσεις και την έλλειψη εγγυήσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους σε διάφορες συνθήκες, τα νεαρά τρανς και ποικίλου φύλου άτομα συχνά στερούνται και πρόσβασης σε τρόπους αποζημίωσης για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Είναι συνεπώς κρίσιμης σημασίας τα Κράτη να ερευνήσουν τις παραβιάσεις, να αποδώσουν ευθύνες στους υπεύθυνους και να προστατεύσουν τα δικαιώματα των θυμάτων, περιλαμβάνοντας εδώ την άμεση και αποτελεσματική αποζημίωσή τους.

    Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ενάντια στην Ομοφοβία και την Τρανσφοβία το 2017, υπενθυμίζουμε στα Κράτη την υποχρέωσή τους να πολεμήσουν την τρανσφοβία που οδηγεί στη βία και τις διακρίσεις σε βάρος των νεαρών τρανς και φυλοδιαφορετικών ανθρώπων, καλούμε τις Κυβερνήσεις να αγκαλιάσουν την ανθρώπινη ποικιλομορφία, σκεπτόμενες την οικουμενικότητα και το αδιαίρετο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και να υπογραμμίσουν την ανάγκη για ολική εφαρμογή των μέτρων, των νόμων αντιμετώπισης, των πολιτικών και των πρακτικών. Μια οικουμενική, βασισμένη στα δικαιώματα, ανάλυση του φύλου, πρέπει να περιλάβει ζητήματα κοινωνικών κατασκευών, πρακτικών και εθίμων που διαιωνίζουν τα στερεότυπα.

    Επίσης, καλούμε τα Κράτη να ενθαρρύνουν τους θρησκευτικούς οργανισμούς να αποφεύγουν τη διατύπωση αρνητικών μηνυμάτων για τα τρανς και ποικίλου φύλου άτομα. Υπάρχει και ένας ευπρόσδεκτος σύνδεσμος με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στους οποίους όλοι είμαστε ταγμένοι, ως μια παγκόσμια τάση για τη διασφάλιση ειρηνικών, δίκαιων και συμπεριληπτικών κοινωνιών που «Δεν Αφήνουν Κανέναν Πίσω».

    Τα Κράτη θα πρέπει συνεπώς να αποσύρουν νόμους και σχετικά μέτρα που ποινικοποιούν την έκφραση του φύλου και επηρεάζουν τα τρανς και ποικίλου φύλου άτομα αρνητικά, και να παρέχουν προσβάσιμες, δίχως διακρίσεις, νομικές διαδικασίες αναγνώρισης του φύλου χωρίς καταχρηστικά προαπαιτούμενα για τα νεαρά τρανς άτομα.

    Θα πρέπει να καταρτίσουν και να εφαρμόσουν συμπεριληπτικά μέτρα ενάντια στη βία και τις διακρίσεις, επικουρούμενα από την ενεργή ευαισθητοποίηση του κοινού, την κατανόηση, την αποδοχή και το σεβασμό προς την ποικιλία του φύλου παγκοσμίως.

    http://t-zine.gr/epitropos-gia-ta-anthropina-dikeomata-tou-symvouliou-tis-evropis-agkaliaste-ti-diaforetikotita-ke-prostatepste-ta-trans-ke-fylodiaforetika-pedia-ke-efivous/

  • 17 Μαΐου 2017, 18:07 | Σταύρος Φ.

    Με βάση την άψογα τεκμηριωμένη θέση του κ. Μπονατάκη, ο «Εθνικός Μηχανισμός Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού», θα μπορούσε να αποτελέσει μια «δικλείδα ασφαλείας» για τα πραγματικά δικαιώματα του παιδιού. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση (όπου τα δικαιώματα των νεογέννητων ανθρώπων δηλαδή αφεθούν στην τύχη τους) θα μιλάμε για τον πραγματικό ΜΕΣΑΙΩΝΑ, όπου γονείς-τέρατα, θα «αποφασίζουν» το φύλο του γεννημένου τους παιδιού, προκαθορίζοντας την τύχη του και επηρεάζοντας τη ζωή του. Και όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε πριν ο κ. Μπονατάκης, σύμφωνα με το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ, κάτι τέτοιο θα έχει σίγουρα ολέθρια αποτελέσματα για τα παιδιά μας.

    Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο, αν δυστυχώς ο νομός περάσει, τουλάχιστον να προασπιστούν τα δικαιώματα των παιδιών και να αποτραπεί η κατάχρηση του νόμου, είτε για ιδεολογικούς, είτε για άλλους σκοπούς.

    Τέλος, όλοι αυτοί που προασπίζονται αυτόν τον Νόμο εδώ μέσα (και που συνεχίζουν να μιλούν χωρίς επιχειρήματα, ούτε απαντούν στα εύλογα επιχειρήματα που τίθενται εδώ, συνεχίζουν και μιλούν για «φοβικούς», «οπισθοδρομικούς», «φανατικούς» και «μισαλλόδοξους», ενώ την ίδια στιγμή απαιτούν από τους διαχειριστές να κατεβαίνουν τα σχόλια με «προσβλητικούς» χαρακτηρισμούς. Ξεκινώντας λοιπόν από τον κ. Φώτη Α., θα ήθελα να τεκμηριώσει την άποψη: «Οι τρανς συμπολίτες ΔΕΝ έχουν άλλο την πολυτέλεια να περιμένουν, θέλουν ΤΩΡΑ να ζήσουν ελεύθεροι την ζωή τους!». Πείτε μας, πώς περιορίζεται η ελευθερία των συμπολιτών μας, στην σύγχρονη ελεύθερη ελληνική κοινωνία;

  • 15 Μαΐου 2017, 11:31 | Στέφανος Γ Κυριάκης

    Η Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου τι σχέση μπορεί να έχει με τον Εθνικό Μηχανισμό Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού; Είναι τυχαία η συνύπαρξή τους στο ίδιο νομοσχέδιο ή οι ιδεολογικές διαστροφές του σύγχρονου «Δυτικού Πολιτισμένου Κόσμου» επιθυμούν να ουδετεροποιήσουν το παιδί από το βιολογικό του φύλο και να το κάνουν ένα πολίτη «πολτό» σε όλα τα σημαντικά κοινωνικά,οικονομικά ,εθνικά αλλά και συνειδησιακά θέματα; Ποιος επιχειρεί να «απαγάγει» τα παιδιά από τον τρόπο ανατροφής που θέλουν να τους δώσουν οι γονείς τους και να τα εισαγάγει σε ιδέες ανατροφής διεστραμμένες και εγκληματικές; Ποιος καταλύει την χριστιανική ανατροφή των παιδιών μας , γεμάτη από την Αγάπη του Ιησού Χριστού για να μεγαλώσουμε παιδιά ανώμαλα, χωρίς ηθικούς φραγμούς, χωρίς γνώση της Αλήθειας και του ψέματος, χωρίς στηρίγματα στις παραδοσιακές ελληνικές αξίες της Πατρίδας, της Ορθοδοξίας και της Οικογένειας;Ποιος εμπιστεύεται ένα κράτος που δεν τολμά να υπερασπιστεί τις αξίες πάνω στις οποίες ιδρύθηκε ,αλλά αντίθετα τις βεβηλώνει και θέλει να τις εξαφανίσει; Όσο περνάει ο καιρός ανεξάρτητα κυβερνήσεως(«Δεξιάς»,»Αριστεράς»ή «Κεντρώας») γίνεται όλο και πιο φανερός ο γραικυλισμός μας ,η προσπάθεια για να εξαφανίσουμε όλα τα στοιχεία της εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτοπροσωπίας, ο εκφυλισμός μας και η πορεία μας προς τον Μηδενισμό. Να γνωρίζετε ότι Εθνικός Μηχανισμός Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού( ωραίος οργουελικός τίτλος για να πουν πως θα μεταλλάξουν τα ελληνόπουλα) χωρίς Χριστό , Ρωμηοσύνη και Οικογενειακή συναντίληψη δεν πρόκειται να εφαρμοστεί και επιτέλους σταματήστε να προσπαθείτε να μας μετατρέψετε σε κάτι που δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ!

  • 14 Μαΐου 2017, 23:41 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΑΤΑΚΗΣ

    Τις τελευταίες βδομάδες ήρθε στη δημοσιότητα ιατρική έκθεση-«καταπέλτης» από το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ αναφορικά με τις «Έμφυλες Ταυτότητες» και το λεγόμενο «Κοινωνικό Φύλο».
    Καταθέτοντας επιστημονικώς τεκμηριωμένο λόγο, κυριολεκτικά …αποδομεί τη σύγχρονη στο δυτικό κόσμο «φρενίτιδα», περί αποδόμησης (ουσιαστικά αντικατάσταση) των έμφυλων ταυτοτήτων και στερεοτύπων.
    Στην έκθεση με τίτλο «Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» (https://www.acpeds.org/the-college-speaks/position-statements/gender-ideology-harms-children), μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι:
    • «Το ΑΚΠ προτρέπει τους επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτές ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΗΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΦΥΛΟΥ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ –ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ- ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ».
    • «Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι δυαδική εκ φύσεως με προφανή στόχο την αναπαραγωγή και άνθηση του είδους μας. Αυτή η αρχή είναι αυταπόδεικτη».
    • «Τα άτομα με διαταραχές ανάπτυξης φύλου (συχνά αποκαλούμενα ως «διαφυλικά») ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΦΥΛΟ».
    • «η επίγνωση (φύλου) αναπτύσσεται με τον καιρό και όπως συμβαίνει σε όλες τις αναπτυξιακές διαδικασίες, μπορεί να παρεκκλίνει λόγω των υποκειμενικών αντιλήψεων ενός παιδιού, των σχέσεων και των αρνητικών εμπειριών από τη νηπιακή ηλικία και έπειτα. Οι άνθρωποι που «αισθάνονται σαν το αντίθετο φύλο» ή «κάπου ενδιάμεσα» ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΦΥΛΟ».
    • «Η πεποίθηση ενός ατόμου ότι αυτός ή αυτή είναι κάτι που δεν είναι, ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΣΗΜΑΔΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗΣ ΣΚΕΨΗΣ».
    • «Η Δυσφορία Γένους (GD), αναφερόμενη παλαιότερα ως Διαταραχή Ταυτότητας Φύλου (GID) είναι μία ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ κατά την πιο πρόσφατη έκδοση του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης (DSMV)».
    • «ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΗΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ». (is child abuse)
    • «Το να ασπάζεσαι την ασυμφωνία μεταξύ φύλων ως φυσιολογική μέσω της δημόσιας εκπαίδευσης και των νόμιμων πολιτικών θα μπερδέψει παιδιά και γονείς». (www.ACPeds.org)

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτά, δεν ελέχθησαν από φανατικούς, οπισθοδρομικούς, «ταραχολόγους» ή «ομοφοβικούς», αλλά ΑΠΟ ΥΨΗΛΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ• από παιδιάτρους επίσης υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, «με βάση τις καλύτερες διαθέσιμες έρευνες» και με τρόπο κατηγορηματικό.
    Την προαναφερθείσα άρα «βλάβη» και «κακοποίηση», φαίνεται να προάγουν επίσης και κάποιες ανάλογες εκ της Πολιτείας ενέργειες. Πολύ περισσότερο, αυτό ισχύει για την επισήμως εκπεφρασμένη πρόθεση για τη …φρικώδη δυνατότητα υιοθεσίας ενός παιδιού από ομόφυλα «ζευγάρια» (βλ. Δελτίο Τύπου του Συνηγόρου του Πολίτη, 7/12/2015).
    Φαίνεται πάντως να εφαρμόζεται εκείνο το οποίο διατυπώνει η Δρ. Michelle Cretella, Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Παιδιάτρων: «Ζούμε σε μια εποχή όπου Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΥΧΝΑ ΩΘΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΨΕΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ»! (https://www.acpeds.org/normalizing-gender-dysphoria-is-dangerous-and-unethical)
    Με βάση τα παραπάνω το σχέδιο νόμου, ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ (με βάση την παραπάνω έκθεση παιδιάτρων) «ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ» ΠΑΙΔΙΟΥ!
    Ως εκ τούτου, αν μη τι άλλο ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ!

  • 11 Μαΐου 2017, 08:56 | Φώτης Α.

    Ποτέ δεν αποκλείεται δράση σε ΠΟΛΛΕΣ κατευθύνσεις από το κράτος.
    Τα προβλήματα με τα εργασιακά δικαιώματα ΔΕΝ εμποδίζουν την νομοθέτηση μέτρων για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

    Δηλαδή επειδή υπάρχει φτώχεια στην Ελλάδα ή και αλλού, θα συνεχίσουμε και τις διακρίσεις ενάντια στους διαφορετικούς συνανθρώπους μας;
    ΑΝ περιμένουμε να λυθούν πρώτα τα οικονομικά προβλήματα για να νομοθετήσουμε και κάτι άλλο, θα πρέπει να περιμένουμε 100 χρόνια και να σταματήσει κάθε νομοθέτηση για μη οικονομικά ζητήματα.
    Οι τρανς συμπολίτες ΔΕΝ έχουν άλλο την πολυτέλεια να περιμένουν, θέλουν ΤΩΡΑ να ζήσουν ελεύθεροι την ζωή τους!

  • 9 Μαΐου 2017, 20:28 | Γιάννης Πετρίδης

    Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη προς τους κυβερνώντες για να διαχειριστούν τα δικαιώματα του παιδιού όταν έχουν ήδη καταπατηθεί τόσα άλλα δικαιώματα των πολιτών (εργασιακά κλπ.). Το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο και προκαλεί αποτροπιασμο στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ασχοληθείτε με σοβαρότερα ζητήματα και δείξτε πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Υπάρχουν συνάνθρωποι μας που πεινούν, ζουν χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς υγειονομική περίθαλψη κι εμείς ασχολούμαστε με την ταυτότητα φύλου! Πρόκειται για έναν αντιπερισπασμό της κυβέρνησης που ήδη συνεχίζει τη λεηλασία της εθνικής αλλά και της ατομικής περιουσίας ξεπουλώντας τα πάντα! Αποσύρετε άμεσα το απαράδεκτο νομοσχέδιο!

  • 5 Μαΐου 2017, 21:20 | Ν. Μπακάλης

    Ποιά θα είναι η Δράσις για τα Δικαιώματα του Παιδιού; Τί σχέση θα έχει με την δήλωση φύλου; Πώς θα σχετίζεται με άλλα Δικαιώματα εκτός της δήλωσης φύλου; Ποιός θα καταρτά το Σχέδιο Δράσης το οποίον θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί ο ιδρυόμενος Μηχανισμός; Αν δεν υπάρχει δράσις πόσο θα αμείβονται τα μέλη του Μηχανισμού; Τί έχει κατά νούν το Υπουργείο με το Β’ μέρος του νομοσχεδίου;
    Πότε θα ισχύσει;
    (Πολύ ασαφές και επιπόλαιο.)

  • 3 Μαΐου 2017, 22:01 | Δημήτρης Χιωτακάκος

    Αίσχος!
    Μήπως αποβλέπετε στο να επιβάλετε σε κάθε παιδί ότι γουστάρετε εσείς ανεξάρτητα από το τι κρίνει ο γονιός για το καλό του παιδιού του; Μήπως πρεπει να μεγαλώνουν επιτροπές τα παιδιά μας;