Άρθρο 6 Ορισμός και θητεία Διοικητή – Υποδιοικητών

 

1. Ο Διοικητής και οι Υποδιοικητές επιλέγονται από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατόπιν τήρησης της διαδικασίας των άρθρων 20 έως 23 του ν. 4735/2020 (Α’ 197).
2. Η θητεία του Διοικητή και των Υποδιοικητών είναι τετραετής. Σε περίπτωση θανάτου, παραίτησης, έκπτωσης ή αντικατάστασής τους πριν λήξει η θητεία τους, η θητεία του προσώπου που διορίζεται στη θέση τους διαρκεί μέχρι να συμπληρωθεί η θητεία του αντικατασταθέντος Διοικητή ή Υποδιοικητή.
3. Ο Διοικητής ή οποιοσδήποτε Υποδιοικητής μπορεί να παυθεί, αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο, πριν από τη λήξη της θητείας του με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για σπουδαίο λόγο. Ως σπουδαίος λόγος θεωρείται και η αδυναμία ή άρνηση του Διοικητή ή του Υποδιοικητή να εφαρμόσει τις επιμέρους κυβερνητικές πολιτικές που σχετίζονται με τους σκοπούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

  • 17 Μαρτίου 2022, 17:23 | George Arctouros

    «Ο Διοικητής και οι Υποδιοικητές επιλέγονται από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η θητεία του Διοικητή και των Υποδιοικητών είναι τετραετής.». Μετάφραση: Μετά τις εκλογές, ο νέος Υπουργός Εργασίας επιλέγει κατά την κρίση του τον Διοικητή και του υποδιοικητές, η θητεία των οποίων λήγει με την λήξη της τετραετούς διακυβέρνησης από το κόμμα το οποίο τους ανέδειξε στις ως άνω θέσεις.