Άρθρο 24 Πιλοτικές δράσεις Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης σχετικά με την ανεργία

 

Στο πλαίσιο των δράσεων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υλοποιούνται από τη Δ.ΥΠ.Α. δράσεις πιλοτικού χαρακτήρα για τη διεύρυνση του πλέγματος προστασίας των αναζητούντων εργασία και τη δικαιότερη κατανομή των επιδομάτων ανεργίας. Η προστασία που παρέχεται με τις πιλοτικές δράσεις δεν μπορεί να υπολείπεται αυτής που προβλέπεται στο Εθνικό Σύστημα Προστασίας από την Ανεργία του ν. 1545/1985 (Α΄91).

  • 29 Μαρτίου 2022, 09:02 | Ρίγλης Βασίλειος

    Η μείωση της ανεργίας περισσότερο σχετίζεται καταρχήν με τη ύπαρξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, με την διάγνωση των αναγκών, την επιλογή των αντικειμένων κατάρτισης την ύπαρξη και εφαρμογή προγραμμάτων απασχόλησης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της εργασίας
    Ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους, φορείς κατάρτισης και απασχόλησης και άλλους εμπλεκόμενους, να σχεδιάσουν σε επίπεδο περιφερειακής Ενότητας, ολοκληρωμένα πιλοτικά προγράμματα με διάγνωση αναγκών, με εκπαίδευση, συμβουλευτική, συνοδευτικές ενάργειες, ενισχυμένη πρακτική άσκηση και κατάληξη στην κάθε μορφής απασχόληση ακόμη και την ενίσχυση για ίδρυση έως και ατομικής επιχείρησης. Η αποτελεσματικότητα αυτών των πιλοτικών προγραμμάτων μπορεί να μας οδηγήσει πιο ασφαλή συμπεράσματα και σε νέα προγράμματα

  • 18 Μαρτίου 2022, 13:50 | George Arctouros

    Στα Κοινοτικά προγράμματα, να σταματήσει επίσης η απαράδεκτη ηθικά και συνταγματικά ρητορική του φύλου, που αποτυπώνεται στις προκηρύξεις του ΟΑΕΔ με την φράση «πρόγραμμα Χ θέσεων εργασίας, ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ». Κανένας και καμία δεν έχει περισσότερες ή λιγότερες ανάγκες εργασίας και βιοπορισμού, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΦΥΛΟΥ.

  • 17 Μαρτίου 2022, 22:20 | George Arctouros

    Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας έχουν ως στόχο την ΏΘΗΣΗ στην αγορά εργασίας των μακροχρόνια ανέργων, και ως εκ τούτου θα πρέπει ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ η συμμετοχή σε αυτά όσων έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες προσκλήσεις, ανεξαρτήτως χρονολογίας. Ο ΟΑΕΔ δεν είναι κατάστημα εκπλήρωσης του ανελέητου πόθου του μέσου νεοέλληνα να στεγάσει την βολή του στο δημόσιο σύστημα. Εργασία με καθεστώς ωρομισθίας από ΑΥΡΙΟ και για ΌΛΟΥΣ τους υπαλλήλους του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Δουλεύεις; Πληρώνεσαι. Δεν δουλεύεις; Δεν πληρώνεσαι. Η μόνη εξαίρεση που μπορεί να γίνει εδώ είναι ίσως για τα ΑμεΑ.

  • 16 Μαρτίου 2022, 19:38 | ΓΕΝΙΑΣ

    Το Υπουργείο Εργασίας να εκδώσει μια Νέα Κοινωφελή Εργασία με 2.500 θέσεις για άτομα ΑμεΑ σε ΝΠΔΔ για 72 μήνες με μισθό στα 700 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 860 ευρώ), ώστε όλοι αυτοί να πάρουν συνταξη!!

  • 16 Μαρτίου 2022, 19:05 | ΓΕΝΙΑΣ

    Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2023-24 για 27.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, oλα τα ΝΠΔΔ, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων Φορέων, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας με συνολικό χρονικό διάστημα δεκαοχτώ (18) μηνών με μισθό στα 600 ευρώ. Στο παραπάνω πρόγραμμα να καταργηθεί η απαγόρευση συμμετοχής ωφελούμενων απο προηγούμενες προσκλήσεις.

  • 16 Μαρτίου 2022, 19:20 | ΓΕΝΙΑΣ

    Ειδικό ̟πρόγραμμα α̟πασχόλησης 16.000 ανέργων στο δηµόσιο τοµέα της υγείας, ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού και κάθε είδους δημόσια υπηρεσία του άρθρ ου 64 του ν.4430/2016 (Α’ 205) με 24 μηνη απασχόληση. Οι ΑμεΑ, 19 – 54 ετών. Οι ακαθάριστες µηνιαίες αποδοχές των ωφελουμένων αντιστοιχο ύν: α. για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.092,00 ευρώ, β. για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.037,00 ευρώ, γ. για την κατηγορία ∆.Ε. έως τα 858,00 ευρώ, δ. για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 780,00 ευρώ.

  • 16 Μαρτίου 2022, 19:17 | ΓΕΝΙΑΣ

    Τα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης των Περιφερειών, Αναπτυξιακές Εταιρείες, Αναπτυξιακοί Οργανισμοί να προσλάβουν από τέσσερις ανέργους υποχρεωτικά από τα παρακάτω προγράμματα. 1.Η δημιουργία 800 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες. 2.Πρόγραμμα απασχόλησης 8.500 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών με δύο αλλαγές.

  • 16 Μαρτίου 2022, 19:24 | ΓΕΝΙΑΣ

    Ο ΟΑΕΔ με τις ρυθμίσεις των προγραμμάτων προκαλεί κοινωνικό ρατσι σμό που στρέφεται εναντίον ανίσχυρων και αδύνατων κοινωνικών ομάδων, που διαφέρουν από τους άλλους συνανθρώπους τους ως προς τον τρόπο ζωής!! Ίδιες ρυθμίσεις εδώ και τώρα!!!
    Πρόγραμμα απασχόλησης 800 ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες ΣΚΟΠΟΣ Η δημιουργία 800 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.
    ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ Επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού και του κοινωνικού τομέα. Επίσης, για την πρόσληψη ανέργων ΑμεΑ, επιχειρήσεις φορείς και Οργανισμοί του Δημοσίου τομέα, καθώς και επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το 3 μηνο πριν την αίτηση και να μην έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 χρόνια (τρέχον και 2 προηγούμενα).
    Πρόγραμμα απασχόλησης 8.500 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών ΣΚΟΠΟΣ Η δημιουργία 8.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλη σης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών, επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, καθώς και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

  • 16 Μαρτίου 2022, 19:32 | ΓΕΝΙΑΣ

    οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί να ενταχθούν στην παράγραφο γ του άρθρου 51 του ν.1892/90 ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι εντάσσονται στην παράγραφο ε και για αυτό το λόγο υπάρχει το κώλυμα και οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί ενώ έχουν πόρους δεν μπορούν να κάνουν τις προσλήψεις. Δεν οφείλει η υπηρεσία σας άμεσα να αποφασίσει τι πρέπει να γίνει με το συγκεκριμένο πρόβλημα και να δώσει μια λύση ώστε τα ΑμεΑ να μην ταλαιπωρούνται?? Χρειάζεται υπουργική απόφαση και από ποιον?? Πρέπει να σταλεί έγγραφο στο Υπουργείο Εσωτερικών ως απάντηση στο δικό τους ώστε να βγει εγκύκλιος προς τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς για να τους ενημέρωση τι θα γίνει!! Αν λυθεί το πρόβλημα οι 800 θέσεις θα φύγουν άμεσα και θα χρειαστούν και άλλες!! Οι εργασιακοί σύμβουλοι στα γραφεία ΕΚΟ του ΟΑΕΔ να μιλούν οι ίδιοι με τους φορείς ώστε να βρουν εργασία στα ΑμεΑ και όχι τα ΑμεΑ να ψάχνουν από μονοί τους.

  • 16 Μαρτίου 2022, 19:05 | ΓΕΝΙΑΣ

    Υπάρχουν πολλοί Δήμοι οι οποίοι έχουν κλείσει τα Ν.Π.Ι.Δ που είχαν λόγο ότι δεν μπορούν να ασκούν ποια οικονομική δραστηριότητα και τα έκαναν διευθύνσεις στους Δήμους για να σταματήσουν να είναι ελλειμματικά!! Πως αυτοί οι Δήμοι θα προσλάβουν άτομα ΑμεΑ με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ?? Ο Δήμος Αιγάλεω που είμαι μόνιμος κάτοικος έχει κλείσει τα Ν.Π.Ι.Δ από το 2012 και δεν μπορεί να προσλάβει άτομα ΑμεΑ. Πέρυσι τα έκλεισαν και οι Δήμοι Αγία Βάρβαρα και Ίλιου. Μιλήστε με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Στον Δυτικό Τομέα από τους εφτά Δήμους οι τρεις έχουν Ν.Π.Ι.Δ. Ο ΑΣΔΑ ως Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας Ν.Π.Δ.Δ να κάλυψη τους Δήμους που δεν έχουν Δημοτική Επιχείρηση!! Πρέπει να δοθεί λύση ώστε να προσλαμβάνουν άτομα ΑμεΑ απευθείας οι ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, Υπουργεία, ΦΟΔΣΑ, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, Μουσεία, και οι ΔΕΚΟ!! Η Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα δεν έχει ούτε αυτή κάποιο Ν.Π.Ι.Δ.

  • 16 Μαρτίου 2022, 19:37 | ΓΕΝΙΑΣ

    Δ/νσης Ένταξης στην Εργασία και στον ΟΑΕΔ Στο νέο πρόγραμμα 10.000 Άνεργοι που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας που θα βγάλει ο ΟΑΕΔ οι εργοδότες να είναι οι παρακάτω: 1.Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Κοιν.Σ.Επ. , Aγροτικοί Συνεταιρισμοί,               2.Επιχειρήσεις, Φορείς και Οργανισμοί του Δημοσίου τομέα, καθώς και Επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. 3.Όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). 4.Φορείς και Οργανισμοί Δημοσίου τομέα του ν.3429/2005. 5.EσΑμεΑ, Ιδρύματα.

  • 16 Μαρτίου 2022, 19:10 | ΓΕΝΙΑΣ

    Η ΔΥΠΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ Η ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΜΕΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΚΟ. ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ 800 ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΟΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ