Άρθρο 36: Αξιολόγηση ερευνητικών φορέων

Οι παράγραφοι 9 και 10 του άρθρου 31 του ν.4310/2014 καταργούνται.

  • 28 Ιουνίου 2015, 15:10 | Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Ι.Ι.Δ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ)

    Άρθρο 36: Αξιολόγηση ερευνητικών φορέων
    Με το άρθρο αυτό καταργείται η παράγραφος 10 του άρθρου 31 του ν.4310/2014, η οποία ορίζει ότι: «Αποτελούν κρίσιμα στοιχεία αξιολόγησης των ερευνητικών κέντρων ιδίως, οι υποδομές, ο εκσυγχρονισμός τους, η εθελοντική χορήγηση δικαιωμάτων πρόσβασης σε άλλους ερευνητικούς οργανισμούς, τεχνολογικούς φορείς, επιχειρήσεις και σε λοιπούς φορείς υπό εύλογους όρους και σε τιμές δωρεάν ή κόστους, η πιστοποίηση των ερευνητικών κέντρων από διεθνείς οργανισμούς ή η απόκτηση της ιδιότητάς τους να παρέχουν πιστοποιήσεις».
    Μας προκαλεί εντύπωση η κατάργηση αυτής της παραγράφου, καθώς αποτελεί ουσιαστικό κίνητρο και επιβράβευση για την δημιουργία του «Ενοποιημένου Χώρου Έρευνας» μεταξύ Α.Ε.Ι. και Ερευνητικών Κέντρων και της προώθησης της υγιούς, συνεχούς και στενότερης συνεργασίας με τη Βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, προωθώντας έτσι και την κινητικότητα του προσωπικού μεταξύ των Α.Ε.Ι., των Ερευνητικών Κέντρων, της Βιομηχανίας και των επιχειρήσεων. Παράλληλα «η πιστοποίηση των ερευνητικών κέντρων από διεθνείς οργανισμούς ή η απόκτηση της ιδιότητάς τους να παρέχουν πιστοποιήσεις» όπως ορίζεται στην παράγραφο 10 του άρθρου 31 του ν.4310/2014, αποτελεί ποιοτικό χαρακτηριστικό των εν λόγω Ερευνητικών Κέντρων και κίνητρο για συνεχή βελτίωση με στόχο την Αριστεία.
    Για τους παραπάνω πολύ σημαντικούς λόγους, προτείνουμε να παραμείνει σε ισχύ η παράγραφος 10 του άρθρου 31 του ν.4310/2014

  • 20 Ιουνίου 2015, 20:52 | θωμας ΗALARA1

    να καταργηθούν οι διαταξεις των νομων που προβλεπουν την έκδοση Π Δ για τα επαγγελματικα δικαιώματα των πτυχιουχων ΑΤΕΙ , και ιδιως του Ν 4254/2014 , ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝΑ-ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥ έτσι ,ωστε να λυθει το επι 20ετιας προβλημα , ειτε επειδη , οι καθε φορα συναρμοδιοι υπουργοι , διαφορετικων κυβερνησεων , δεν συμφωνουν και δεν εκδιδουν τα Π Δ , ειτε όταν εκδιδονται ακυρωνονται απο το ΣτΕ , μετα απο ασκηση αιτησης ακυρωσης του Τ Ε Ε . καθως επισης να γνωριζουν οι νεοι ,,,τι και γιατι να σπουδασουν και τι ακριβως θα κανουν επαγγελματικα , ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΜΗΡΟΙ , των διαπλεκομενων συμφεροντων ,