Έκθεση Δημόσιας Διαβούλευσης

  Στη δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το σχέδιο νόμου «Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης» υποβλήθηκαν 380 σχόλια από 168 διαφορετικούς χρήστες. Από αυτούς 14 ήταν φορείς, 2 ήταν εταιρείες και οι υπόλοιποι ήταν ιδιώτες ή ομάδες ιδιωτών (μεταξύ των οποίων σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, παραγωγοί, τεχνικοί κινηματογράφου, θεωρητικοί του κινηματογράφου)
  Τα σχόλια μελετήθηκαν και ελήφθησαν υπόψη κατά την τελική επεξεργασία του υπό κατάθεση νομοσχεδίου.

Κατεβάστε το πλήρες κείμενο της έκθεσης από εδώ.

Ολοκλήρωση της Δημόσιας Διαβούλευσης

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ευχαριστεί θερμά όσους συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση σχετικά με την
ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, καταθέτοντας τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για τη διαμόρφωση του νέου κινηματογραφικού νόμου

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης»

Φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω στον ηλεκτρονικό χώρο που φιλοξενεί τη δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης» .

Κεντρική επιδίωξή μας είναι η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Βασικοί πυλώνες του νομοσχεδίου είναι το τετράπτυχο: Περισσότερα χρήματα – Περισσότερες πηγές χρηματοδότησης – Λιγότερη γραφειοκρατία – Ενίσχυση της δημιουργίας.

Το νομοσχέδιο έρχεται να ολοκληρώσει την πολιτική επιλογή του Υπουργείου να στηρίξει τον κινηματογράφο μετά και τη θέσπιση των φορολογικών κινήτρων για την κινηματογραφική παραγωγή, τα οποία ενσωματώθηκαν στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, στόχοι του νομοσχεδίου είναι:

–  η ενίσχυση των νέων δημιουργών, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, κατά την οποία η ελληνική κινηματογραφική παραγωγή αποκτά εξωστρέφεια και παρουσία εκτός συνόρων

– η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

– η αύξηση των επενδύσεων από την εγχώρια αγορά

– η προσέλκυση ξένων παραγωγών και συμπαραγωγών

– η προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό

– η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των κρατικών φορέων που υλοποιούν την κινηματογραφική πολιτική

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη δημόσια διαβούλευση και περιμένουμε τις προτάσεις σας. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου 2010.

Παύλος Γερουλάνος

Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού