Άρθρο 01 – Δικαιώματα του προσώπου

1. Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του ως στοιχείου της προσωπικότητάς του.
2. Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά φύλου του.

  • 12 Ιουνίου 2017, 14:24 | χαραλαμπος

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΑ ΧΡΩΜΩΣΩΜΑΤΑ.ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΠΑΡΑΦΥΣΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΝΟΘΕΤΕΙΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗς ΦΥΣΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ . ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ,ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΜΙΑΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΣΥΝΟΛΟ.

  • 12 Ιουνίου 2017, 13:13 | Transgender Europe

    Οι συνυπογράφουσες οργανώσεις θα ήθελαν να καταθέσουν με σεβασμό τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, όπως δημοσιεύτηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 2 Μαΐου.

    Καλωσορίζουμε τις προσπάθειες για αναθεώρηση της υπάρχουσας, μη επαρκούσας νομικής αναγνώρισης φύλου, ειδικότερα της εισαγωγής του δικαιώματος στη νομική αναγνώριση και του δικαιώματος στην σωματική ακεραιότητα. Η προτεινόμενη διαδικασία αφαιρεί τις ιατρικές προϋποθέσεις και καθορίζει μια συμπαγή διαδικασία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, γεγονός που οφείλουμε να καλωσορίσουμε.

    Ωστόσο το προτεινόμενο νομοσχέδιο περιλαμβάνει σημαντικά μειονεκτήματα και αφήνει περιθώρια για βελτιώσεις. Σύμφωνα με την λίστα ελέγχου της TGEU (βλ. Παράρτημα) το παρόν σχέδιο νόμου ικανοποιεί μόνο 11 από τα 42 κριτήρια τα οποία διασφαλίζουν την συμμόρφωση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση με τις προδιαγραφές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Καλούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να λάβει υπόψιν του αυτές τις προτάσεις και να διορθώσει το νομοσχέδιο ώστε να ικανοποιεί τα Ευρωπαϊκά κριτήρια για γρήγορες, διαφανείς, προσβάσιμες διαδικασίες νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου βασισμένες στον αυτοπροσδιορισμό (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης). Πιο συγκεκριμένα ζητάμε:

    1) Να παραλειφθεί η προϋπόθεση του διαζυγίου καθώς έρχεται σε αντίφαση με το Ελληνικό Σύνταγμα (Άρθρο 21) και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,
    2) Αφαίρεση της προϋπόθεσης για πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και συμπερίληψη των ανηλίκων χωρίς ηλικιακό περιορισμό,
    3) Εισαγωγή τρίτης επιλογής για το φύλο για όσα άτομα το επιθυμούν, ειδικά για άτομα με ταυτότητα φύλου εκτός του διπόλου intersex άτομα,
    4) Αντικατάσταση της δικαστικής διαδικασίας με μια διοικητική διαδικασία,
    5) Αναγνώριση των τρανς γονέων (τόσο για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πριν τη νομική αναγνώριση όσο και για αυτά που θα γεννηθούν μετά),
    6) Διευκρίνιση προς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ώστε να διορθώνουν αυτόματα σχετικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών και εκπαιδευτικών πιστοποιητικών αφού έχει γίνει νομική αναγνώριση.

    Η νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου και η προτεινόμενη διαδικασία δεν επαρκούν από μόνες τους για να επιτευχθεί ο στόχος της προστασίας του δικαιώματος στην ταυτότητα φύλου (Άρθρο 1 του σχεδίου νόμου). Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητες περαιτέρω νομικές προστασίες, ειδικότερα η σαφής αναφορά στη ταυτότητα φύλου, την έκφραση φύλου και τα χαρακτηριστικά φύλου,σε όλες τις νομοθεσίες που αφορούν διακρίσεις με βάση το φύλο (όπως οι 3896/2010, 3769/2009, 4097/2012), αλλά ακόμη είναι απαραίτητα μέτρα στον τομέα της υγείας (συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης των εξόδων για υπηρεσίας υγείας που αφορούν τα τρανς άτομα από τα ασφαλιστικά ταμεία), της εκπαίδευσης και του ασύλου (συμπεριλαμβανομένων επιλογών για νομική αναγνώριση για αιτούντες ασύλου και πρόσφυγες, και την προσθήκη της ταυτότητας φύλου και των χαρακτηριστικών φύλου στο νόμο 4375/2016 ώστε τα τρανς και intersex άτομα να προστατεύονται ως ευπαθείς ομάδες όταν αιτούνται ασύλου). Τα intersex άτομα πρέπει να προστατευθούν από κάθε ιατρικές παρεμβάσεις χωρίς την σαφή και ενημερωμένη συγκατάθεσή τους.

    Παραμένουμε στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινίσεις και είμαστε ανοιχτοί σε έναν άμεσο διάλογο στο πως να βελτιώσουμε περαιτέρω το παρόν νομοσχέδιο.

    Οι οργανώσεις:

    Transgender Europe
    ILGA Europe
    Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
    Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

  • 12 Ιουνίου 2017, 13:04 | ΧΡΥΣΑ Β.

    #
    11 Ιουνίου 2017, 23:22 | Πολυξένη Μηνά
    Μόνιμος Σύνδεσμος

    Διαφωνω με το νομοσχεδιο για τους εξης λόγους: 1) παραβλέπεται η ανθρώπινη φυσιολογία του ανθρωπινου σώματος και εναντιώνεται στην ίδια την ανθρώπινη οντολογία. Υπάρχουν βαθιές δομικές διαφορές στην φυσιολογία και λειτουργία του εγκεφάλου , οι οποιες διακρίνονται από τις πρώτες στιγμες της ανθρώπινης ζωής και στα δύο φύλα, οπότε κάθε ενδεχόμενη επιλογή αλλαγής φύλου έρχεται σε συγκρουση με την ίδια την υπόσταση και οντολογία του ανθρώπου.
    2) Υπάρχουν επιστημονικά αποδεδειγμένα διαταραχές ταυτότητας φύλου και οι μόνες ενδεδειγμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις είναι αυτές που ενισχύουν το βιολογικό φύλο του ανθρώπου.
    3) Σε περίπτωση εφαρμογής του νόμου αυτού θα προκύψουν αναπόφευκτες συγχύσεις σε νομικό επίπεδο 4) Μόνο η ετεροφυλική ενοποιητική και συμπληρωματική συλλειτουργία μεταξύ άνδρα και γυναίκας μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο σε κοινωνία με τον Θεό.

  • 12 Ιουνίου 2017, 13:47 | ΧΡΥΣΑ Β.

    εν. 1,27 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς.
    ……………..
    Γι αυτό, διαφωνώ. με αυτό το νομοσχέδιο. Ο Λόγος του Θεού, είναι ξεκάθαρος σ΄αυτό το θέμα.

  • 12 Ιουνίου 2017, 13:20 | Φώτης Α.

    Τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ ειναι άτομα με μεγάλη δύναμη μέσα τους την οποία απέκτησαν σταδιακά προσπαθώντας να σταθούν «όρθιοι» και να υποστηρίξουν τον εαυτό τους, το φύλο τους, την ταυτότητά τους.
    Καποιοι το θεωρούν μόδα κάποιοι αφύσικο. Ουτε μοδα είναι, καθώς η ομοφυλοφιλία υπήρχε απο τα αρχαία χρόνια οταν δεν υπήρχαν μοδες, διαφημίσεις ,προτυπα. Ουτε κατι αφύσικο είναι, εφόσον κανεις δεν μπορει να προσδιορίσει το φυσικό.
    Στην πραγματικότητα τα πράγματα ειναι πολυ απλά. Τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ είναι άνθρωποι και, όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να είναι ευτυχισμένοι, έχουν και εκείνα.
    Θεωρώ έγκλημα, λοιπόν, να είναι σε μειονεκτική θέση στην κοινωνία και να παλεύουν για τα αυτονόητα και την αποδοχή.
    Είναι δυσάρεστο να έχουμε μία μόνο ζωή και αντί να κοιτάμε πώς να την καλυτερέψουμε, έχουμε γεμίσει με μίσος και φόβο για ποιον; Για το συνάνθρωπό μας. Για τον άνθρωπο που και εκείνος παλεύει για να καλυτερέψει τη ζωή του.
    Είναι άδικο τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ να μην μπορούν να εκφράσουν ανοιχτά το πιο ομορφο συναίσθημα, την αγάπη τους για τον σύντροφό τους.
    Ας βγούμε επιτελους απο τα κλουβιά μας και ας ανοίξουμε το μυαλο μας, οχι για κάποιον αλλο λόγο, αλλα για να ειμαστε ολοι πιο ευτυχισμένοι. Ηρθε η στιγμη να καταλαβουμε ότι σε αυτη τη ζωη ειμαστε ολοι το ίδιο και αυτο δεν το αλλάζει τίποτα, ούτε το φυλο, ουτε η ταυτότητα.

    Απευθύνω τις ΘΕΡΜΕΣ ευχαριστίες μου προς το υπουργείο ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για την νομοθετική πρωτοβουλία του αναφορικά με την ταυτότητα φύλο!

    Προσδοκώ να ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο με Ε-Υ-Ρ-Ε-Ι-Α πλειοψηφία στη Βουλή (όπως ακριβώς έγινε και με το σύμφωνο συμβίωσης, που είναι πια νόμος του κράτους από τον Δεκέμβρη 2015 με 190+ ψήφους Ελλήνων βουλευτών Ο-Λ-Ω-Ν των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου).

    Χαιρετώ όλους τους ανεκτικούς συνανθρώπους μου (σε αυτό το φόρουμ κι αλλού φυσικά), που αγαπούν και στηρίζουν την διαφορετικότητα!

    Τέλος, ευελπιστώ και σε ΝΕΕΣ νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της ισότητας των LGBTQI/ΛΟΑΤΚΙ πολιτών και σύντομα μάλιστα !!

  • 12 Ιουνίου 2017, 12:54 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΙΚΟΥ

    Η Αγία Γραφή μιλά για άρρεν και θήλυ. Απαράδεκτο νομοσχέδιο που εναντιώνεται στη Θεία δημιουργία. Πρέπει να αποσυρθεί.

  • 12 Ιουνίου 2017, 12:59 | ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗ

    Θὰ ἤθελα νὰ ἐκφράσω τὴν ἀντίθεσή μου στὸ νομοσχέδιο σχετικὰ μὲ τὴν ἀναγνώριση ταυτότητας φύλου, διότι θεωρῶ ὅτι κάτι τέτοιο ἀποτελεῖ προσβολὴ τοῦ ἀνθρώπινου προσώπου. Τὸ φύλο δὲν ἀποτελεῖ ἀντικείμενο ἐπιλογῆς τοῦ προσώπου ἀλλὰ δεδομένο ἀπὸ τὴ φύση. Ὁ ἄνδρας καὶ ἡ γυναίκα ἔχουν σημαντικὲς διαφορές μεταξύ τους, σωματικὲς καὶ ψυχικές, ὥστε ἡ ἀλλαγὴ φύλου θὰ δημιουργήσει προβλήματα σ᾿ ἐκεῖνον ποὺ θὰ τὸ ἐπιχειρήσει. Δὲν μποροῦμε νὰ ἐνθαρρύνουμε τέτοιες τάσεις ποὺ προδίδουν ψυχοπαθολογικὴ κατάσταση, διότι ἔτσι προκαλοῦμε τὴν ἐπιδείνωσή τους. Ἐπίσης τὸ νομοσχέδιο αὐτὸ συντελεῖ ἐμμέσως στὴ διάλυση τῆς οἰκογένειας, ἐνῶ προκύπτουν καὶ προβλήματα συγχύσεως στὴ διαδικασία ἀναγνώρισης τοῦ προσώπου κατὰ τὶς δοσοληψίες του μὲ τὶς δημόσιες ὑπηρεσίες, τράπεζες, στὸ ἔργο τῆς δικαιοσύνης κλπ.

  • 12 Ιουνίου 2017, 12:32 | Λεωνίδας

    Απαράδεκτο νομοσχέδιο.
    Απίστευτη προχειρότητα σε ένα θέμα το οποίο θα αποβεί καταστροφικό για την κοινωνία μας.
    Σαν Έλληνας πατέρας δεν μπορώ να το δεχθώ.
    Σαν κυβέρνηση της Ελλάδας άραγε θα το ψηφίσετε;

  • 12 Ιουνίου 2017, 12:13 | Χαράλαμπος Παππάς

    Μπορεί επίσης το πρόσωπο στο πλαίσιο της ελευθερίας του, να αναγνωρίσει και το πόδι του ως χέρι και το αυτί του ως στόμα; Τι σημαίνει αναγνωρίζω το φύλο μου; Δε σημαίνει απλά αναγνωρίζω με βάσει τα βιολογικά μου χαρακτηριστικά, αν είμαι άνδρας ή γυναίκα; Προσέξτε καλά τι σημαίνει αυτό, διότι αν στο πλαίσιο της ελευθερίας μου αναγνωρίζω οποιαδήποτε εκτροπή μου από το φυσιολογικό και ομαλό, τότε ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου!…

  • 12 Ιουνίου 2017, 12:30 | Πέτρος

    ΘΑ ΠΕΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ…
    Σόδομα και Γομόρα θυμιζει η πατριδα μας!

  • 12 Ιουνίου 2017, 12:38 | Ἀθανάσιος Φραγκόπουλος

    Θὰ ἤθελα νὰ ἐκφράσω τὴν ἀντίθεσή μου στὸ νομοσχέδιο σχετικὰ μὲ τὴν ἀναγνώριση ταυτότητας φύλου, διότι θεωρῶ ὅτι κάτι τέτοιο ἀποτελεῖ προσβολὴ τοῦ ἀνθρώπινου προσώπου. Τὸ φύλο δὲν ἀποτελεῖ ἀντικείμενο ἐπιλογῆς τοῦ προσώπου ἀλλὰ δεδομένο ἀπὸ τὴ φύση. Ὁ ἄνδρας καὶ ἡ γυναίκα ἔχουν σημαντικὲς διαφορές μεταξύ τους, σωματικὲς καὶ ψυχικές, ὥστε ἡ ἀλλαγὴ φύλου θὰ δημιουργήσει προβλήματα σ᾿ ἐκεῖνον ποὺ θὰ τὸ ἐπιχειρήσει. Δὲν μποροῦμε νὰ ἐνθαρρύνουμε τέτοιες τάσεις ποὺ προδίδουν ψυχοπαθολογικὴ κατάσταση, διότι ἔτσι προκαλοῦμε τὴν ἐπιδείνωσή τους. Ἐπίσης τὸ νομοσχέδιο αὐτὸ συντελεῖ ἐμμέσως στὴ διάλυση τῆς οἰκογένειας, ἐνῶ προκύπτουν καὶ προβλήματα συγχύσεως στὴ διαδικασία ἀναγνώρισης τοῦ προσώπου κατὰ τὶς δοσοληψίες του μὲ τὶς δημόσιες ὑπηρεσίες, τράπεζες, στὸ ἔργο τῆς δικαιοσύνης κλπ.

  • 12 Ιουνίου 2017, 12:37 | ΧαράλαμποςΠ.

    Θα ήθελα να ανακεφαλαιώσω κάνοντας μερικές παρατηρήσεις κυρίως στις θέσεις των υπέρμαχων, μιας και εκείνες οφείλουν να είναι πειστικότερες ως διεκδικήσεις ομάδας.
    -Επαναληπτικότητα από κάποιους της φράσης «ανθρώπινο δικαίωμα» σε έναν σχεδόν δογματικό-θρησκευτικό τόνο. Αυτό καταντά όμως ένα στείρο σύνθημα όπου καταργεί την επιχειρηματολογία. Ερωτούμε (ξανά) λοιπόν. Πολυγαμικές οικογένειες στην Αμερική διεκδικούν, έννομες σχέσεις απέναντι στο κράτος και «κοινοβιακές υιοθεσίες» παιδιών. Αυτοπροσδιοριζόμενα άτομα ως τρίτο φύλο/ουδέτερο φύλο, διεκδικούν αναγνώριση ταυτότητας και διαβατηρίου σε Αυστραλία και Αμερική. Puppies/κουταβανρθώποι στο pride των Βρυξελών, διεκδικούν ταυτότητα και ορατότητα στην κοινωνία. ΟΛΑ αυτά είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Αν τους το αρνείστε έρχεστε στην θέση του πολέμιου-ρατσιστή. Επαναπροσδιορίστε λοιπόν την έννοια, προτού βρεθείτε να υποστηρίζετε κάτι με το οποίο δεν συμφωνείτε.
    -Κατόπιν πιέσεων και χάριν της κουβέντας, κάποιοι έφεραν το -μοναδικό ώς τώρα- επιχείρημα «καταπίεσης» των τρανς ανθρώπων την μη-σύμπτωση εικόνας και ταυτότητος. Έτσι, όπως διατείνεται κάποιος χρήστης υπάρχει αρνητική αντιμετώπιση από την κοινωνία και π.χ. από τον εργοδότη.
    Δεν αντιλαμβάνομαι όμως το εξής: Δεδομένης τη μυστικότητας της αλλαγής είναι ή όχι μία μορφή απάτης, άτομο να προσπαθήσει να προληφθεί σε δουλειά όπου ζητούνται για τους Χ λόγους γυναίκες, έχοντας ο ίδιος βιολογικό φύλο άντρα; Αφού η εργοδοσία αγνοεί και η πλευρά του εργαζόμενου ξέρει κάτι βασικό για το αντικείμενο της δουλειάς, δεν έχουμε εξαπάτηση; Γιατί λοιπόν να μην μείνουν τόσο το βιολογικό όσο και το κοινωνικό φύλο στην ταυτότητα ώστε όλοι να γνωρίζουν; Ποιόν ακριβώς ενοχλεί αυτή η ΔΙΚΑΙΗ πράξη;
    Δεύτερον η αρνητική αντιμετώπιση της κοινωνίας αποτελεί εν τέλει σοβαρό επιχείρημα θεσμοθέτησης οιασδήποτε ιδιαιτερότητας; όχι. Γιατί η ίδια η θυματοποίηση αποτελεί συχνά υποκειμενικό γεγονός (δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τους λόγους απόρριψης από μία δουλειά) και επίσης μπορώ να σας αναφέρω άλλες τριάντα ομάδες συνανθρώπων που καταπιέζονται από τον κοινωνικό ρατσισμό.
    -Ο νόμος δεν απαιτεί καμία ιατρική/αισθητική επέμβαση αλλά και καμία προσκόμιση ψυχιατρικών/ιατρικών δεδομένων. Δύο τινά συμβαίνουν:
    Τα δεδομένα αυτά είναι πράγματι ανύπαρκτα και έχουμε έναν νόμο ατομικής βούλησης/φαντασιακής εικόνας του υποκειμένου. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την επιστημονικοφανή βεβαιότητα πολλών εδώ μέσα.
    Ή, τα δεδομένα για το άτομο υπάρχουν αλλά δεν θεωρούνται(;) σημαντικά. Αυτό είναι οξύμωρο. Κάποιοι γεμίζουν τεράστια σχόλια εδώ μέσα με παραπομπές για να μας πείσουν πως η θεωρεία gender fluid είναι επιστημονική αλλά δεν θεωρούν πως χρειάζεται να προσκομίσουν αυτά τα στοιχεία στον νομοθέτη, λόγω προσωπικού(;) απορρήτου, λες και μιλάμε για αλλαγή διεύθυνσης ή τηλεφώνου!!
    Πως θα αποκλείσουμε όμως ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο;
    Κατόπιν τούτων, αν δεν μπορεί να δοθεί μία λογική απάντηση στα παραπάνω, μιλάμε απλά για το σύνθημα της παρέλασης υπερηφάνειας του 2016, που γίνεται ala carte νόμος με ΤΡΟΜΕΡΗ προχειρότητα.
    Υ.Γ.: Φέτος το σύνθημα είναι: «Θέμα παιδείας». Απορώ τι θα δούμε του χρόνου από τον νομοθέτη…

  • 12 Ιουνίου 2017, 12:05 | ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ

    Διαφωνώ με το σύνολο του νομοσχεδίου και ζητώ την άμεση απόσυρσή του!!

  • 12 Ιουνίου 2017, 12:00 | Ηλίας Φαρδούλης

    Το προτεινόμενο νομοσχέδιο με βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετο. Διαφωνώ παντελώς με την όλη δομή του.

  • 12 Ιουνίου 2017, 12:08 | ΜΗΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

    Διαφωνω με το νομοσχεδιο για τους εξης λόγους: 1) παραβλέπεται η ανθρώπινη φυσιολογία του ανθρωπινου σώματος (χρωμοσώματα ΧΧ & ΧΥ). Υπάρχουν διαφορές στην φυσιολογία και λειτουργία του εγκεφάλου , οι οποιες διακρίνονται από τις πρώτες στιγμες της ανθρώπινης ζωής και στα δύο φύλα,
    2) Υπάρχουν επιστημονικά αποδεδειγμένα διαταραχές ταυτότητας φύλου και οι μόνες ενδεδειγμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις είναι αυτές που ενισχύουν το βιολογικό φύλο του ανθρώπου.
    3) Σε περίπτωση εφαρμογής του νόμου αυτού θα προκύψουν αναπόφευκτες συγχύσεις σε νομικό επίπεδο
    4) Ο Θεός δημιούργησε 2 φύλα, άρρεν και θήλυ.

  • 12 Ιουνίου 2017, 12:28 | Ευφροσύνη Μ.

    Είναι ντροπή και μόνο που το σκεφτόμαστε. Ολέθριο, καταστροφικό νομοσχέδιο!

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:56 | ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ – ΚΑΡΛΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο τόσο ως ορθόδοξος χριστιανός όσο και για τους εξής αποδεδειγμένα επιστημονικά λόγους:
    1) Το ανθρώπινο φύλο (αρσενικό ή θηλυκό) καθορίζεται βάσει των χρωμοσωμάτων ΧΧ & ΧΥ
    2)Υπάρχουν χαρακτηριστικές διαφορές των 2 φύλων (αρσενικού ή θηλυκού) σε όργανα του σώματος όπως ο εγκέφαλος, που από τον σχηματισμό του (μερικών εβδομάδων) μέχρι του θανάτου του ατόμου, δεν αλλάζουν, δεν διαφοροποιούνται και δεν αλλοιώνονται από οποιαδήποτε ορμονοθεραπεία ή πρόληψη φαρμάκων
    3)αποκρύπτονται οι έρευνες που έχουν γίνει σε τρίτες χώρες (Σουηδία, Νορβηγία, Ην, Βασίλειο, κλπ) με καθαρά επιστημονικά κριτήρια και δείχνουν τις καταστροφικές συνέπειες (ψυχολογικές κλπ) τόσο στα ίδια τα άτομα που προχώρησαν σε αλλαγή φύλλου όσο και στα παιδιά οικογενειών που είτε υιοθετήθηκαν από οικογένειες ιδίου φύλου είτε βίωσαν στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον την αλλαγή φύλου ενός από τους δύο γονείς τους.
    4) Υπάρχουν επιστημονικά αποδεδειγμένα διαταραχές ταυτότητας φύλου και οι μόνες ενδεδειγμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις είναι αυτές που ενισχύουν το βιολογικό φύλο του ανθρώπου.
    5)παραμερίζεται η γνώμη ειδικών παιδοψυχολόγων, ψυχιάτρων κλπ, που αναφέρονται στους δεκάδες λόγους για τους οποίους τα άτομα που ζητούν αλλαγή φύλου πρέπει να παρακολουθούνται και να υποστηρίζονται από τις αντίστοιχες ειδικότητες οι οποίες και μπορούν με επιστημονικά κριτήρια να αποφανθούν για αυτές τις περιπτώσεις [βλέπε (4)] και την αναγκαιότητα ή μη της επέμβασης
    6) Σε περίπτωση εφαρμογής του νόμου αυτού θα προκύψουν αναπόφευκτες συγχύσεις σε νομικό επίπεδο (βλέπε αναρτήσεις δικαστικών λειτουργών)

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:07 | ΔΑΝΙΗΛ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ

    Ενα νομοσχέδιο ντροπής που θέλει τον αφανισμό της φυλής μας, μέ τήν μείωση του πληθυσμού πού στην ουσία επιχειρεί, το οποίο προωθούν μέ τάχα δημοκρατικούς τρόπους, πού χρησιμοποιούνται από ολοκληρωτικά καθεστώτα, αυτοί πού πρόδωσαν πατρίδα και πίστη και παράδοση και ιστορία γιατί τους ενοχλεί η ΑΛΗΘΕΙΑ, αδιαφορώντας γιά τήν συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αγωνιά για το μέλλον του, δεν μπορει να γίνει ποτέ αποδεκτό, όσο κι αν προσπαθούν να το επιβάλλουν ξένα κέντρα. Αντιστεκόμαστε στη σχεδιαζόμενη καταστροφή και αφανισμό της φυλης μας. Κύριοι μήν προχωρείτε, η ιστορία θα σας κρίνει. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει διδάξει σωστά στό λαό μας τόν σεβασμό της προσωπικότητος του άλλου και την πραγματική απελευθέρωση του από καταστάσεις δυσφορίας πού δημιουργεί μόνο η αμαρτία. Η επιχειρούμενη προσπάθεια νά διαστρεβλώσουμε τήν φύση του προσώπου και να προβάλλουμε τήν ενέργειά μας ως κατόρθωμα για το οποίο καυχώμαστε καί υπερηφανευόμαστε προκαλεί τή λογική κάθε σώφρονος ανθρώπου. Μην νομοθετείτε το παράλογο.

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:42 | ΡΙΖΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

    Είναι απόλυτα σεβαστή η ελευθερία του κάθε ανθρώπου να πορεύεται στην ζωή του όπως επιθυμεί. Ακόμη ενδεχομένως και να αυτοπροσδιορίζεται ως πρός την σεξουαλικότητα του. Όμως οφείλουμε να καταθέσουμε ότι πολλές φορές ο άνθρωπος δεν κατανοεί ότι η ελευθερία του είναι ψευδεπίγραφη. Γίνεται θύμα των αδυναμιών του και των παθών του και τελικώς δούλος του εαυτού του ή δούλος προπαγάνδας και άλλων ανθρώπων. Για το συγκεκριμένο θέμα βλέπουμε καθαρά πόσο υποδουλώνεται ο άνθρωπος.. Για ποια δικαιώματα μιλάμε όταν το ανθρώπινο πρόσωπο καταρρακώνεται και υποβαθμίζεται σε αντικείμενο ηδονής και τελικώς προσβάλλει και τα πρόσωπα των υπολοίπων συνανθρώπων μας; Όταν ο άνθρωπος αφήνεται στα ζωώδη και παρά φύσιν ένστικτα του τί άλλο είναι παρά δούλος των παθών του; Η υπόθεση της απλής αλλαγής φύλου γεννά ποικίλα προβλήματα.. νομικής φύσεως.. μπορεί να υποθάλψει εγκληματίες.. ψυχολογικά προβλήματα και ψυχικές ταλαιπωρίες, όταν κάποιος βομβαρδίζει τήν φύση του, που του έδωσε ο Θεός μέσα στην πανσοφία Του. Επίσης καταστρέφεται η αθωότητα και η αγνότητα της παιδικής ηλικίας, όταν προβάλλουμε τέτοια πρότυπα. Το σύνθημα «ούτε αγόρι.. ούτε κορίτσι.. απλά άνθρωπος» πόσο λανθασμένο είναι. Δεν έχουμε ένα άνθρωπο μόνο, αλλά δύο φύλα που συναποτελούν τον ένα άνθρωπο. Ο Θεός άρσεν και θήλυ εποίησε τον άνθρωπο. Έχουν διακριτούς ρόλους και μαζί συνδημιουργούν μαζί με τον Θεό νέους ανθρώπους. Μην καταβιβάζουμε την αξία του ανθρώπου από το ύψος που μας έβαλε ο Θεός και τελικώς τον παραδίδουμε στην κατάσταση των κτηνών ή ακόμη χειρότερα και από κτήνη. Εδώ μιλάμε για παραλογισμό. Δεν πρέπει να υποκύπτουμε στην παγκόσμια δικτατορία που επιχειρεί να επιβληθεί με την επιβολή τέτοιων νομοθετημάτων. Αντίθετα πρέπει να αντισταθούμε και να καταπολεμήσουμε αυτά τα απάνθρωπα νομοθετήματα, που δεν εξασφαλίζουν ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά αντίθετα τα καταπατούν. Να αντισταθούμε σε όσους επιχειρούν όχι δημοκρατικά, αλλά δικτατορικά να τα επιβάλλουν. Πρέπει με άλλο τρόπο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτή την διαταραχή και το πάθος και όχι να » χαϊδεύουμε αυτιά». Συμπάσχουμε με αυτούς τους ανθρώπους, αλλά ας τους βοηθήσουμε ουσιαστικά και όχι να τους αφήσουμε να πέσουν επιπλέον «θύματα» της παγκοσμιοποίησης που επιχειρεί συστηματικά να καταρρακώσει τον άνθρωπο, να τον κάνει χειραγωγήσιμο και τελικώς να μειώσει και τον παγκόσμιο πληθυσμό. Δεν υπάρχει μίσος για τους ομοφυλοφίλους, αλλά προσευχή και διάθεση να βοηθηθούν να επιστρέψουν στην αλήθεια και το φώς του Θεού, να ειρηνεύσουν. Αντιτίθεμαι σφοδρά εναντίον του νομοθετήματος, που δεν βοηθά, αλλά αντίθετα περιπλέκει το όλο θέμα και δημιουργεί επιπλοκές στο σήμερα και το αύριο, στην συνέχεια του τόπου μας. Λυπάμαι για τους πολιτικούς που προσπαθούν να κερδίζουν ψήφους «χαϊδεύοντας αυτιά» και για να ανελιχθούν σε θέσεις προωθούν και συναινούν σε τέτοιες αισχρές προσπάθειες. Ας βοηθήσουμε με άλλο τρόπο οικογένειες, πρόσωπα, περιθωριοποιημένους ανθρώπους που έχουν υποστεί τον κοινωνικό αποκλεισμό και που πάσχουν από το όλο θέμα. Ως Έλληνας πολίτης ζητώ άμεσα την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου. Να προσπαθήσει η Πολιτεία και ας ζητήσει βοήθεια από έγκριτους επιστήμονες, και όχι καθοδηγούμενους και «καλοπληρωμένους», για να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας.

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:39 | Γεώργιος Ράπτης

    Συμφωνώ με τον κ Μιλτιάδη Μουραφέτη:
    Καταθέτω τουλάχιστον 20 παραλογισμούς που εμφαίνονται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο και παρακαλώ για την άμεση απόσυρσή του από την διαβούλευση. Αναλυτικότερα: 1. Το Σύνταγμα της Χώρας μας γνωρίζει μόνο δύο βιολογικά φύλα στα άρθρα 4 παρ. 1 και 116 παρ. 2 Σ. Άλλη μια χυδαία Συνταγματική καταπάτηση του στα χρόνια των Μνημονίων που προσβάλει τα Χρηστά ήθη.2. Παραβιάζει τη ανθρώπινη φύση ! Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τις μακροχρόνιες επιπλοκές στην σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων που θα αλλάξουν φύλο και ειδικά στη μετεφηβική ηλικία. Όταν αυτές οι ασθένειες θα εκδηλωθούν, οι υποστηρίζοντες το παρόν Ν/Σ, θα αποποιούνται οποιαδήποτε αστική και ποινική ευθύνη , όπως έγινε και με σωρεία άλλων αντισυνταγματικών νόμων !3. Κινδυνεύει η Δημόσια και Κρατική Ασφάλεια: Δεν θα παρακολουθούνται από τις αρμόδιες Αρχές με την ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όσοι τελούν υπό καθεστώς επιτήρησης λόγω ασύλου, απέλασης ή ποινικών εκκρεμοτήτων. Ο Αμπτούλαχ γίνεται Μαρία, για όσο διάστημα χρειάζεται να δράσει με φονταμενταλιστικούς πυρήνες στη Χώρα μας.4. Κακοποιά στοιχεία μπορούν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή φύλου για έκνομες ενέργειες, τρομοκρατικούς σκοπούς, παραπλάνηση των συναλλαγών, δεδομένου ότι θα αργεί η διασταύρωση των στοιχείων τους στους ελέγχους.5. Καταλύεται η ασφάλεια στις συναλλαγές : Το Εθνικό Ποινικό Μητρώο, Εθνικό Κτηματολόγιο, ΕΛΑΣ, ΤAXIS, ΥΠΕΣ, ΥΠΕΘΑ, ΔΙΑΣ, ΕΦΚΑ, Δασολόγιο, Τειρεσίας, Κοινωφελείς Οργανισμοί κλπ πώς θα γνωρίζουν για τον “νέο συναλλασσόμενο” αφού η αλλαγή φύλου υποτίθεται ότι είναι απόρρητη ;6. Με μια απλή δήλωση, με δυνατότητα μεταγενέστερης ανάκλησης, θα μπορούν οι νέοι να αποφύγουν τη στράτευση.7. Καταλύεται το επιστρατευτικό σύστημα της Χώρας :.Σε περίπτωση επιστράτευσης ή ασκήσεων πώς θα κληθούν οι άνδρες που έχουν αλλάξει φύλο και σε τι θα μπορούν συνεισφέρουν στην άμυνα της Χώρας; Φανταστείτε τις (τους) να αμύνονται μπροστά στους εξαγριωμένους επιτιθεμένους από τα εχθρικά αποβατικά εξ΄ ανατολών!8. Οι γυναίκες περαιτέρω που δηλώνονται ως άνδρες, θα εγγράφονται στους στρατολογικούς καταλόγους αλλά δεν θα είναι σε θέση να υπηρετήσουν τη θητεία τους. Αυτό άλλωστε αποτελεί προφανή παράβαση του άρθ. 4 παρ. 6 του Συντάγματος.9. Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν με το δήθεν απόρρητο της αλλαγής φύλου , όταν θα παραμένουν σταθερά το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ ; Όλοι που τα χειρίζονται (ιδιώτες και Δημόσιο) θα βλέπουν την αναντιστοιχία προσώπου και στοιχείων .10.Η προτεινόμενη μυστικότητα της διαδικασίας θα οδηγήσει σε σχέσεις κατά τις οποίες ένας άνδρας θα νομίζει ότι επέλεξε μια γυναίκα, ενώ βιολογικά είναι άνδρας και το αντίστροφο.11.Αναπόφευκτα καθίσταται προβληματικός ο περιορισμός του αριθμού των αλλαγών φύλου, αφού την 2η φορά (και εξαπατώντας την 3η φορά) που θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου ο/η ενδιαφερόμενος/η θα προσκομίσει ληξιαρχική πράξη γέννησης, στην οποία δεν θα αναγράφεται το ιστορικό των προηγούμενων διορθώσεων φύλου.12.Με το νομικό θεμέλιο που τίθεται (“πώς αισθάνεται το άτομο”), θα προστεθούν ως “φύλα” στο αμέσως προσεχές μέλλον αρκετές δεκάδες “τύποι φύλων”, με ανάλογα δικαιώματα , ακόμη και με ζωώδεις ή παιδόφιλες κλπ. ορέξεις και προσανατολισμούς.13.Προσβάλλεται βάναυσα ο θεσμός της οικογένειας. Απαξιώνεται το βιολογικό φύλο, που από τη φύση έχει τον απαραίτητο ρόλο στη δημιουργία οικογένειας και την γέννηση παιδιών.14.Με το σχέδιο νόμου ενώ δεν μπορεί να αλλάξει φύλο έγγαμος, μπορεί να το πράξει άτομο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Άρα εισάγεται εμμέσως: α) η δυνατότητα συνάψεως γάμου ομοφυλοφίλων και κατ’ επέκταση β) ανατροφής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια, γ) στο αμέσως επόμενο στάδιο, εφαρμόζοντας τη νομική αρχή της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας, θα θεσπιστεί ΚΑΙ η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.15.Η ένταξη στο ίδιο Ν/Σ διατάξεων για τον “Εθνικό Μηχανισμό Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού” μήπως κρύβει πίσω από τον πομπώδη τίτλο, έναν οργουελικό μηχανισμό που θα “τιμωρεί” τις οικογένειες και θα τους αφαιρεί την επιμέλεια των παιδιών τους αν θέλουν να τα αναθρέψουν με τις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας που αποτελείται από έναν άνδρα, μια γυναίκα και τα παιδιά τους;16.Με βάση τις Διεθνείς Συμβάσεις η κάθε οικογένεια είναι υπεύθυνη για την ανατροφή των παιδιών της και την διαμόρφωση των πεποιθήσεών τους και όχι το Κράτος, όπως διαστρεβλωμένα δηλώθηκε.17.Η αθέμιτη επιβολή της θεωρίας του κοινωνικού φύλου που ήδη παράνομα έγινε φέτος στην εκπαίδευση και μάλιστα χωρίς συγκατάθεση των γονέων , συνιστά βιασμό της παιδικής προσωπικότητας και πρέπει να ασκηθούν διώξεις κατά παντός υπευθύνου.18.Καταγγέλλεται η σπουδή της Κυβέρνησης, που κάνει πρόθυμη εκστρατεία να προσφέρει “αποτελεσματική” κάλυψη σε μια πολύ μικρή μερίδα συμπαθών συνανθρώπων μας. Αγνοεί όμως τη Συνταγματική της υποχρέωση να αντιμετωπίσει την Δημογραφική Καταστροφή όλης της Ελλάδας με άμεσα μέτρα και με ενημερωτική καμπάνια για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας.19.Το νομοσχέδιο τροφοδοτεί μια καλοστημένη βιομηχανία αλλαγής φύλου με νομικές και ιατρικές ειδικότητες κυρίως, που πίσω της υπάρχει ένας τεράστιος οικονομικός τζίρος. Διότι οποίος δηλώσει αλλαγή φύλου χωρίς επέμβαση, αργά ή γρήγορα θα θελήσει να φαίνεται η αλλαγή αυτή και εξωτερικά.20.Θα διώκεται με τις διατάξεις του “αντιρατσιστικού νόμου” (ν. 4285/2014), όποιος τολμά να ισχυριστεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συμφωνούν με όσα η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρεί χρηστά ήθη.

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:17 | Αντώνης

    Νομική αοριστία, πως ορίζεται το πρόσωπο; νομικό, φυσικό, άνθρωπος, ζώο; τι;

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:22 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ. ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.

  • 12 Ιουνίου 2017, 11:22 | Παναγιώτης Δαββέτας

    Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα μέσω αυτού του νομοσχεδίου είναι στα όρια του παραλόγου.
    Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και δεν χωρά προχειρότητες
    Το πιο σοβαρό από όλα δεδομένου ότι δεν προβλέπεται καμία διαδικασία για να καλύψει τις ελάχιστες ίσως περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν μέσω της Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αρθ. 5 / 14, 1-2. είναι το γεγονός της γενίκευσης και της ανάδειξης του θέματος ότι πρόκειται για μεγάλο αριθμό περιπτώσεων.
    Και αυτό ενδεχομένως είναι που επιχειρείτε. Η διαφήμιση και δημιουργία ενός νέου trend κάτι που καθημερινά προβάλεται ωε νέο πρότυπο.
    Πως μπορεί λοιπόν ένα παιδί που μεγαλώνει μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον να μην επηρεαστεί?
    Τα παιδια διαμορφώνουν χαρακτήρα σε μεγάλο βαθμό από τις προσλαμβάνουσες που έχουν από το άμεσο ή έμμεσο κοινωνικό τους περιβάλλον
    Δεν μπορεί λοιπόν λοιπόν να αρρωστήσουμε άλλο την κοινωνία μας τα ήθη και τα ιδανικά μας μέσα από τέτοιες παρεμβάσεις και πρότυπα.
    Διαπιστώνουμε αρκετά καλά μέχρι σήμερα και μέσω της κρίσης που βιώνουμε όλοι μας ότι αυτή η δήθεν ευαισθησία μας για να καλύψουμε κάθε τι στην κοινωνία και να απεμπολήσουμε κάθε αξία όπως πατρίδα θρησκεία και οικογένεια μας οδήγησε σε ένα τελμα όμοιο με εμπόλεμη κατάσταση
    Ετσι λοιπόν θα πρέπει να στηρίξουμε τις αρχές και αξίες μας ως κοινωνία γιατί με αυτές ζήσαμε ένδοξες στιγμές αντλώντας δύναμη και ιδανικά
    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ λοιπόν σε αυτό τον καταστροφικό νόμο στις ψυχές και τα ιδανικά των ελλήνων
    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ στην προπαγάνδα που προσπαθεί να μας αποπροσανατολίσει από το στόχο μας για ευημερία και ευτυχία μέσα από Τον μονο που μπορεί να την χαρίσει απλώχερα Τον Δημιουργό μας
    Είναι τεράστια προσβολή να θέλουμε με την κουταμάρα μας να προσεγγίσουμε θέματα που ο ίδιος ο Δημιουργός μας ενδεχομένως έχει παραχωρήσει κάποιες φορές για να λυθούν μέσα από την μυστηριακή ζωή και τον ίδιο τον Κύριο
    Αποσύρεται λοιπόν ΑΜΕΣΑ αυτό το νομοσχέδιο γιατί είναι η μεγαλύτερη μορφή ρατσισμού και μόνο ο προσδιορισμός της διαφορετικότητας. Καταλαβεται επιτέλους τι σημαίνει ρατσισμός τι σημαίνει βοηθώ τον συνάνθρωπό μου και κυρίως τι σημαίνει να έχω αξίες και ιδανικά όπως γενιές αξίων μέχρι σήμερα όπως περιγράφονται και στο σύνταγμα μας

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:48 | ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Το άρθρο περί διόρθωσης φύλου αποτελεί ύβρη κατά του ανθρωπίνου προσώπου. Ο Θεός δημιούργησε δύο φύλα «άρσεν και θήλυ». Το περισσόν είναι εκ του πονηρού, γι΄ αυτό κρίνεται απορριπτέο.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:28 | Anthony Papoulias

    Είσαστε εκείνοι οι οποίοι κατάφεραν να νοιώθει πλέον «ντροπή», ακόμα και η λέξη … Ψέμα … Η Ιστορία σας έχει ήδη καταχωρήσει, και μάλιστα παρά την θέλησή της, στις πλέον μελανές σελίδες της.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:49 | Μανώλης Α.

    Στην φύση του ανθρώπου υπάρχουν δύο(2) φύλα: Αρσενικό και Θηλυκό.
    Αν λοιπόν κάποιος άνθρωπος «βρεθεί» κάπου στην μέση θα είναι όχι γιατί η φύση ξαφνικά ανακάλυψε το τρίτο φύλο, αλλά γιατί κάποιοι «παράγοντες» έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην γενετήσια αυτή «αλλοίωση».

    Από κει και πέρα όμως δεν θα πρέπει να προβάλουμε αυτή την «αλλοίωση» ως επιλογή και δικαίωμα που θα πρέπει να έχουν όλοι και μάλιστα από την νηπιακή τους ηλικία.

    Κλείνοντας θα έλεγα
    Ναι, στο σεβασμό συνανθρώπων που «νιώθουν» διαφορετικά και που δηλώνουν κάποιες «άλλες» προτιμήσεις αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχουμε ειδική νομοθέτηση για αυτή την κατάσταση.

    Ναι να προστατέψουμε τα δικαιώματα μιας μειοψηφίας, αλλά όχι αυτό να γίνει εις βάρος της πλειοψηφίας, γιατί εις βάρος είναι όταν διαλύεις νομοθετικά τις αρχές και τις αξίες των Πολλών τα ήθη και την κουλτούρα του συντριπτικού ποσοστού ενός λαού για να «καλύψεις» τα ελλείμματα κάποιων λίγων.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:49 | ψαρουδακης κωνσταντινος

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:41 | τριανταφυλλοπουλου χριστινα

    Διαφωνω με το νομοσχεδιο για τους εξης λόγους: 1) παραβλέπεται η ανθρώπινη φυσιολογία του ανθρωπινου σώματος και εναντιώνεται στην ίδια την ανθρώπινη οντολογία. Υπάρχουν βαθιές δομικές διαφορές στην φυσιολογία και λειτουργία του εγκεφάλου , οι οποιες διακρίνονται από τις πρώτες στιγμες της ανθρώπινης ζωής και στα δύο φύλα, οπότε κάθε ενδεχόμενη επιλογή αλλαγής φύλου έρχεται σε συγκρουση με την ίδια την υπόσταση και οντολογία του ανθρώπου.
    2) Υπάρχουν επιστημονικά αποδεδειγμένα διαταραχές ταυτότητας φύλου και οι μόνες ενδεδειγμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις είναι αυτές που ενισχύουν το βιολογικό φύλο του ανθρώπου.
    3) Σε περίπτωση εφαρμογής του νόμου αυτού θα προκύψουν αναπόφευκτες συγχύσεις σε νομικό επίπεδο 4) Μόνο η ετεροφυλική ενοποιητική και συμπληρωματική συλλειτουργία μεταξύ άνδρα και γυναίκας μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο σε κοινωνία με τον Θεό.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:22 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ…

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:49 | ΑΝΤΡΕΑΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟΝ

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:41 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΝΟΜΟ …

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:59 | Γεώργιος Μπίζας

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:28 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ

    Διαφωνώ ριζικά, για την επιβολή στην πραγματικότητα, του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Οι Έλληνες έχουμε χριστιανική παιδεία την οποία πάτε να πλήξετε. Η νομοθετική πρωτοβουλία για την αλλαγή φύλου χωρίς εγχείρηση που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ένταξη στη νομοθετική πρακτική της βλασφημίας, της άρνησης της ιδίας της φύσης και της ατόφιας παράνοιας, της… αντικατάστασης της πραγματικότητας με μια υπεύθυνη δήλωση! Η Αγία Γραφή, ο Λόγος του Θεού είναι η μεγαλύτερη απόδειξη περί Αληθείας, σωστού κ λάθους.
    Εύχομαι πραγματικά, να καταλάβετε το μέγα λάθος που γίνεται κ να μην στείλετε αυτό το νομοσχέδιο στην Ελληνική Βουλή.

  • 12 Ιουνίου 2017, 10:00 | Ελένη Νικολοπούλου

    Διαφωνώ με το εν λόγω Νομοσχέδιο γιατί αντίκειται στο Νόμο του Θεού,
    προσβάλλει το Θεσμό της οικογένειας και το πρόσωπο του ανθρώπου,
    οδηγεί στην πλήρη εξαχρείωση των ηθών και την κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας.

  • 12 Ιουνίου 2017, 09:59 | Παναγιωτης Μαστορακης

    Διαφωνώ στο σύνολο του νομοσχεδίου!!! Η πρωτοβουλία 1.000.000 πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» οδεύει επιτυχώς προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Πανευρωπαϊκό χαστούκι στους υποστηρικτές γάμων των ομοφυλοφίλων και ταυτότητας του κοινωνικού φύλου…
    LikesFacebookTwitterGoogle+PinterestEmailPrinter FriendlySumoMe
    Δημοσίευση: 11 Ιουνίου 2017, 11:46 πμ | Ανανέωση: Ιούνιος 12, 2017 στις 7:45 πμ

    Μεγάλη νίκη των λαών της Ευρώπης επιτεύχθηκε, ώστε να οδεύσει προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η έννοια της Οικογένειας, που σημαίνει μόνο τον φυσικό δεσμό ΑΝΔΡΑ, ΓΥΝΑΙΚΑΣ και ΠΑΙΔΙΩΝ.

    Όχι συμβιώσεις του ιδίου φύλου ή άλλου είδους !

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου της 8.6.2017 από την Οργανωτική Επιτροπή της Πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «MumDudKids» έχουν συγκεντρωθεί άνω του 1.000.000 εγκύρων υπογραφών. Επίσης εκπληρώνονται και όλα τα υπόλοιπα κριτήρια για να εισαχθεί το ζήτημα του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Η ξεκάθαρη αυτή στάση των λαών της Ευρώπης από 14 Χώρες έρχεται σε συνέχεια της πολύ σημαντικής αποφάσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου C‑443/15 /24.11.2016, ότι ο ορισμός του γάμου ως ένωση ανάμεσα σε ένα άνδρα και μια γυναίκα δεν αποτελεί διάκριση και ότι τα Κράτη-Μέλη δεν υποχρεούνται να υιοθετήσουν ίδιου φύλου «γάμο» ή «αστική/πολιτική σχέση.

    Από τα παραπάνω αποκαλύπτεται η παραπλάνηση που γίνεται ως συστηματική πλύση εγκεφάλου στην ελληνική κοινή γνώμη από μεγάλα ΜΜΕ , Πολιτικά Κόμματα, ΜΚΟ, Χορηγούς παρελάσεων τύπου Pride και άλλους φορείς του εσωτερικού και εξωτερικού, ότι η υποτιθέμενη επέκταση του πολιτικού γάμου και της υιοθεσίας στους ομοφυλοφίλους αποτελεί δήθεν πρόοδο των δικαιωμάτων τους. Δεν είναι πρόοδος αλλά ανατροπή της φυσικής τάξης , αντίθετη με τη συνείδηση των λαών.

    Επίσης η νίκη αυτής των πρωτοβουλίας αποδομεί και την προσπάθεια επιβολής των εμφύλων ταυτοτήτων και την θεωρία του δήθεν κοινωνικού φύλου (gender). Η φυσική οικογένεια απαιτεί διακριτούς ρόλους, σύμφωνα με τις ικανότητες και τα χαρίσματα του φυσικού φύλου του κάθε συζύγου που συμμετέχει σ΄ αυτήν. Αυτοί που κραυγάζουν για δικαιώματα και δημοκρατία, ας γνωρίζουν ότι οι λαοί δεν θέλουν τη διαστροφή καλυμμένη πίσω από διεκδικήσεις δικαιωμάτων .

    Οι λαοί αντιστέκονται στην μεθοδευμένο διασυρμό της αληθινής οικογένειας.

  • 12 Ιουνίου 2017, 09:15 | ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΟΥΡΑΦΕΤΗΣ

    Καταθέτω τουλάχιστον 20 παραλογισμούς που εμφαίνονται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο και παρακαλώ για την άμεση απόσυρσή του από την διαβούλευση. Αναλυτικότερα:

    1. Το Σύνταγμα της Χώρας μας γνωρίζει μόνο δύο βιολογικά φύλα στα άρθρα 4 παρ. 1 και 116 παρ. 2 Σ. Άλλη μια χυδαία Συνταγματική καταπάτηση του στα χρόνια των Μνημονίων που προσβάλει τα Χρηστά ήθη.

    2. Παραβιάζει τη ανθρώπινη φύση ! Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τις μακροχρόνιες επιπλοκές στην σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων που θα αλλάξουν φύλο και ειδικά στη μετεφηβική ηλικία. Όταν αυτές οι ασθένειες θα εκδηλωθούν, οι υποστηρίζοντες το παρόν Ν/Σ, θα αποποιούνται οποιαδήποτε αστική και ποινική ευθύνη , όπως έγινε και με σωρεία άλλων αντισυνταγματικών νόμων !

    3. Κινδυνεύει η Δημόσια και Κρατική Ασφάλεια: Δεν θα παρακολουθούνται από τις αρμόδιες Αρχές με την ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όσοι τελούν υπό καθεστώς επιτήρησης λόγω ασύλου, απέλασης ή ποινικών εκκρεμοτήτων. Ο Αμπτούλαχ γίνεται Μαρία, για όσο διάστημα χρειάζεται να δράσει με φονταμενταλιστικούς πυρήνες στη Χώρα μας.

    4. Κακοποιά στοιχεία μπορούν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή φύλου για έκνομες ενέργειες, τρομοκρατικούς σκοπούς, παραπλάνηση των συναλλαγών, δεδομένου ότι θα αργεί η διασταύρωση των στοιχείων τους στους ελέγχους.

    5. Καταλύεται η ασφάλεια στις συναλλαγές : Το Εθνικό Ποινικό Μητρώο, Εθνικό Κτηματολόγιο, ΕΛΑΣ, ΤAXIS, ΥΠΕΣ, ΥΠΕΘΑ, ΔΙΑΣ, ΕΦΚΑ, Δασολόγιο, Τειρεσίας, Κοινωφελείς Οργανισμοί κλπ πώς θα γνωρίζουν για τον “νέο συναλλασσόμενο” αφού η αλλαγή φύλου υποτίθεται ότι είναι απόρρητη ;

    6. Με μια απλή δήλωση, με δυνατότητα μεταγενέστερης ανάκλησης, θα μπορούν οι νέοι να αποφύγουν τη στράτευση.

    7. Καταλύεται το επιστρατευτικό σύστημα της Χώρας :.Σε περίπτωση επιστράτευσης ή ασκήσεων πώς θα κληθούν οι άνδρες που έχουν αλλάξει φύλο και σε τι θα μπορούν συνεισφέρουν στην άμυνα της Χώρας; Φανταστείτε τις (τους) να αμύνονται μπροστά στους εξαγριωμένους επιτιθεμένους από τα εχθρικά αποβατικά εξ΄ ανατολών!

    8. Οι γυναίκες περαιτέρω που δηλώνονται ως άνδρες, θα εγγράφονται στους στρατολογικούς καταλόγους αλλά δεν θα είναι σε θέση να υπηρετήσουν τη θητεία τους. Αυτό άλλωστε αποτελεί προφανή παράβαση του άρθ. 4 παρ. 6 του Συντάγματος.

    9. Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν με το δήθεν απόρρητο της αλλαγής φύλου , όταν θα παραμένουν σταθερά το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ ; Όλοι που τα χειρίζονται (ιδιώτες και Δημόσιο) θα βλέπουν την αναντιστοιχία προσώπου και στοιχείων .

    10.Η προτεινόμενη μυστικότητα της διαδικασίας θα οδηγήσει σε σχέσεις κατά τις οποίες ένας άνδρας θα νομίζει ότι επέλεξε μια γυναίκα, ενώ βιολογικά είναι άνδρας και το αντίστροφο.

    11.Αναπόφευκτα καθίσταται προβληματικός ο περιορισμός του αριθμού των αλλαγών φύλου, αφού την 2η φορά (και εξαπατώντας την 3η φορά) που θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου ο/η ενδιαφερόμενος/η θα προσκομίσει ληξιαρχική πράξη γέννησης, στην οποία δεν θα αναγράφεται το ιστορικό των προηγούμενων διορθώσεων φύλου.

    12.Με το νομικό θεμέλιο που τίθεται (“πώς αισθάνεται το άτομο”), θα προστεθούν ως “φύλα” στο αμέσως προσεχές μέλλον αρκετές δεκάδες “τύποι φύλων”, με ανάλογα δικαιώματα , ακόμη και με ζωώδεις ή παιδόφιλες κλπ. ορέξεις και προσανατολισμούς.

    13.Προσβάλλεται βάναυσα ο θεσμός της οικογένειας. Απαξιώνεται το βιολογικό φύλο, που από τη φύση έχει τον απαραίτητο ρόλο στη δημιουργία οικογένειας και την γέννηση παιδιών.

    14.Με το σχέδιο νόμου ενώ δεν μπορεί να αλλάξει φύλο έγγαμος, μπορεί να το πράξει άτομο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Άρα εισάγεται εμμέσως: α) η δυνατότητα συνάψεως γάμου ομοφυλοφίλων και κατ’ επέκταση β) ανατροφής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια, γ) στο αμέσως επόμενο στάδιο, εφαρμόζοντας τη νομική αρχή της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας, θα θεσπιστεί ΚΑΙ η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

    15.Η ένταξη στο ίδιο Ν/Σ διατάξεων για τον “Εθνικό Μηχανισμό Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού” μήπως κρύβει πίσω από τον πομπώδη τίτλο, έναν οργουελικό μηχανισμό που θα “τιμωρεί” τις οικογένειες και θα τους αφαιρεί την επιμέλεια των παιδιών τους αν θέλουν να τα αναθρέψουν με τις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας που αποτελείται από έναν άνδρα, μια γυναίκα και τα παιδιά τους;

    16.Με βάση τις Διεθνείς Συμβάσεις η κάθε οικογένεια είναι υπεύθυνη για την ανατροφή των παιδιών της και την διαμόρφωση των πεποιθήσεών τους και όχι το Κράτος, όπως διαστρεβλωμένα δηλώθηκε.

    17.Η αθέμιτη επιβολή της θεωρίας του κοινωνικού φύλου που ήδη παράνομα έγινε φέτος στην εκπαίδευση και μάλιστα χωρίς συγκατάθεση των γονέων , συνιστά βιασμό της παιδικής προσωπικότητας και πρέπει να ασκηθούν διώξεις κατά παντός υπευθύνου.

    18.Καταγγέλλεται η σπουδή της Κυβέρνησης, που κάνει πρόθυμη εκστρατεία να προσφέρει “αποτελεσματική” κάλυψη σε μια πολύ μικρή μερίδα συμπαθών συνανθρώπων μας. Αγνοεί όμως τη Συνταγματική της υποχρέωση να αντιμετωπίσει την Δημογραφική Καταστροφή όλης της Ελλάδας με άμεσα μέτρα και με ενημερωτική καμπάνια για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας.

    19.Το νομοσχέδιο τροφοδοτεί μια καλοστημένη βιομηχανία αλλαγής φύλου με νομικές και ιατρικές ειδικότητες κυρίως, που πίσω της υπάρχει ένας τεράστιος οικονομικός τζίρος. Διότι οποίος δηλώσει αλλαγή φύλου χωρίς επέμβαση, αργά ή γρήγορα θα θελήσει να φαίνεται η αλλαγή αυτή και εξωτερικά.

    20.Θα διώκεται με τις διατάξεις του “αντιρατσιστικού νόμου” (ν. 4285/2014), όποιος τολμά να ισχυριστεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συμφωνούν με όσα η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρεί χρηστά ήθη.

  • 12 Ιουνίου 2017, 09:38 | Χρήστος Μπονατάκης

    Απολύτως χαρακτηριστικά είναι και τα όσα -ομολογουμένως ειλικρινή- ειπώθηκαν σε πρόσφατη, υπό του τμήματος «Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ», εκδήλωση συζήτησης περί του εν λόγω σχεδίου νόμου, στην οποία τονίστηκε ότι με την «προώθηση του νομοσχεδίου για την κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου «ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΣ
    σχετικά με το φύλο»!!
    Και ότι: «μας εισάγει σε μία ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, που μας καλεί …να σκεφτούμε(!) τι σημαίνει το φύλο ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ(!) και να σπάσουμε τα στερεότυπα που μας έχουν επιβληθεί»!!

    Αλήθεια, γιατί ηχεί ως μισαλλοδοξία σε κάποιους το γεγονός, ότι οι γονείς (ταυτόχρονα και ως έλληνες πολίτες) δεν θέλουμε τα παιδιά μας (άρα και σύνολη η νέα γενιά) να ΥΠΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΙΔΕΩΛΗΠΤΙΚΩΣ ΣΕ «ΨΥΧΟΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ», ή να υποχρεωθούν και να «εγκεντριστούν» σε «μία ΝΕΑ φιλοσοφία-ιδεολογία, η οποία τα καλεί «…να σκεφτούνε(!) τι σημαίνει το φύλο» τους;

    Η ομολογία-παραδοχή ότι «επιδιώκεται η συνολική αλλαγή της σκέψης» και ότι πρόκειται για μία «ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ» είναι πολύ σημαντική, καθ’ ότι μία φιλοσοφία (όπως και κάθε θρησκεία-θρησκευτική αντίληψη), είναι κάτι που επαφίεται στην ελευθερία ενός ατόμου να αποδεχτεί ή να απορρίψει και εννοείται, σε καμία περίπτωση (τουλάχιστο στα πολιτισμένα κράτη), ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ• κάτι άλλωστε που είναι σαφώς διατυπωμένο στο Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ειδικά, κατά την εκπαιδευτική διαδικασία! (όπως πχ. επιχειρήθηκε κατά τη θεματική εβδομάδα, που όλοι θυμούνται, τι σπουδή επέδειξε η κυβέρνηση στην προάσπιση των δικαιωμάτων αυτών)

    ΒΛ.
    α) OHE, Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αρθ. 5 / 14, 1-2.
    β) Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, αρθ. 18, παρ. 4.
    γ) OHE, Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αρθ. 26, παρ. 3.
    δ) Διεθνές Σύμφ. για τα Οικον. Κοινων. και Μορφωτικά Δικαιώματα, αρθ. 13,παρ. 3.
    ε) Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), 1ο πρόσθετο πρωτόκολλο, αρθ. 2 – Επικύρωση από Ελλάδα: 2329/1953, 53/1974

  • 12 Ιουνίου 2017, 07:43 | Μαρία Παναγοπούλου

    Διαφωνώ με το εν λόγω Νομοσχέδιο γιατί αντίκειται στο Νόμο του Θεού,προσβάλει το Θεσμό της οικογένειας και το πρόσωπο του ανθρώπου.

  • 12 Ιουνίου 2017, 04:45 | KΑΛΛΙΤΕΚΤΩΝ Γ.

    Ξεκάθαρες θέσεις καi ἀτράνταχτα ἐπιχειρήματα ποὺ ὁδηγοῦν στὸ συμπέρασμα ὅτι τὸ σχέδιο νόμου «περὶ νομικῆς ἀναγνώρισης ταυτότητας φύλου» ὁδηγεῖ στὸν ἔσχατο ἐκφυλισμὸ τοῦ ἀνθρώπου καὶ στὴν ἀποδόμηση τῆς ἐσώτατης συνειδητοποιήσεως τῆς ταυτότητός του. Ἡ Κυβέρνηση, προτοῦ φέρει τὸν νόμο αὐτὸ πρὸς ψήφιση, θὰ ἔπρεπε νὰ ὑπολογίσει μεταξὺ ἄλλων καὶ τὶς τρομακτικές, ὀλέθριες κοινωνικὲς συνέπειες ποὺ θὰ ἔχει τὸ ἐγχείρημα αὐτό. Μιὰ τέλεια σύγχυση, ποὺ δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ μὴν ὁδηγήσει σὲ ἐθνικὴ καταστροφή.

  • 12 Ιουνίου 2017, 04:14 | Γ. ΝΑΟΔΟΜΟΣ

    Σύνοψη εἰσηγήσεων – Ἡμερίδα μὲ θέμα: «Ταυτότητα φύλου – Μία διεπιστημονικὴ προσέγγιση»

    Εκτύπωση Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

    Γονική Κατηγορία: Παιδεία
    Κατηγορία: Διαφυλική αγωγή – Έμφυλες Ταυτότητες
    Δημοσιευμένο στις Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 20:00
    Από τον/την Περιοδικό «Ο Σωτήρ»
    Προβολές: 243

    hmerida taytothta fyloy 04

    Μὲ πρωτοφανὴ συμμετοχὴ κόσμου καὶ μεγάλη ἐπιτυχία πραγματοποιήθηκε τὴν Κυριακὴ 28 Μαΐου 2017 στὸ ἀμφιθέατρο τοῦ Πολεμικοῦ Μουσείου Ἀθηνῶν ἐπιστημονικὴ ἡμερίδα μὲ θέμα: «Ταυτότητα φύλου: Μία διεπιστημονικὴ προσέγγιση».

    Τὴν ἡμερίδα συνδιοργάνωσαν ὁ Τομέας Ἐπιστημόνων τοῦ Συλλόγου «Ὁ Μέγας Βασίλειος», ἡ Χριστιανικὴ Ἕνωση Ἐπιστημόνων καὶ ἡ Χριστιανικὴ Ἕνωση Ἐκπαιδευτι­κῶν Λειτουργῶν τοῦ Συλλόγου «Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος», ἡ Ἀνωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ἑλλάδος καὶ τὸ Σωματεῖο «Ἑ­νωμένη Ρωμηοσύνη». Συμμετεῖχαν μὲ ἐμ­πε­ριστατωμένες εἰσηγήσεις τέσσερις εἰδικοὶ ἐ­πι­στήμονες, οἱ ὁποῖοι μὲ ἐπιχειρήματα ἀπέδειξαν ὅτι ἡ ἀλλαγὴ φύλου ἀποτελεῖ ὄχι ἁ­πλῶς διαστροφή, ἀλλὰ καταστροφὴ τῆς ἀν­θρωπίνης φύσεως. Τὶς ἐργασίες τῆς ἡμερίδος συντόνισε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικῆς κ. Νικόλαος.

    Ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμος ἀπέστειλε χαιρετισμὸ στὸ Συνέδριο μέσῳ ἐκπροσώπου του, τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνοῦ, στὸν ὁποῖο μεταξὺ ἄλλων τονίσθηκαν καὶ τὰ ἑξῆς:

    «Κάθε παρέκκλιση ἀπὸ τοὺς ὅρους τῆς Δημιουργίας πλήττει τὸν ἄνθρωπο ὄχι μόνον ἠθικά, ἀλλὰ ὀντολογικὰ ἐπίσης. Ὁ ἄνθρωπος ἐχθρεύεται τὸν Θεό, καὶ αὐτὸ τὸν καθιστᾶ στὴν πραγματικότητα “λιγότερο ἄνθρωπο, τραυματισμένο ἄνθρωπο”. (…) Ἡ διαβούλευση καὶ ἡ πιθανὴ νομοθέτηση τῆς δυνατότητας προσδιορισμοῦ τοῦ φύλου, ἀνεξαρτήτως τῶν σωματικῶν δεδομένων, προ­βάλλει καὶ στὴν πατρίδα μας τελευταῖα ὡς ἕνα ἀπὸ τὰ ἐπιτεύγματα τῆς νεωτερικότητας. Καὶ εἶναι ἀπορίας ἄξιον πῶς ἄνθρωποι αὐτοπροσδιοριζόμενοι ὡς προοδευτικοὶ καὶ φιλελεύθεροι, οἱ ὁποῖοι κατηγοροῦν τὴν Ἐκκλησία γιὰ ἀπαξίωση καὶ ὑποτίμηση τῆς σωματικότητας στὸν ἄνθρωπο, πρεσβεύουν ἕναν ἀνθρώπινο “ἑαυτὸ” ἀνεξάρτητο ἀπὸ τὸ σῶμα. Πρόκειται γιὰ παρωχημένο δυϊσμὸ ἐνδεδυμένο μὲ σύγχρονη εὐτέλεια».

    Ἡ ἡμερίδα ἀπετέλεσε τὴν πρώτη οὐσιαστικὴ κατάθεση κατοχυρωμένου ἐπιστημονικοῦ λόγου γύρω ἀπὸ τὸ θέμα αὐτό, ποὺ τὶς ἡμέρες ἐκεῖνες βρισκόταν κατεξοχὴν στὴν ἐπικαιρότητα λόγῳ τῆς δημόσιας ἠλεκτρονι­κῆς διαβούλευσης ἐπὶ τοῦ σχεδίου νόμου τοῦ Ὑπουργείου Δικαιοσύνης γιὰ τὴ νομικὴ ἀναγνώριση ταυτότητος φύλου.

    Παρακάτω μεταφέρουμε περιληπτικὰ τὰ ὅσα ὑπογράμμισαν οἱ τέσσερις εἰσηγητές.

    Α) Ὁ καθορισμὸς ὑπὸ τοῦ ἐγκεφάλου τῶν ψυχικῶν καὶ σωματικῶν χαρακτήρων τοῦ φύλου (Σταῦρος Μπαλογιάννης, Ὁμότ. Καθηγητὴς Νευρολογίας Α.Π.Θ.)

    Ὁ κ. Καθηγητὴς τόνισε πὼς τὰ χαρακτηριστικὰ τοῦ φύλου ἑνὸς ἀν­θρώπου εἶναι προεγγεγραμμένα πέραν τοῦ γονιδιώματος στὸν ἐγκέφαλο.

    «Ὑπάρχουν πολλὲς διαφορὲς μεταξὺ τῶν δύο φύλων. Ἕνας νευροεπιστήμων, παίρ­νοντας στὰ χέρια του ἕναν ἐγκέφαλο, μπορεῖ νὰ καταλάβει ἂν εἶναι ἐγκέφαλος ἀνδρὸς ἢ ἐγκέφαλος γυναικός. (…) Δια­φέρει τὸ πά­χος τοῦ φλοιοῦ τῶν ἐγκεφαλικῶν ἡμισφαιρίων. Ἡ διαφορὰ αὐτὴ συμβάλλει στὴν ἀ­νά­πτυξη διαφορετικῶν λειτουργικῶν κέν­τρων, τὰ ὁποῖα λειτουργοῦντα θὰ δώσουν διαφορετικὲς δυνατότητες καὶ προεκτάσεις στὴν ἔκφραση αὐτῆς τῆς προσωπικότητος. Ὑπάρχουν μεγάλες διαφορὲς στὴν κυτταρι­κὴ σύνθεση, στὰ νευρωνικὰ δίκτυα, σὲ περιοχὲς ποὺ ἔχουν σχέση μὲ τὴν ἀνθρώπινη συμ­περιφορά (…) στὴν ἐπικοινωνία τῶν νευρωνικῶν δικτύων μεταξύ τους καὶ τέλος ὑπάρχουν διαφορὲς σὲ πυρῆνες οἱ ὁποῖοι κα­θορίζουν τὰ βιολογικὰ ὡρολόγια».

    Ἡ πιὸ σημαντικὴ διαφορά, συνέχισε, ποὺ ἀρχίζει ἀπὸ τὴν ἐνδομήτρια ζωή, ἀπὸ τὴ στι­γμὴ τῆς ὀργανογενέσεως τοῦ ἐγκεφάλου, τὸν τέταρτο ἐμβρυϊκὸ μήνα, εἶναι στὸν καλούμενο ἀμυγδαλοειδὴ πυρήνα. Ἐκεῖ χαράσσον­ται οἱ διαφορὲς τῶν δύο φύλων, ὁ χαρακτήρας τοῦ ἀνδρός, ὁ χαρακτήρας τῆς γυναικός. Καὶ ἐξήγησε πὼς ὁ ἀμυγδαλοειδὴς πυρήνας εἶναι ἡ περιοχὴ ἐκείνη τοῦ ἐγκεφάλου, ἡ ὁποία οὐσιαστικὰ καθορίζει τὸ συναίσθημα τοῦ ἀνθρώπου, τὴ συμπεριφορά του, τὴν ἐπικοινωνία μὲ τὸν ἴδιο τὸν ἑαυτό του καὶ τὴν κοινωνική του ἔκφραση.

    Ἐξήγησε ἀκόμη ὁ κ. Καθηγητὴς γιατί τὸ συναίσθημα τῶν γυναικῶν εἶναι σαφῶς πιὸ ἀνεπτυγμένο ἀπὸ ἐκεῖνο τῶν ἀνδρῶν, γιατί τὰ μικρὰ κορίτσια ἔχουν τὴ δυνατότητα νὰ μιλήσουν πιὸ νωρὶς ἀπὸ τὰ ἀγόρια ἢ νὰ μάθουν πιὸ εὔκολα κάποια ξένη γλώσσα, ἐνῶ οἱ ἐπιδόσεις τῶν ἀνδρῶν εἶναι καλύτερες στὴν πολυγλωσσία. Ἀναφέρθηκε στὴ διαφορετικὴ ἀντίδραση τῶν δύο φύλων στὸ ψυχολογικὸ στρές, στὴ διαφορετικοῦ τύπου μνήμη τους, καθὼς καὶ στὴν ἐπίδραση τῶν ὁρμονῶν στὸν ἐγκέφαλο, τελείως διαφορετικὴ στὸν ἄνδρα καὶ στὴ γυναίκα. «Ἀπὸ τὴ γέννηση μέχρι τὸν θάνατο αὐτὲς οἱ διαφορὲς παραμένουν ἀναλλοίωτες καὶ δὲν μεταβάλλονται», κατέληξε.

    Β) Διαταραχὲς ὡς πρὸς τὴν ταυτότητα τοῦ φύλου (Καλλιόπη Προκοπάκη, Ψυχίατρος παιδιῶν καὶ ἐφήβων)

    Στὴ Διαταραχὴ Ταυτότητος Φύλου κυρίως ἑστίασε μὲ τὴν εἰσήγησή της ἡ κ. Προκοπάκη καὶ στὶς διαφορετικὲς θεωρήσεις τοῦ φαινομένου αὐτοῦ. Συγκεκριμένα εἶπε:

    «Τὰ ΛΟΑΤΚΙ (σ.σ. ὁμοφυλοφιλικὰ κ.ἄ.) κινήματα ὑποστηρίζουν ὅτι ἡ Διαταραχὴ Ταυτότητας Φύλου (ΔΤΦ) ἀποτελεῖ φυσιολογι­κὴ παραλλαγὴ καὶ ὄχι ψυχιατρικὴ διαταραχή. Πρόσ­φατα τὸ Εὐρωπαϊκὸ Κοινοβούλιο ἀπαίτησε ἀπὸ τὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἐπιτροπὴ καὶ τὸν Παγκόσμιο Ὀργανισμὸ Ὑγείας νὰ ἀποσυρθεῖ ἡ διάγνωση ΔΤΦ ἀπὸ τὸ κεφάλαιο τῶν ψυχικῶν διαταραχῶν καὶ διαταραχῶν συμ­περιφορᾶς».

    Ἐντούτοις ἀνέφερε πὼς σύμφωνα μὲ τὰ δε­δομένα δύο ἐτῶν λειτουργίας εἰδικοῦ παν­επιστημιακοῦ κέν­τρου ἀλλαγῆς φύλου γιὰ ἐφήβους στὴ Φινλανδία, «στὴν πλειοψηφία τῶν περιπτώσεων ἡ δυσφορία φύλου παρουσιάστηκε στὸ πλαίσιο εὐρύτερης σύγχυσης τῆς προσωπικῆς ταυτότητας, σοβαρότα­της ψυχοπαθολογίας καὶ σημαντικῶν δυσκολιῶν στὴν ἀνάπτυξη τῶν ἐφήβων (π.χ. 27% αὐτισμό, 57% αὐτοκτονικότητα καὶ αὐτοτραυματισμό, 13% ψυχωτικὰ συμπτώματα)». Γιὰ τὸν λόγο αὐτὸ καὶ «ἡ Ἀμερικανικὴ Ἑταιρεία Ψυχιατρικῆς Παιδιῶν καὶ Ἐφήβων (American Psychiatric Association) δημοσίευσε κατευθυντήριες ὁ­δηγίες, ὅπου χαρακτηρίζει τὶς θεραπεῖες τῆς δυσφορίας φύλου ἀστήρικτες ἐπιστημονικὰ καὶ πιθανὰ ἐπικίνδυνες».

    Ἡ ἔγκριτη ψυχίατρος κατέδειξε μὲ τὴν εἰσήγησή της ὡς μόνες ἐνδεδειγμένες θεραπευτικὲς παρεμβάσεις σὲ παιδιὰ μὲ δυσφορία φύλου αὐτὲς ποὺ ἐνισχύουν τὸ βιολογικό τους φύλο. Πρὸς τοῦτο σύμμαχος ἔρχεται καὶ ἡ ἡλικία τῆς ἐφηβείας μὲ τὶς ἐκκρίσεις τῶν ἀναλόγων ὁρμονῶν στὸ ἀγόρι καὶ στὸ κορίτσι, ποὺ ἐνισχύουν τὴ φαινοτυπικὴ μορφὴ τοῦ φύλου τους. Γι᾿ αὐτὸ καὶ ἡ ΔΤΦ συνήθως ὑποχωρεῖ στὴν έφηβεία. Διαφορετικά, τυχὸν χειρουργικὲς ἐπεμβάσεις γιὰ ἀλλαγὴ φύλου συνεπάγονται ἐκτὸς τῶν ἄλλων καὶ μόνιμη στειρότητα, τόνισε.

    Γ) Φύλο καί ἔννομες σχέσεις (Καλλιρρόη Παντελίδου, Καθηγήτρια Ἀστικοῦ Δικαίου Νομικῆς Σχολῆς Δ.Π.Θ.)

    Ὡς πρὸς τὶς οἰκογενειακὲς σχέσεις ἡ κ. Παν­τελίδου ἀνέφερε πὼς «οἱ ἀποφάσεις τοῦ Πολυμελοῦς Πρωτοδικείου Ρόδου ὑπ᾿ ἀριθ. 114/2009 καὶ 115/2009 ἀνεγνώρισαν ὅτι ὁ γάμος μεταξὺ προσώπων τοῦ ἰδίου φύλου εἶ­ναι ἀνυπόστατος».

    Τὸ φύλο, τόνισε ἡ εἰσηγήτρια στὴν κριτική της στὸ σχέδιο νόμου γιὰ τὴ «διόρθωση» (=ἀλλαγή) φύλου, «ἀνήκει στὶς σταθερὲς ποὺ καταρχὰς δὲν μεταβάλλονται καὶ ἀκολουθοῦν τὸ ἄτομο σὲ ὅλη τὴ ζωή του. Ἀποφεύγεται ἔτσι ὁ κίνδυνος συγχύσεως μὲ ἄλλο πρόσωπο, ἡ διαφυγὴ ἑνὸς προσώπου ποὺ βαρύνεται μὲ βεβαρημένο ποινικὸ μητρῶο ἢ ποὺ ἔχει δυσβάστακτες οἰκονομικὲς ὑποχρεώσεις. Τὸ φύλο, ὅπως καὶ τὰ ἄλλα στοιχεῖα ἐξατομικεύσεως, διέπονται ἀπὸ τὴν ἀρχὴ τῆς μὴ ἐλεύθερης ἐπιλογῆς, τῆς σταθερότητας καὶ ὄχι τῆς μεταβλητότητας. Ὁ κανόνας εἶναι ὅτι ἡ κατάταξη σὲ φύλο δὲν ἀπόκειται στὴν ἐλεύθερη ἐπιλογὴ τοῦ προσώπου».

    Ἐπιπλέον διέβλεψε καὶ ἄλλον κίνδυνο συγχύσεως μὲ τὴν ἐφαρμογὴ τοῦ σχεδίου νόμου: «Τὸ πρόσωπο ποὺ αἰτεῖται τὴ διόρθωση δὲν πρέπει νὰ εἶναι ἔγγαμο. (…) Ὅπως τονίσθηκε, γάμος μεταξὺ προσώπων τοῦ ἰδίου φύλου εἶναι ἀνυπόστατος. Μπορεῖ ὅμως ὁ ἄγαμος νὰ συνάψει γάμο ἐὰν διορθώσει τὸ φύλο του, δηλαδὴ στὴν οὐσία συνάπτει γάμο μὲ πρόσωπο τοῦ ἰδίου φύλου. (…) Μὲ τὴ νεφελώδη ἔννοια τῆς ταυτότητας φύλου κινδυνεύουμε νὰ φθάσουμε σὲ φύλο χωρὶς ταυτότητα», κατέληξε.

    Δ) «Ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον… ἄρσεν καὶ θῆλυ» (Ἀπόστολος Νικολαΐδης, Κοσμήτωρ Θεολογικῆς Σχολῆς Ε.Κ.Π.Α.)

    Σύμφωνα μὲ τὸν κ. Καθηγητή, ἡ ἀνωτέρω βιβλικὴ ἀναφορά (Γεν. α΄ 27) συνιστᾶ θεμελιώδη ἀνθρωπολογικὴ ἀρχὴ γιὰ τὴν κατανόηση τῆς δημιουργίας τοῦ ἀνθρώπου ὡς ἄρρενος καὶ θήλεος. Ἡ ἀρχὴ αὐτὴ ἄρχισε νὰ ἀμφισβητεῖται ἀπὸ τότε ποὺ ἡ ἐκκοσμικευμένη κοινωνία θέλησε εἴτε νὰ προτάξει τὸ κοινωνικὸ φύλο ἔναντι τοῦ βιολογικοῦ, εἴτε νὰ ἀλλάξει τὴ μέχρι πρότινος ἐμπειρία γιὰ τὸ τί εἶναι φυσικὸ καὶ τί ἀφύσικο, κανονικὸ καὶ μὴ κανονικό, εἴτε νὰ καταργήσει τὰ φύλα, ἀφήνοντας στὸν καθένα τὴ δυνατὀτητα νὰ αὐτοπροσδιορίζεται ὄχι μὲ βάση τὸ τί εἶναι, ἀλλὰ μὲ τὸ τί θὰ ἤθελε νὰ εἶναι.

    Ὁ κ. Νικολαΐδης ἐπικέντρωσε τὴν εἰσήγησή του στὸ ἐρώτημα γιατί ὁ Θεὸς ἔπλασε τὸν ἄνθρωπο μὲ δύο φύλα. «Ὁ ἄνθρωπος δὲν πλάθεται ἄτομο ἀλλὰ πρόσωπο, ἐπαληθεύει δὲ τὴ δημιουργία του ὡς προσώπου στὸ βαθμὸ ποὺ ὁ ἄνδρας κοινωνεῖ μὲ τὴ γυναίκα. Μία διαφορετικὴ ἐπιλογὴ τοῦ Θεοῦ θὰ ὁδηγοῦσε σὲ “μονοδιάστατο ἄνθρωπο”». Ἂν ὁ Θεὸς προχωροῦσε σὲ ἄφυλη ἢ ὁμόφυλη δημιουργία, θὰ χανόταν ἡ ἔννοια τῆς σχέσεως, ἑνώσεως, κοινωνίας μεταξὺ τῶν ἀνθρώπων. Ἀντιθέτως «στὸ γάμο, ὡς μιὰ θεόθεν σύζευξη, τὰ δύο ἡμίση γίνονται ἕνα, γι᾿ αὐτὸ καὶ δὲν μποροῦν νὰ χωριστοῦν (…). Ἡ σχέση τῶν δύο φύλων εἶναι χωρὶς καμιὰ ἀμφιβολία συμπληρωματική. (…) Τὸ κάθε φύλο συνεισ­φέρει μὲ τὰ δικά του χαρακτηριστικὰ στὴν ἑνότητά τους. (…) Ἡ μητρότητα ὡς συστατικὸ στοιχεῖο τῆς γυναίκας καὶ ἡ πατρότητα ὡς ἀνάλογο στοιχεῖο τῆς ταυτότητας τοῦ ἄνδρα δὲν κατανοοῦνται μὲ βάση τὴν προαίρεση καὶ τὸν ὀρθολογικὸ προγραμματισμό, ἀλλὰ μὲ βάση τὴ φυσιολογία». Μὲ τὸν τρόπο αὐτὸ ἐπιτυγχάνεται ἡ κοινωνία τῶν προσώπων, ἡ ὁποία βοηθεῖ καὶ στὴν ἀποκατάσταση τῆς ἑνώσεως καὶ κοινωνίας μὲ τὸν Θεό.

    Ξεκάθαρες θέσεις καὶ ἀπὸ τοὺς τέσσερις εἰσηγητές, ἀτράνταχτα ἐπιχειρήματα ποὺ ὁδηγοῦν στὸ συμπέρασμα ὅτι τὸ σχέδιο νόμου «περὶ νομικῆς ἀναγνώρισης ταυτότητας φύλου» ὁδηγεῖ στὸν ἔσχατο ἐκφυλισμὸ τοῦ ἀνθρώπου καὶ στὴν ἀποδόμηση τῆς ἐσώτατης συνειδητοποιήσεως τῆς ταυτότητός του. Ἡ Κυβέρνηση, προτοῦ φέρει τὸν νόμο αὐτὸ πρὸς ψήφιση, θὰ ἔπρεπε νὰ ὑπολογίσει μεταξὺ ἄλλων καὶ τὶς τρομακτικές, ὀλέθριες κοινωνικὲς συνέπειες ποὺ θὰ ἔχει τὸ ἐγχείρημα αὐτό. Μιὰ τέλεια σύγχυση, ποὺ δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ μὴν ὁδηγήσει σὲ ἐθνικὴ καταστροφή.

  • 12 Ιουνίου 2017, 00:44 | mandatoras

    Διαμαρτύρομαι για την επιβαλλόμενη εκτροπή της σχιζοφρένειας του κοινωνικού φύλλου.

    Υπεύθυνοι οι πολιτικοί οποιουδήποτε χρώματος που ξεπουλούν μετα χαράς αξίες,ιδεώδη και ιδανικά.

    Είμαστε Οικογενειάρχες, Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες πατριώτες.

    Αίσχος

  • 12 Ιουνίου 2017, 00:43 | Αντώνιος Κ

    1. Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του ως στοιχείου της προσωπικότητάς του.

    Σχόλιο: Αυτό όμως δε συνεπάγεται ότι το πρόσωπο μπορεί και να δηλώνει ότι φύλο «αισθάνεται» ή νομίζει ότι είναι! Με την ίδια συλλογιστική, θα μπορούσε και κάποιος που νομίζει πως έχει π.χ. τρία πόδια να το δηλώνει και να απαιτεί οι άλλοι να το σέβονται! Νομίζω πως ο σχετικός παραλογισμός είναι εμφανής και δε χρειάζεται ιδιαίτερη σοφία για να γίνει αντιληπτός.

    2. Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά φύλου του.

    Σχόλιο: Επίσης, το πρόσωπο έχει δικαίωμα και στο να ενημερώνεται για τις συνέπειες που έχει μια ενδεχόμενη «αλλαγή φύλου». Μια μικρή αναφορά στα σχετικά επιστημονικά στοιχεία ή/και μαρτυρίες ανθρώπων που τις βίωσαν θα μας έπειθε ότι οι συνέπειες δεν είναι και πολύ ευχάριστες. Για την ενημέρωση σχετικά με αυτές τις συνέπειες έχετε φροντίσει;

  • 12 Ιουνίου 2017, 00:22 | Νίκος και Αλίκη Φωτεινου

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται. Ειναι διαστρέβλωση της ανθρώπινης φυσιολόγιας, αλλοιωση της αλήθειας και χτυπημα στην παραδοσιακή ορθόδοξη οικογενεια. Πέραν αυτών θα υπάρχουν και πολλα άλλα προβλήματα νομικής και τυπικής φύσεως.

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:22 | Πολυξένη Μηνά

    Διαφωνω με το νομοσχεδιο για τους εξης λόγους: 1) παραβλέπεται η ανθρώπινη φυσιολογία του ανθρωπινου σώματος και εναντιώνεται στην ίδια την ανθρώπινη οντολογία. Υπάρχουν βαθιές δομικές διαφορές στην φυσιολογία και λειτουργία του εγκεφάλου , οι οποιες διακρίνονται από τις πρώτες στιγμες της ανθρώπινης ζωής και στα δύο φύλα, οπότε κάθε ενδεχόμενη επιλογή αλλαγής φύλου έρχεται σε συγκρουση με την ίδια την υπόσταση και οντολογία του ανθρώπου.
    2) Υπάρχουν επιστημονικά αποδεδειγμένα διαταραχές ταυτότητας φύλου και οι μόνες ενδεδειγμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις είναι αυτές που ενισχύουν το βιολογικό φύλο του ανθρώπου.
    3) Σε περίπτωση εφαρμογής του νόμου αυτού θα προκύψουν αναπόφευκτες συγχύσεις σε νομικό επίπεδο 4) Μόνο η ετεροφυλική ενοποιητική και συμπληρωματική συλλειτουργία μεταξύ άνδρα και γυναίκας μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο σε κοινωνία με τον Θεό.

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:28 | Δημητρα

    Οχι σε αυτον τον καταστροφικος νομος !!Εγω ξερω οτι τα φυλα ειναι δυο και οτι δεν μοιραζονται σε παρα πανω..Και δεν μπορουμε να αλλαζουμε την ταυτοτητα οποτε θελουμε!!!!!!!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙΙΙΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!!!

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:24 | Σταύρος Κάνιας

    Αυτά που επιχειρείτε να νομοθετήσετε αντίκεινται στην φύση του ανθρώπου, στην κοινωνικότητά του και στην αναπαραγωγική του δυνατότητα. Οι συνέπειες από την εύκολη «αλλαγή » του φύλου θα επιφέρουν στο εναλλασόμεο «φυλική» ταυτότητα άτομο διχασμό προσωπικότητας κι έλλειψη σεβασμού της ανθρώπινης ζωής. Οι κοινωνικές και εθνικές συνέπειες θα είναι τρομερές. «Ελλάσονούσι φυλάς αμαρτίαι» (Π.Δ.) και η φύση εκδικείται. Μεγάλη ευθύνη των επιχειρούντων την ασέβεια αυτή. Θα είναι έγκλημα καθοσιώσεως.

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:58 | Μαρία

    Λυπάμαι πολύ που για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα δεν έχει υπάρξει αρκετή ενημέρωση προς τους πολίτες.Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι εντελώς παράλογο γιατί υποτίθεται ότι προστατεύει τα δικαιώματα του παιδιού, στην ουσία όμως τα καταστρατηγεί και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα δικαιώματα του παιδιού όπως έχουν οριστεί από διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι η «Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού» Νόμος 2101/1992:http://www.0-18.gr/gia-megaloys/dsdp.Συγκεκριμένα καταστρατηγουνται τα άρθρα 8,13,16,17,27.
    Υπάρχουν επίσης εμπειρογνώμονες γιατροί και βιολόγοι, οι οποίοι αποδεικνύουν τη σαφή διαφορά των δύο φύλων:
    http://www.latimes.com/opinion/op-ed/la-oe-soh-gender-neutral-parenting-20170106-story.html
    Επιπλέον, επισυνάπτω ένα βίντεο που δείχνει ένα κοριτσάκι που ήθελε να αλλάξει χρώμα κι από άσπρο νε γίνει μαύρο.Αυτό αποδεικνύει πόσο ανώριμα είναι τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία.Θα πρέπει να αρχίσουμε, δηλαδή, να ρωτάμε τα παιδιά και για το αν θέλουν να αλλάξουν το χρώμα με το οποίο γεννήθηκαν;

    https://www.youtube.com/watch?v=K03RvENE2ZQ
    Εάν η κυβέρνηση εμμείνει στην ψήφιση αυτού του παραλογικού νομοσχεδίου τότε και οι πολίτες θα προσφύγουν σε άλλους αρμόδιους φορείς για την υπεράσπιση τόσο των δικαιωμάτων τους όσο και των παιδιών τους!

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:13 | Πετρος Κατσαρεας

    ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΙΦΙΚΟ ΝΟΜΟ!!!!!

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:27 | Aνδρέας Ροδίτης

    Οι Βιολόγοι ρωτήθηκαν για το θέμα; Διαφωνώ απόλυτα σε όλο το θέμα.

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:01 | ΝΟΩΝ

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ (Ή ΜΑΛΛΟΝ ΑΧΡΕΙΟΙ)!!!
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΑΣ.
    «ΚΡΙΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ, ΟΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ, ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ».