Άρθρο 14 Συγκρότηση σε σώμα και λειτουργία του Συμβουλίου των Κοινωνικών Εταίρων

 

1. Μετά από τον ορισμό των μελών του, το Συμβούλιο των Κοινωνικών Εταίρων συνέρχεται σε συνεδρίαση, προκειμένου να εκλέξει τον Πρόεδρό του, ο οποίος έχει μονοετή θητεία. Ως Πρόεδρος του Συμβουλίου των Κοινωνικών Εταίρων κατά το πρώτο και κατά το τρίτο έτος της θητείας του Συμβουλίου εκλέγεται ένα από τα μέλη που προτείνονται από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), ενώ κατά το δεύτερο και κατά το τέταρτο έτος της θητείας ένα από τα μέλη που προτείνονται από τις οργανώσεις των περ. β) έως στ) της παρ. 1 του άρθρου 13.
2. Για τη διευκόλυνση των διαδικασιών που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του Συμβουλίου των Κοινωνικών Εταίρων, το τελευταίο εκλέγει και δύο Αντιπροέδρους, έναν από τη ΓΣΕΕ και έναν από τις οργανώσεις των περ. β) έως στ) της παρ. 1 του άρθρου 13, που αναπληρώνουν τον Πρόεδρο και ασκούν τις αρμοδιότητες που τους αναθέτει το Συμβούλιο των Κοινωνικών Εταίρων.
3. Η λειτουργία του Συμβουλίου των Κοινωνικών Εταίρων διέπεται από τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999, Α’ 45).