Άρθρο 31: Απασχολούμενοι σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης και Κολλέγια

Οι παρέχοντες εκπαιδευτικό έργο κατά κύριο επάγγελμα σε αναγνωρισμένα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.), Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 και 2 και Κολλέγια εφοδιασμένα με άδεια λειτουργίας εκδοθείσα από τον αρμόδιο φορέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Α.Ν. 1846/51. Εξαιρούνται από την ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όσα από τα ανωτέρω πρόσωπα υπάγονται λόγω ιδιότητας στην κύρια ασφάλιση άλλου φορέα και όσοι παρέχουν την εργασία τους αυτή ως συγκύριο επάγγελμα, μη εφαρμοζόμενων στην περίπτωση αυτή των διατάξεων του άρθρου 5 του Α.Ν. 1846/51 και του άρθρου 39 του Ν. 2084/92. Για τους απασχολούμενους του τελευταίου εδαφίου, καταβάλλεται εισφορά 10% επί των μικτών αποδοχών τους υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 149 και 150 του ν. 3655/2008, η οποία βαρύνει ισόποσα τους υπόχρεους εργοδότες και τους απασχολούμενους. Η ανωτέρω εισφορά καταβάλλεται ταυτόχρονα με τις τρέχουσες εισφορές κάθε μισθολογικής περιόδου εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής επιβαρύνεται με τα προβλεπόμενα πρόσθετα τέλη και αναζητείται κατά τα ισχύοντα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

  • 20 Αυγούστου 2013, 07:57 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Για πρωτη φορα φετος δημιουργηθηκε ενα συστημα μοριοδοτησης στα δημοσια Ιεκ. ευχομαι να αναβαθμιστει και να συνεχιστει ωστε να υπαρξει ξεκαθαρη μοριοδοτηση .

  • 19 Αυγούστου 2013, 22:21 | Νικολαου δημητριος

    ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΙΕΚ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΕΚ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.

    ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΕΝΑΒΤΕΡΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΈΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

  • 19 Αυγούστου 2013, 01:47 | Χρήστος Κ.

    Ενιαία πρόσκληση πρόσληψης μονίμων, αναπληρωτών και ωρομισθίων για απσχόληση σε ΕΠΑΛ, ΣΕΚ, ΙΕΚ με αδιάβλητες εξετάσεις ΑΣΕΠ και ξεκάθαρη μοριοδότηση κριτηρίων. Με ωρομίσθιους των 2, 3, 4 ωρών εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρωμένη και αποδοτικός σύλλογος διδασκόντων δεν δύναται να υπάρξει.

  • 18 Αυγούστου 2013, 15:31 | Τσιομλεκτσής Αλέξανδρος

    Πέρυσι εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ένα σύστημα μοριοδότησης για την πρόσληψη των ωρομισθίων εκπαιδευτών. Ήταν σίγουρα ένα βήμα προόδου.Παρόλα αυτά όμως, το συγκεκριμένο σύστημα μοριοδότησης είχε αρκετά τρωτά σημεία. Ένα απο αυτά ήταν η παντελής έλλειψη μοριοδότησης για τυχόν δεύτερο μεταπτυχιακό.Αν αναλογιστεί κανείς, οτι πλέον αρκετοί υποψήφιοι διαθέτουν δυο ή ακόμα και τρία μεταπτυχιακά,νομίζω οτι θα πρέπει να γίνει μια σχετική ρύθμιση για αυτό το θέμα.

  • 15 Αυγούστου 2013, 13:55 | Βασιλική

    Αν κατάλαβα καλά το άρθρο μιλάει για αναγνωρισμένα. Η εννοια αυτή αφορά τα ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ,..κλπ που χρειάζονται ΆΔΕΙΑ λειτουργίας κλπ..
    ΣΤΑ δημόσια προφανώς διδάσκουν εκπαιδευτικοί του ΔΗΜΟΣΙΟΥ με τα ισχίοντα στο Δημόσιο.

  • 14 Αυγούστου 2013, 16:19 | Μιχαηλιδης δημήτριος

    Αξιολόγηση μέσω γραπτών εξετάσεων στο ΑΣΕΠ σε ειδικές εξετάσεις για τα ΙΕΚ.

    Ο ρόλος της κατάρτισης ειναι η εξειδίκευση σε επάγγελμα και οχι θεωρητικές άσχετες γνώσεις.

    Οι εκπαιδευτές των ΙΕΚ μειώνουν την αξία των διπλωμάτων των ΙΕΚ χρόνια τώρα.

    οχι ωρομίσθιοι πτυχιούχοι αμάθειας, αλλά εξειδικευμένοι μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί εκπαιδευτές καλά αμειβόμενοι με ρήτρα απόδοσης.

    Ευχαριστώ

  • 13 Αυγούστου 2013, 13:21 | Zωή

    Μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό ειδικοτήτων στα ΙΕΚ και Σχολές ΟΑΕΔ(αν δεν απορροφηθούν), μέσω αξιολόγησης προσόντων και προσλήψεις από τους κεντρικούς πίνακες του υπουργείου παιδείας για έλεγχο των «βυσματικών» τοποθετήσεων από διευθυντές.

  • 13 Αυγούστου 2013, 11:34 | Τούσκα Αικατερίνη

    Οι απασχολούμενοι σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και Κολέγια θα πρέπει να έχουν την αντίστοιχη και απαιτούμενη εκπαίδευση σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα, να υπάρχει προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς που βγήκαν σε διαθεσιμότητα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Επίσης, εφόσον έχει δημιουργηθεί ένας φορέας ασφάλισης ΕΟΠΠΕΠ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν διακρίσεις σε ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και διαφορετικές κρατήσεις.Θα πρέπει να υπάρχει ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων.