Άρθρο 39 Πιστοποίηση Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης

 

1. Η πιστοποίηση των καταρτισθέντων στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διενεργείται από ανεξάρτητους Φορείς Πιστοποίησης, οι οποίοι:
α) είναι διαπιστευμένοι σύμφωνα με το Πρότυπο ISO/IEC 17024 ή
β) είναι πιστοποιημένοι βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου να χορηγούν πιστοποιητικά ή
γ) είναι εταιρείες λογισμικού ή τεχνολογίας, οι οποίες παρέχουν σχετικές πιστοποιήσεις που είναι διεθνώς αναγνωρισμένες στην αγορά εργασίας.
2. Με την πιστοποίηση βεβαιώνεται ότι ο καταρτισθείς απέκτησε σε επαρκή βαθμό τις γνώσεις ή δεξιότητες που σχετίζονται με το αντικείμενο της κατάρτισης που παρακολούθησε.

  • 29 Μαρτίου 2022, 17:00 | ΜΥΡΩΝ ΚΑΤΙΚΑΡΙΔΗΣ

    Η πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εργασιακής πρακτικής. Εργαζόμενοι πιστοποιούν γνώσεις ώστε να αναδείξουν προσόντα και ικανότητες ενώ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν επαγγελματικά πρότυπα και σχετικές πιστοποιήσεις που επιτρέπουν την κινητικότητα των εργαζομένων και ανάδειξη εργασιακών δυνατοτήτων. Αναδεικνύεται η χρηστικότητα , τόσο κατά την επαγγελματική ένταξη όσο και κατά την αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος. Κρίσιμος ο ρόλος των φορέων αναγνώρισης των πιστοποιητικών. Η αξιοπιστία των πιστοποιήσεων είναι το ζητούμενο και όχι η παραγωγή πιστοποιήσεων μετά από διήμερα προγράμματα εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης.

  • 27 Μαρτίου 2022, 21:25 | ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΚΔΒΜ ΑΡΓΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ

    Για την πιστοποίηση των ωφελούμενων των προγραμμάτων κατάρτισης δεν αρκεί μόνο να βεβαιώνεται ότι ο καταρτισθείς απέκτησε σε επαρκή βαθμό τις γνώσεις ή δεξιότητες που σχετίζονται με το αντικείμενο της κατάρτισης που παρακολούθησε. Πρέπει ,οι πιστοποιήσεις να αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες και να μοριοδοτούν τους ωφελούμενους σε πιθανή συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς ή προσλήψεις. Είναι ένα αίτημα και μια χρόνια επιθυμία των ανέργων. Και αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για την επιτυχία τους στις εξετάσεις πιστοποίησης.

  • 16 Μαρτίου 2022, 21:50 | Πιτ

    Η πιστοποίηση συνεχιζόμενης επαγγελματικής δράσης πρέπει να υποστηριχτεί σε πολύ μεγάλο βαθμό διότι θα εξασφαλίσει νέα προσόντα στους εργαζόμενους μεγαλύτερη εξειδίκευση και θα γίνει πιο σύγχρονη η εργασία τους όπου και να δίνει δυνατότητα μοριοδότησης σε διάφορες προκηρύξεις.