Άρθρο 21

Στην περίπτωση ιβ της παραγράφου 1, του άρθρου 20 του πδ 127/2017 (Α’ 157) προστίθεται υπο-περίπτωση εε΄ ως ακολούθως:

«εε. Το Γραφείο Υποστήριξης Αερολιμένα Ηρακλείου «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».

  • 18 Δεκεμβρίου 2017, 15:08 | ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΦΙΞΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ(3 ΕΚΑΤ.ΦΕΤΟΣ) ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΤΟΜΟ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΚΕΙ.

  • 18 Δεκεμβρίου 2017, 15:36 | ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΘΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΦΕΤΟΣ ΤΑ 3 ΕΚΑΤ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΥΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!
    ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΣΗΘΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.

  • 12 Δεκεμβρίου 2017, 09:24 | AP

    Τα ισχύοντα δεδομένα:
    1) ΠΔ 127/2017 (ΦΕΚ 157Α/20-10-2017) με τίτλο «Οργανισμός Υπουργείου Τουρισμού». Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο (για όσους ξέρουν στο κέντρο του Ηρακλείου) αποτελείται από:
    αα) Το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επαγγελμάτων, ββ) Το Τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης, Επιθεωρήσεων και Ελέγχου, γγ) Το Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Χανίων και δδ) Το Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Ρεθύμνου. Στο Ν.Λασιθίου με τόσες τουριστικές υποδομές σε όλο το νομό (Σίσι, Ελούντα, Σητεία κλπ) δεν προβλέπεται Γραφείο Υποστήριξης

    2) Απόφαση Γεν.Δ/ντη Οικονομικών και Διοικητικών, με Α.Π.20558/02-11-2017 (ΑΔΑ: 7ΚΔΞ465ΧΘΟ-ΨΝ0) και με θέμα «Τοποθέτηση υπαλλήλων στις οργανικές μονάδες του Υπουργείου Τουρισμού», για την ΠΥΤ Κρήτης αναφέρει: στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επαγγελμάτων: 9 υπάλληλοι, στο Τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης, Επιθεωρήσεων και Ελέγχου: 8 υπάλληλοι, στο Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Χανίων: 1 υπάλληλος, στο Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Ρεθύμνου: 3 υπαλληλοι. Δηλαδή, 17 υπάλληλοι στο Ηράκλειο, 1 Χανιά και 3 Ρέθυμνο.

    3) Διαθέσιμες Θέσεις για κάλυψη με μετατάξεις στον 1ο κύκλο κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων για την ΠΥΤ Κρήτης, δηλαδή στο Ηράκλειο: 4 υπάλληλοι

    Συμπέρασμα:
    Στην ΠΥΤ Κρήτης (Ηράκλειο) θα είναι, 17 υφιστάμενοι και 4 πιθανοί, σύνολο 21 υπάλληλοι, όταν σε Χανιά και Ρέθυμνο είναι κάτω των 5 ατόμων (ΣΥΝΟΛΙΚΑ!) και για το Λασίθι, η ΠΥΤ Κρήτης θεωρεί ότι δεν απαιτείται Γραφείο Υποστήριξης, αλλά απαιτείται ΝΕΟ ΓΡΑΦΕΙΟ για το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης» το οποίο είναι σε απόσταση 4-4,5km από τα κεντρικά γραφεία της (περίπου 5-10 λεπτά ανάλογα με την κίνηση για όσους ξέρουν).

    Ξέρετε τουρισμό δεν έχει μόνο το Ηράκλειο και δεν φέρνει έσοδα μόνο ο Ν.Ηρακλείου, για να πρέπει να «φορτώνετε» με υπαλλήλους τις αρμόδιες τουριστικές υπηρεσίες και να δημιουργείτε νέες, αλλά και οι υπόλοιποι νομοί του νησιού.