Άρθρο 33: Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών

1. Οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 27 του ν.4310/2014 αντικαθίστανται ως εξής:

«3. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων κρίνονται από τριμελή επιτροπή, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας. Η εν λόγω επιτροπή κρίνει κατά πόσο οι υποψήφιοι πληρούν τα προσόντα, που προβλέπονται στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα εγγράφονται στο Μητρώο οι υποψήφιοι που κρίνονται ότι πληρούν τα προσόντα της παραγράφου 2.

4. Οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο υπογράφουν δήλωση ότι θα τηρούν τους νόμους, ότι θα τηρούν εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια για οποιαδήποτε πληροφορία αποκτάται από το δικαίωμα πρόσβασής τους στα στοιχεία των προτάσεων και ότι θα δηλώνουν αμέσως κάθε προκύπτουσα σύγκρουση συμφερόντων λόγω του ανατιθέμενου σε αυτούς έργου. Η εγγραφή στο Μητρώο δεν δημιουργεί εργασιακή σχέση με το δημόσιο».

  • 29 Ιουνίου 2015, 03:24 | Σοφια

    Τα προσοντα πρεπει να περιγραφουν επακριβως. Τουλαχιστον διδακτορικο, 2 ξενες γλωσσες

  • 28 Ιουνίου 2015, 21:00 | ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ

    ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ
    Άρθρο 33 – Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών
    Παρατηρήσεις / προτεινόμενες ρυθμίσεις:
    Με την τροπολόγηση του άρθρου η αξιολόγηση όσων θέλουν να εγγραφούν στο Μητρώο δεν είναι στην ευθύνη των ΤΕΣ και του ΕΣΕΚ αλλά σε μία τριμελή επιτροπή (χωρίς να αναφέρονται εξειδικευμένα προσόντα) που διορίζεται από τον ΓΓΕΤ.
    Πρόταση της ΕΕΕ:
     Παράγραφος 3. Να περιγραφούν τα εξειδικευμένα προσόντα των μελών της επιτροπής. Απαραίτητο να είναι το διδακτορικό δίπλωμα, όπως επίσης και η αποδεδειγμένη ερευνητική εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα της ΕΤΑΚ.

    Άρθρο 28 του Νόμου 4310 (Βραβεία – υποτροφίες – Ερευνητική Άδεια) που δεν τροπολογείται στο παρόν σ/ν
    Παρατηρήσεις / προτεινόμενες ρυθμίσεις:
    Πρόταση της ΕΕΕ:
     Στο πλαίσιο της ισονομίας με τους Καθηγητές ΑΕΙ θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για την «εκπαιδευτική άδεια» των Ερευνητών.

  • 27 Ιουνίου 2015, 22:30 | Μαδέσης Παναγιώτης, Σύλογος ερευνητών ΕΚΕΤΑ

    Παράγραφος 3. Να περιγραφούν τα εξειδικευμένα προσόντα των μελών της επιτροπής. Απαραίτητο να είναι το διδακτορικό δίπλωμα, όπως επίσης και η αποδεδειγμένη ερευνητική εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα της ΕΤΑΚ

  • 23 Ιουνίου 2015, 09:34 | ΑΚΗΣ ΠΙΠΠΑΣ

    Το μητρωο πιστοποθημενων εκπαιδευτών εγινε για αν εξυπηρετηση κσποιους σκοπους από αυτους που το εκαναν.Προεκλογικη υποσχεση της κυβερνησης ηταν η καταργηση της τραπεζας θεματων για τις εξετασεις των εκπαιδευτων ενηλικων πργαμα που δεν εγινε http://www.eoppep.gr/index.php/el/trainers_certification_exams/trapeza_thematwn
    Τελικα αυτό πρεπει να ρυθμιστεί τουλάχιστον με μικροδιδασκαλια μονο και όχι γραπτες εξατσεις και οσοι μεινουν τωρα που διενεργούνται οι εξετασεις να εχουν την ιδια μεταχειριση αν ποτε αλλεξι υατη η διαταξη