Άρθρο 03 – Στελέχωση Προσωπικού

Κάθε κλάδος της Δικαστικής Αστυνομίας στελεχώνεται από το αντίστοιχο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό. Το προσωπικό του Πολιτικού Κλάδου υπάγεται, όσον αφορά τα θέματα που δεν ρυθμίζονται από τον παρόντα νόμο, στον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, όπως αυτός κάθε φορά ισχύει. Το προσωπικό του Αστυνομικού Κλάδου υπάγεται, όσο αφορά τα θέματα που δεν ρυθμίζονται από τον παρόντα νόμο, στις διατάξεις που ρυθμίζουν τα θέματα του ενόπλου προσωπικού που υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  • 17 Αυγούστου 2018, 13:34 | Μάνος Π.

    Ειδικά για το πολιτικό προσωπικό, επειδή δεν ρυθμίζονται στον παρόντα νόμο οι μετατάξεις από και σε άλλους φορείς του Δημοσίου (μόνο οι αποσπάσεις) , θα ισχύσουν οι διατάξεις του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, ο οποίος δέν το επιτρέπει. Η απαγόρευση όμως αυτή θα δημιουργεί προβλήματα υποστελέχωσης της νέας Υπηρεσίας, όπως διαχρονικά συμβαίνει στις Δικαστικές Υπηρεσίες με τις μόνιμες ελλείψεις προσωπικού.

    Κατα συνέπεια θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικές αποσπάσεις και νέες προσλήψεις, που όμως είναι χρονοβόρες.
    Για να καλύπτονται άμεσα οι κενές θέσεις που θα δημιουργούνται οπότε θα μπορεί να λειτουργεί εύρρυθμα και ευέλικτα η νέα υπηρεσία, πρέπει να γίνει ρητή αναφορά σε πρόσθετο άρθρο το οποίο να προβλέπει ότι στιε μςτατάξεις Πολιτικού προσωπικού από και πρός άλλους φορείς Δημοσίου, θα ισχύει ο Ν. 4440/16, όπου, ανά «εκπαιδευτική κατηγορία» θα «εξειδικεύονται» τα εκάστοτε απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. (όπως ορίζονται στο άρθρο 9 για απόσπαση προσωπικού)

    Ευχαριστώ.

  • 12 Αυγούστου 2018, 15:30 | π.ν

    Αφού υπάρχει η ΥΕΦΚΚ πιο το νόημα να πάρετε άλλο ένστολο αστυνομικό προσωπικό μπορείτε απλά να τους ενσωματώσετε και έτσι δέν θα πληρώνουμε πάλι τζάμπα εκτός κ άν μπεί κριτήριο πάλι το ΑΝΎΠΑΡΚΤΟ ΙΕΚ υπηρεσιων ασφαλείας που δεν είναι σε όλους τους νομούς της ελλάδας για να είναι το ίδιο για όλους τους υποψήφιους απο security στα lidl και στα super market τους βάλατε να παίρνουν κ μόρια έλεος δλδ.και δε χρειάζετε να χαλάσουμε την ΕΛ.ΑΣ για να φτιάξουμε τη Δ.ΑΣ πάρτε τους ΥΕΦΚΚ να τελειώνουμε που είναι κ εξειδικευμένο προσώπικό 20 χρόνια τώρα.

  • 3 Αυγούστου 2018, 22:29 | Νίκος

    Βάλτε επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την έρημη υπηρεσία που λέγεται εξωτερική φρουρά και λειτουργεί 18 χρόνια χωρίς βαθμοφόρους! Τα ίδια πάτε να κάνετε και με τη δικαστική αστυνομία. Μετάταξη όλων των εξωτερικών φρουρών είτε στη σωφρονιστική υπηρεσία είτε στη δικαστική αστυνομία κατ επιλογή. Οχι αλλες τραβεστί υπηρεσίες και ένοπλο προσωπικο-δημόσιοι υπάλληλοι με θεσεις ιεραρχίας για να βολεύουμε αξιωματικους της ΕΛΑΣ

  • 3 Αυγούστου 2018, 09:11 | Γιώργος

    Η στελέχωση της δικαστικής αστυνομίας από τους υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς μόνον προβλήματα θα δημιουργήσει ακόμα μαι αν γίνει σε πειραματικό στάδιο. Η φρούρηση των καταστημάτων κράτησης είναι τα μοναδικά καθήκοντος που πρέπει να έχουμε ως εξωτερικοί φρουροί.
    Να προσληφθεί νέο προσωπικό για την στελέχωση της νέας υπηρεσίας.

  • 2 Αυγούστου 2018, 20:39 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Για το προσωπικό της πολιτικής δικαστικής αστυνομίας θα πρέπει να ισχύει το όριο ηλικίας που ισχύει γενικά για προσλήψεις στο Δημόσιο. Δεν είναι δυνατό να υπάρχει αφενός όριο ηλικίας, αφετέρου να επιδιώκει το Δημόσιο να προσλάβει τον πιο καταρτισμένο, τον πληρέστερα ενημερωμένο, τον υποψήφιο με τα περισσότερα προσόντα.

  • 27 Ιουλίου 2018, 17:40 | ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΘΕΤΕΤΕ ΩΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ ΤΑ 30 ΕΤΗ .ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΜΟΔΟΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΙΕΚ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ . ΔΩΣΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .

  • 26 Ιουλίου 2018, 10:53 | Γεωργιος η

    καλησπερα σας ,
    δωστε την δυνατοτητα να στελεχωσουν την υπηρεσια οι επιτυχοντες
    στον γραπτο πανελληνιο διαγωνισμο που διεξηγε το ιδιο το Υπουργειο
    Δικαιοσυνης , το 2017 συμφωνα με το Π.Δ 133/2017 .

    με το παραπανω πανελληνιο γραπτο διαγωνισμο,20/7/2017 , δημιουργηθηκε το μητρωο
    Διαχειριστων Αφερεγγυοτητας στο Υπουργειο σας.
    ειναι στελεχομενο απο 65 επιστημονες, δικηγοροι και οικονομολογοι Α’ταξης.
    οι εξετασεις ειχαν υλη απο νομικα και οικονομικα θεματα.

    παρακαλω πολυ ανατρεξτε στο Π.Δ. 133/2017 Ν δειτε τα αυτηρα κρητηρια
    του προσωπικου που το υπουργειο σας αναζητουσε.

    ειναι δικαιο και διαυγες να αναζητηθει η δυνατοτητα ποιοι απο τους συγκεκριμενους ανθρωπους-επιστημονες επιθυμουν να στελεχωσουν την νεα
    υπηρεσια αυτη.
    Η επιτροπη Διαχ/σης Αφερεγγυοτητας βρισκεται στο ισογειο ,στην Μεσογειων.

    ευχαριστω θερμα

  • 24 Ιουλίου 2018, 09:18 | ΧΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Στο αρθρο αυτό θα πρέπει να γίνει ρητή αναφορά στην ΥΕΦΚΚ.Στην πρόταση που αναφέρει «Το προσωπικό του Αστυνομικου κλάδου υπάγεται όσον αφορα τα θέματα που δεν ρυθμίζονται απο τον παρόντα νόμο στις διαταξεις που ρυθμιζουν τα θέματα του ενστολου προσωπικού που υπαγεται στο Υπουργειο Δικαιοσυνης Διαφ.και Ανθρ.Δικαι.» θα πρέπει αντί για «το ενοπλο προσωπικό » να γραφτεί το προσωπικό της ΥΕΦΚΚ .Θα πρέπει το ενοπλο προσωπικό δηλαδή ο Αστυνομικος κλάδος της Δικαστικής Αστυνομίας και η ΥΕΦΚΚ να αποτελουν ένα σώμα με ότι συνεπάγεται αυτό με δυο κλάδους του Υπουργειου Δικαιοσύνης.

  • 24 Ιουλίου 2018, 09:35 | ΧΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Καλημέρα σας.Στο άρθρο αύτο θα πρέπει να γίνει ρήτη αναφορά στην ΥΕΦΚΚ .Στην πρόταση ακριβώς που λέει «Το προσωπικό του Αστυνομικού κλάδου υπάγεται όσον αφορα τα θεματα που δεν ρυθμίζονται απο τον παρόντα νομο στις διατάξεις που ρυθμιζουν τα θέματα του ένοπλου προσωπικού που υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφ.και Ανθρ.Δικαι.» που δεν είναι άλλο φυσικά απο την ΥΕΦΚΚ.Θα πρέπει να γίνει αναφορα και σύνδεση ξεκαθαρα αντι για «ενοπλο προσωπικό» για το προσωπικο της ΥΕΦΚΚ .Επίσης το προσωπικό του Αστυνομικού κλάδου θα πρέπει μαζί με την ΥΕΦΚΚ να αποτέλουν ενα σώμα με δύο ενοπλους κλάδους του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

  • 23 Ιουλίου 2018, 15:34 | γιωργος κ

    Να δοθεί η δυνατότητα στους ειδικούς ανακριτικούς υπάλληλους της Δημοτικής Αστυνομίας να ενισχύσουν την στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας. Οι οποίοι έχουν την νομική εκπαίδευση και συνάφεια του αντικείμενου.

  • 23 Ιουλίου 2018, 15:00 | Γιάννης

    Δώστε το δικαίωμα σε όσους δημοτικούς αστυνομικούς (ειδικούς ανακριτικούς υπαλλήλους) το επιθυμούν να στελεχώσουν την δικαστική αστυνομία.

  • 22 Ιουλίου 2018, 18:49 | κοπασακης ευτυχιος

    στο υπουργειο δικαιοσυνης θπαρχει ενοπλη υπηρεσια που μπορει να στελεχωσει την δικαστικη αστυνομια ,,,, η εξωτερικη φρουρα.

  • 22 Ιουλίου 2018, 18:53 | κοπασακης ευτυχιος

    το προσωπικο της εξωτερικησ φρουρας ειναι ετοιμο να στελεχωσει την δικαστικη αστυνομια