Άρθρο 2 Αντικείμενο

 

1. Αντικείμενο του Μέρους Β΄ είναι η θέσπιση ρυθμίσεων: α) για την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Δ.ΥΠ.Α. και των αναζητούντων εργασία, β) για την καταβολή εφάπαξ χρηματικής παροχής τριακοσίων (300) ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους άνω των πέντε (5) ετών, που καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, γ) για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, που αντιστοιχεί στο 50% αυτού, ακόμα και σε όσους ανέργους βρίσκουν δουλειά κατά την περίοδο καταβολής του κανονικού (πλήρους) επιδόματος ανεργίας, έως και τη λήξη της καταβολής, δ) για να προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι παροχές και τα εισοδήματα θα κατευθύνονται όντως σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, ε) για τις σχέσεις αναζητούντων εργασία – Δ.ΥΠ.Α., στ) για το σύστημα διακυβέρνησης της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του εργατικού δυναμικού, ζ) για τη διάγνωση των αναγκών εργασίας και η) για την επιδοτούμενη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση.
2. Αντικείμενο του Μέρους Γ’ είναι η θέσπιση ρυθμίσεων: α) για τη δημιουργία και τον εξοπλισμό χώρων φύλαξης βρεφών εντός των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων, β) για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ατόμων με ειδικές ανάγκες που έχουν ενταχθεί στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής περιόδου 2021-2022» και των Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, καθώς και προστασίας των θέσεων εργαζομένων που απασχολούνται στις δομές αυτές, γ) για την αποτελεσματική λειτουργία της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης, δ) για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, και ε) για την ψηφιακή και αυτόματη απονομή των μερισμάτων στους δημοσίους υπαλλήλους από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

  • 29 Μαρτίου 2022, 03:28 | Suspect

    Αγαπητοί κύριοι,
    Αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε κόσμο πρέπει να κάνετε τα εξής :
    1. Ψυχομετρικά τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Αυτά που θα έπρεπε να κάνουν όλα τα παιδιά στο σχολείο. Έτσι θα δημιουργήσετε προφιλ εργαζομένων που θα τους προτείνετε τις δουλειές που τους ταιριάζουν.
    2. Να τους φτιάχνετε το βιογραφικό σημείωμα. Πόσοι και πόσοι δεν έχουν ιδέα και όσα και αν στέλνουν, τα βιογραφικά τους πάνε στα σκουπίδια. Βοηθήστε τους να παρουσιάζουν σωστά τον εαυτό τους.
    3. Να τους κάνετε ένα μικρό σεμινάριο πώς να περάσουν επιτυχημένα μια συνέντευξη εργασίας.