Άρθρο 03 – Διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου – Προϋποθέσεις

1. Σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ ταυτότητας φύλου και καταχωρισμένου φύλου το πρόσωπο μπορεί να ζητήσει τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου του, ώστε αυτό να αντιστοιχεί στη βούληση, στην προσωπική αίσθηση του σώματος και στην εξωτερική του εικόνα.
2. Για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου απαιτείται πλήρης δικαιοπρακτική ικανότητα.
3. Προϋπόθεση για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου είναι το πρόσωπο που αιτείται τη διόρθωση να μην είναι έγγαμο.
4. Για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου δεν απαιτείται να βεβαιώνεται ότι το πρόσωπο έχει υποβληθεί σε οποιαδήποτε προηγούμενη ιατρική επέμβαση. Δεν απαιτείται επίσης η οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική ή ψυχική του υγεία.

  • 12 Ιουνίου 2017, 14:53 | Αντωνιος Λιακοπουλος

    Διαφωνώ πλήρως! Εντελώς αντισυνταγματικη απόφαση! Δηλαδη, λιγο πριν παει κάποιος στο Στρατό θα μπορεί να δηλώνει φύλλο θηλυκό και όποτε τον βολέψει να το ξαναγυρισει? Τέτοιες αποφάσεις μόνο προβλήματα θα επιφερουν και κανένα ωφελος!

  • 12 Ιουνίου 2017, 14:52 | Ε.ΖΑΦΕΙΡΗ

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο.
    Να ξέρετε ότι αφανίζετε τις αθώες ελληνικές παιδικές ψυχές , που σε λίγα χρόνια θα ζουν σε ένα κόσμο βουτηγμένο στο βούρκο .

  • 12 Ιουνίου 2017, 13:21 | Γιάννης B.

    Διαφωνώ κάθετα με την κυβερνητική απόφαση. Δύο φύλα υπάρχουν: άρσεν και θήλυ.

  • 12 Ιουνίου 2017, 13:16 | OII Europe

    Η παράγραφος 2 του Άρθρου αποκλείει την πρόσβαση στη νομική αναγνώριση σε ανήλικα άτομα. Ως αποτέλεσμα αυτού, τα intersex παιδιά, σε κάποια από τα οποία έχει αποδοθεί με τη βία ένα φύλο μέσω χειρουργικών ή άλλων ιατρικών μέσων, δε θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το καταχωρισμένο φύλο τους πριν γίνουν 18 ετών. Για αυτό το λόγο, η προϋπόθεση πλήρους δικαιοπρακτικής ικανότητας προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο διάκρισης στις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αυτά τα παιδιά έχουν βιώσει.

    Ο σεβασμός της ταυτότητας του παιδιού είναι κρίσιμης σημασίας στην ανάπτυξη μια θετικής αυτο-εικόνας και το δικαίωμα του παιδιού στην ταυτότητά του προστατεύεται από το Άρθρο 2 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

    Η OII Europe ζητάει την πλήρη συμπερίληψη των ανήλικων ατόμων στο παρόν νομοσχέδιο.

    Η προϋπόθεση που περιγράφεται στην παράγραφο 3 του Άρθρου αποτρέπει ένα παντρεμένο άτομο που θέλει να έχει πρόσβαση στο δικαίωμά του για αυτοπροσδιορισμό να έχει πρόσβαση στο δικαίωμα του για νομική αναγνώριση. Το να απαιτείται από το άτομο να μην είναι παντρεμένο καταπατά το δικαίωμά του στην ιδιωτικότητα και την οικογενειακή ζωή όπως αυτό ορίζεται στο Άρθρο 8 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Επιπλέον, το διαζύγιο έχει νομικές επιπτώσεις και στους δύο συντρόφους, ειδικά, αλλά χωρίς να περιορίζεται μόνο, στην επιμέλεια των παιδιών, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ή την ασφαλιστική κάλυψη.

    Επιπροσθέτως, όσον αφορά intersex άτομα που έχουν υποβληθεί σε παρεμβατικές ιατρικές αγωγές και -ως αποτέλεσμα αυτών- μπορεί να χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή ή/και να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, η απώλεια των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και της ασφαλιστικής κάλυψης θα αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στην πρόσβαση στο δικαίωμα τους αυτό. Το Άρθρο 3.3 επομένως πιθανώς να καταπατήσει το δικαίωμα του ατόμου σε ένα ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, το οποίο προστατεύεται από το Άρθρο 25 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το Άρθρο 11 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα, καθώς και το δικαίωμά του να απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή σωματική και ψυχική υγεία όπως αυτό προστατεύεται από το Άρθρο 12 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα.

    Η OII Europe προτείνει την αφαίρεση αυτή της πρόβλεψης από το νομοσχέδιο. Εάν είναι νομικά αναγκαίο θα πρέπει να συμπεριληφθεί πρόβλεψη που θα επιτρέπει την μετατροπή του γάμου σε σύμφωνο συμβίωσης, διατηρώντας όλα τα δικαιώματα που είχαν αποκτηθεί από το γάμο. Και αντίστροφα ένα σύμφωνο συμβίωσης θα πρέπει να μπορεί να μετατραπεί σε γάμο, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτόν.

    Ως προς την παράγραφο 4, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι υπάρχουσα δικαστική διαδικασία στην Ελλάδα προϋποθέτει την κατάθεση ενός μάρτυρα. Αυτή η πρακτική δεν εξαλείφεται. Για τα intersex άτομα που δέχονται πολύ συχνά μεγάλη κοινωνική πίεση, συμπεριλαμβανομένης -αλλά όχι μόνο- της πίεσης από γιατρούς, οικογένεια και φίλους να συμπεριφέρονται ως το φύλο που τους αποδόθηκε, ένας τέτοιος μάρτυρας μπορεί να είναι αδύνατον να βρεθεί.

    Η OII Europe προτείνει την προσθήκη επεξηγηματικού υπομνήματος που θα διευκρινίζει σαφώς ότι τα δικαστήρια οφείλουν να βασίζουν την διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου στα επίσημα έγγραφα, βασιζόμενα μόνο στον αυτοπροσδιορισμό του ατόμου, χωρίς να απαιτείται καμία άλλη απόδειξη.

    Με εκτίμηση,

    Dan Christian Ghattas,
    Συμπρόεδρος της OII Europe

  • 12 Ιουνίου 2017, 13:30 | Φώτης Α.

    Τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ ειναι άτομα με μεγάλη δύναμη μέσα τους την οποία απέκτησαν σταδιακά προσπαθώντας να σταθούν «όρθιοι» και να υποστηρίξουν τον εαυτό τους, το φύλο τους, την ταυτότητά τους.
    Καποιοι το θεωρούν μόδα κάποιοι αφύσικο. Ουτε μοδα είναι, καθώς η ομοφυλοφιλία υπήρχε απο τα αρχαία χρόνια οταν δεν υπήρχαν μοδες, διαφημίσεις ,προτυπα. Ουτε κατι αφύσικο είναι, εφόσον κανεις δεν μπορει να προσδιορίσει το φυσικό.
    Στην πραγματικότητα τα πράγματα ειναι πολυ απλά. Τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ είναι άνθρωποι και, όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να είναι ευτυχισμένοι, έχουν και εκείνα.
    Θεωρώ έγκλημα, λοιπόν, να είναι σε μειονεκτική θέση στην κοινωνία και να παλεύουν για τα αυτονόητα και την αποδοχή.
    Είναι δυσάρεστο να έχουμε μία μόνο ζωή και αντί να κοιτάμε πώς να την καλυτερέψουμε, έχουμε γεμίσει με μίσος και φόβο για ποιον; Για το συνάνθρωπό μας. Για τον άνθρωπο που και εκείνος παλεύει για να καλυτερέψει τη ζωή του.
    Είναι άδικο τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ να μην μπορούν να εκφράσουν ανοιχτά το πιο ομορφο συναίσθημα, την αγάπη τους για τον σύντροφό τους.
    Ας βγούμε επιτελους απο τα κλουβιά μας και ας ανοίξουμε το μυαλο μας, οχι για κάποιον αλλο λόγο, αλλα για να ειμαστε ολοι πιο ευτυχισμένοι. Ηρθε η στιγμη να καταλαβουμε ότι σε αυτη τη ζωη ειμαστε ολοι το ίδιο και αυτο δεν το αλλάζει τίποτα, ούτε το φυλο, ουτε η ταυτότητα.

    Απευθύνω τις ΘΕΡΜΕΣ ευχαριστίες μου προς το υπουργείο ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για την νομοθετική πρωτοβουλία του αναφορικά με την ταυτότητα φύλου, αλλά και την προσδοκία να ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο με Ε-Υ-Ρ-Ε-Ι-Α πλειοψηφία στη Βουλή (όπως ακριβώς έγινε και με το σύμφωνο συμβίωσης, που είναι πια νόμος του κράτους από τον Δεκέμβρη 2015 με 190+ ψήφους Ελλήνων βουλευτών Ο-Λ-Ω-Ν των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου).

    Χαιρετώ όλους τους ανεκτικούς συνανθρώπους μου (σε αυτό το φόρουμ κι αλλού φυσικά), που αγαπούν και στηρίζουν την διαφορετικότητα!

    Τέλος, ευελπιστώ και σε ΝΕΕΣ νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΥΠΕΡ της ισότητας των LGBTQI/ΛΟΑΤΚΙ πολιτών και σύντομα μάλιστα !!

  • 12 Ιουνίου 2017, 13:48 | Ελευθερία Παπαδοπούλου

    Για να γράψω τα παιδιά μου στον παιδικό σταθμό και δημοτικό χρειάζονται πολλά έγγραφα και ιατρικές εξετάσεις. Χρειάστηκα καιρό να τα συγκεντρώσω και να προλάβω και τις προθεσμίες. Αν θελήσω να αλλάξω το επώνυμό μου θα χρειαστώ τουλάχιστον 3 μήνες. Πράγματα απλά που όμως γίνονται αργά και με γραφειοκρατία. Μόνο το φύλο μπορούμε αμέσως να το αλλάξουμε; Σε τι και ποιους ωφελεί αυτός ο νόμος;

  • 12 Ιουνίου 2017, 13:42 | ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

    ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
    Το άρθρο 3, παράγραφος 2, θα πρέπει να τροποποιηθεί ώστε να εξομοιώνεται η ηλικία για τη διόρθωση του κατοχυρωμένου φύλου, με την ηλικία που προβλέπεται στον αστικό κώδικα για την εργασία ή των γάμο των ανηλίκων, με τη συγκατάθεση των γονέων τους. Πρέπει δε να τονίσουμε ότι κάτι τέτοιο ισχύει ήδη σε άλλες χώρες, η πλειοψηφία των οποίων προβλέπει ως ελάχιστο όριο το 16ο έτος της ηλικίας.
    Παράλληλα, θα πρέπει να προβλεφθεί μια μεταβατική διάταξη στον νόμο, που θα καλύπτει τα άτομα τα οποία πριν την ισχύ του νόμου, και ενώ ήταν ανήλικα προέβησαν σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού του φύλου τους. Αυτή η πρόβλεψη είναι απαραίτητη ώστε να μη βρεθούν σε νομικό αδιέξοδο τα άτομα που με το προηγούμενο καθεστώς μπορούσαν, ακόμη και όταν ήταν ανήλικα, να προβούν σε αλλαγή του κατοχυρωμένου φύλου τους, προέβησαν σε πραγματική αλλαγή της ταυτότητας φύλου τους και στη συνέχεια ο νέος νόμος, τους στέρησε το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση στο δικαστήριο μέχρις ότου ενηλικιωθούν.
    Το άρθρο 3, παράγραφος 3, προσκρούει στο δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της ιδιωτικής ζωής, καθώς υποχρεώνει ένα άτομο να διαλύσει τον έγγαμο βίο του, ώστε να μπορεί να υποβάλει την αίτηση διόρθωσης του κατοχυρωμένου φύλου του.
    Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε να απαλειφθεί η παράγραφος 3.
    ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

  • 12 Ιουνίου 2017, 13:55 | Κ. ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

    Είναι μία χυδαία συνταγματική καταπάτηση και προσβολή των χρηστών ηθών μας .Ως μητέρα τεσσάρων παιδιών πιστεύω πως θα επιφέρει σύγχυση πρώτα στους ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους που θα αλλάζουν το φύλο τους όπως φυσάει ο άνεμος.Κατά δεύτερον και κυριώτερον οι υπόλοιποι φυσιολογικότατοι άνθρωποι και ολοκληρωμένα πρόσωπα και κυρίως η νεολαία θα πρέπει να δεχόμαστε και να ανεχόμαστε όλο αυτό το ανακάτεμα ώς φυσιολογικό; Τη διαστροφή του μυαλού του καθενός (γιατί από εκεί ξεκινά) θα πρέπει να την κατοχυρώσουμε με νόμο; Τη δημοκρατία της Ελλάδος θα την παραδώσουμε στην ολιγαρχία της διαστροφής και της ψυχασθένειας;Τα παιδιά μου τα γέννησα στην πατρίδα μου που ορίζεται από το σύνταγμά της ως χριστιανική με αρχή τον τριαδικό Θεό μας ο οποίος εποίησεν άρρεν και θήλυ.Στην δική μου πατρίδα δεν δέχομαι και δε συναινώ σε καμία τέτοιου είδους αλλαγή.Απαιτώ υγιές κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον για τα παιδιά μου.ΑΡΝΟΥΜΑΙ.

  • 12 Ιουνίου 2017, 12:47 | Kατερίνα Αγγέλη

    Οι άνθρωποι από αρχαιοτάτων χρόνων αναζητώντας ποιος είναι Εκείνος που τους δημιούργησε, στράφηκαν στο Θεό. Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο ανδρόγυνο, άρσεν και θήλυ. Ένα είναι το φύλο που έδωσε ο Θεός στον κάθε άνθρωπο. Δεν είναι δυνατόν αυτό να αλλάξει. Ερχόμαστε τώρα στα επιστημονικά δεδομένα. Η ταυτότητα του φύλου διαμορφώνεται στην ηλικία των 18 μηνών, ενώ στην ηλικία των 3 ετών το άτομο μπορεί να αναγνωρίσει το φύλου του, γεγονός που υποδηλώνει ότι στον εγκέφαλο του κάθε ανθρώπου είναι καταγεγραμμένο το φύλο του. Η διαταραχή της ταυτότητας του φύλου νοείται ως μια επιθυμία του ατόμου να υιοθετεί συμπεριφορές του αντίθετου φύλου και να θέλει να αλλάξει το ανατομικό του φύλο. Μερικές φορές, ντύνεται με ρούχα του άλλου φύλου (διαταραχή της παρενδυσίας). Η διαταραχή αυτή είναι σπάνια, εμφανίζεται σε ποσοστό 0.03% – 3% στα αγόρια και 0.01% – 1.5% στα κορίτσια. Η ψυχοθεραπεία είναι η λύση που προτείνεται από τους ειδικούς (ψυχολόγους, παιδιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς) για να αντιμετωπιστεί αυτή η διαταραχή και όχι η αλλαγή του φύλου. http://www.iatrikokentro.gr/iatrikoskosmos/el/content/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9 Το παρόν άρθρο ενώ φέρεται να υπερασπίζεται την «αποδοχή της διαφορετικότητας», στην πραγματικότητα προσπαθεί να νομιμοποιήσει μια σπάνια διαταραχή που συνιστά διαστροφή της ανθρώπινης φύσης, γι΄αυτό το λόγο διαφωνούμε με την ψήφισή του.

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:17 | Ευφροσύνη Μ.

    Δεν συμφωνώ. Θα είναι καταστροφικό για όσους το ακολουθήσουν και για όλη την κοινωνία. Πώς μπορεί κανείς να τα βάλει με το Θεό;

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:42 | Μανώλης Α.

    Όταν παντρεύεται ένας άνδρας με μια γυναίκα, δεν θα πρέπει και οι δύο να πληροφορούνται εάν κάποιος από τους αυτούς έχει δηλώσει διαφορετικό φύλο από το βιολογικό του? Φαντάζεστε ένας από τους δύο να ανακαλύψει μέσα στο γάμο, και εκ των υστέρων , αυτή την αλλαγή φύλου?

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:02 | Ορθόδοξος Νεοφύτου

    Στη σχετική διαβούλευση δεν έχω διαβάσει ΚΑΝΕΝΑ θετικό σχόλιο για το νομοσχέδιο αυτό. Άρα περιμένω την απόσυρση ή καταψήφισή του. Διαφορετικά δεν έχει νόημα να γίνονται διαβουλεύσεις, ή η λέξη διαβούλευση να μπαίνει σε εισαγωγικά ή σε παρένθεση να ακολουθεί η λέξη κοροϊδία.

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:29 | Γεώργιος Ράπτης

    Διαφωνώ με το άρθρο αυτό και με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:45 | Αντώνης

    Θέτετε ως προϋπόθεση να μην είναι έγγαμο το άτομο, γιατί δεν επεκτείνετε τον περιορισμό αυτό και στους συνάψαντες σύμφωνο συμβίωσης; μήπως γιατί προωθείτε και την επίσημη αναγνώριση του γάμου ομόφυλων ατόμων;

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:38 | π. Αστέριος Χατζηνικολάου

    Παρακαλοῦμε πολύ μην προχωρήσετε σ’ αὐτό πού δεν σηκώνει ἡ συνείδησή μας, δεν ἀντέχει ἡ ψυχή μας, δέν ἀνέχεται ἡ φύση καί δέν θέλει ὁ Θεός. Ὑπάρχουν νόμοι φυσικοί καί ἠθικοί πού ἐκδικοῦνται τήν παραβίασή τους.

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:02 | ΔΕΡΒΕΝΤΖΑ ΕΛΛΗ

    Διαφωνώ με τον νόμο

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:28 | π.ΠΑΜΦΙΛΟΣ ΚΟΙΛΙΑΣ

    Η άλογη φύση δεν παραλογίζεται και λειτουργεί λογικά. Λογικοί άνθρωποι λειτουργούν άλογα. Θα τους νομιμοποιήσουμε από πάνω; Όχι στο αρθρο του νομοσχεδίου πού πάει κόντρα στη φύση.

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:01 | Ἄννα Τσαλίκογλου Γεωργίου

    Ἀπαράδεκτο νομοσχέδιο ἐνάντιο στή θεία δημιουργία.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:02 | Δίνας Γρηγόριος Νικολάου

    Τό νέο νομοσχέδιο προκαλεῖ ὀργή καί ὀδύνη γιατί καταρρακώνει τό ἀνθρώπινο πρόσωπο καί γκρεμίζει τή φυσική νομοτέλεια τῆς Δημιουργίας.Πρέπει νά ἀποσυρθεῖ.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:42 | ΜΙΧΑΗΛ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ

    Διαφωνώ με το άρθρο περί κοινωνικού φύλου. Η Αγία Γραφή, η Παλαιοντολογία, η Ζωολογία, η Φυτολογία, η Ιατρική ακόμη και η Μηχανική (βίδες) ομιλούν για αρσενικό και θηλυκό. Η προσπάθεια για δημιουργία κοινωνικού φύλου ειναι υποβολιμαία, γι’ αυτό και απαγορεύεται και η απλή έκφραση αντίθετης γνώμης (Ομοφοβίαα). Παρακαλώ να αντιμετωπισθούν δίκαια και δημοκρατικά και οι αντίθετες από τις δικές σας απόψεις και να δημοσιοποιηθούν. Ευχαριστώ πολύ.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:48 | π.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

    Διαφωνώ κάθετα με την όλη κυβερνητική πολιτική στο θέμα της αλλαγής ταυτότητας φύλου.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:01 | Πέτρος Μαργαρίτης

    Ζητώ την άμεση απόσυρση αυτού του Άρθρου και όσων σχετικών ακολουθούν, διότι ανατρέπουν την ανθρώπινη οντολογία και φυσιολογία.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:38 | ΤΣΙΑΝΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

    Όλο το νομοσχέδιο αντίκειται στο Ευαγγέλιο. Ο Θεός δημιούργησε άνδρα ή γυναίκα.Λάθος δεν κάνει. Στό πρώτο κεφάλαιο της επιστολης του αποστόλου Παύλου τα γραφει ξεκαθαρα.
    Αντίκειται το νομοσχέδιο και στις παραδόσεις μας.
    Είμαστε και Έλληνες και Ορθόδοξοι.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:17 | ΜΙΧΑΗΛ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ

    Διαφωνώ με το άρθρο περί κοινωνικού φύλου. Η Αγία Γραφή, η Παλαιοντολογία, η Ζωολογία, η Φυτολογία, η Ιατρική ακόμη και η Μηχανική (βίδες) ομιλούν για αρσενικό και θηκλυκό. Η προσπάθεια για δημιουργία κοινωνικού φύλου ειναι υποβολιμαία, γι’ αυτό και απαγορεύεται και η απλή έκφραση αντίθετης γνώμης (Ομοφοβίαα). Παρακαλώ να αντιμετωπισθούν δίκαια και δημοκρατικά και οι αντίθετες από τις δικές σας απόψεις και να δημοσιοποιηθούν. Ευχαριστώ πολύ.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:53 | π.ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΟΥΣΟΘΥΡΟΥΛΗΣ

    Το άρθρο του νομοσχεδίου που αναφέρεται στη διόρθωση φύλου αποτελεί ύβρη κατά του ανθρωπίνου προσώπου. Αντιστρατεύεται τους νόμους της δημιουργίας που γνωρίζει μόνο δύο φύλα. Ο Θεός δημιούργησε τόν άνθρωπο «άρσεν καί θῆλυ». Το περισσόν ειναι εκ του πονηρού, γι’αυτό καί τό άρθρο κρίνεται απορριπτέο και πρέπει να αποσυρθεί.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:21 | Γεώργιος Ψαλτάκης

    Το άρθρο για την διόρθωση φύλου προσβάλλει την ανθρώπινη οντολογία και φυσιολογία. Να αποσυρθεί άμεσα.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:38 | Χρήστος Τ

    Αν και βλέπω με συμπάθεια τους συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν χλευασθεί και στοχοποιηθεί επειδή είναι ομοφυλόφιλοι και θεωρώ απαράδεκτη μια τέτοια συμπεριφορά των υπολοίπων προς αυτούς, θεωρώ επίσης απαράδεκτη την προχειρότητα με την οποία οδηγούμαστε να αποδεχθούμε ένα τέτοιο νομοσχέδιο!
    Από τη στιγμή που οι κλινικές μελέτες καταδεικνύουν σε πολλές περιπτώσεις διαταραχής ταυτότητας φύλου την συνύπαρξη άλλων ψυχοπαθολογικών καταστάσεων οι οποίες δεν έχουν προκληθεί από την αντίδραση της κοινωνίας στην ιδιαιτερότητα που εμφανίζει το άτομο που έχει την διαταραχή και επιπλέον υπάρχουν και σημαντικά νομικά θέματα που προκύπτουν σχετικά με την ταυτοποίηση ενός φυσικού προσώπου αν τελικά εφαρμοσθεί ένας τέτοιος νόμος, γιατί να συζητάμε για αυτό;
    Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα τέτοιο ακραίο νομοσχέδιο που στερείται επαρκούς επιστημονικής τεκμηρίωσης για να σεβαστούμε τους συνανθρώπους μας που είναι ομοφυλόφιλοι ή έχουν την οποιαδήποτε διαταραχή ταυτότητας φύλου; Νομίζω πως όχι.
    Τέλος η παράλληλη επιδίωξη να θεωρούνται οι διαταραχές αυτές αρκετά παθολογικές ώστε να υπάρχει η χρηματοδότηση της θεραπείας από τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά όχι τόσο παθολογικές ώστε να μην αντιμετωπίζονται τα άτομα που τις έχουν ως άρρωστα, δημιουργεί ερωτήματα για το τι πρόκειται να εξυπηρετήσει ένα τέτοιο σχέδιο νόμου.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:47 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ

    Διαφωνώ ριζικά, για την επιβολή στην πραγματικότητα, του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Οι Έλληνες έχουμε χριστιανική παιδεία την οποία πάτε να πλήξετε. Η νομοθετική πρωτοβουλία για την αλλαγή φύλου χωρίς εγχείρηση που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ένταξη στη νομοθετική πρακτική της βλασφημίας, της άρνησης της ιδίας της φύσης και της ατόφιας παράνοιας, της… αντικατάστασης της πραγματικότητας με μια υπεύθυνη δήλωση! Η Αγία Γραφή, ο Λόγος του Θεού είναι η μεγαλύτερη απόδειξη περί Αληθείας, σωστού κ λάθους.
    Εύχομαι πραγματικά, να καταλάβετε το μέγα λάθος που γίνεται κ να μην στείλετε αυτό το νομοσχέδιο στην Ελληνική Βουλή.

  • 12 Ιουνίου 2017, 09:27 | Ανδρέας Γ.

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι τα ΠΑΡΑΛΟΓΑ δεν πρέπει να τα νομιμοποιούμε. Κατά ανάλογο τρόπο όσοι έχουν κάποια διαστροφή θα έχουν απαίτηση να την νομιμοποιήσουν και αυτοί.
    Έχουμε ξεφύγει εντελώς από το δρόμο του Θεού.

  • 12 Ιουνίου 2017, 09:20 | Ιωάννης Ηλιόπουλος

    Παρακαλώ να μην προχωρήσετε στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, το οποίο θα δημιουργήσει σύγχυση και δεν θα υπηρετήσει κάποια κοινωνική ανάγκη. Το νομοσχέδιο δείχνει ένα προσανατολισμό των συντακτών του για το ανθρώπινο πρόσωπο που δεν συμβαδίζει με το ήθος, την παράδοση και την ταυτότητα της πατρίδας μας. Δυστυχώς θέλετε να συνδέσετε την θητεία σας με ένα πρωτοφανή ευτελισμό των πάντων, τον οποίο βεβαίως προετοίμασαν οι προγενέστεροι σε κυβερνητικές και βουλευτικές θέσεις. Δεν σκέφτεσθε ποιος μπορεί να είναι ο αντίκτυπος τέτοιων ενεργειών; Με αυτές νομίζετε ότι θα προβάλλετε μια προοδευτική εικόνα στα πεπραγμένα σας; Είναι σαφές ότι σε όλες τις παραμέτρους της πολιτικής σας ενεργείτε εναντίον της κοινωνίας και αποβλέπετε στην διάλυση και την αποδιοργάνωση όλων των συνεκτικών δεσμών και την ανατροπή όλων των ηθικών αξιών. Με ποιο ηθικό ανάστημα θα ανατρέψετε εσείς αυτά στα οποία στηρίζεται η ανθρωπότητα επί χιλιετηρίδες; ΄Εχετε επιχειρήματα εκτός απ’ την φίμωση των αντιφρονούντων; Και εκφράζει δημοκρατική νοοτροπία αυτή η συμπεριφορά; Θα περιμένουμε να ενεργήσετε με μεγαλύτερη περίσκεψη και υπευθυνότητα.

  • 12 Ιουνίου 2017, 09:48 | Τ.

    Αυτό που πρέπει όλες οι αλεπούδες να κόψουν την ουρά τους, επειδή η μία έχει κομμένη ουρά είναι τουλάχιστον αδιανόητο! Επειδή υπάρχουν μερικές διχασμένες προσωπικότητες, που δεν ξέρουν να εκτιμήσουν το φύλο τους και θέλουν να ζουν μες τη διαστροφή, πρέπει να γίνει αυτή η διαστροφή νόμος;

  • 12 Ιουνίου 2017, 09:06 | Ιωάννης Ηλιόπουλος

    Παρακαλώ να μην προχωρήσετε στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, το οποίο θα δημιουργήσει σύγχυση και δεν θα υπηρετήσει κάποια κοινωνική ανάγκη. Το νομοσχέδιο δείχνει ένα προσανατολισμό των συντακτών του για το ανθρώπινο πρόσωπο που δεν συμβαδίζει με το ήθος, την παράδοση και την ταυτότητα της πατρίδας μας. Δυστυχώς θέλετε να συνδέσετε την θητεία σας με ένα πρωτοφανή ευτελισμό των πάντων, τον οποίο βεβαίως προετοίμασαν οι προγενέστεροι σε κυβερνητικές και βουλευτικές θέσεις. Δεν σκέφτεσθε ποιος μπορεί να είναι ο αντίκτυπος τέτοιων ενεργειών; Με αυτές νομίζετε ότι θα προβάλλετε μια προοδευτική εικόνα στα πεπραγμένα σας; Είναι σαφές ότι σε όλες τις παραμέτρους της πολιτικής σας ενεργείτε εναντίον της κοινωνίας και αποβλέπετε στην διάλυση και την αποδιοργάνωση όλων των συνεκτικών δεσμών και την ανατροπή όλων των ηθικών αξιών. Με ποιο ηθικό ανάστημα θα ανατρέψετε εσείς αυτά στα οποία στηρίζεται η ανθρωπότητα επί χιλιετηρίδες; ΄Εχετε επιχειρήματα εκτός απ’ την φίμωση των αντιφρονούντων; Και εκφράζει δημοκρατική νοοτροπία αυτή η συμπεριφορά; Θα περιμένουμε να σκεφθείτε με μεγαλύτερη περίσκεψη και υπευθυνότητα.

  • 12 Ιουνίου 2017, 09:29 | π.Γρηγόριος Μουσουρούλης

    Το άρθρο περί διόρθωσης φύλου αποτελεί ύβρη κατά του ανθρωπίνου προσώπου. Ο Θεός δημιούργησε δύο φύλα «άρσεν και θήλυ». Το περισσόν είναι εκ του πονηρού, γι΄ αυτό κρίνεται απορριπτέο.

  • 12 Ιουνίου 2017, 09:30 | Δίνας Γρηγόριος

    Το συγκεκριμένο άρθρο προκαλεί οργή και οδύνη γιατί καταρακώνει το ανθρώπινο πρόσωπο και γκρεμίζει τη φυσική νομοτέλεια της δημιουργίας. Πρέπει να αποσυρθεί χωρίς καμμία επιφύλαξη

  • 12 Ιουνίου 2017, 08:39 | π.Σεραφείμ Ζαφείρης

    Διαφωνώ κάθετα με την όλη κυβερνητική πολιτική στό θέμα της αλλαγής ταυτότητας φύλου.

  • 12 Ιουνίου 2017, 08:54 | π. ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ

    Με ποιά λογική μπορούμε να αλλάζουμε τους αιώνιους νόμους που έθεσε ο Δημιουργός ανατρέποντας την τάξη της φύσεως; από τήν αρχή του ανθρωπίνου βίου
    «αρσεν και θήλυ εποίησε» τον άνθρωπο ο Θεός. Δέν ειναι στην προσωπική μας επιλογή νά αλλάξουμε ότι μας έδωσε ο Θεός

  • 12 Ιουνίου 2017, 08:01 | ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΒ.

    Στο όνομα της νομιμοποίησης της ανωμαλίας καταδυναστεύεται κάθε χρηστό , κάθε ήθος και κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένη έννοια της ανθρώπινης ύπαρξης.
    Τὸ Σύνταγμα της Χώρας μας γνωρίζει μόνο δύο βιολογικὰ φύλλα στὰ ἄρθρα 4 πάρ. 1 καὶ 116 πάρ. 2 Σ.
    Μετά γιατί να μην ζητήσουν νομιμοποίηση οι παιδόφιλοι, κτηνοβάτες και όποια άλλη πορνοδιαστροφική κατηγορία;
    Με αυτή τη κατάπτιστη αλλαγή προσπαθούν να συντελέσουν την καταστροφή οτιδήποτε φυσιολογικού στον βωμό της ανωμαλίας κάποιων .
    Ακόμη μια φορά ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ.
    Καθαρή παράβαση της Δημοκρατίας σε κάτι που αντιδρά όλος ο κόσμος. Πάλι να περάσει αυτό που θέλουν οι 500 (τόσοι δεν ήταν στις παρελάσεις της ντροπής μαζί με κάποιους βουλευτές μας;)στα 10.000.000 . Ρατσιστική και φασιστική (οι όροι που είναι της μόδας) συμπεριφορά έναντι των φυσιολογικών ανθρώπων που θεωρούν την οικογένεια όπως έχει περάσει μας στους αιώνες της ιστορίας μας , θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας. Αυτό δεν αρέσει.
    Να μην πάρουμε και τις νομικές και κοινωνικές προεκτάσεις (παραθέτω και νομικά θέματα που έχουν βρεθεί ήδη ) :
    * Κινδυνεύει ἡ Δημόσια καὶ Κρατικὴ Ἀσφάλεια: Δὲν θὰ παρακολουθοῦνται ἀπὸ τὶς ἁρμόδιες Ἀρχὲς μὲ τὴν ἴδια ταχύτητα καὶ ἀποτελεσματικότητα ὅσοι τελοῦν ὑπὸ καθεστὼς ἐπιτήρησης λόγω ἀσύλου, ἀπέλασης ἢ ποινικῶν ἐκκρεμοτήτων. Ὁ Ἀμπτούλαχ γίνεται Μαρία, γιὰ ὅσο διάστημα χρειάζεται νὰ δράσει μὲ φονταμενταλιστικοὺς πυρῆνες στὴ Χώρα μας.
    * Κακοποιὰ στοιχεῖα μποροῦν νὰ ἐκμεταλλευτοῦν τὴν ἀλλαγὴ φύλου γιὰ ἔκνομες ἐνέργειες, τρομοκρατικοὺς σκοπούς, παραπλάνηση τῶν συναλλαγῶν, δεδομένου ὅτι θὰ ἀργεῖ ἡ διασταύρωση τῶν στοιχείων τους στοὺς ἐλέγχους.
    * Καταλύεται ἡ ἀσφάλεια στὶς συναλλαγὲς : Τὸ Ἐθνικὸ Ποινικὸ Μητρῶο, Ἐθνικὸ Κτηματολόγιο, ΕΛΑΣ, ΤAXIS, ΥΠΕΣ, ΥΠΕΘΑ, ΔΙΑΣ, ΕΦΚΑ, Δασολόγιο, Τειρεσίας, Κοινωφελεῖς Ὀργανισμοὶ κλπ πῶς θὰ γνωρίζουν γιὰ τὸν “νέο συναλλασσόμενο” ἀφοῦ ἡ ἀλλαγὴ φύλου ὑποτίθεται ὅτι εἶναι ἀπόρρητη ;
    * Μὲ μιὰ ἁπλὴ δήλωση, μὲ δυνατότητα μεταγενέστερης ἀνάκλησης, θὰ μποροῦν οἱ νέοι νὰ ἀποφύγουν τὴ στράτευση.
    * Καταλύεται τὸ ἐπιστρατευτικὸ σύστημα τῆς Χώρας :.Σὲ περίπτωση ἐπιστράτευσης ἢ ἀσκήσεων πῶς θὰ κληθοῦν οἱ ἄνδρες ποὺ ἔχουν ἀλλάξει φύλο καὶ σὲ τί θὰ μποροῦν συνεισφέρουν στὴν ἄμυνα τῆς Χώρας; Φανταστεῖτε τίς (τους) νὰ ἀμύνονται μπροστὰ στοὺς ἐξαγριωμένους ἐπιτιθεμένους ἀπὸ τὰ ἐχθρικὰ ἀποβατικὰ ἐξ΄ ἀνατολῶν!
    * Οἱ γυναῖκες περαιτέρω ποὺ δηλώνονται ὡς ἄνδρες, θὰ ἐγγράφονται στοὺς στρατολογικοὺς καταλόγους ἀλλὰ δὲν θὰ εἶναι σὲ θέση νὰ ὑπηρετήσουν τὴ θητεία τους. Αὐτὸ ἄλλωστε ἀποτελεῖ προφανῆ παράβαση τοῦ ἄρθ. 4 πάρ. 6 τοῦ Συντάγματος.
    9. Δεν θα υπάρχει ἀπόρρητό της ἀλλαγῆς φύλου , ὅταν θὰ παραμένουν σταθερά το ΑΜΚΑ καὶ τὸ ΑΦΜ. Ὅλοι ποὺ τὰ χειρίζονται (ἰδιῶτες καὶ Δημόσιο) θὰ βλέπουν τὴν ἀναντιστοιχία προσώπου καὶ στοιχείων .

  • 12 Ιουνίου 2017, 07:29 | π. Γεννάδιος Κουτσόπουλος

    Με ποια επιστημονικά δεδομένα ο νομοθέτης μας πληροφορεί ότι τo φύλο μπορεί «να αντιστοιχεί στη βούληση, στην προσωπική αίσθηση του σώματος και στην εξωτερική του εικόνα» του κάθε ανθρώπου;
    Σύμφωνα με τον καθηγητή Νευρολογίας Σταύρο Μπαλογιάννη υπάρχουν πολλές και σαφείς διαφορές στον εγκέφαλο των δύο φύλων που διαμορφώνουν την συμπεριφορά τους και οι οποίες «από τη γέννηση μέχρι το θάνατο παραμένουν αναλλοίωτες και δεν μεταβάλλονται». https://www.osotir.org/el/keimena/2016-11-22-11-35-17/item/37053-taftotita-fylou-mia-diepistimonik-proseggisi-synopsi-t-n-e-sigiseon
    Η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει την υγεία των πολιτών της. Τέτοια νομοθετήματα που αντιστρατεύονται τη φύση του ανθρώπου έχουν καταστροφικές συνέπειες: Όποιος τολμά να τα βάλει με τους νόμους της φύσεως, στην ουσία αντιμάχεται τον ίδιο τον Θεό!
    Ελπίζω να ληφθούν υπ΄ όψη όλες οι αντιδράσεις που καταγράφονται στα προηγούμενα σχόλια και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

  • 12 Ιουνίου 2017, 00:23 | Αγλαϊα Παππά

    Ποιοί είναι οι 20 παραλογισμοί;
    1. Το Σύνταγμα της Χώρας μας γνωρίζει μόνο δύο βιολογικά φύλα στα άρθρα 4 παρ. 1 και 116 παρ. 2Σ. Άλλη μια χυδαία Συνταγματική καταπάτηση στα χρόνια των Μνημονίων που προσβάλλει τα Χρηστά ήθη.
    2. Παραβιάζει τη ανθρώπινη φύση!
    Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τις μακροχρόνιες επιπλοκές στην σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων που θα αλλάξουν φύλο και ειδικά στη μετεφηβική ηλικία.
    Όταν αυτές οι ασθένειες θα εκδηλωθούν, οι υποστηρίζοντες το παρόν Ν/Σ, θα αποποιούνται οποιαδήποτε αστική και ποινική ευθύνη, όπως έγινε και με σωρεία άλλων αντισυνταγματικών νόμων!
    3. Κινδυνεύει η Δημόσια και Κρατική Ασφάλεια:
    Δεν θα παρακολουθούνται από τις αρμόδιες Αρχές με την ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όσοι τελούν υπό καθεστώς επιτήρησης λόγω ασύλου, απέλασης ή ποινικών εκκρεμοτήτων. Ο Αμπτούλαχ γίνεται Μαρία, για όσο διάστημα χρειάζεται να δράσει με φονταμενταλιστικούς πυρήνες στη Χώρα μας.
    4. Κακοποιά στοιχεία μπορούν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή φύλου για έκνομες ενέργειες, τρομοκρατικούς σκοπούς, παραπλάνηση των συναλλαγών, δεδομένου ότι θα αργεί η διασταύρωση των στοιχείων τους στους ελέγχους.
    5. Καταλύεται η ασφάλεια στις συναλλαγές:
    Το Εθνικό Ποινικό Μητρώο, Εθνικό Κτηματολόγιο, ΕΛΑΣ, ΤAXIS, ΥΠΕΣ, ΥΠΕΘΑ, ΔΙΑΣ, ΕΦΚΑ, Δασολόγιο, Τειρεσίας, Κοινωφελείς Οργανισμοί κλπ πώς θα γνωρίζουν για τον “νέο συναλλασσόμενο” αφού η αλλαγή φύλου υποτίθεται ότι είναι απόρρητη;
    6. Με μια απλή δήλωση, με δυνατότητα μεταγενέστερης ανάκλησης, θα μπορούν οι νέοι να αποφύγουν τη στράτευση.
    7. Καταλύεται το επιστρατευτικό σύστημα της Χώρας:
    Σε περίπτωση επιστράτευσης ή ασκήσεων πώς θα κληθούν οι άνδρες που έχουν αλλάξει φύλο και σε τι θα μπορούν συνεισφέρουν στην άμυνα της Χώρας; Φανταστείτε τις (τους) να αμύνονται μπροστά στους εξαγριωμένους επιτιθεμένους από τα εχθρικά αποβατικά εξ Ανατολών!
    8. Οι γυναίκες περαιτέρω που δηλώνονται ως άνδρες, θα εγγράφονται στους στρατολογικούς καταλόγους αλλά δεν θα είναι σε θέση να υπηρετήσουν τη θητεία τους.
    Αυτό άλλωστε αποτελεί προφανή παράβαση του άρθ. 4 παρ. 6 του Συντάγματος.
    9. Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν με το δήθεν απόρρητο της αλλαγής φύλου, όταν θα παραμένουν σταθερά το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ;
    Όλοι που τα χειρίζονται (ιδιώτες και Δημόσιο) θα βλέπουν την αναντιστοιχία προσώπου και στοιχείων.
    10. Η προτεινόμενη μυστικότητα της διαδικασίας θα οδηγήσει σε σχέσεις κατά τις οποίες ένας άνδρας θα νομίζει ότι επέλεξε μια γυναίκα, ενώ βιολογικά είναι άνδρας και το αντίστροφο.
    11. Αναπόφευκτα καθίσταται προβληματικός ο περιορισμός του αριθμού των αλλαγών φύλου, αφού την 2η φορά (και εξαπατώντας την 3η φορά) που θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου ο/η ενδιαφερόμενος/η θα προσκομίσει ληξιαρχική πράξη γέννησης, στην οποία δεν θα αναγράφεται το ιστορικό των προηγούμενων διορθώσεων φύλου.
    12. Με το νομικό θεμέλιο που τίθεται (“πώς αισθάνεται το άτομο”), θα προστεθούν ως “φύλα” στο αμέσως προσεχές μέλλον αρκετές δεκάδες “τύποι φύλων”, με ανάλογα δικαιώματα, ακόμη και με ζωώδεις ή παιδόφιλες κλπ. ορέξεις και προσανατολισμούς.
    13. Προσβάλλεται βάναυσα ο θεσμός της οικογένειας.
    Απαξιώνεται το βιολογικό φύλο, που από τη φύση έχει τον απαραίτητο ρόλο στη δημιουργία οικογένειας και την γέννηση παιδιών.
    14. Με το σχέδιο νόμου ενώ δεν μπορεί να αλλάξει φύλο έγγαμος, μπορεί να το πράξει άτομο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Άρα εισάγεται εμμέσως:
    α) η δυνατότητα συνάψεως γάμου ομοφυλοφίλων και κατ’ επέκταση
    β) ανατροφής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια,
    γ) στο αμέσως επόμενο στάδιο, εφαρμόζοντας τη νομική αρχή της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας, θα θεσπιστεί ΚΑΙ η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
    15. Η ένταξη στο ίδιο Ν/Σ διατάξεων για τον “Εθνικό Μηχανισμό Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού” μήπως κρύβει πίσω από τον πομπώδη τίτλο, έναν οργουελικό μηχανισμό που θα “τιμωρεί” τις οικογένειες και θα τους αφαιρεί την επιμέλεια των παιδιών τους αν θέλουν να τα αναθρέψουν με τις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας που αποτελείται από έναν άνδρα, μια γυναίκα και τα παιδιά τους;
    16. Με βάση τις Διεθνείς Συμβάσεις η κάθε οικογένεια είναι υπεύθυνη για την ανατροφή των παιδιών της και την διαμόρφωση των πεποιθήσεών τους και όχι το Κράτος, όπως διαστρεβλωμένα δηλώθηκε.
    17. Η αθέμιτη επιβολή της θεωρίας του κοινωνικού φύλου, που ήδη παράνομα έγινε φέτος στην εκπαίδευση και μάλιστα χωρίς συγκατάθεση των γονέων , συνιστά βιασμό της παιδικής προσωπικότητας και πρέπει να ασκηθούν διώξεις κατά παντός υπευθύνου.
    18. Καταγγέλλεται η σπουδή της Κυβέρνησης, που κάνει πρόθυμη εκστρατεία να προσφέρει “αποτελεσματική” κάλυψη σε μια πολύ μικρή μερίδα συμπαθών συνανθρώπων μας. Αγνοεί όμως τη Συνταγματική της υποχρέωση να αντιμετωπίσει την Δημογραφική Καταστροφή όλης της Ελλάδας με άμεσα μέτρα και με ενημερωτική καμπάνια για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας.
    19. Το νομοσχέδιο τροφοδοτεί μια καλοστημένη βιομηχανία αλλαγής φύλου με νομικές και ιατρικές ειδικότητες κυρίως, που πίσω της υπάρχει ένας τεράστιος οικονομικός τζίρος. Διότι όποιος δηλώσει αλλαγή φύλου χωρίς επέμβαση, αργά ή γρήγορα θα θελήσει να φαίνεται η αλλαγή αυτή και εξωτερικά.
    20. Θα διώκεται με τις διατάξεις του “αντιρατσιστικού νόμου” (ν. 4285/2014), όποιος τολμά να ισχυριστεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συμφωνούν με όσα η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρεί χρηστά ήθη. […]