Άρθρο 44: Έναρξη ισχύος

Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 • Οι πάροχοι υπηρεσιών καταδύσεων αναψυχής αδειοδοτούνται σύμφωνα με το Ν 3409/2005 και από σχετικές ΥΑ. Προτείνουμε την χορήγηση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας με την απλή κατάθεση των νόμιμων βεβαιώσεων που διαθέτουν οι καταδυτικές επιχειρήσεις από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

  Η ισχύς του νέου νόμου δεν θα πρέπει να επηρεάζει τις ήδη ισχύουσες άδειες των παρόχων καταδυτικών υπηρεσιών και θα πρέπει να τεθεί ως προϋπόθεση απόκτησης του Ειδικού Σήματος στην επόμενη ανανέωση της άδειας λειτουργίας τους.

 • Οι Παροχείς Καταδυτικών Υπηρεσιών είναι ίσως οι μόνοι επιχειρηματίες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου και κάθε χρόνο ανανεώνουν τίς άδειες τους καταναλώνοντας «αρκετό χρόνο και πολύ χρήμα».

  Η έναρξη ισχύος του νόμου θα πρέπει οπωσδήποτε να μην επηρεάζει τις ισχύουσες άδειες.

  Η απόκτηση του ειδικού σήματος να γίνεται κατά την επόμενη ανανέωση μετά την έναρξη ισχύος του νόμου.

 • Περισσότερες από 230 επιχειρήσεις ασκούν νόμιμα δραστηριότητες «Παροχέα Καταδυτικών Υπηρεσιών Αναψυχής» στην Ελλάδα (Ν 3409/2005). Οι επιχειρηματίες θα πληροφορηθούν για τις διατάξεις του νέου νόμου με τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

  ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ

  Η έναρξη ισχύος του νόμου να μην συμπίπτει με τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να συμμορφωθούν με τις νέες διατάξεις.

 • 29 Δεκεμβρίου 2011, 20:36 | ΣΤΕΛΙΟΣ

  Ο κλάδος της παράκτιας αλιείας αποτελείται από αγρότες μεροκαματιάρηδες
  σχετικά χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και ότι έχει σχέση με γραφειοκρατία
  μόνο προβλήματα θα φέρει. «Διαχειριστές» της εξουσίας, εσείς που
  αποφασίζετε για εμάς….χωρίς εμάς….σκεφτείτε ότι ένα σχέδιο νόμου,
  που υποτίθεται δημιουργείται για καλό των παράκτιων αλιέων, τι επιπτώσεις θα έχει αν για μια ακόμη φορά μεγαλουργήσει το τέρας της
  γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας.

 • 26 Δεκεμβρίου 2011, 23:12 | ΣΤΕΛΙΟΣ

  Θα υπάρχει εισιτήριο για τον επισκέπτη-τουρίστα στο αλιευτικό και ποιος ή πως θα καθορίζεται το ύψος αυτού ???

 • 24 Δεκεμβρίου 2011, 13:05 | ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

  Ύστερα απο ρητορικές δεκαετιών σχετικές με τον αγροτουρισμό,την ανάδειξη του φυσικού και πολυτιστικού περιβάλοντοςκαι την αειφόπο ανάπτυξη,έρχεται αυτό το Σχέδιο Νόμου επι τέλους να εξηδικεύσει και να δώσει τρόπο εφαρμογής των εναλλακτικών ,ειδικών μορφών τουρισμού.Τα οφέλει είναι σιγουρα πολλά.Ο Νόμος αυτός θα είναι καινός εαν δεν αναφέρεται ρητά οτι ο υπαίθριος τουρισμός μπορεί να έχει εφαρμογή και σε προστατευόμενες περιοχες και περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ όπως η Αλόννησος και η Ζώνη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου.
  Για τον Θαλασσινό Τουρισμό και ιδικότερα την ανάπτυξη και την κατασκευή τουριστικών λιμένων πρέπει πάνω απ΄ολα να συντομεύσετε δραματικά την διαδικασία γνωμοδότησης της Εφορίας Εναλείων Αρχαιοτήτωντου Υπουργείου Πολιτισμού.Αυτό ισχύει για όλες τις γνωμοδοτικές υπηρεσίες,με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά χρηματοδοτούμενα προγράμματα ανάπτυξης, μικρής η μεγάλης κλίμακας εοενδείσεις.

 • 24 Δεκεμβρίου 2011, 13:57 | ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

  Ύστερα απο ρητορικές δεκαετιών σχετικές με τον αγροτουρισμό,την ανάδειξη του φυσικού και πολυτιστικού περιβάλοντοςκαι την αειφόπο ανάπτυξη,έρχεται αυτό το Σχέδιο Νόμου να εξηδικεύσει και να δώσει τρόπο εφαρμογής των εναλλακτικών ,ειδικών μορφών τουρισμού.Τα οφέλει είναι σιγουρα πολλά.Ο Νόμος αυτός θα είναι καινός εαν δεν αναφέρεται ρητά οτι ο υπαίθριος τουρισμός μπορεί να έχει εφαρμογή και σε προστατευόμενες περιοχες και περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ όπως η Αλόννησος και η Ζώνη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου.
  Για τον Θαλασσινό Τουρισμό και ιδικότερα την ανάπτυξη και την κατασκευή τουριστικών λιμένων πρέπει πάνω απ΄ολα να συντομεύσετε δραματικά την διαδικασία γνωμοδότησης της Εφορίας Εναλείων Αρχαιοτήτωντου Υπουργείου Πολιτισμού.Αυτό ισχύει για όλες τις γνωμοδοτικές υπηρεσίες,με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά χρηματοδοτούμενα προγράμματα ανάπτυξης, μικρής η μεγάλης κλίμακας εοενδείσεις.