Ολοκλήρωση Δημοσίευσης Διαβούλευσης

Την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση σχετικά με την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό τον τίτλο: «Σχέδιο νέου Ποινικού Κώδικα».

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ευχαριστεί θερμά τους πολίτες για τη συμμετοχή τους.

Μιχαήλ Καλογήρου
Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σχέδιο νέου Ποινικού Κώδικα

Τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νέου ποινικού κώδικα, όπως παραδόθηκε από την επιτροπή που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 38882/18-05-2015, ΦΕΚ ΥΟΔΔ 375/26.5.2015, «Σύσταση και συγκρότηση επιτροπής για τη σύνταξη σχεδίου νέου Ποινικού Κώδικα» απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αυτή τροποποιήθηκε με όμοιες πράξεις.
Το ως άνω σχέδιο κώδικα προέκυψε από τις εργασίες ειδικής επιτροπής που συστήθηκε με ειδικό νόμο και για την ψήφισή του μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία κύρωσης στο σύνολό του με ιδιαίτερο νόμο, κατ’ εφαρμογή της πρόβλεψης του άρθρου 76 παρ. 6 του Συντάγματος.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημόσιας διαβούλευσης, το Υπουργείο σε συνεργασία με την επιτροπή θα προβεί σε επεξεργασία του προτεινόμενου από την τελευταία σχεδίου νέου κώδικα, προκειμένου να ενσωματωθούν οι τυχόν αναγκαίες αλλαγές.
Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 και ώρα 14:00.

Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος, η διαβούλευση παρατείνεται έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 14:00.

Μιχαήλ Καλογήρου

Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων