Άρθρο 44 Απόκτηση ακινήτων και προώθηση συμπράξεων προς επίτευξη των σχετικών με τη στεγαστική συνδρομή σκοπών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης

 

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) δύναται να αποκτά αδόμητα και δομημένα ακίνητα που είναι απαραίτητα για την άσκηση των αρμοδιοτήτων της και την επίτευξη των σκοπών της, όπως αυτοί προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Στο πλαίσιο αυτό δύναται να συμπράττει με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για την ανέγερση ακινήτων με σκοπό την προώθηση των κυβερνητικών πολιτικών σχετικά με τη στεγαστική προστασία του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού.

  • 19 Μαρτίου 2022, 07:09 | Θάλεια

    Θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα εαν κάποιος έχει στην κατοχή του οικόπεδο να μπορεί να πάρει ένα ατοκο δανειο η έστω χαμηλοτοκο δανειο για κατασκευή πρώτης κατοικίας είτε απευθείας από τον νέο οργανισμό η με επιδότηση των τόκων του δανείου της τράπεζας.

  • 18 Μαρτίου 2022, 17:57 | George Arctouros

    H φράση «των κυβερνητικών πολιτικών» να γίνει ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Επίσης, για ποιόν λόγο να αγοράζει νέα ακίνητα και οικόπεδα, όταν στο άρθρο 43 δύναται ή/και ωθείται να εμπορεύεται αυτά που ήδη κατέχει;

  • 16 Μαρτίου 2022, 21:23 | ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ

    Θα πρέπει να ξαναξεκινήσει το πρόγραμμά της στεγαστικής συνδρομής προς τα αδύναμα στρώματα. Ο πρώην οεκ πρέπει να ξαναξεκινήσει έστω και με διαφορετική ονομασία όπου θα δώσει κίνητρα σε εργαζομένους ,θα δώσει κίνητρα σε νέες θέσεις εργασίας κατασκευάζοντας κατοικίες ή επισκευάζοντας δημόσιες εγκαταλελειμμένες κτιριακές υποδομές . Να υποστηρίζεται από το τραπεζικό σύστημα οι εργαζόμενοι ώστε να μπορούν να εκταμιεύουν χαμηλότοκα δάνεια ή άτοκα.