Αλλαγές στο τελικό κείμενο της πρόσκλησης για το Π.Υ.Π.Ν. 2010

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ευχαριστεί όλους και όλες όσους συμμετείχαν στη διαδικασία διαβούλευσης για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για Νέους (Π.Υ.Π.Ν.) 2010.

Οι βασικότερες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο τελικό κείμενο της πρόσκλησης για το Π.Υ.Π.Ν. 2010 συνεκτιμώντας τις προτάσεις της διαβούλευσης είναι οι εξής:

  1. Διεύρυνση των κατηγοριών των δικαιούχων φορέων, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνονται και φορείς των οποίων η δράση απευθύνεται και στοχεύει στη νέα γενιά, χωρίς απαραίτητα να πληρούν τα μέλη τους ηλικιακά κριτήρια και αφαίρεση της δυνατότητας υποβολής αίτησης από άτυπες ομάδες νέων σε συνεργασία με φορείς που διαθέτουν νομική μορφή.
  2. Αφαίρεση της προϋπόθεσης για τις αιτούσες αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες να έχουν τουλάχιστον διετή λειτουργία.
  3. Προσθήκη ρητής επισήμανσης ότι η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς θα υπογράφει συμβάσεις με τους τελικούς δικαιούχους φορείς.
  4. Ρητή επισήμανση ότι στις δυνατές δράσεις συμπεριλαμβάνονται οι πολιτιστικές.
  5. Αναδιαμόρφωση του χρονοδιαγράμματος υποβολής αιτήσεων και υλοποίησης των προτεινόμενων δράσεων με στόχο την παροχή της δυνατότητας καλύτερου σχεδιασμού των δράσεων για το τρέχον έτος.
  6. Σύσταση της Επιτροπής Αξιολόγησης μόνο από υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη φιλοσοφία του Προγράμματος και την ευρύτερη αναδιαμόρφωση του μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς http://www.neagenia.gr

Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για Νέους 2010 της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς θέτει σε ανοιχτή διαβούλευση για διάστημα 8 ημερών (από 16 έως και 23 Απριλίου 2010), το «Πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για Νέους 2010», το οποίο στοχεύει στη στήριξη δράσεων, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών νέων γύρω από τους τρεις θεματικούς άξονες/προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για το τρέχον έτος:

α) Εργασιακές Σχέσεις, Απασχόληση, Καταπολέμηση Ανεργίας,

β) Κοινωνική ενσωμάτωση-Καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού

γ) Οικολογική Συνείδηση, Πράσινη Ανάπτυξη, Κλιματική Αλλαγή, Περιβάλλον.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς καλούνται να υποβάλλουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους