Άρθρο 8 Χορήγηση αδειών λειτουργίας ραδιοερασιτεχνικών σταθμών πλην αδειών SV0 ή ειδικών αδειών αναμεταδοτών-επαναληπτών-ραδιοφάρων

1. Οι άδειες λειτουργίας ραδιοερασιτεχνικών σταθμών φυσικών προσώπων εκδίδονται από τις ΑΠΥ μετά από αίτηση η οποία συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:

1.1. Φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου.
1.2. Υπεύθυνη Δήλωση (του άρθρου 8 του ν.1599/1986) με την οποία δηλώνεται ο μόνιμος χώρος εγκατάστασης του σταθμού και οι εναλλακτικές θέσεις εγκατάστασης αυτού.
1.3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ραδιοερασιτεχνικού πτυχίου ή πιστοποιητικού ή βεβαίωσης περί εναρμονισμένου πιστοποιητικού εξετάσεων ραδιοερασιτέχνη HAREC της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
1.4. Υπεύθυνη δήλωση (του άρθρου 8 του ν.1599/1986) με την οποία δηλώνεται ότι κατά το παρελθόν δεν του έχει αφαιρεθεί άδεια ερασιτεχνικού σταθμού.
1.5. Προβλεπόμενο παράβολο.
1.6. Σε περίπτωση ανηλίκου, υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του με την οποία παρέχεται η συναίνεση του για την άσκηση των ραδιοερασιτεχνικών δραστηριοτήτων του ανηλίκου.

2. Οι άδειες εκδίδονται σε ένα πρωτότυπο που παραδίδεται (ή αποστέλλεται ταχυδρομικά) στον αδειούχο και σε πολλαπλά αντίγραφα, κατά περίπτωση, από τα οποία ένα παραμένει στο υπηρεσιακό αρχείο και από ένα αποστέλλεται στις αντίστοιχες ΑΠΥ στις οποίες υπάγονται ο χώρος εγκατάστασης του σταθμού και οι εναλλακτικές θέσεις εγκατάστασης αυτού σε περίπτωση διαφορετικής γεωγραφικής περιοχής, για ενημέρωση τους.

3. Η διάρκεια ισχύος των αδειών είναι δεκαετής. Οι άδειες είναι προσωπικές και αμεταβίβαστες.

4. Οι άδειες λειτουργίας ραδιοερασιτεχνικών σταθμών νομικών προσώπων που έχουν το σχετικό δικαίωμα, εκδίδονται μετά από αίτηση στην ΑΠΥ. Η αίτηση συνοδεύεται από τα κατά περίπτωση νομιμοποιητικά έγγραφα (καταστατικό μη κερδοσκοπικού σωματείου ή συλλόγου ή η ιδρυτική πράξη του εργαστηρίου, απόφαση του νομικού προσώπου περί ορισμού υπευθύνου ραδιοερασιτέχνη, δήλωση του μόνιμου χώρου εγκατάστασης του σταθμού καθώς και προβλεπόμενο παράβολο) από τα οποία προκύπτει η πλήρωση των σχετικών προϋποθέσεων του παρόντος Κανονισμού.

  • 19 Μαΐου 2011, 14:51 | Σ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

    Tα παράβολα και τέλη καθορίζονται με άλλη ξεχωριστή ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που υπογράφει και ο Υπουργός Οικονομικών.

  • Τα προβλεπόμενα παράβολα που αναφέρονται κι εδώ και αλλού, πού θα μάθουμε πόσο είναι;