Άρθρο 87 – Εκπαίδευση και επιμόρφωση προσωπικού καταστημάτων κράτησης

Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του συναρμόδιου Υπουργού καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία ίδρυσης Σχολής Προσωπικού Καταστημάτων Κράτησης και κάθε δυνατή συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται θέματα εισαγωγικής εκπαίδευσης και διαρκούς επιμόρφωσης του προσωπικού αυτών των υπηρεσιών. Τα προγράμματα καταρτίζονται μετά από γνώμη του ΚΕΣΦ με τη συνδρομή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ανεξάρτητων αρχών και φορέων δικαιωμάτων του ανθρώπου.

  • Ως Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας θεωρούμε σημαντικό να προστεθεί πρόταση στο τέλος του Άρθρου 87 ως εξής: «Ειδική σημασία δίνεται σε διοργάνωση επιμορφώσεων με θέμα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

    Εκ μέρους της Colour Youth,

    Φιλιππος Παγάνης,
    Διαχειριστής

  • 26 Οκτωβρίου 2017, 19:05 | Σπύρος Κ.

    Το παρόν άρθρο επιτρέπει την αδιαφανέστατη λειτουργία του προσωπικού φύλαξης και του προσωπικού εξωτερικής φύλαξης. Το διδακτικό προσωπικό της σχολής (όταν και όποτε λειτουργεί) επιλέγεται με όρους επιλογής ημετέρων και λαμβάνει ανάλογες οικονομικές αποζημιώσεις. Οι τελευταίες σχολές φύλαξης και εξωτερ. Φρούρησης (2017) λειτούργησαν με τέτοια κριτήρια. Από που και ως που Μη κυβερνητικές οργανώσεις (αναφέρονται ως φορείς δικαιωμάτων του ανθρώπου!!!) πρέπει να εμπλακούν στις σχολές αυτές? Μόνο έμπειρο αστυνομικό και σωφρονιστικό προσωπικό, καθώς και καθηγητές με κύρος και διδακτική εμπειρία πρέπει να διδάσκουν και να αμείβονται αναλόγως.

  • 26 Οκτωβρίου 2017, 11:06 | Γιώργος

    Εδώ… Γελάμε.!!! σχολή προσωπικού.

    Να σκεφτεί κανείς ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που είναι 3 χρόνια στις φυλακές με την υποχρεωτική μετακίνηση του Μητσοτάκη (… κατάντια του να μην έχεις προσωπικό) δεν έχουν κάνει ούτε ένα σεμινάριο για την φύση της εργασίας αλλά ούτε έχουν πάει σε καμία σχολή.

    Εδώ υπάρχουν υπάλληλοι με πολλά χρόνια που δεν έχουν πάει ποτέ!!!

    Εδώ κάτι σεμινάρια είχαν βγει το καλοκαίρι και σε έβαζαν να πληρώσεις τη βενζίνη για να πας να τα παρακολουθήσεις.

    Εδώ… Γελάμε.