Άρθρο 4 Διοικητικά μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα

1.  Ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για λόγους δημοσίας τάξης ή δημοσίου συμφέροντος μπορούν να αποφασίζουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις:

α. την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων για οποιονδήποτε αγώνα ή τη χρονική μετάθεση οποιουδήποτε αγώνα.

β. την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών στην έδρα αντίπαλης ομάδας, διαρκώς ή προσκαίρως.

γ. την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής μιας αθλητικής συνάντησης.

δ. τη λήψη κάθε πρόσφορου προληπτικού μέτρου, αν τούτο απαιτείται για την αποτροπή επεισοδίων.

2. Σε περίπτωση παραβίασης των παραπάνω διοικητικών μέτρων, καθώς και οποιουδήποτε μέτρου έχει ληφθεί στο πλαίσιο του άρθρου 41Δ του ν. 2725/1999 (Α 121), η οποία πιστοποιείται από τη ΔΕΑΒ με κάθε πρόσφορο αποδεικτικό μέσο, επιβάλλεται από τον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υπουργό σε βάρος της υπαίτιας διοργανώτριας αρχής, ΑΑΕ ή ΤΑΑ, διοικητικό πρόστιμο, ποσού έως ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000 €). Για την άσκηση αίτησης αναστολής εκτέλεσης κατά της σχετικής πράξης, απαιτείται επί ποινή απαραδέκτου, η προηγούμενη καταβολή του 25% του προστίμου που έχει επιβληθεί.

  • 8 Αυγούστου 2011, 12:08 | Η.Σ

    Απαγόρευση μετακινήσεων και μη πώληση εισιτηρίων εφαρμόζεται χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Σε περίπτωση επεισοδίων , χρήση κροτίδων, καπνογόνων, η ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο να τιμωρείται αμέσως με αφαίρεση βαθμών.

  • 5 Αυγούστου 2011, 10:49 | ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΟΣ

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!ΝΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΒΑΘΜΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
    ΛΟΓΩ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΦΕΣΕΙΣ & ΑΛΛΕΣ ΚΩΛΛΥΣΥΕΡΓΙΕΣ. ,ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 3 Αυγούστου 2011, 09:20 | geogrios

    Πάρτε ως παράδειγμα τι κάνουν οι Αγγλοι και όλα θα ληθούν, σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει σωτηρία

  • 3 Αυγούστου 2011, 00:47 | Νικος Ζιωγας

    Συμφωνω οτι πρεπει να παρθουν δραστικα μετρα για την βια στα γυπεδα,αλλα το να απαγορευτει η μετακινηση ενος πολιτη που παει απλα για να δει την ομαδα του το θεωρω μεγαλο λαθος,εως και αντιδημοκρατικο !! γιατι παντα να την πληρωνη αυτος η αυτοι που δεν εχουνε σχεση με τα επεισοδια..γιατι δεν εχουμε το θαρρος να τιμωρισουμε την η τις ομαδες που οι οπαδοι τους ειναι ΠΑΝΤΑ υπευθυνοι για την βια. ειναι γνωστες οι ομαδες αυτες..οι 3 των αθηνων και μια απο την θεσσ/νικη ! αμα τιμωρηθουνε αυτες θα με θυμηθειτε οτι ολοι μετα θα ειναι αρνακια.πηγαινω χρονια στα γυπεδα,μισω την βια αλλα ξερω την ψυχολογια του γηπεδου,θελει μονο να τιμωρηθουνε αυτοι που πρεπει και μετα ολα θα ειναι πιο ευκολα!! θελει και μια στιχιοδη εκπαιδευση των δυναμεων καταστολης ,οπως ειναι στην ευρωπη ,που την βια την προλαμβανουν πριν καν παει να αρχιση.χωρις να προκαλεσου τον κοσμο,γιατι αυτο γινετε πολλες φορες, να ξεκινανε επισοδια με αιτια την ανευ λογου συμπεριφορα της αστυνομιας !!ας τα λαβετε υποψην αυτα και μετα πιστευω οτι πολλα θα αλλαξουν !! γιατι ολοι αγαπαμε το ποδοσφαιρο και το μπασκετ και θελουμε να το απολαμβανουμε χωρις βια και ακροτητες !! και μην ξεχνατε ..η ατιμωρισια παραγει βια !!! γ’αυτο φτασαμε εδω !!!