Ολοκλήρωση Δημοσίευσης Διαβούλευσης

Την 27η Ιουνίου 2018 ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού» – Μέρος του σχεδίου νόμου «Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης – Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία της διαβούλευσης του παρόντος νομοσχεδίου για τη συμμετοχή τους. Τα σχόλια και οι εποικοδομητικές προτάσεις/απόψεις σας θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου νόμου που θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σας στη διαδικασία.

Υπουργός Τουρισμού

Έλενα Κουντουρά

Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού

Εισάγουμε από σήμερα, 12 Ιουνίου 2018, σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο «Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού» – Μέρος του σχεδίου νόμου «Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης – Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».

Με το συγκεκριμένο μέρος σχεδίου νόμου που προωθούμε, επιδιώκεται η ανάπτυξη, οργάνωση και εποπτεία δραστηριοτήτων και επιχειρηματικότητας, που αφορούν στον θεματικό τουρισμό και σχετικές ρυθμίσεις. Εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής με στόχο την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη για την στήριξη των περιφερειακών και τοπικών οικονομιών και κοινωνιών, την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας και της επιχειρηματικότητας, την δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την ευημερία των πολιτών. Το σχέδιο νόμου ρυθμίζει το πλαίσιο ανάπτυξης των ώριμων εγχώριων θεματικών τουριστικών προϊόντων για την αύξηση της ελκυστικότητας και της ανταγωνιστικότητας τους, και παράλληλα θα αποτελέσει το βασικό ρυθμιστικό πεδίο και για την περαιτέρω επεξεργασία και έτερων μορφών θεματικού τουρισμού.
Μεσούσης της θερινής τουριστικής περιόδου με ιδιαίτερα θετική προοπτική για τον τουρισμό, που τονίζει την αναπτυξιακή του σημασία στην ευρύτερη πολύπλευρη προσπάθεια ανασυγκρότησης της εθνικής οικονομίας, και προκειμένου ο τουρισμός να συνεχίσει την ίδια ανοδική πορεία και την επομένη χρονιά, πρέπει να επιλυθούν θεσμικά τα ζητήματα που ρυθμίζει το παρόν σχέδιο νόμου. Ως εκ τούτου, η διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης θα συντμηθεί σε δεκαπέντε (15) ημέρες και συνεπώς καταληκτική ημερομηνία υποβολής παρατηρήσεων ορίζεται η 27η Ιουνίου 2018 και ώρα 3 μ.μ. Αφού ληφθούν δεόντως υπόψη τα αποτελέσματα της διαβούλευσης, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.
Το Υπουργείο Τουρισμού καλεί άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δημόσια αυτή διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους επί των προτεινόμενων ρυθμίσεων αναμένοντας τις σχετικές εισηγήσεις.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας στην διαδικασία.

Έλενα Κουντουρά

Υπουργός Τουρισμού